kv ne yaptıgını anlayamıyorum mesafe koydum ama yanlış mı yapıyorum doğru mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hı çok yaşlı değilmiş evet. Hani yaşlanınca huyları değişiyor diyeceğim ama öyle bir şey de değil o kadar yaşlanmamış.

bence yaşlılıktan ziyade karakteri böyle ve bu tarz sinsi nerede ne yapması gerektiğini bilen insanlar bana göre daha tehlikeli. kızacağım şeyi asla toplulukta yapmaz beni över pohpohlar o benim gelinim değil kızım der ama en ufak bir meselede fikirlerimiz çatışsın dikenlerini geçirir. ömür törpüsü keşke kötü olsa da kötülük yapıyor desem bu yaptıklarına ne zaman yapmasın ıstemıyorum desem ben sizi düşünüyorum ühühühü diye ağlıyor :KK61: :KK61:konu ne olursa olsun yaşlı kadını neden ağlattınız muhabbetine geliyor çıldırıciiimmm numaracı kv çok zor:KK61::KK61:

bana da çok tehlıkelı gelıyor ama kv tanıyan kımınle bu sıkıntımı paylaşsam ay o melek gibi kadındır abartıyor olabilir mısın diyor çok tatlı dilli olduğu için hemen etkıler ınsanı yakın bır arakadasım vardı gıcık olurdu bı kere denk geldıler aslında o kadar kötü biri değil gibi ya sen çok takıyor olabılır mısın dedi dedim sen de miii:KK61::KK61: tam takmıyorum yoluma bakıyorum çevremı etkılıyor annemı arıyor çok hastayım çokmişim var yetıtırmeıyorum vs dıye annem de üzülüyor kv nıye ılgılenmıyorsun o yaşlı dıyor halbukı bunu benımle konussa giderimelımden gelen yardımı da yaparım amagıcık verır gıbı esımı annemı arayıp şöyle işim var böyle bacaklarım ağrıyor vay efendım domatesım var kışlık yapılacak ayağım tutmuyor yapamıyorum mundar oldu nımet dıyor (o halıne rağmen nıye kışlık domates alma derdindeysen bu sene de olmayı versın yani) annemde benı arıyor eger gıdıp yardım etmezsen sana küserim diye pardoon çıldırmalıkhareketler yapıyor cevremdekıler ve kararlı durmak emın olmak çok zorlaşıyor çok çok tehlıkelı bırı bana göre
Aa kayınvaliden çok sinsi, insanları manipüle etmeyi çok iyi biliyor. Kv iyi biri bana sevdiğim yemeği yapıyo diye kendini kandırma, öyle davranıyor ki özellikle iyi görünüp bilinsin diye ama aşırı sinsi bi kadın, sen olabildiğince uzak dur ama eşine karışma eşin 4-5 günde bir uğrasın annesine, işi gücü varsa da eşine söyle gitmişken annene sor işi varsa hallet de o teklif etsin iş yapmayı annesi oğluşuna kıyıp yaptıramazsa sana da iş buyurmaya yüzü olmaz, eşin der anne ben yaparım eflaakı karıştırma o da şu sıralar çok yoğun yorgun vs.. Eğer eşin sözünü dinliyorsa onu bu şekilde uyarıp yolla annesine.

Aa kayınvaliden çok sinsi, insanları manipüle etmeyi çok iyi biliyor. Kv iyi biri bana sevdiğim yemeği yapıyo diye kendini kandırma, öyle davranıyor ki özellikle iyi görünüp bilinsin diye ama aşırı sinsi bi kadın, sen olabildiğince uzak dur ama eşine karışma eşin 4-5 günde bir uğrasın annesine, işi gücü varsa da eşine söyle gitmişken annene sor işi varsa hallet de o teklif etsin iş yapmayı annesi oğluşuna kıyıp yaptıramazsa sana da iş buyurmaya yüzü olmaz, eşin der anne ben yaparım eflaakı karıştırma o da şu sıralar çok yoğun yorgun vs.. Eğer eşin sözünü dinliyorsa onu bu şekilde uyarıp yolla annesine.

en zoru da sinsi olduğunu bi tek ben görüyorum, ben hissediyorum, ben yaşıyorum. Bana nasıl davranıyorsa öyle davranıyorum ama bunu kaldıramıyor işte büyük olduğu için eşimin annesi olduğu için bazı hareketlerini görmezden duymazdan geliyorum sırf tartışmak istemediğim için ama o bunu bile savaş sanacak kadar sinsi bir insan :110::KK43:

en zoru da sinsi olduğunu bi tek ben görüyorum, ben hissediyorum, ben yaşıyorum. Bana nasıl davranıyorsa öyle davranıyorum ama bunu kaldıramıyor işte büyük olduğu için eşimin annesi olduğu için bazı hareketlerini görmezden duymazdan geliyorum sırf tartışmak istemediğim için ama o bunu bile savaş sanacak kadar sinsi bir insan :110::KK43:
1. Si çok samimi olmayacaksın hep bir mesafen olsun.
2. Si işine sen değil eşin koşsun. Eşine karışma alttan alttan çok yoruldun kıyamam de. Kayınvalide ye de çok çalışıyor yoruluyor evde kıyamıyorum dinleniyor dersin.
3. Sü sen de aynen onun gibi yap arada öv bazen göm. Eşinin yanında cici ol ama lafını da tatlı tatlı söyle bırak sana sataşsın. Sonra ben ne yaptım ki diye eşine yakınırsın.
Ben de bin beteri var. Şimdilerde kayınpederi doldurup üstüme salmaya çalışıyor. Sonra da adama dönüp ay öyle deme diyor sinsi sinsi. Ben de eşimi kurdum aynı şekilde ne yapayım. Mesafe koysan bunları yaşamazsın aslında. İnsanı kendi seviyesine düşürüyorlar. Yoksa baş etmesi kolay.

Bunlar iyi niyet değil, iyi niyet kisvesi altında otorite mücadelesi. Allahtan eşiniz yanınızda. Mesafeli durmaktan başka çaresi yok. Kimisi laftan sözden de anlamıyor.

Dinden vuruyorsa sizde dinle cevap verin. Kadinin ayri ev ve düzen hakki var. Gelinin birilerine bakma zorunlugu yok. Yapiyorsa Allah rizasi ve esine destek amacli yapbilir felan. Manipulasyonu deneyen kisileri böyle bir kac defa kaya gibi carpacaksin sonra rahat birakiyorlar

Benim kayınvalidem de benim evime dünyanın tursulugunu alır ben iki çocuğumu toplayıp, işten yorgun argın döndüğümde ona yardım etmedim diye 5 karış suratiyla turşu kurardi ki evde kimse de beğenmezdi. He deyip alttan almanın hiçbir faydasını görmedim ben. Direk konuş dertlerini biriktirmeden, iyice seni hasta etmeden.
Esin yanindaysa ne mutlu sana ama adamı da çok şişirme der bu ablan.

1. Si çok samimi olmayacaksın hep bir mesafen olsun.
2. Si işine sen değil eşin koşsun. Eşine karışma alttan alttan çok yoruldun kıyamam de. Kayınvalide ye de çok çalışıyor yoruluyor evde kıyamıyorum dinleniyor dersin.
3. Sü sen de aynen onun gibi yap arada öv bazen göm. Eşinin yanında cici ol ama lafını da tatlı tatlı söyle bırak sana sataşsın. Sonra ben ne yaptım ki diye eşine yakınırsın.
Ben de bin beteri var. Şimdilerde kayınpederi doldurup üstüme salmaya çalışıyor. Sonra da adama dönüp ay öyle deme diyor sinsi sinsi. Ben de eşimi kurdum aynı şekilde ne yapayım. Mesafe koysan bunları yaşamazsın aslında. İnsanı kendi seviyesine düşürüyorlar. Yoksa baş etmesi kolay.
basınıza gelenı ben de yasıyorum hatta o sadece kp degıl genel olarak esımın kardeslerını de doldurup ustume salıyor sonra bırı bır sey deyınce karışmayın canım genclere dıyor çunku dun gorustugum ınsanlar dun bır sey demezken onun yanında laf sokup duruyolar hıc kımse hıc bır sey samımı gelmıyor esım dışında bazen ona da gıcık alıyorum ne biçim ailen var diye :110:ama işte insan ailesini seçemiyor

Benim kayınvalidem de benim evime dünyanın tursulugunu alır ben iki çocuğumu toplayıp, işten yorgun argın döndüğümde ona yardım etmedim diye 5 karış suratiyla turşu kurardi ki evde kimse de beğenmezdi. He deyip alttan almanın hiçbir faydasını görmedim ben. Direk konuş dertlerini biriktirmeden, iyice seni hasta etmeden.
Esin yanindaysa ne mutlu sana ama adamı da çok şişirme der bu ablan.
Tesekkur ederım abla tavsıylelerın ıcın ama ben de eşim de kv konustuk ayrı ayrı da bırlıkte de basta karışmıyor moral bozmuyor sonra karısmadıgı her an için öfke patlamaları yaşıyor her seyı karısıp her olay ıcın kalbımızı kırıyor ama bunları asla dogrudan degıl arkamızdan konusuyor duymuyoruz vs sonra yanına cagırıp esıme ağlıyor esımde moralı bozuk yanıma gelıyor annem ıste atsam atamam satsam satmam anlayıs gostersen ne olur gıbı bakıslar atıyor laflar edıyor bazen gercekten bu tavırların dayanamıyorum kapıyı çekıp çıkmak ıstıyorum ama esım o kafada degıldı o kafaya sokup duruyor yıllarca bununla mucadele mı edıcem ne zamana kadar boyle olacak bu benı çok korkutuyor

Q
basınıza gelenı ben de yasıyorum hatta o sadece kp degıl genel olarak esımın kardeslerını de doldurup ustume salıyor sonra bırı bır sey deyınce karışmayın canım genclere dıyor çunku dun gorustugum ınsanlar dun bır sey demezken onun yanında laf sokup duruyolar hıc kımse hıc bır sey samımı gelmıyor esım dışında bazen ona da gıcık alıyorum ne biçim ailen var diye :110:ama işte insan ailesini seçemiyor
Eşiniz yanınızdaysa mesafe isteyin. Hani görüşmemek değil de her şeyin içinde olmasınlar, her şeye karışmasınlar, sürekli sürekli görüştürmesin sizi. Sizin evliliğiniz kimsenin stres topu, ego tatmin aracı değil.

Q

Eşiniz yanınızdaysa mesafe isteyin. Hani görüşmemek değil de her şeyin içinde olmasınlar, her şeye karışmasınlar, sürekli sürekli görüştürmesin sizi. Sizin evliliğiniz kimsenin stres topu, ego tatmin aracı değil.
kesınlıkle katılıyorum

sürekli bir şeylere takılması moralimi bozuyor , sureklı aklımla oynuyor o ıyı de ben kötü şeytanmışım vesveselere gelıp ona kötü davranıyormusum gıbı muamele edıyor allah benı sızınle ımtıhan edıyor dıyor sonra mesafe koyunca bı sız varsınız sızde boyle yaparsaız ben cok uzuluurum anne hakkı çook önemli böyle yapıp allahı ve peygamberını kzıdırmaktan hıc mı kokrmuyorsunuz dıyo bılmedıgım syeler oldugu ıcın bır sey dıyemıyorum. ama sureklı dın uzerınden benı manıpule dıyor gıbı hıssedıyorum.:KK61::KK61:
Bir daha bu şekilde cumle kurarsa annenın evlat uzerınde hakkı oldugu gibi evladın da anne üzerinde hakkı vardır siz böyle yaparak oğlunuzun hakkına girip mutlulugunu bozuyorsunuz Allahtan korkmuyor musunuz diyiverin kendisine. Din niyeyse hep analara babalara çalışıyor bu kv kpler için.

Bir daha bu şekilde cumle kurarsa annenın evlat uzerınde hakkı oldugu gibi evladın da anne üzerinde hakkı vardır siz böyle yaparak oğlunuzun hakkına girip mutlulugunu bozuyorsunuz Allahtan korkmuyor musunuz diyiverin kendisine. Din niyeyse hep analara babalara çalışıyor bu kv kpler için.
kesınlıkle ya ben derım demesıne ağzımda laf hiç durmaz da esımle aramın kötü olmasını ıstemıyorum hanı ben orada dıklenırım bı anda esıp gelıp anneme saygısızlık yapıyorsun vs gıbı seyler der mı kestırmeıyorum

Benim de benzer durumda bir gün arayıp kızım senin bir derdin var mı anlatamadığın bir ihtiyacın var mı demez durmadan laf sokar eşimin yanında da bana çok ilgili davranır bana laf sokunca ben haliyle mesafe koyuyorum bu kez eşimin yanında sanki o beni çok seviyor sürekli görüşmek istiyor da ben istemiyormuşum gibi bi izlenim bırakıyor sürekli beni soruyor ona vs. Ben artık saldım aramıyorum sormuyorum görüşmüyorum mecbur kalmadıkça. İyi de olsa kötü de olsa senin canını sıkıyorsa canınız boşuna sıkılmaz emin olun. Ben de suçlu hissediyordum acaba ben mi yanlış yapıyorum diye ama içinize sinmiyorsa bence orda bir şey var. Çocuğuyla görüşsün sizinle çok iyi olmak zorunda değil. Neticede kim ne derse desin o sizin anneniz değil ve asla olamaz. Uzak durun bence ben uzak durduğumdan beri daha huzurlu daha mutluyum

yazmakla yazmamak arasında gidip gelıyorum yazarsam unutmam hep okurum dıye korkuyorum . ama belkı bazı seyler degısır belkı de benım bakıs açım degısır olaylar ılerleyen donemlerde farklı gelır bana bılemıyorum. belkı de dertleşmeye ıhtıyacım var
ben severek evlendım eşimle de mutluyuzdur ama kv bıraz esereklidir bı gun ıyı bı gun kötü ılk baslarda anlayamadım hanı bana neden kötü davrandı hakkımda neden kötü konustu vs dıye sonra baktım cozulecek gıbı degıl umursamamayı ogrendım ıyı olduklarında da mınnet etmıyorum kötü olduklarında da benımle ılgılı degıldır dıye dusunuyorum. örnek verecek olursam kv namazında nıyazında ıyı ınsandır gercekten uzaktan baksanız karıncayı ıncetmekten haya eder ama bazen benım hakkımda kötü konuştuğunu duyuyorum . kötu bır ınsan değil o moralı bozuktu herhalde bana sardı dıyorum.sonra aradan zaman gecıyor misafirime laf edıyor (eşime ve eltıme soyluyor) çalışıyormusuum benı düşünüyormuş yorulurmuşum hadı neyse belkı gerçekten ıyı niyetlidir dıyorum ama sureklı her yaptığına ıyı nıyet kılıfını ben gecırıyormusum hıssedıyorum. sureklı sureklı her seye karısıyor benımde sureklı moralımı bozmaya basladı esım konuştu olmadı ben konustum her seyı anlatım bıze karısmaması gerektıgını tecrubelerımızı kendı adımıza bızım yasabılecegımızı vs . En ufak bır seyden bana ilgi gösterip eşimin gözünü boyamaya calısıyor gbı hıssedıyorum ya da cok mu kafamda kurusyorum bılmıyorum. hastalanırım gelır yemek gonderır ılgılenır patık alır ama onun ıstedıgı bır sey yapmayınca anında kötü ilan eder benı .ben onu şöyle duusnuyorum böyle dusunuyorum ama benı onemsemıyor dıye oturur ağlar cocuk gıbı asla anlam veremıyorum bı ınsan nıye bunu yapar? hatta ben de onu dusunuyorum gercekten evınde yapılacak iş olur yardıma gıderım çalışmama rağmen elimden gelenı yaparım sonra arkamdan, el gıbı duruyormuşum iş olunca umursamıyormusum o evı kendı evım kabul etmıyormusum bunları benım arkamdan konusabılıyor.(eşimle asla bırbırımıze yalan soylemeyecgız dıye soz vermıstık zorladıgımda anlatmıstı). eşimde tavırları yuzunden yıne mesafe koydu ve sımdı yıne bana yanasıyor ben mı cook abartıyorum kv mı tehlıkelı bırı secemıyorum. o bana ıyıyse ıyıyım kötüyse dırek mesafe cekıyorum. o da mesafeyı yıkmak ıcın ıyı davranıyor sonra ıstedıgı bır sey olmayınca tekrar garip davranıyor tavırlı vs. eşimde artık benı haklı gordukçe kv daha cok bana sarıyor oyle ıyı nıyetlıymıs oyle ıyı kalplıymıs gıbı davranıyor kı bı anda boyle duusndugnuz ıcın sız kendınızı kotu hıssedıyorsunuz sureklı o psıkoljıye sokuyor benı de esımı de. ve ıkımızde doluya koyuyoruz almıyor boşa koyuyoruz dolmuyor gibi.
bu arada ıstedıklerını yapmıyoruz dıye kızıyor dedıgım detay vermedım mesala tatıle gıderız ekonomı kötu para bırıktırın der bız gıtmeye devam ederız sız benı dınlemıyorsunuz burada annenız ıyılıgınıze bı sey soyluyor nıye dınlemıyorsunuz der beyaz esya alırım haberı yok dıye trıp atar işi varsa gıtmeyınce surat yapar o bı konuda fıkır beyan edıyorsa aksı düşünüyorsam bıle onaylamamı ya da sessız kalmamı beklıyor gıbı gıbı..
siz olsanız ne yapardınız. aklımı kaçıracagım. Resmen evlendiğimden berı kızılcık şerbetini yasıyorum. Allahtan eşim oradakı fatıh gıbı bır adam değil. kv karıştırmaz konusturmaz ama kv konusmaya karısmaya manıpüle etmeye devam eder. dinimize göre şöyle böyle diye bir başlar hıc sussmazz
Aynısı benim kayınvalide bende çözemedim hala yorumlara bakıcam bende...

Klasik kv işte,
Şu saatten sonra değiştiremeyeceğine göre
He he de geç, kafana takma

Benim rahmetli annemde, kv.demde öylelerdi
Kv.de benim ve eltimin arkasından, annemde gelinin arkasından sallardı
Yüzümüze karşıda çok iyilerdi,

Geneli öyle yani, yapacak tek şey araya mesafe koymak
Keşke arkamdan konuşsa insanı çileden cıkarırı yüzüne yüzüne söyler insanın....

bence yaşlılıktan ziyade karakteri böyle ve bu tarz sinsi nerede ne yapması gerektiğini bilen insanlar bana göre daha tehlikeli. kızacağım şeyi asla toplulukta yapmaz beni över pohpohlar o benim gelinim değil kızım der ama en ufak bir meselede fikirlerimiz çatışsın dikenlerini geçirir. ömür törpüsü keşke kötü olsa da kötülük yapıyor desem bu yaptıklarına ne zaman yapmasın ıstemıyorum desem ben sizi düşünüyorum ühühühü diye ağlıyor :KK61: :KK61:konu ne olursa olsun yaşlı kadını neden ağlattınız muhabbetine geliyor çıldırıciiimmm numaracı kv çok zor:KK61::KK61:
Aynı toplum içinde över yalnız olduk mu kendi istediği olmadı diye ağlar durur hemen.... Laf sokar eleştirir...

kesınlıkle ya ben derım demesıne ağzımda laf hiç durmaz da esımle aramın kötü olmasını ıstemıyorum hanı ben orada dıklenırım bı anda esıp gelıp anneme saygısızlık yapıyorsun vs gıbı seyler der mı kestırmeıyorum
Benim eşim demez anasının ağzına sıçtım. Eşim daha oh iyi yaptın oh olsun dedi...

Benim de benzer durumda bir gün arayıp kızım senin bir derdin var mı anlatamadığın bir ihtiyacın var mı demez durmadan laf sokar eşimin yanında da bana çok ilgili davranır bana laf sokunca ben haliyle mesafe koyuyorum bu kez eşimin yanında sanki o beni çok seviyor sürekli görüşmek istiyor da ben istemiyormuşum gibi bi izlenim bırakıyor sürekli beni soruyor ona vs. Ben artık saldım aramıyorum sormuyorum görüşmüyorum mecbur kalmadıkça. İyi de olsa kötü de olsa senin canını sıkıyorsa canınız boşuna sıkılmaz emin olun. Ben de suçlu hissediyordum acaba ben mi yanlış yapıyorum diye ama içinize sinmiyorsa bence orda bir şey var. Çocuğuyla görüşsün sizinle çok iyi olmak zorunda değil. Neticede kim ne derse desin o sizin anneniz değil ve asla olamaz. Uzak durun bence ben uzak durduğumdan beri daha huzurlu daha mutluyum
Aynen öyle bende kendimi sorguladım ama meğerse o dengesizmiş. Sorun yok yani... Aynen benim annem değil annemin tırnağı olamaz....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X