• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ye hayır gelemem demeye başladım ve sonuç

Merhaba hanımlar kv nın sık sık hergun cagırmasınüzeeine konu açmıştım. Ve degerlı yorumlarınız ıle artık hayır demeye basladım. Kapı bir oturuyoruz kapıda komsumla konusurken bıle kapıya. Cıkıyor gene o cıkınca bız ıcerı gırecektık kı oğlum kv yı cagırmak ıstedı aglamaya basladı kv bıze gelsın oyun oynayalım dıye. Kı evımı toplamadım daha ve cocugumun uyku saatiydı yanı ısım vardı. Oğlum aglamasın dıye normalde buyur ederdım. Kv benımı cagırıyorsun oglum demeye basladı gelmeye yönelecektıkı ne ıstıyosun oglum dedım. Kv yı gosterdı gelsın dıye. Hayır annecım sen aglıyosun dıye her ıstedıgın olmaz ısımız var dedım ve ben oyle deyınce kv de aglatma cocugu gırın ıcerı dedı. Normalde hıc boyle bırsey soylemezdı gelırdı cagırmamı beklerdı. Neyse gırdım oglumla bırlıkte eve sonra uyuttum Cocugumu. Demem o ki bu kadın ne zman kapıya cıksak davet ettırmek ıcın ve davet etmek ıcın kapıya cıkıyor. Karsılasmaz gorusmezsek oglunu arıyor ayak yapıyor hastalandım ugramadınız falan dıye. Yanı ıstıyor kı eskısı gıbı hergun saatlerce yanımızda olsun herseyımızı bılsın herseyımıze karıssın. Ben ızın vermek ıstemıyorum artık buna. Kv her kapıya cıkmasında ne demelıyım kı bu kadın kapımızı gözlemesın ? Cocugumu kullanıyor bana karsı cocuga kendını oyun oynayarak alısdırmaya kalkdı ve normal olarak oglumda onu gorunce cagırmak yada yanına gıtmek ıstıyor. Bunun önünü nasıl kesebılırım ? Cocuk benı ıstıyor aglıyor dıye bıle gelmeye bahane arıyor. O kadar yakamızdan düşmüyor cok bunaltıyor benı.
Kayinvalideniz olan sorunu anlayabiliyorum ama çocuğunuzla oyun oynamasını siz ondan çok istemelisiniz. Yapılan araştırmalar büyük ebeveynleriyle oynayan, zaman geçiren çocukların çok daha mutlu ve sağlıklı yetiştiğini gösteriyor. Arada sırada gelmesinin size de zararı olmaz. Ha hiç istemiyorsanız kapılarda bacalarda oturacaginiza misafirinizi evinizde ağırlayın ya da siz ona gidin. Vaktinizin çoğunu da evinizde çocuğunuzla oynayarak geçirin. Böylece başkalarına daha az ihtiyaç duyar.

Valla bizim annelerimiz evimizden çıkmıyor değil. Hangi kadının ailesinin kızının evinden çıkmadığı görülmüş? Veya hangi damat eşinin ailesiyle beraber yaşıyor? Bir erkeğin ailesi mi aile? Hergün anne görmek isteseydim kendi annemle kalırdım evlenmezdim.
O zaman bir zahmet evlenirken kendi evinde oturabilecek, kendi düzenini kurabilecek yeterlilikte adamlarla evlenecek kadınlar. Baştan sırf evlenebilmek için aileyle oturmayı kabul etmeyecek. Ya da nasıl olsa bedava diye ınsanların evlerine kurulup bir de tantana yapmayacak.

Aklına her bu düşünce geldiğinde" kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım de" sonra karşındakinin kendi annen olduğunu düşün..ve seni özlediğini çok sevdiğini düşün..yaşlı olduğunu ömrünün az kaldığını düşün..

Ah ah benimde bir oğlum var ikinciside oğlan olacak. Yandım ben gelinlerden çocuklarımı göremeyecekmiyim evlendiler diye ..Ah biraz empati karşıda oturan kendi öz annen olsa bunları dermiydiniz annem gelenimi gidenimi gözlüyor bana gelmek istiyor çocuğum onu çağırıyor diye hayır tabiki demezsiniz.Bilakis memnun kalırsınız.

Ah ah benimde bir oğlum var ikinciside oğlan olacak. Yandım ben gelinlerden çocuklarımı göremeyecekmiyim evlendiler diye ..Ah biraz empati karşıda oturan kendi öz annen olsa bunları dermiydiniz annem gelenimi gidenimi gözlüyor bana gelmek istiyor çocuğum onu çağırıyor diye hayır tabiki demezsiniz.Bilakis memnun kalırsınız.
Kadın çocuğu dudağından öpüp taciz ediyor, memesini açıyor emsin diye hanımefendi bilmem okudunuz mu? Bunun adı cinsel tacizdir ve böyle bir insan çocukla asla baş başa bırakılmamalıdır. Böyle bir konuda empatiye yer yok. Kusura bakmayın.

Konu sahibi yerden göğe kadar haklısın. Çocuklarına ev vermeleri o evde yaşananlara, o evdeki hayatın akışına müdahele etmelerini gerektirmez. Evladımızın evi olsun diye mi ev vermişler, sizi kendilerinin uzantısı yapmak için mi? Ayrıca kayınvalidenizin çocuğunuza verdiği psikolojik hasar korkunç. Fiziksel istismar var ortada resmen. Hazır mesafeyi koymuşken hayır demeye ve tavrınızı sürdürmenize devam etmenizde bir yanlışlık yok.

Neymiş eşiniz kendi evini alsaymış da insanların evini gasp edip bir de onlardan rahatsız olmayacakmışsınız. Hanımlar, kendinize gelin. Akraba olsun, komşu olsun; kimse çocuğu dudağından öpüp de görmemesi gereken organları çocuğun önünde açamaz. Aile birliğini bozacak şekilde yol geçen hanı gibi eve girip çıkamaz. Ağlamasından uykusuna karışamaz.

Konu sahibi, eşinden destek al. Bilmediği, o yokken yaşanan şeyleri ona söyle ancak kendini iyi ifade edebil ki eşin onu, annesine karşı bilediğini düşünmesin -ki öyle bir amacın yok, gereksiz dahil oluşunu engellemek istiyorsun.- Allah sabır versin.

O zaman bir zahmet evlenirken kendi evinde oturabilecek, kendi düzenini kurabilecek yeterlilikte adamlarla evlenecek kadınlar. Baştan sırf evlenebilmek için aileyle oturmayı kabul etmeyecek. Ya da nasıl olsa bedava diye ınsanların evlerine kurulup bir de tantana yapmayacak.
Ben hiç kızına ev verdi diye kızının evinden çıkmayan anne baba görmedim. Ama ilk cümlenize sonuna kadar katılıyorum tabi.

Ben zaten kim ne yaşıyor bilmiyorum..
Bilmeden konuşmak zaten yanlış.. İlk yazdığınız şeylere göre cevap verdim zaten.
Torununu aşırı birşekilde seviyormuş. Tamam bazı hareketleri yanlış olabilir güzel birşekilde annecim

Mutluyum ki yazdım. Mutlu da ederim kocişimin annesini o benimde annem üstelik.. halimden memnunum demek ki :) o sizin tercihiniz herkes aynı şeyi yaşamıyor..
Hımmm kocişim diye bahseden sizdiniz demek ki ?sizi arıyorum yarim saattir 😂

Hemen cevap verıyorum cocugum emıyor dıye kendısıde ne sebebden bılmıyorum cocuguma cicis cicis dıye memesıne yoneltmeye calıstı bı kac kere yanında emerken oglum memesını gosterdı ona da emmeye gıtsın dıye ve kavga ettık baya . Sonrasında cocugumu dudagından öpmeye kalkdı. Gene kızdım tartıstım. Ve ona emanet edemedım yavrumu bunun dısında da 4 yıllık evlılıgım boyunca hergun her aksam hem yemekde hem gun ıcınde sureklı ıcımızden cıkmadı bızı hıc rahat bırakmadı bıkdırdı esımle cok sorun yasadık bu yuzden Laf sokmalarını saymıyorum Bıle ve sırf evımızden ckmadıgı ıcın evımden bıle ayrı kaldım esımle kavga ettım cocugumla aılemın yanına gıttım. Bır kere bıle aramadı kızım evıne gel ben senı bunaltmam artık bıle demedı. Bılemıyorum ben kendısınden bunaldım bıktım. Buna ragmen ara ara gıdıyorum ama kadın yıne eskısı gıbı olmak ıcın elınden gelenı yapıyor.
sapıtık cinsten. O cicişlerini kocasına sevdirsin ruh hastası.

Aynen devam canım. Hem oglun her ıstedıgı olamayacagını ogrenır hemde kaynanan her ıstedıgınde oglunun evı olsa dahi dalamayacagını öğrenir. Hadsiz kadın :işsiz:

Merhaba hanımlar kv nın sık sık hergun cagırmasınüzeeine konu açmıştım. Ve degerlı yorumlarınız ıle artık hayır demeye basladım. Kapı bir oturuyoruz kapıda komsumla konusurken bıle kapıya. Cıkıyor gene o cıkınca bız ıcerı gırecektık kı oğlum kv yı cagırmak ıstedı aglamaya basladı kv bıze gelsın oyun oynayalım dıye. Kı evımı toplamadım daha ve cocugumun uyku saatiydı yanı ısım vardı. Oğlum aglamasın dıye normalde buyur ederdım. Kv benımı cagırıyorsun oglum demeye basladı gelmeye yönelecektıkı ne ıstıyosun oglum dedım. Kv yı gosterdı gelsın dıye. Hayır annecım sen aglıyosun dıye her ıstedıgın olmaz ısımız var dedım ve ben oyle deyınce kv de aglatma cocugu gırın ıcerı dedı. Normalde hıc boyle bırsey soylemezdı gelırdı cagırmamı beklerdı. Neyse gırdım oglumla bırlıkte eve sonra uyuttum Cocugumu. Demem o ki bu kadın ne zman kapıya cıksak davet ettırmek ıcın ve davet etmek ıcın kapıya cıkıyor. Karsılasmaz gorusmezsek oglunu arıyor ayak yapıyor hastalandım ugramadınız falan dıye. Yanı ıstıyor kı eskısı gıbı hergun saatlerce yanımızda olsun herseyımızı bılsın herseyımıze karıssın. Ben ızın vermek ıstemıyorum artık buna. Kv her kapıya cıkmasında ne demelıyım kı bu kadın kapımızı gözlemesın ? Cocugumu kullanıyor bana karsı cocuga kendını oyun oynayarak alısdırmaya kalkdı ve normal olarak oglumda onu gorunce cagırmak yada yanına gıtmek ıstıyor. Bunun önünü nasıl kesebılırım ? Cocuk benı ıstıyor aglıyor dıye bıle gelmeye bahane arıyor. O kadar yakamızdan düşmüyor cok bunaltıyor benı.
Hakli sebeplerin var. Ama fazlasıyla kurmuşsun kendini kadina bence torunu sonucta ard niyet arama okadar

Sizede baya dert olmuş bu kadın kadın sürekli geliyor konu aç kadın gelmiyor davet ediyor konu aç kadın kapıya çıkıyor yok oğlunu arıyor vs vs bitmez bu sizin kv sorunu ne yapsa suç insan kapı komşusu ile sürekli burun buruna..sizin iyice gözünüze batmış bu kadın ne zararı var anlamadım burada o kadar çok kv sorunu varki aramayan sormayan torununu sevmeyen sürekli gelinin dedikodusu yapan oğlunu dolduran büyü yapan sizin ki onların yanında melek azıcık insafff yahu imkanın olsa nefes aldırmıycaksın..sizin gibi gelin düşman başına aileden kvdede olsa anneden zarar gelmez hayır duasını alırsın

Ya yanlis anlasilir isem affola da gelse ne olacak sonucta esini doguran ana oda. Üstelik torun sevgisi evlattan da ote. Belki cok ozluyor torununu. Tabiki her saat basi kimse kimseyi istemez annesini bile yani su sekilde herkezin yalniz kalmasi gereken zamanlar da olmali. Ama iki.gunde uc gunde bir geliyor sa davet ediyor sa bu guzel bir bag bence. Degerini bilin. Benim kaynanam da ne torun sevgisi ne esime düşkünlügu ne de evime girip cikmisligi var. Biraz kabalik etmissin kalp kirmissin unutma ALLAH kirik kalplerdedir. Sonucta senden yasca cok buyuk bi insan cocuklasabiliyorlar. Herseye kötü tarafindan bakmamak lazim.. Buyuklerimize bize hernekadar hos davranmasalar da saygi gostermemiz gerekir.

Vallahi ben de kv ile yaşıyorum düzenim yok belki de ama birbirimize karşı saygımız sevgimiz var.. Yarın öbürgün gitsem bile yinede saygımız sevgimiz olacak her ne yaşarsak yaşayalım.. Çünkü ben de yarın öbürgün kv olcam insan bir hareket etmeden önce düşünmesi gerekiyor vallahi ben kv de bazen herşeye karışır.. Bazen sofrayı kuruyorum kaldırcam sonuçta sofrayı.. ''sofrayı da topla' diyor ama toplicağımı da biliyor. örnek verdim.. Dediklerini yaptığımız zaman mutlu oluyorlar olsun eşimin annesi mutlu olsun :) eşimi seviyorum eşimi bu kadın doğurdu onu da seviyorum
Eşinizi sevdiğiniz ve bu bağlantıyı kurabildiğiniz için böyle düşünüyorsunuz ama herkes aynı şekilde göremiyor bir de kültürel olarak işlenmiş işte. Ben de eşimi seviyorum ve hep düşünüyorum o doğurdu bu yaia getirdi eşim bu kadar iyi birisiyse onların sayesinde diye. Ama herkesin böyle görmesini beklemeyin çünkü türlü çeşitli insan var. Yakınımızda neler görüyoruz...

Ne kadar güzel anlaşabilmeniz. Allah daha da mutlu etsin. Ama herkes bir değil mesela ben sırf kocisimin annesi mutlu olsun diye kendimi kasamam. Bazı seylere büyüğüm diye bir susarım, iki susarım ama sonra mesafemi koyarım. Sonuçta hangi kayınvalide oğluşumun karısı mutlu olsun diyor.
Var vallahi bunu diyenler.
Arkadasimin kvsi boyle bir kadin.
Anlatiyor hala biz birsey gormedik,her sey zordu eskiden,alin giyin gezin,ne çıktıysa yenilik alin kullanin diye soyluyor gelinlerine.
Hadi mış gibi yapiyor diyecegim,eline para gecince gelinlere bolusturmustu de gelinler,anne bizim ihtiyacimiz yok sagol,gel senin mutfagi yenileyelim bu parayla demislerdi ve oyle yapilmisti.
Herkes potansiyel kotu degil ki.

yok burda bu düşünce geçerli değil, benim ailem çok cici, eşimin ailesi iğrenç durumları var sürekli.
kimseye eyvallahınız olmasın bu kadar nazlıysanız, adamların kendi evi, oturmayı kabul ettiyseniz, oturuyosanız istedikleri zaman da haber verip gelirler, yoksa adınız bizim evimize bizi sokmuyor a çıkar, ki bence bu herşeyden kötü gururlu bir insan için.
Nasil da düşüncesiz bir düşünce.
Ben de hazir evde oturmadim fakat empati yapiyorum,Misirdaki halamdan miras kalir da cocuklarima ev alirsam istedigim zaman girip cikmak benim hakkim olacak,gelin isteksizligini belli etse adı "beni kendi evime sokmuyor"a cikacak?
Siz iyimisinizo_O
Bu davranis,sokakta aciyipta bodrumumuzda yasamasina izin verdigimiz gariban evsize bile yapilmaz.
Orasi bile o adamin ozeli olur,insana saygimiz varsa istedigimiz zaman o bodruma komurluge bile giremeyiz.
Ama sizin dusuncenizde insanlar tanimadim da degil,ondan derim ki 1+1olsun,eski püskü olsun,kira olsun,kendin sagladigin ev olsun.

Sizin dusuncede kadinin biri,kendi evim diye sabahin karanliginda anahtariyla oglunun evine giriyor,apar topar kalkan gelinin yaninda,oooogluum işe gitmeyecekmisin,kalk annem diye cagiriyordu birde...

Back