• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve bitanem

Haktan bahsediyoruz. Gostermek istememeniz normal. Ama konu haksa o ayri. Sunu belirteyim. Ben olsam ben de gostermem istemezdim ama kimsenin torun ile babane dede arasina girmeye hakki yok.
Bence var. Turkiyede nasil bilmiyorum ama almanyada babaannenin dedenin hakki diye birsey Yok. O yönden bana göre hakkim var, cocugumu kotu insanlardan koruma hakkim.

Haktan bahsediyoruz. Gostermek istememeniz normal. Ama konu haksa o ayri. Sunu belirteyim. Ben olsam ben de gostermem istemezdim ama kimsenin torun ile babane dede arasina girmeye hakki yok.
Cok hassasim konu cocuk olunca. Bu babaanneler dedeler cocuk olunca birden hak ister. O cocugu doguran anayi ama yer bitirirler.

Bence o evden hemen ayrılın. 40 yıllık kötü bir ev diyorsunuz. Dısarda öyle bir ev tutun yani evinizde az yiyin uz yiyin. En azından kafanız rahat olur. Durmayın böyle Allâh korkusu olmayan insanların yanında. Eşine de teessüf ederm niye bunca sene dayanmış by zulme. Artık katlanmayn lütfen. Hem çocuğunu da kolay kolay göremezler

Canım sen o eve gelin gitmeyi nasıl kabul ettin. O eski evde oturmayı neden kabul ettin. Eşinin ailesi nasıl insanlar. Kv den çok tiksindim.

Esim hep arkamda ama ailesiyle tartissa da gene de silemiyor. Dahasi olaylati cabuk unutuyor.Olay bikac ay önce olmuşsa mesela ne yapiyolar sana suanda diyor. Geçmişi unutamiyorum diyorum.eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi. 3 binaları var ama bize acı cektiriyolar. Esimse ben onlardan bisey istemiyorum diyor.ev alacak birikimimiz henüz yok kiraya çıkmak için anlaştık eşimle ama eşim korkuyor kira ve geçimi nasıl sağlayacağım, eskisi gibi rahat harcayamiycaz diyor. Ben çalışsam yaşadığım yerde kısmen yok. Eeee ben kızımı k. V. Ye bıraktıktan sonra ne anladım bu işten. Tek derdim onlara siz göremezsiniz kızımı deme hakkım var mi yok mu?

Var tabi kizim kayınvaliden çok iğrenç bir insan. Kadın kendi kicindaki donu çıkarıp sana çeyiz diye vermiş. Keske al bunları yıka sonra ver bana deseydin. Yıkayıp gönderdiğini de yakardın. Ben öyle bir insanın yanına cocugumu bırakmam.

Esimle birbirimize asigiz ve sorun tabiki es ailesi. 6 yillik flortten sonra evlendim. Annesi ve babası hatta erkek kardeşi bile beni istemedi.ben istanbulda yaşıyordum eşimin ailesi izmir de. Ordan ıstanbulu arayıp senin yüzünden şöyle battik bittik borclandik diye basima katkılar. Gelinlik alma birinin gelinligini isteriz onu giyersin diye aradı beni k.v.
Benim babam çıkardı verdi gelinlik parasını. " git al kızım ilk evliliğin ozeniyosun tabi kiyamam "dedi. Daha ne kotulukler yaptilar bana. Nikahtan sonra bosan diye tutturdular. Dugun gunu geldi beş karış suratla dugun yaptılar. Balayına gitmeyecekmisim gelip onun evini temizleyecekmisim. Vs.....
Benim için herşeyin en kötüsünü layık görerek icini rahatlatiyodu sanki k. V... iki katli evlerinin alt katında oturmamizi istediler. Ev çok eski ve çok kötü. Ayrıca küçük. Bizden önce öğrenciler kalıyormuş. Mutfak dolapları 40 senelik. Ev kapısı çelik kapi değil camlı tahta oda kapisiydi. Misafir cagirmaya utanacagim bir evdi. Bense ne guzel bir evden gelin gelmistim. Ev eski olduğundan aşağıda veya yukarıda ne konusulursa duyuluyordu.
Evlendik neyse yerleştik eve. Kv.nin ceyiz diye bana koydugu esyalari bir duzenleyeyim dedim. Ne göreyim 3-4 tane külot koymuş ve içinde beyaz lekeleri (beyaz akintilari bulasmis kurumus kalmis )vardı. Bariz giyilmis kulotlardi. Olay çıkardım bunlar ne diye. Kv bana , onlari kendime almistim giydim dar geldi sana koydum dedi. Yikiyim da vereyim dedi. Bir haftalık evliyken sabah 9 da kapıya dayanıp sakin cocuk yapmayın ha demeye geldi bir ara.
9 ay sonra hamile kaldım. 3 ay çok ağır hamilelik yaşadım.yataktan kalkamadim. Yemek yiyemedim. Ailem istanbulda. Ben izmirdeyim. Hiçbir tanıdığım yok kapımı çalan yok. K. V. Ilgilenmedi. Naz yapiyomusum imalarinda bulundu.8 aylık hamileykende bana sozlu olarak saldırdı. Bunca zaman kinini tutmuş tutmuş hamileyken patlamış. K. V. , K. P. , kaynim hepsi küfürler beddualar ettiler. Belalar okudular. Ben abdestsiz yere ayak basmiyoken... panik atak oldum sayelerinde. Allahim beni, bebegimi koru diye hergün yalvardım.
Aileme dostlarima hicbisey anlatmadim. En basindan beri yaşadıklarımı hiç kimse bilmez. Aileme sorsan dunurlerimiz çok iyi insanlar derler. Kendi içimde yaşadım tüm bunları. Şimdi kızım 2 yaşında eşim ben ve kızım çok mutluyuz. Hala k. V nin altında oturuyoruz çocuğumu doğduğundan beri göstermek istemedim onlara. Mecbur goruyo ama mesafeliyiz. Şimdi çok seviyorlar kızımı. Ama ben kizimi haketmediklerini düşünüyorum. bana baskı kuruyorlar bu ara. eşimi arayıp kızı getir diye israr ediyorlar. Ben patlamak üzereyim. Size ne benim evladım elleyemezsiniz diye bağırmak istiyorum. Eşim uzuluyo diye arada bir yolluyorum.Bunca yaptıklarına rağmen sevmeye hakları yok. Birşeyler söyleyin ne olur.
Ailenizden saklamayın bence anne ve babanızın bilmesi gereken bir olay belli ki eşinizin ailesi vicdansız ama eşimle mutluyum diyorsun eşin biliyor mu? Gerçi hepsi bu kadar tepkiliyse bilmemesi için salak olması gerekir heralde neyse bak kv,kpden yüzün gülmemiş eşinden gülüyo buna şükür öbür türlü olsa daha fena olurdu değil mi rabbim en kısa zamanda aranızdaki tatsızlıkları sıkıntıları gidersin

Esimle birbirimize asigiz ve sorun tabiki es ailesi. 6 yillik flortten sonra evlendim. Annesi ve babası hatta erkek kardeşi bile beni istemedi.ben istanbulda yaşıyordum eşimin ailesi izmir de. Ordan ıstanbulu arayıp senin yüzünden şöyle battik bittik borclandik diye basima katkılar. Gelinlik alma birinin gelinligini isteriz onu giyersin diye aradı beni k.v.
Benim babam çıkardı verdi gelinlik parasını. " git al kızım ilk evliliğin ozeniyosun tabi kiyamam "dedi. Daha ne kotulukler yaptilar bana. Nikahtan sonra bosan diye tutturdular. Dugun gunu geldi beş karış suratla dugun yaptılar. Balayına gitmeyecekmisim gelip onun evini temizleyecekmisim. Vs.....
Benim için herşeyin en kötüsünü layık görerek icini rahatlatiyodu sanki k. V... iki katli evlerinin alt katında oturmamizi istediler. Ev çok eski ve çok kötü. Ayrıca küçük. Bizden önce öğrenciler kalıyormuş. Mutfak dolapları 40 senelik. Ev kapısı çelik kapi değil camlı tahta oda kapisiydi. Misafir cagirmaya utanacagim bir evdi. Bense ne guzel bir evden gelin gelmistim. Ev eski olduğundan aşağıda veya yukarıda ne konusulursa duyuluyordu.
Evlendik neyse yerleştik eve. Kv.nin ceyiz diye bana koydugu esyalari bir duzenleyeyim dedim. Ne göreyim 3-4 tane külot koymuş ve içinde beyaz lekeleri (beyaz akintilari bulasmis kurumus kalmis )vardı. Bariz giyilmis kulotlardi. Olay çıkardım bunlar ne diye. Kv bana , onlari kendime almistim giydim dar geldi sana koydum dedi. Yikiyim da vereyim dedi. Bir haftalık evliyken sabah 9 da kapıya dayanıp sakin cocuk yapmayın ha demeye geldi bir ara.
9 ay sonra hamile kaldım. 3 ay çok ağır hamilelik yaşadım.yataktan kalkamadim. Yemek yiyemedim. Ailem istanbulda. Ben izmirdeyim. Hiçbir tanıdığım yok kapımı çalan yok. K. V. Ilgilenmedi. Naz yapiyomusum imalarinda bulundu.8 aylık hamileykende bana sozlu olarak saldırdı. Bunca zaman kinini tutmuş tutmuş hamileyken patlamış. K. V. , K. P. , kaynim hepsi küfürler beddualar ettiler. Belalar okudular. Ben abdestsiz yere ayak basmiyoken... panik atak oldum sayelerinde. Allahim beni, bebegimi koru diye hergün yalvardım.
Aileme dostlarima hicbisey anlatmadim. En basindan beri yaşadıklarımı hiç kimse bilmez. Aileme sorsan dunurlerimiz çok iyi insanlar derler. Kendi içimde yaşadım tüm bunları. Şimdi kızım 2 yaşında eşim ben ve kızım çok mutluyuz. Hala k. V nin altında oturuyoruz çocuğumu doğduğundan beri göstermek istemedim onlara. Mecbur goruyo ama mesafeliyiz. Şimdi çok seviyorlar kızımı. Ama ben kizimi haketmediklerini düşünüyorum. bana baskı kuruyorlar bu ara. eşimi arayıp kızı getir diye israr ediyorlar. Ben patlamak üzereyim. Size ne benim evladım elleyemezsiniz diye bağırmak istiyorum. Eşim uzuluyo diye arada bir yolluyorum.Bunca yaptıklarına rağmen sevmeye hakları yok. Birşeyler söyleyin ne olur.
canim benim cok uzuldum, inanamadim yaptiklarina onlarin, gercek mi dedim bi ara. nasil insanlar var ya! durumunuz yok mu tasinsaniz ordan?

Ben anne hakkını fazlasıyla önemserim bu yüzden kayınvalideye yüklenilmesini doğru bulmam normal şartlarda ama sizinki gibi bir kayınvalidem olsaydı arkama bile bakmadan değil evleri semtlerinden bile kaçardım... Allah yardımcınız olsun

Vay be, kira'ya ödemekten, karisina hakaret eden, onun bosunmasini istiyen bir ailenin altinda oturmayi tercih eden bir "adam" ile evlisin. Marifetmis gibi bide hemencik cocuk yaptin. Bide onca olaydan sonra halen beklentileri var "yok ceyiz kötü", "yok hamileligimde yardim etmediler" ,.. Ya azicik gururun olsaydi o aileden corap bile istemeyip kesinlikle baska bir evde kirada otururdun. Gerce azzcik gururun olsaydi tüm olaylara seyirci kalan esi ile evlenmezdin zaten ama neyse..

Ne diyeyim, gercekten kendi düsen aglamaz.. :KK14:
bu kadar hakaret edebilme hakkini nerden buluorsunuz acaba?

"maya70, post: 44917305, member: 711164"]bitanen neden bu kadar sessiz kaldi acaba.. seni bu kadar hakarete maruz bıraktı.. ve senin kendine hic saygın yok muydu..ailene anlat kiyameti kopar ya.. kirli külotlar bela okumalar hakaretler.. pes
Bitanem olan benim kızım. Ailede sagligi iyi olmayan, üzüntüden hastanelik olacak olan sevdiklerin varsa susuyorsun.[/QUOTE]

Bu kadar şey yapmışlar sana peki eşinin tepkisi neydi ??

benim merak ettiğim, senin ailen nasıl seni bunca kötülük yapan örümcek kafalı insanlara gelin diye vermeye razı oldu? bana bunları yapan insanlara aşkımdan ölsem dahi ailem beni asla vermezlerdi.

Eşiniz de baya aşıkmış gerçekten. Aşık oldugu insanı bu kadar ezdirmiş, baska yere yerleselim dememiş.

Bazıları çok acımasızca eleştirmiş. Tabiki normal buraya tüm ayrıntıları yazamıyoruz yer az. Birde ben birkaç yıllık olayı 2 satıra sığdırmaya calistim. K. V.Nin annesi var yani eşimin annanesi. O kadıncağız sayesinde evlendik. Seviyorlar evlencekler demiş. Kızı da bisey diyememiş. K. V Lafını kimseye geçiremediği için sinir oldu. Çünkü is hayatında da baskınmis, aile de baskın bi tip k. V. bizim dugun onu epey yıpratmış psikoloğa gitmiş ve sakinlestirici kullanıyormuş. Öyle söylemiş herkese. Külot olayında eşimle beraber sok olduk. Eşim, ilac kullandığı için ne dediğini naptigini bilmiyordur annem dedi. O ara çok saçma şeyler yaptı hepsini ilaçtan diye onemsememeye çalıştık.gel zaman git zaman bunun ilacla alakasi olmadigini gercekten fesat biri oldugunu anlayinca iliskimi kestim. Alt ust oturup hicbisekilde gorusmedik uzun muddet. Esimde sadece merhaba merhabaydi onlarla. Eşimin annanesi diger akrabalari beni çok sever bende onları. Benim soruma odaklanip cevap verenlere teşekkür ederim. Kira için, para için, kendine saygisi yok fln diyenlere de teessuf ederim. O günler yaşanırken yanımda olsaydınız bana benim tercihlerimden farklı bi tavsiyede bulunamazdiniz. Hep birlikte gene ayni şeyleri yaşardık. Eşim kiraya çıkmaktan korkmuyor bu arada rahat harcayamamaktan çekindiğini söyledi. Biz bu kötü evi tadilat yaptirmistik mutfak banyo yaptırdık. Arabamızı aldık. Kimseye bisey demeden tatile çıkarız gezeriz. Eşim yemeyi içmeyi gezmeyi seven biri, eve eşya almayı, alışverişi seven biri, herseyin en pahalisini alir, özel günleri unutmayan sürprizler hazırlayan, hediyeler alan, hiç küs kalmayı bilmeyen biri.eve etin envai çeşidini getirir yigar. Peynirin sütun yumurtanın en dogalini bulur getirir. Bi yumurta kirsam bile ellerine sağlık hatunum der.kiraya çıkınca biraz kendimizi sikicaz anlaminda korkuyorum dedi.Ama kararımızı verdik zaten cikicaz. insanlar tam okumadan bosanmaya vardiriyolar isi. Acıların çocuğu gibi bi durumum yok. Çocuğumu bile isteye yaptim. Derdimi birkez daha söylüyorum k. V.Nin nasıl biri olduğunu gördünüz çocuğumu gormek için bizi aramalarını istemiyorum . Ben istersem gorurler ben istemezsem göremezler düşüncesindeyim.

Eşinle mutlusun belli ki. Ama o evde kalmaya devam edersen eşinle de kötü olucaksın. Zaten kiraya çıkmaya karar vermişsiniz geç bile kalmışsınız. Olabildiğince uzak yerden tutun evinizi. Kayınvaliden bellki şuursuz biri diğerleride öyle. Öyle bir kadının yüzünü ben asla görmem kızımıda göstermem ama sen eşin üzülmesin istiyorsun onuda anlayabiliyorum tercih meselesi. Uzak yerden kiraya çıkarsanız sizde gidip gelemezsiniz onlarda. Biraz sıkın kendinizi maddi olarak ama huzurunuz olsun zaten yarın birgün o mallarda size kalacak ömür boyu kira da kalmazsınız

Esin sana bukadar iyiyse bunu ona söyle oda sen bilirsin desin bakalım diycek mi ... Anası aradığında da esim bilir isterse yollar ben karismiyorum desin hadi . sorun kalmaz .

Bireyden katrina_89, post: 44920447, member: 356222"]benim merak ettiğim, senin ailen nasıl seni bunca kötülük yapan örümcek kafalı insanlara gelin diye vermeye razı oldu? bana bunları yapan insanlara aşkımdan ölsem dahi ailem beni asla vermezlerdi.[/QUOTE]
Biseyden haberleri yok ki. Bir gelinlik mevzusu olduğunda kizmislardi.Eşim gelin ligin parasını babama zorla geri verdi. Annesinin yaptığından utandığını söyledi. Ben almis olayım gelinliği babacim dedi. Bişey anlatmadım aileme hiç babamın sağlığı iyi değil. Annemde tansiyon v. s. Işte.

Eşin anannesi sayesinde evlenmişler. Heralde burda eşiniz, siz, aileniz bostan korkuluğı olmuşsunız

Esin sana bukadar iyiyse bunu ona söyle oda sen bilirsin desin bakalım diycek mi ... Anası aradığında da esim bilir isterse yollar ben karismiyorum desin hadi . sorun kalmaz .
Dun aksam kizimi gorduler k.V ve kocası. Eve gelince eşime söyledim dediğiniz gibi. Benim sayemde görüyorlar, ben izin verdiğim için, benim rizamla dedim istemezsem göremezler dedim. Benim rizamin önemi yok mu dedi. Yok dedim. Peki görmesinler o zaman dedi.( Bu konuşma kavga gibi değil sessiz sakin geçiyor bu arada.)görmesinler dedi ve sustu.üzüldü yani. Ben vicdansız değilim dedim gösteririm ama ısrar ederlerse ters teper dedim. Beni öptü uyudu.

[QUOTeğlenmedik r, post: 44920688, member: 178168"]Eşin anannesi sayesinde evlenmişler. Heralde burda eşiniz, siz, aileniz bostan korkuluğı olmuşsunız[/QUOTE]
Yoo gene evlenirdik ama anane kendi ailesini toparlayıp son sözü söylemiş sorun çıkarıp durmayın konuşup durmayın bu dugun olucak demiş. bostan korkuluğu olarak dogmusuz biz doğrudur hanfendi.

Back