Kv neden böyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hah super iste ya
Siz esinizle basarirsiniz ben inaniyorum buna
Yanlisi dogruyu kendiniz ayirt edin
Yardim isteyecek olursaniz internete bakin, doktora sorun cok anne seyisine basvurmayin
Ben zaten öyle yapıyordum. Çoğu şeyi zaten ablamın doğumlarında tecrübe etmiştim. Araştırmıştım da. Doktora da sorardım. Kv doktorlar ne biliyormuş filan derdi. Ama ben hastanedeyken ayaklandım zaten 2 3 dikişşm vardı o da kanamam olduğu içşn içerideydş o kadar. 10 12 gün kaldı kv gitti. O yokken çok da rahat yaptım valla, hatta eşim annem yokken evi toplarız vs çok işimiz var derdi, bebek uyursa bende eşimle birlikte işleri hallederdim, hala da öyle.

Evet, çok tuhaflar. Kv kırkım çıkana kadar yalnız bırakmayacakmış aslında beni. Eltim de diyor kırkın çıkana kadar yalnız kalma işlerrinş yapamazsın vs. Ha kırkım çıkmış ha çıkmamış bebek aynı bebek değşl mi sonuöta. Değişikler. Doğuma giddrken doktorum tok olmamı istemişti. Kaynım arıyor doğum yapacağım gece eltşmle birlikte eşime diyorlar kş aç gitsin doğuma, öğleden sonraya sarkıtırlaf doğumu tok giderse diyolar. Ben de dedim canım ben normal doğum yapıyorum sezaryen değil. Doktorum aç gelmemi istese söylerdi ne alaka aç veya tok gitmem. Ben doğum sırasında aniden sezaeyene alınacak olsam tok diye almayacaklar mı sanki dedim. Çok biliyorlarmış gibi kendi bildiklerini empoze etmeye çalışıuolar. Doğumda bile ebe hastanın aç gelmesinş önermşyoruz normal doğumda açlık doğumun ilerlemesini önlüyor anne açken ıkınamıyor doğum uzuyor demişti. Çocukta sarılık riski vardı bşz o kadar takmazken eltim vs kaynanam çok takıyor sürekli sarılıkla ilgili bize demeçler veriyordu. Bunalmıştık. Doktorun söylediklerini de söylemiyorduk bunalttıkları için.

ilk msj da anneme söylemiş diye yazmışsınız şimdi de annemin kulağına gelmiş duymuş diyorsunuz daha fazla annenizi karıştırmayın sonuçta yüz yüze bakıyorsunuz büyütülecek birşey de yok ortada o bunu demiş bu bunu demiş diyerek ömür geçmez yalnızca kendiniz üzülürsünüz. k.v o yaşta gelmiş sizr yardımcı olmaya çalışıyor bazı şeyleride görmezden gelin iyiyken kötü olmayın anneliginizi yaşayın onu bunu bırakın

Kadın annemin yüzüne dememiş arkasından söylemiş. Annem arayacakmış sma babam izin vermemiş boşver demiş ama annem de kafasına takıp üzülüyor. Ben de ara kavga etmeden sakince alındığını söyle dedim. Bayramdan sonra ararım. Bayramda huzursuzluk olmasın dedi.

Ben zaten bilerek bşr saygısızlık etmedim. Hatta eşim hoşuna gitmeyen şeuler olursa bana söyle annem sen söylersdn demiştş. Bende alınmayacağı şeyleri söylüyordum mutfağı toplarken eşyaların yerini gösteriyorum ona alınmış, bebek emzirirken mememi ellediği için bebek memeyi bırakmıştı zor tutturmuştuk, alınmasın diye birşey demedim eşime söyledim memeye dokunmasını istemediğim içşnde alındı muhtemelen kş ona dokunma buna dokunma diyormuşum. O gidene kadsr birşey demedim o koydukça ben düzelttim o yokken yerlerine yerleştirdim fırsaf buldukça ona da alınmıştır kesin.

Kayınvalidenin annene söylediği lafı eşine neden söyleyeceksin hiç anlamadım.
Anan anama ablamgilin kaynanası hakkında demişkiiiiiiiii......
Laf peşine düşmeyin ya. Annenin ağzı yokmuymuş kaynanana o an niye gerekli cevabı vermemiş,kaç yaşında aklı başında ağzı dili olan annenin hakkını savunmak için gidip kaynanana mı çemkireceksin?
Baştan sona saçmasapan gereksiz hareketler.
Kaynanan bebek aç diyor dememesi lazım ama emin ol bebeğin doğumuna gelen 100 kayınvalideden 99 u bunu diyor.hiiiiiiç takma.bebek aç diye beni üzmeye devam ederseniz gerçekten aç kalacak sebebi de siz olacaksınız de.
Bardakların yanına saklama kabı koymuş....yaa boşversene mutfağın tertemiz yemeğin yapılıyor,kap kacağın yeri değiştiysede kaynanan gittikten sonra doğru yerlerine koymak temiz eşyayı kaç dakika sürecek? Benim mutfağımda bir tane temiz bardak kalmamıştı,tezgahta bir tuzluk koyacak yer yoktu bulaşıktan doğum yaptığım zamanlar.konforun tadını çıkar.iyi kötü düzenli düzensiz farketmez kendi gönüllü olarak yapan birileri var sen sadece bebeğine ve kendi iyileşmene odaklan.en zor olduğu kadar en mükemmel günler.bu günler bir daha geri gelmeyecek kıymetini bil,sarıl bebişine uyu dinlen.birlikte banyo yapın.bak nasıl mutlu oluyorsun.annene de söyle kaynananın dedikodusunu yapmasın lohusa kızına.bi derdi varsa kendi çözsün seni boş yere üzmesin germesin.

Ablamın kv ile eşimin ailesi akraba. Ablamın kvsinin annesine benim kv demiş ki "kızınız gelinini börteçinenin ablasını iyi yetiştirmiş." bunu da anneme ablam anlatmış. Annemde duyunca üzülüp alınmış.

Zaten kusurları da olsa konuşuyorum hor görmüyorum. Yaptığı patavatsızlıklara alınsam da birşey demiyorum ama bazen ben de dayanamıyorum.

Tamam olabilir herkes kendi düzenini sever. Başta eşinize soyleseydiniz uygun dille annesine soyleseydi gelmesine gerek yok diye. Böylesi daha kötü olmuş. Ama eşiniz aksine kalmasında sakınca görmeyip annem yapsın bırak demiş çocukla ilgilenme konusunda bile. Büyükler gelirse ev ihtiyacında yardıma gelmeli zaten bebekle ilgilenmesi gereken siz ve eşiniz olmalı giydirme uyutma besleme herşey dahil onlar bir sevmeye. Evet bazen büyüklere laf anlatmak zor ama sizde lohusa halinizle sert cikismissiniz eşiniz ozaman anne sen sadece yemek temizlik yap düzeni bana bırak otur ben bosaltayim makinayı deseydi. Annenize söylenen söz hoş olmamış o konuda zaten haksız olduğunuzu düşünmüyorum ama büyütüp sonradan tekrar konuyu açmaya gerek yok orda verecekti anneniz cevabını. Sizi değil annenizi ilgilendiren bir mevzu. Herşeye dahil olursaniz huzurunuz kaçar. Konun tekrar açılması ters birsekilde üstelik eşinizin hoşuna gitmeyecektir

Başkasının boşalttığı makineye bunun yeri burası değil denmez ama.
Annemlerde bile bulamıyorum ben her şeyin yerini, kolay değil başka evde makine boşaltmak.
Ama yerini gösteriyorum. Başkasının evi dediği yere defalarca geldş kaldı düğğn zamanı da sonrssıda herşeyin yerinş her geldiğinde gösterdim. Kendş annem bile biliyor eşyaların yerini ki kv gösterdiğim kadar göstermedim. Kv eşyaların yerinş bildiği halde oraya koymuyır neresi boşsa kolayına neresş gelirse oraya koyuyor.

Ben zaten dedim eşime. Hatta eşim başta kendisş çok söylemişti annen gelir kalır diye. Öyle de karar vermiştşk annesine de söylemiştik ama doğum öncesi bşr anda karar değiştirdiler. Kaynım ve eltimde sürekli eşime doğum öncesinde de yalnız kalmasın annem gelecek mi diye söyleyip duruyorlardı, anneside alınıyor diye heralde eşim kabul etti. Eşim zaten kv den çok iş yapıyordu evde. Ben bebeğimi emzirip uyutmaya çalışırken kv ben emzirdikten sonra bebeğimle ilgilenmek istiyordu. Kucapa alıştırmamı istemiyordu. Ben altını alırken, gece ağladığında vs hemen odaya geliyor çok ağlarsa kucağına alıyordu altını alırken. Yani ben kızmadan bağırmadan söyledim söyleyeceklerimi ama onlar yine de alınmış. Benim alınacağımı hiç düşünmüyorlar ama neyse...

Anneme söylemiş dediğim şey farklı o benimle ilgili annemle ablama söylemiş "bana ona dokunma buna dokunma diyor." demiş.
Zaten kv yaptığı tüm patavatsızlıkları görmezden gele gele böyle oldu kv.
Ablamın kvsinin annesine gidip kızınız böeteçinenin ablasını ysni gelinini iyi yetiştirmiş demiş. Ablamda anneme söylüyor bunu.

Bebek ağlarken odaya girmek nedir yahu. Yani dizide anliyorum bende geçtim o yollardan kirdigimda oldu ama inan geçici şeyler oyuzden dedim bu dönemdeki konuları uzatmayın lohusa olan sizsiniz birde karşı tarafa soylediklerinize ikinci bir lohusa gibi alınganlık yapılmasina izin vermeyin

Kayınvalidem anneme dememiş kiii! Kayınvalşdem ablamın kvsinin annesine gidip "senin kızın gelinini yani börteçinenin ablasını iyi yetiştirmiş." demiş yani bu demek oluyor ki benim dünürüm kızlarını kızını iyi yetiştirememiş. Annemde bunu ablamdan duyunca üzülmüş. Yani laf anneme dokunuyor o yüzden eşime bunu söyleyecektim. Annem zaten kırkım çıkana ksdar bana birşey anlatmadı. Annem konuşacakmış ama bsbam konuşms demiş. Brnde bu kadar üzüldğysen konuşmalısın dedim. Kaynsnam anneme direk söylememiş bunu. Kaynanaö başkadıns söylüyor, ablam duyuyor ablamda anneme söylüyor. Olay bu.

Ya sanki ben bebeğime bakamıyorum veya bakamayacakmışım gibi davranıyordu güvenmiyordu bana. Ağlarken göbeği çıkacak deyip altını alırken pat diye kucağına alıyordu. Herşeyinş kendşm yapmaya çalışıyorum dşye bana alınıyordu.

Sakin ol sen buyutmussun sıra bizde deseydin kaç gün kaldı kv den

Niye gelini kv mi yetiştiriyor cahil kadın yaaa , eşine söylesen bişey değişecek mi , değişecekse söyle tabi ..
Eşimle söylersem annesini uyarabilir. Başkalarının yanında konuştuğun şeylere dikkat et diye. Çünkü olan yine kv ye olacak patavatsızlıpı yüzünden herkesle kötü oluyor.

Anneme dememiş onu zaten ablamın kaynanasının annesine demiş. Anneme ablam söylüyor bunu. Annemin yüzüne dese anneö cevabını o an verir. Ama anneme ablam söylemiş. Yani annemin yüzüne denilmiş birşey yok.

Arkadaşlar kv annemin yüzüne karşı söylemiyor bunu. Arkasından söylüyor. Kv ablamın kaynanasının annesine diyor. Ablamın kvsine durumu anlatıyorlar, o da ablama ablamda anneme anlatıyor. Ablamın kv si de gereken cevabı kendi annesine söylemiş zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…