Size şöyle bi şey anlatayım. Kızım 3,5 yaşında biz yanında argo kullanmıyoruz asla. Bir gün oyuncaklarıyla oynarken “salak” dedi. Çok şaşırdım “ annecim sen az önce salak mı dedin” diye sordum “ evet “ dedi “ o kelime benim hiç hoşuma gitmedi sen nerden öğrendin bunu” dedim “senden” dedi çocuk şok oldum. “ Ben asla böyle bir kelime kullanmam” dedim. “ Araba kullanırken adama bağırdın ya” dedi. Evet bir kaç gün önce araba kullanırken hanzonun biri önüme kırdı, sıkıştırdı beni “sakak herif” demiştim kızım da arabadaydı ama o an refleksle farkında bile değilim, kızım söyleyince hatırladım ve ne diyeceğimi bilemedim. O kadar taze ve boş ki beyinleri her şeyi sünger gibi emiyorlar. Bir de ne olursa olsun çocuğunuza inanın (zaten inandığınızı söylüyorsunuz) hiç bir şey olmasa bile ona inanan biri olduğunu bilecek ve hiç bir şeyden korkmayacak hayatta. Küçükken dede dediğim bir adamın tacizine uğradım, ağlayarak anneme anlattım gitti adamın yanına geldiğinde sordum “sen yanlış anlamışsın” dedi dünyam başıma yıkılmıştı, hayır yanlış anlamadım adam benim mememi elledi hem de öyle dokunarak falan değil bildiğiniz mıncıkladı gözümün içine baka baka nasıl kaçtığımı bilmiyorum ama hiç bişey diyemedim daha fazla direncim kırıldı. Şimdi kızıma asla kimseye “dede, teyze, amca vs. dedirtmem eskiden abi falan dedirtiyordum şimdi onu da söylemiyorum ben ismiyle hitap edince o da ismiyle hitap ediyor müdahale etmiyorum. Bakın bugün İkra’nın zanlısı amcası ve halası çıktı siz düşünün gerisini