• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ye hayır gelemem demeye başladım ve sonuç

Bu konuyu paylaşmamın üzerinden 6 ay geçmiş.. Biz tüm sorunları hallettik üstelik.. Madem kafayı taktın açıklarım bende.. Her insan hata yapabilir kaynanam evet kapımı çalardı.. Ama sürekli çalardı. Onu karşıma aldım annecim ayıp dedim kadın yaşlı önceki hayatın da görmemiş..bilmiyordu gerçekten. Kızım ayıp olduğunu bilmiyordum dedi.. Ve ben konuyu silmeye çalıştım sorunu hallettiğimiz için.. İçerik sildim ondada uyarı aldım bir diğer ki temizlik konusunda aynı şekilde ayrıca.. Şuan için kv ve benim aramda en ufak bişelide bir sorun yok.. Gayet iyi anlaşıyoruz..

Belki bilmiyordum onunla konuşmam gerektiğini.. İnsan yaşayarak olgunlaşarak öğreniyor gün geçtikçe bile yeni yeni şeyler öğreniyoruz insanız olabilir.. Burda hepimiz kadınız.. Kadınız diye derdimizi yazıyoruz belki iyi bilen biri fikir verir onu uygularız güzel saygılı birlekilde yaşamak için. Ama burda boşuna konu açtığımın hatasına sonradan vardım. Bunu kendi başıma bile halledebilirmişim.. Hernyse

Kv konunu gormedim,gorumceyi yazmissin,onda da birsey yok.
Ne munasebet utanacagin bir sey yok,canin sikilmistir paylasmissindir,gidip komsu Melahat ablaya anlatmamissin ya.
Bakma sen buraya,her dusuncede kadin var burada:)
Benim de kvme kırgınlıklarim var fakat ben de onu hicbir yerde mahcup etmem,saygiyla davranirim,neden,esimin hatrina,cunki esimden memnunum,o da benim ailemi hos tutar.
Oyle "önce ben,hep ben"olmaz,biz de bekleyecegiz bir gun cocuklarimizi, ufak tefek yanlislarim olabilir,haksizda olabilirim yerine göre,yine de hosgorulmek isterim,oyleyse ben yapmaliyim ki bekleyebileyim degil mi?

Kessinlikle.. :)

Kv konunu gormedim,gorumceyi yazmissin,onda da birsey yok.
Ne munasebet utanacagin bir sey yok,canin sikilmistir paylasmissindir,gidip komsu Melahat ablaya anlatmamissin ya.
Bakma sen buraya,her dusuncede kadin var burada:)
Benim de kvme kırgınlıklarim var fakat ben de onu hicbir yerde mahcup etmem,saygiyla davranirim,neden,esimin hatrina,cunki esimden memnunum,o da benim ailemi hos tutar.
Oyle "önce ben,hep ben"olmaz,biz de bekleyecegiz bir gun cocuklarimizi, ufak tefek yanlislarim olabilir,haksizda olabilirim yerine göre,yine de hosgorulmek isterim,oyleyse ben yapmaliyim ki bekleyebileyim degil mi?

Ohoo ben neler neler yapmadım. Vallahi onun kalbini çok kırdım. Ona bağırdım en kötüsü benim çok sinirli bir yapım var kayınvalidem de hep benimle sohbet etmek ister.. Ben de içine kapanık biriyim karşılıklı sohbet etmeyi asla sevmem.. Adet günümde kapıyı onun suratına çarpıp ona bağırmışlığım var. Sırf sancım var diye. Ben de çok çektirdim maalesef. Keşkeler havada uçuşsada yinede şükür şimdiki halimize bin şükür.. İyi ki benim kayınvalidem ama iyi ki diyorum vallahi.. :))

Vallahi ben de kv ile yaşıyorum düzenim yok belki de ama birbirimize karşı saygımız sevgimiz var.. Yarın öbürgün gitsem bile yinede saygımız sevgimiz olacak her ne yaşarsak yaşayalım.. Çünkü ben de yarın öbürgün kv olcam insan bir hareket etmeden önce düşünmesi gerekiyor vallahi ben kv de bazen herşeye karışır.. Bazen sofrayı kuruyorum kaldırcam sonuçta sofrayı.. ''sofrayı da topla' diyor ama toplicağımı da biliyor. örnek verdim.. Dediklerini yaptığımız zaman mutlu oluyorlar olsun eşimin annesi mutlu olsun :) eşimi seviyorum eşimi bu kadın doğurdu onu da seviyorum
hele bir çocuğun olmayacak olsun (umarim boyle bisey yasamazsin)tedavi gordugunu bile bile seni hergun arayip baskasinin cocugunu seviyoruz diyip oglundada problem oldugunu ogrenince telefonlar tacizler sussun da goreyim ben o esimin anasini seviyorum diyen muhteşem gelini 😁

Anlamıyorum bu kvleri neden gördüğünüzde öcü görmüş gibi oluyorsunuz.?
Eşinizin annesi.. Eşinizi doğuran kişi.. Sevin ya neden sevmiyorsunuz ne düşmanlığını gördünüz? Torununu görmeye hakkı var yarın öbürgün sizde kv olacaksınız anlarsınız.. Eminim siz oğlunuzun evinden bile çıkmazsanız herkes oğlunu çocuğunu sever.. Bir kabullenin artık. Sevin artık ya.
Hi tabi sevin ya. Gelinini babasının mali gibi görüp kullanmaya çalıştıkları sürece sevilmeyecekler. Sınır nedir bilmedikleri sürece sevilmeyecekler. Bir aile içinde bile eğer aile fertlerinin odası varsa kapısı çalınır öyle girilir. Ama kv ler meydanı sadece kendilerinin sanıp istedikleri gibi at koşturacaklarını sandıkları sürece sevilmeyecekler. Bu şekilde davranmayan istisnalara boynumuz kıldan ince. Keşke kayınvalidem duyarlı biri olsaydı da ben de onu başımın üstünde taşısaydım keşke...

Sizi anlıyorum ama ben olsam sanırım hem çocuğa hem ona izah ederdim durumu. Mesela çocuk gifeceğim diye ağladığunda güzelce anneciğim babannenle oynamak istediğibi biliyorum ama bizim aynı katta oturuyor olmamız canımızın her istediği anda görüşeceğimiz anlamına gelmez şuan müsait değiliz daha sonra oynarsın deyip içeri al çocuğu. Veya sen ordayken şindi eve gitme zamanımız annem herşeyin bir zamanı sınırı var başka zaman babaannen müsait olduğunda biz de müsait olursak yine geliriz. Babannen de seninle olmaktan çok keyif alıyor ama kurallara uymak zorundayız falan derdim. Her ikisinin de duyacağı şekilde.

Bu konuyu paylaşmamın üzerinden 6 ay geçmiş.. Biz tüm sorunları hallettik üstelik.. Madem kafayı taktın açıklarım bende.. Her insan hata yapabilir kaynanam evet kapımı çalardı.. Ama sürekli çalardı. Onu karşıma aldım annecim ayıp dedim kadın yaşlı önceki hayatın da görmemiş..bilmiyordu gerçekten. Kızım ayıp olduğunu bilmiyordum dedi.. Ve ben konuyu silmeye çalıştım sorunu hallettiğimiz için.. İçerik sildim ondada uyarı aldım bir diğer ki temizlik konusunda aynı şekilde ayrıca.. Şuan için kv ve benim aramda en ufak bişelide bir sorun yok.. Gayet iyi anlaşıyoruz..

Evet içerik ve yorum silmek yasak, yaparsanız ceza alırsınız, neden bu kadar aşırı derecede kv savunuyorsunuz onu anlamadım. Isterse melek olsun, isterseniz siz de melek olun, süper anlaşın. Ama yine de ayni evde yasamak istemeyebilirsiniz bu cok normal en doğal hakkiniz. Sonucta insan kendi evini düzenini kurmak icin evlenir, esiyle yaşamak için evlenir anne babayla yasamak icin değil. Yani ayrı eve çıkıp kocayla başbaşa yemek yemeyi istemek, salonda sarılıp film izlemeyi koca evde yalnız olmayı istemek, bunlari istemek cok normal konu silmenize gerek yoktu ki.

Konu sahibi de kv nin surekli kendisini gözetlemesinden, surekli gorusmek istemesinden rahatsiz ki bu da cok normal.
Insanlar surekli gorusmek zorunda degiller. Bunun sevgisizlikle alakasi yok.
Ben annemi cok severim mesela o benim hayattaki en değerli varliklarimdan biridir. Görüşürüm de giderim de cagiririm da. Ama herseyin bi sınırı var. Benim öz annem bile karsi dairemde oturup her kapimi actigimda beni gozetlese sorgulasa, surekli zirt pirt gelmeye gitmeye kalksa ben yine rahatsiz olurum. Insan ilişkilerinde bi sınır olmali. O sınırı koymak isteyeni sevgisizlikle suçlayamazsınız.

Sizinde oglunuz var, sızde yasarsınız.
Mesafe koymayı beceremeyecek kadar kötüysenız , sızde yasarsınız yasattıklarınızı.

Ben gördüm. Bizzat şahidim. Tabi bir de işin geleneksel boyutu var. Ataerkil bir toplumdayız ve ev vermek erkek ailesinden beklenen bir davranış. Aynı düğün yapmak, 'taki takmak, eşya almak ve hatta evlilik süresince maddi yardımda bulunmak gibi. Denk geldiniz mi bilmiyorum ama kayınpederinin kayınvalidesinin emeklisine göz dikip bize maddi yardımda bulunmuyor diye sikayetlenen kadınlarımız var. Evlenirken tum kiyafetlerini aile evinde birakip, eş ailesinin gardrobunu yenilemesi gerektigini dusunen kadinlar var. Sanki evlenmiyoruz da evlatlik gidiyoruz.Henüz çekirdek aile olmayı becerebilen bir toplum değiliz. Erkekler aileye bağımlı yetiştiriliyor. Is basa düşünce sudan çıkmış balığa dönüyor. Kadınlar hem karnım doysun hem pastam dursun istiyor. Tabi bir de evlenmek amaç olunca seçimler yanlış oluyor. Aileler çocuğum evlendi ama etegimizden ayrılmasın diyor..sonuç mutsuz aileler....
Katılıyorum ve ben bunu bu devırde hala okumus etmıs ınsanların yapmıs olmasına asırı sasırıyorum.
Bızım her ıkı tarafta ev verdı, es tarafı evı bızımkılere gore daha yenı verdı sayılır ama ben tesekkur etmedım sonucta verdıyse ogluna verdı. Ama bu yukarda sızın yazılanlar oldugu zaman kusura bakmayın ne kadar ekmek o kadar köfte, o zaman karsı tarafında bazı seylerını gormezden gelmelıler ama oda yok . Bence oyle bı dunya vermekden alabılecegın tek sey, anneden gorulen sevgı valla

Vallahi ben de kv ile yaşıyorum düzenim yok belki de ama birbirimize karşı saygımız sevgimiz var.. Yarın öbürgün gitsem bile yinede saygımız sevgimiz olacak her ne yaşarsak yaşayalım.. Çünkü ben de yarın öbürgün kv olcam insan bir hareket etmeden önce düşünmesi gerekiyor vallahi ben kv de bazen herşeye karışır.. Bazen sofrayı kuruyorum kaldırcam sonuçta sofrayı.. ''sofrayı da topla' diyor ama toplicağımı da biliyor. örnek verdim.. Dediklerini yaptığımız zaman mutlu oluyorlar olsun eşimin annesi mutlu olsun :) eşimi seviyorum eşimi bu kadın doğurdu onu da seviyorum
Yeni mi evlendin 😆

Merhaba hanımlar kv nın sık sık hergun cagırmasınüzeeine konu açmıştım. Ve degerlı yorumlarınız ıle artık hayır demeye basladım. Kapı bir oturuyoruz kapıda komsumla konusurken bıle kapıya. Cıkıyor gene o cıkınca bız ıcerı gırecektık kı oğlum kv yı cagırmak ıstedı aglamaya basladı kv bıze gelsın oyun oynayalım dıye. Kı evımı toplamadım daha ve cocugumun uyku saatiydı yanı ısım vardı. Oğlum aglamasın dıye normalde buyur ederdım. Kv benımı cagırıyorsun oglum demeye basladı gelmeye yönelecektıkı ne ıstıyosun oglum dedım. Kv yı gosterdı gelsın dıye. Hayır annecım sen aglıyosun dıye her ıstedıgın olmaz ısımız var dedım ve ben oyle deyınce kv de aglatma cocugu gırın ıcerı dedı. Normalde hıc boyle bırsey soylemezdı gelırdı cagırmamı beklerdı. Neyse gırdım oglumla bırlıkte eve sonra uyuttum Cocugumu. Demem o ki bu kadın ne zman kapıya cıksak davet ettırmek ıcın ve davet etmek ıcın kapıya cıkıyor. Karsılasmaz gorusmezsek oglunu arıyor ayak yapıyor hastalandım ugramadınız falan dıye. Yanı ıstıyor kı eskısı gıbı hergun saatlerce yanımızda olsun herseyımızı bılsın herseyımıze karıssın. Ben ızın vermek ıstemıyorum artık buna. Kv her kapıya cıkmasında ne demelıyım kı bu kadın kapımızı gözlemesın ? Cocugumu kullanıyor bana karsı cocuga kendını oyun oynayarak alısdırmaya kalkdı ve normal olarak oglumda onu gorunce cagırmak yada yanına gıtmek ıstıyor. Bunun önünü nasıl kesebılırım ? Cocuk benı ıstıyor aglıyor dıye bıle gelmeye bahane arıyor. O kadar yakamızdan düşmüyor cok bunaltıyor benı.
Kv benim altimda oturuyor keske oda torunlarini oynatsa ilgilense şöyle parka götürse ohh bugunlerini ararsın bak demedi deme..

Yemek yapma saatini onun geldiği saate denk getir ve git mutfağa yemek yap fazla muhattap olmazsın o zaman veya al eline bir toz bezi fısfıs başla bütün evi temizlemeye ona da kusura bakma temizlik yapıyordum de sıkılıp gider

Back