• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mecburiyeti ve eşim

Valla ben ona yap da yiyelim diyebiliyorsam o da bana gel yapalım der. Bu hakkı kendinde bulur. Hele kv ise hayli hayli bulur. Benim kv de de Sürekli her misafirinde yanında olmamı isterdi, şimdi gitsem yine ister. Biz yan yana dairelerdeyiz. Mecbur kalıyorum. Konu komşusu gelince bahane buluyorum da akraba gelince mecbur ben de bulunuyorum. Eskisi kadar kendimi hırpalamıyorum.

Bizimde eşimze tartismalarimiz genelde annesi ve ablası yüzünden oluyor.Hatta sadece bile bu sebeb diyebilirim.Bugün eşim tv.de gördüğü bi filmden konu açarak Kv.lerin hepsi böylemi senin annende gelinini kiskaniyormu dedi.bende pek sanmıyorum ama senin annen beni kuma gibi görüyordu başlarda dedim. Eşimde annem hep ablamın etkisi altında kalıyordu şimdi olgunlaştı dedi.Bende nerdyse ayriliyorduk sen tavrını koymasan bu hala böyle sürüp gidecekti dedim.Bıcok arkadaşımda hep Kv yüzünden sorunları oluyor çözüm erkekte bitiyor.Ama kadında pasif olmamalı. Ben sorunlarimzda hep eşimle konuştum. Kv.mesafeli oldum aşırı buzdolabı gibide durmam şuan aramz iyi.Ama ben Dolma isteyemem hicbisey isteyemem.Canm çok çekse bile istemem.gerek yok gereksiz samimiyet olusmasin mesafe iyidir herzaman.Size tavsiyem eşinize ailesini kötülemeyin ben başlarda onu çok yaptım hiç bi işe yaramıyor resmen ters işliyor siyaset yapın politika izleyin bu çok daha iyi oluyor

Bu hayatta siz kendinizi savunmazsanız kimse sizi savunmaz, hakkınızı korumaz eşiniz bile olsa.
İstemiyorsanız kendiniz istemiyorum diyeceksiniz, hastayım diyorsa elin iyileşince gelsinler diyeceksin.
Sustum, bekledimle istediğiniz olmaz böyle hamile halinizle sinir olursunuz.
Eşin sen gelirsin dediğinde anında cevabı vereceksin benim ağzım var cevap verebilirim değil mi diye.

Bir de kimseden bir şey isteme sonra onlara dert olur, laf olur:)
Benim kayınvalidem ben hamileyken eşim izin alamadı diye beni hastaneye götürmüştü, sonra bir gün suçum yokken arayıp ben sana şunu yaptım bunu yaptım ben seni hastaneye bile götürdüm oldu :)

kayınvalideme dedm salı günü aradım yarın sana ggeelelim dolma çekti cnım ekşili bi dolma yapar msn dedm. tmm yapayım dedi.
Konuyu okudum haklı taraflarınız var ama sizde bu şekilde canınızın istediğini yapta yiyelim diyecek şekilde samimiyet oluşturduysanız k.bakmayin ama k.v ninde misafirim gelcek gel yardım et deme hakkı var . Yani siz mesafe bırakmazsanız samimiyet bu durumları doğurur anneniz söylüyor gibi düşünün anneniz dese batar mi?

merhaba arkadaşlar. daha öncede yazmıştım sorunları bi kaç kez ama yinede iyi niyetimden kv ile iyi geçinmek için elimden geleni yaptım. ama malesef olmuyor galiba. sürekli bi hizmet mecburi olcak havasında bıktım artık.
uzatmadan olayı anlatmak istiyorm. salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi. ertesi gün gittik yemek yerken cumartesi günü kp amcası gelmiş. amcanlar gelcek salonun peteği yakayım dedi. kalabalığız dedi. bizide kendi kendine düşünüp olayın içine zaten dahil etmş sizde gelin demek yok gelirsiniz manasında düşünüyor hep. bende anladım durumu eşim çalışıyor biz gelemeyz zaten 4 kişisiniz açma peteği oturma odası size yeter dedm. oda niye gelmicek mi işte sonuçta dedi. bende geç geliyor 11 12 de dedim. eşimde vardı. hemde bi onlar değil gelini damadıda gelcek dedi. eşimde hemen ordan atladı sende gel müsait olursan işin olmazsa dedi bana. ben eşim karışmz die umuyodum. kv ordan hemen atladıı ne işin müsait olmazsa ben napayım aradılar çaya die gündüzden bişiler yapılcak mecbur gelecek sonuçta dedi benm için. cvp vermedim. konuşmaya devam etti gündüzden gelirsin bişiler yapılcak akşamada kalırsın zaten ertesi günde pazar evde dinlenirsin die konuştuk. onada cvp vermedm. (elinde ameliyt oldu şuan düzeldi ama tam net değil tabi.) ve çok bozuldum. müsaitsen gelde yapalım demek yerine mecbur gelcek ben elimle napayım die söyledi. ben mecbur muyum ? değilim ama gelde anlat. ve ben çalışıyorm 7 aylık hamile halimle. hiç bişi demedm. moralim bozuldu cvpta vermedim. bugünde misafiri gelcek. çarşamba gittiğimizde 3 kerede ayy cumada misafir gelcek ben napcam ne ikram etcem falan diyor. duymamazlıktan geldm. desem ki yarında geliyim akşam bişiler yapalım desem tmm dicekti. neyse komşuya söyleyim bari falan dedi. eşidme söyle dedi. dünden bişiler yapılmştır illaki. madem komşun gelcek cumartesiede yaptırılabilirken benden neden böyle şeyler sürekli bekleniyor anlamıyorum beklemeyide geçti mecburmuşum gbi knuşulması normal miii. eşimle evde birbirimize girdik gece 12 1 :KK43: sen karışma kadın işine annen bişi demeden sen ne diosun dedim. ben kötü amaçlı demedm dedi. karışma ddm derken birbirimize girdik. birbirimize söylemediğimiz kalmdı. gelen misafir mi çay koycakmıştı olur muymuşta annesiinin eli belliymişte. evet elinden rahatsz ama inanın yardım etmicek biri değilim ben sadece bana saygı duyulsun istiyorm. mcburiyt nedir :KK43: çok ağladım hamile halimle :KK43: sonra işte sarıldı falan ama içimden atamıyorum söylenenleri tartışmamızı kv yersiz tepkisini :KK43:
ben onlara layık değilim çalıştığım halde herşey bende bekleniyor elimden gelenide hep yaparım ama bu durumlar beni soğuttu. onlara ev kızı lazımmış herşeye koşan eden bunu anladm artıkk .. 2 gündür kendime gelemedim. yarın gidicek olmamın gıcıklığıda cabası :KK43:(

ya sizinde kv niz böyle mi yada böyle şeyler sizdede var mı nolur yardımcı olun artık bıktım ben napmam gerektiğini bilmiyorm :KK43: (eşimle tek kavgamızda daima annesi zaten)

Siz ona arayıp yemek emrivakisi yapmışsınız, o da size misafir ağırlama emrivakisi. Bence eşitsiniz şu an hiç kusura bakmayın.

Bu hayatta siz kendinizi savunmazsanız kimse sizi savunmaz, hakkınızı korumaz eşiniz bile olsa.
İstemiyorsanız kendiniz istemiyorum diyeceksiniz, hastayım diyorsa elin iyileşince gelsinler diyeceksin.
Sustum, bekledimle istediğiniz olmaz böyle hamile halinizle sinir olursunuz.
Eşin sen gelirsin dediğinde anında cevabı vereceksin benim ağzım var cevap verebilirim değil mi diye.

Bir de kimseden bir şey isteme sonra onlara dert olur, laf olur:)
Benim kayınvalidem ben hamileyken eşim izin alamadı diye beni hastaneye götürmüştü, sonra bir gün suçum yokken arayıp ben sana şunu yaptım bunu yaptım ben seni hastaneye bile götürdüm oldu :)

haklısın canım doğru diosun. bende ameliyt oldu 2 ay baktım iş çıkısı yemeğe kadar falan ama sonra bnm adım bi yemek ypmak bana göre iş değil ki sonuçta arkamda dolanan biri lazımdı die laf vurdu. sonra ona buna arada sırada geldi çocuklar dedi. bi kere övmedi beni .. yani yemek yap yiyelim demedim yapar msn dedim yaparım dedi. herkesde burda emrivaki algılıyor dediğimi anlamıyorum kii yanii canım ya :)

Siz ona arayıp yemek emrivakisi yapmışsınız, o da size misafir ağırlama emrivakisi. Bence eşitsiniz şu an hiç kusura bakmayın.
canım ben emrivaki yapmadım ordaki cümlede gelişi güzel yazmışım yani. ben ona yapabilir msn dedm yarın gelelim bende şu yemeği yaptım getiririm dedm. kv dede bana yaparım nolcak sanki dedi. bunun emrivakiyle alakası yok.

Konuyu okudum haklı taraflarınız var ama sizde bu şekilde canınızın istediğini yapta yiyelim diyecek şekilde samimiyet oluşturduysanız k.bakmayin ama k.v ninde misafirim gelcek gel yardım et deme hakkı var . Yani siz mesafe bırakmazsanız samimiyet bu durumları doğurur anneniz söylüyor gibi düşünün anneniz dese batar mi?
misafirim gelcek bana yardım et deseydi zaten sorun olmucaktı. eşimin lafının üzerine bi anda mecbur yani işi olmazsa ne ben napayım gündüzden gelirsn yapılır bişiler yarında pazar zaten dedi. ben bu lafa takıldım. ben zaten hep yardımcı olmuştm oluyorumda ama görevimmiş gibi sizede davranılsa sizede batmaz mı ? annem konusuna gelince annem mecbur demez gel müsaitsen der ama bnm kvdem kişilik olarak gelinin her daim hizmet etmesi gerektiğini düşünen birisi.

merhaba arkadaşlar. daha öncede yazmıştım sorunları bi kaç kez ama yinede iyi niyetimden kv ile iyi geçinmek için elimden geleni yaptım. ama malesef olmuyor galiba. sürekli bi hizmet mecburi olcak havasında bıktım artık.
uzatmadan olayı anlatmak istiyorm. salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi. ertesi gün gittik yemek yerken cumartesi günü kp amcası gelmiş. amcanlar gelcek salonun peteği yakayım dedi. kalabalığız dedi. bizide kendi kendine düşünüp olayın içine zaten dahil etmş sizde gelin demek yok gelirsiniz manasında düşünüyor hep. bende anladım durumu eşim çalışıyor biz gelemeyz zaten 4 kişisiniz açma peteği oturma odası size yeter dedm. oda niye gelmicek mi işte sonuçta dedi. bende geç geliyor 11 12 de dedim. eşimde vardı. hemde bi onlar değil gelini damadıda gelcek dedi. eşimde hemen ordan atladı sende gel müsait olursan işin olmazsa dedi bana. ben eşim karışmz die umuyodum. kv ordan hemen atladıı ne işin müsait olmazsa ben napayım aradılar çaya die gündüzden bişiler yapılcak mecbur gelecek sonuçta dedi benm için. cvp vermedim. konuşmaya devam etti gündüzden gelirsin bişiler yapılcak akşamada kalırsın zaten ertesi günde pazar evde dinlenirsin die konuştuk. onada cvp vermedm. (elinde ameliyt oldu şuan düzeldi ama tam net değil tabi.) ve çok bozuldum. müsaitsen gelde yapalım demek yerine mecbur gelcek ben elimle napayım die söyledi. ben mecbur muyum ? değilim ama gelde anlat. ve ben çalışıyorm 7 aylık hamile halimle. hiç bişi demedm. moralim bozuldu cvpta vermedim. bugünde misafiri gelcek. çarşamba gittiğimizde 3 kerede ayy cumada misafir gelcek ben napcam ne ikram etcem falan diyor. duymamazlıktan geldm. desem ki yarında geliyim akşam bişiler yapalım desem tmm dicekti. neyse komşuya söyleyim bari falan dedi. eşidme söyle dedi. dünden bişiler yapılmştır illaki. madem komşun gelcek cumartesiede yaptırılabilirken benden neden böyle şeyler sürekli bekleniyor anlamıyorum beklemeyide geçti mecburmuşum gbi knuşulması normal miii. eşimle evde birbirimize girdik gece 12 1 :KK43: sen karışma kadın işine annen bişi demeden sen ne diosun dedim. ben kötü amaçlı demedm dedi. karışma ddm derken birbirimize girdik. birbirimize söylemediğimiz kalmdı. gelen misafir mi çay koycakmıştı olur muymuşta annesiinin eli belliymişte. evet elinden rahatsz ama inanın yardım etmicek biri değilim ben sadece bana saygı duyulsun istiyorm. mcburiyt nedir :KK43: çok ağladım hamile halimle :KK43: sonra işte sarıldı falan ama içimden atamıyorum söylenenleri tartışmamızı kv yersiz tepkisini :KK43:
ben onlara layık değilim çalıştığım halde herşey bende bekleniyor elimden gelenide hep yaparım ama bu durumlar beni soğuttu. onlara ev kızı lazımmış herşeye koşan eden bunu anladm artıkk .. 2 gündür kendime gelemedim. yarın gidicek olmamın gıcıklığıda cabası :KK43:(

ya sizinde kv niz böyle mi yada böyle şeyler sizdede var mı nolur yardımcı olun artık bıktım ben napmam gerektiğini bilmiyorm :KK43: (eşimle tek kavgamızda daima annesi zaten)
Gitme. Evden çıkma. Sana güvenip mi misafir çağırıyor. Neden evden çıkmıyorum oturacam ben demeyi bilmiyoruz ki. Sana yazık değil mi? Bence madem hamilesin halıya iyice kus ve sonra da orda yatıp kal

Bizimde eşimze tartismalarimiz genelde annesi ve ablası yüzünden oluyor.Hatta sadece bile bu sebeb diyebilirim.Bugün eşim tv.de gördüğü bi filmden konu açarak Kv.lerin hepsi böylemi senin annende gelinini kiskaniyormu dedi.bende pek sanmıyorum ama senin annen beni kuma gibi görüyordu başlarda dedim. Eşimde annem hep ablamın etkisi altında kalıyordu şimdi olgunlaştı dedi.Bende nerdyse ayriliyorduk sen tavrını koymasan bu hala böyle sürüp gidecekti dedim.Bıcok arkadaşımda hep Kv yüzünden sorunları oluyor çözüm erkekte bitiyor.Ama kadında pasif olmamalı. Ben sorunlarimzda hep eşimle konuştum. Kv.mesafeli oldum aşırı buzdolabı gibide durmam şuan aramz iyi.Ama ben Dolma isteyemem hicbisey isteyemem.Canm çok çekse bile istemem.gerek yok gereksiz samimiyet olusmasin mesafe iyidir herzaman.Size tavsiyem eşinize ailesini kötülemeyin ben başlarda onu çok yaptım hiç bi işe yaramıyor resmen ters işliyor siyaset yapın politika izleyin bu çok daha iyi oluyor
başlarda bende hep kızdım kavga ettm eşim hak versede annesinin etkisinde çok kalıyordu son zamanlarda öyle deildi ama sizin dediğiniz gibi aynı kuma gözündeyim. bi rahat yüzü yok.. bi hizmet konusu değil. bi yere gidilcek oğlum bişi yapılcak oğlum yani her her dk öyle. haftasonumuzda bile rahat yüzü yok son zamanlarda biraz rahat bıraktı. inanın bgünde şunu yap demedim. bi aradım hemde kendmde yemek yaptım onada götürüyyüm die dolmada yapabilir msn dedm olay bu. keşkede gitmeseydmde istemeseydm. bi kere davet edilmedm anne babaya davet olmazmş kafasında her dk bizi gelcek die yemek yapar gitmeyiz sonrada söyler şunu yaptım gelmediniz der yapısı o. arasa sunu yaptm geln işiniz yoksa yiyelim dese ama yok asla demez. bizde eşimle haftada br giderdk bazen çay bazen yemek yani. ben hamileym eşime senle evlendiğime pişmanım dedim o derece bunaldım artık çünkü her sorun kv yüzünden kendimizin tartıştığı yok bişi ya :( eşimde annesini farkında ama bi türlü olmuyor mu yapamıyor mu noluyor bilmiyorum konu kv olunca bazen eşimi tanıyamıorm

Gitme. Evden çıkma. Sana güvenip mi misafir çağırıyor. Neden evden çıkmıyorum oturacam ben demeyi bilmiyoruz ki. Sana yazık değil mi? Bence madem hamilesin halıya iyice kus ve sonra da orda yatıp kal
belki inanmazsın hamileymişim haberim yok çok ağır grip geçirdim. 1 hafta yattım. o ara kv ameliyt oldu evimde yatırmadılar beni orda yattım. evde yatta dinlen kızım diyen olmadı. içerisi misafir dolu ben ateşten ölüyorum o şekilde ordaydım illa orda durdum yattım gece evime gittim.. sebebte annesi ameliyt oldu ve ben hasta evde tek durmaym. annem bi sokak altımda gelip bakamadı evde bırakmadıkları için. misafr kendi gelcekmş aramış anlattığı öyle ama yinede hazırda alınabilirdi eşimde yok tek başıma orda olucam. hizmet etmekte bişi değil mecburi koşulması çok canımı sıktı

Neden yapmak istemediğiniz bir durumda susuyorsunuz bütün sorunlar bundan çıkıyor. Güzel bir dille 7 aylık hamile olduğunuzu ve yapamayacağınızı söyleyin. 7 aylık hamilesiniz sizin yardıma ihtiyacınız var asıl. Türk anneleri oğullarını evlendirince kendilerine hizmetçi almış gibi davranıyorlar.
evet gelin yapar eder yapacak kafasında yaşıyor. daha hamileyken ttemizliğe çağırdı beni gitmedim diede surat astı. ki benm rahmimde perde var ve hamileliğim riskli bunu bile bilee umursanmıyorum.

canım ben emrivaki yapmadım ordaki cümlede gelişi güzel yazmışım yani. ben ona yapabilir msn dedm yarın gelelim bende şu yemeği yaptım getiririm dedm. kv dede bana yaparım nolcak sanki dedi. bunun emrivakiyle alakası yok.

Tamam sen böyle düşünüyorsun ama o öyle düşünmemiş belli ki. Zaten aklında olan şeyler için yol açılmış...Ve buna bir başlarsanız arkası çorap söküğü gibi gelecek.

Kv sana dolma yapıyorsa misafire de ikram eder

Bir de hem cuma hem cumartesi misafir varsa hazırlık bir kere yapsın ikisine ayrı ayrı mı yapılacak

Bunlar dışında da ilk teklifte eşim yok şu bu diyeceğine ben gelemem bu hafta çok yoğun cumartesi gün gelsin diye bekliyorum tüm gün yatacağım deseydin

Bahane uydurmuş gibi olmadın dan diye söyleyin

Kv ben Nasıl ikram yapacağım deyince de gelenler yabancı değil onlar yardım eder sana bu elinle der susarsınız olur biter
bunların hepsini derimde eşimide geçtim kv bu sefer surat yapıcak evde eşim benle tartışıcaktı ya ben bu kadar konuşup kıramıyorum gerçekten nedense konu kv olunca karşısında bişi dediğimde suçlu oluyorm genelde

Hamile ve çalışıyor ne var istediyse yazık değilmi?
Kvninde yaptığı doğru degil konu sahibi arkadaşım...
Ameliyat olduysa sürekli neden misafir çağırıyor?
Hem çalışıyorsunuz hemde hamilesiniz.
Hamile olmasanız neyse diyeceğim de...
evimde kuru patlıcan dolma yoktu kv kendine yaptı dediğiniz gibi cnım acılı ekşili çekti bi ard niyet olmadan yapar msn dedm zorada koşmadım. ve bende evde yemk yaptım orayada götürdm ayrıyetten oda yensin die. misafr çağırmamş kendileri aramışlar öyle anlatttı. benm çalıştığım göze gelmiyor. kendi kızının konusu geçince yavrum çalışıyor napsın iki çocukla neye yetişşin diyor ben işim var diyince iş bitmez tabi diyor..

belki inanmazsın hamileymişim haberim yok çok ağır grip geçirdim. 1 hafta yattım. o ara kv ameliyt oldu evimde yatırmadılar beni orda yattım. evde yatta dinlen kızım diyen olmadı. içerisi misafir dolu ben ateşten ölüyorum o şekilde ordaydım illa orda durdum yattım gece evime gittim.. sebebte annesi ameliyt oldu ve ben hasta evde tek durmaym. annem bi sokak altımda gelip bakamadı evde bırakmadıkları için. misafr kendi gelcekmş aramış anlattığı öyle ama yinede hazırda alınabilirdi eşimde yok tek başıma orda olucam. hizmet etmekte bişi değil mecburi koşulması çok canımı sıktı
Gitme o zaman. Gelemiyorum ben de. O hasta halinle orda kaldıysan kaynanan da demiştir ki nasıl olsa artık her şeye gelir. Boşver canım. Kapat telefonunu yat. Ararlarsa yatıyorum De. Annem geldi de. İşim var De.

Tamam sen böyle düşünüyorsun ama o öyle düşünmemiş belli ki. Zaten aklında olan şeyler için yol açılmış...Ve buna bir başlarsanız arkası çorap söküğü gibi gelecek.
bu ilk yaşadığım bişi değil sürekli yaşıorm çok bunlattı çözüm olarak ne yapmalıyım die düşnerek yazdım. çok sinirim bozuldu artık

Benim kayınvalidem de akrabaları geldiğinde bizim gitmemizi ister muhakkak.
Çoğunlukla gideriz ama her seye ben koşturmam, zaten tez canlı bir insan değilim o da aşırı tezcanlıdır. Kendisi de mecburen koşturur.

Size naçizane tavsiyem, eşinize ailesinin yanında asla muhalefet etmeyin. Neden öyle diyorsun gibi suçlayıcı konuşmayın, bu sefer kendilerini daha fazla korumaya alıyorlar.

Eve gelince hayatım ailenin yanında öyle dedin ama, hamileyim ve çok yoruluyorum pastayı evde birlikte yapalım sen götür deyin, iş yapma sürecine mümkün mertebe dahil edin.

Nasıl zorlandığınızı anlar, empati yapmış olur. Bu durumun eşinizle tatlı dille aşılabileceği kanaatindeyim. Yeter ki eşinizle inatlaşmayın bence. Kayınvalidelerin huyu emrivaki yapmaktır maalesef. Bunu da ancak eşinizin tavrı sayesinde aşabilirsiniz

İnsallah hayırlısıyla yavrunuzu kucağınıza alırsınız. Sevgiler

limonludondurmam limonludondurmam bak arkadaş çok güzel yazmış. Eşinle inatlaşma ama onu da dahil et, ne kadar zorlandığını görsün.

Kv bana misafir ağırlamıyor istemiyor baskısı yapardı, bir gün eşimin müdürünü eşiyle ağırladım; o gün eşimle koşturduk, misafir terliği yok onun için gez, pasta börek hazırla, evi hazırla temizle şu bu derken; adamın ettiği son laf "misafir ağırlamak da amma zor işmiş". :D O günden sonra misafir olayı kapandı. Kendi yaşasın görsün ki sizin yanınızda olsun. Yoksa emrivaki hep size gelir, siz bunalırsınız.

Back