• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mecburiyeti ve eşim

Benim kayınvalidem de akrabaları geldiğinde bizim gitmemizi ister muhakkak.
Çoğunlukla gideriz ama her seye ben koşturmam, zaten tez canlı bir insan değilim o da aşırı tezcanlıdır. Kendisi de mecburen koşturur.

Size naçizane tavsiyem, eşinize ailesinin yanında asla muhalefet etmeyin. Neden öyle diyorsun gibi suçlayıcı konuşmayın, bu sefer kendilerini daha fazla korumaya alıyorlar.

Eve gelince hayatım ailenin yanında öyle dedin ama, hamileyim ve çok yoruluyorum pastayı evde birlikte yapalım sen götür deyin, iş yapma sürecine mümkün mertebe dahil edin.

Nasıl zorlandığınızı anlar, empati yapmış olur. Bu durumun eşinizle tatlı dille aşılabileceği kanaatindeyim. Yeter ki eşinizle inatlaşmayın bence

İnsallah hayırlısıyla yavrunuzu kucağınıza alırsınız. Sevgiler
zaten evde tartıştık kv yanında tartışmadm sesim çıkmadı. öylede yaptım canım hatta kv haberi yok misaifri gelceğini biliosam evdende yaptım bişi yolladm bazen jest olsun die. ama benm kv herşeye koşturmamı bekler. salondan çaya yüz kere kalkarım artık misafir rahatsız olur ya çaydanlığı getir kızım ne gerek var bardakla gitme der misafirler. kv o çaydanlık buraya gelmez siz verin bardağı getirir çayı limonlu dondurmam der.. daha nasıl anlatayım ki derdimi :(

merhaba arkadaşlar. daha öncede yazmıştım sorunları bi kaç kez ama yinede iyi niyetimden kv ile iyi geçinmek için elimden geleni yaptım. ama malesef olmuyor galiba. sürekli bi hizmet mecburi olcak havasında bıktım artık.
uzatmadan olayı anlatmak istiyorm. salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi. ertesi gün gittik yemek yerken cumartesi günü kp amcası gelmiş. amcanlar gelcek salonun peteği yakayım dedi. kalabalığız dedi. bizide kendi kendine düşünüp olayın içine zaten dahil etmş sizde gelin demek yok gelirsiniz manasında düşünüyor hep. bende anladım durumu eşim çalışıyor biz gelemeyz zaten 4 kişisiniz açma peteği oturma odası size yeter dedm. oda niye gelmicek mi işte sonuçta dedi. bende geç geliyor 11 12 de dedim. eşimde vardı. hemde bi onlar değil gelini damadıda gelcek dedi. eşimde hemen ordan atladı sende gel müsait olursan işin olmazsa dedi bana. ben eşim karışmz die umuyodum. kv ordan hemen atladıı ne işin müsait olmazsa ben napayım aradılar çaya die gündüzden bişiler yapılcak mecbur gelecek sonuçta dedi benm için. cvp vermedim. konuşmaya devam etti gündüzden gelirsin bişiler yapılcak akşamada kalırsın zaten ertesi günde pazar evde dinlenirsin die konuştuk. onada cvp vermedm. (elinde ameliyt oldu şuan düzeldi ama tam net değil tabi.) ve çok bozuldum. müsaitsen gelde yapalım demek yerine mecbur gelcek ben elimle napayım die söyledi. ben mecbur muyum ? değilim ama gelde anlat. ve ben çalışıyorm 7 aylık hamile halimle. hiç bişi demedm. moralim bozuldu cvpta vermedim. bugünde misafiri gelcek. çarşamba gittiğimizde 3 kerede ayy cumada misafir gelcek ben napcam ne ikram etcem falan diyor. duymamazlıktan geldm. desem ki yarında geliyim akşam bişiler yapalım desem tmm dicekti. neyse komşuya söyleyim bari falan dedi. eşidme söyle dedi. dünden bişiler yapılmştır illaki. madem komşun gelcek cumartesiede yaptırılabilirken benden neden böyle şeyler sürekli bekleniyor anlamıyorum beklemeyide geçti mecburmuşum gbi knuşulması normal miii. eşimle evde birbirimize girdik gece 12 1 :KK43: sen karışma kadın işine annen bişi demeden sen ne diosun dedim. ben kötü amaçlı demedm dedi. karışma ddm derken birbirimize girdik. birbirimize söylemediğimiz kalmdı. gelen misafir mi çay koycakmıştı olur muymuşta annesiinin eli belliymişte. evet elinden rahatsz ama inanın yardım etmicek biri değilim ben sadece bana saygı duyulsun istiyorm. mcburiyt nedir :KK43: çok ağladım hamile halimle :KK43: sonra işte sarıldı falan ama içimden atamıyorum söylenenleri tartışmamızı kv yersiz tepkisini :KK43:
ben onlara layık değilim çalıştığım halde herşey bende bekleniyor elimden gelenide hep yaparım ama bu durumlar beni soğuttu. onlara ev kızı lazımmış herşeye koşan eden bunu anladm artıkk .. 2 gündür kendime gelemedim. yarın gidicek olmamın gıcıklığıda cabası :KK43:(

ya sizinde kv niz böyle mi yada böyle şeyler sizdede var mı nolur yardımcı olun artık bıktım ben napmam gerektiğini bilmiyorm :KK43: (eşimle tek kavgamızda daima annesi zaten)
Ben de calisiyorum, gittigimde yemegine yardim ederim, masasini kurar toplarim, bulasigini yikarim, cayini demlerim, servis ederim. Arabamiz yok oturduklari semte gitmemiz iki vesait ona ragmen benim kayinvalidem de surekli misafir cagirir ve surekli esimi arayip sunlari cagiricam siz de gelin der. Yani ayni binadaki eltisini ve ailesini cagirdiginda bile bizi oraya goturmek ister. Gelin dedigim geliceksiniz der, esim tabi ki her geliceksiniz dediginde kosa kosa gitmiyor ama ben her duydugumda sinirlerim zipliyor. Sonucta herkesin eli ayagi tutuyor kimse bana guvenip misafir cagirmasin. Benim misafirim geldiginde bir kere olsun yardim istemedim istemem de. Zaten gelen insanlar yasca buyuk oluyor, konusacak hicbir ortak noktamiz yok. Ben yardim icin de oldugunu dusunmuyorum, zaten aksama kadar calisiyorum yardim istese bi gun onceden yaparim gelin alin yemekleri, tatliyi falan derim insanlara yardim etmeyi seviyorum ama sirf gelinim geliyo diye gosteris yapilmasini sevmiyorum. Ben de ayni dertteyim yani.

Bakın bana göre haklısınız da kadının huyu zaten hep böyle değil miymiş?
Yani kadın gelin=ikramları hazırlamak zorunda olan kişi gözüyle bakınca siz de anne=canımın çektiği yiyeceği yapan kişi yerine koymuşsunuz.
Kadın kendine göre hayatın doğal akışına göre davranıyor.
Yani bu kadın başından beri böyleyse niye mesafe kurmak yerine daha yanaşıyorsunuz?
bir kere canım şunu istedi dedim die yapan kişi yerine koymuş olmam. ve ben genelde onun canının istediğine yanaşırım yesinler die. ben mesafe koymak istiyorum ama mümkün olmuyor çok istiyorm inanın ama rahat yüzü olmuyor gelemem desem suç gitmesem suç herşeyde bi laf vurma etme çok sivri dilli hatta

zaten evde tartıştık kv yanında tartışmadm sesim çıkmadı. öylede yaptım canım hatta kv haberi yok misaifri gelceğini biliosam evdende yaptım bişi yolladm bazen jest olsun die. ama benm kv herşeye koşturmamı bekler. salondan çaya yüz kere kalkarım artık misafir rahatsız olur ya çaydanlığı getir kızım ne gerek var bardakla gitme der misafirler. kv o çaydanlık buraya gelmez siz verin bardağı getirir çayı limonlu dondurmam der.. daha nasıl anlatayım ki derdimi :KK43:
O zaman eşinizin de size yardım etmesini sağlayacaksınız. Zaten hamilesiniz, bir de çay servisini tamamen nasıl yapacaksınız. Bir gün beliniz agrısın. Bir gün baska bir şey bulun

Siz canınızın kıymetini bilmezseniz kimse bilmez. Evladınızı da düşünün, kayınvalidenizi memnun etmek icin kendinizi çok yormayın.

Bence mümkün mertebe mesafeli olun.

Ne güzel demişsiniz yukarda işi düşmediği sürece beni aramaz sormaz diye. Daha iyi. İşi düştüğünde de şimdilik hamileliği, sonra bebeği öne sürün bence.

zaten evde tartıştık kv yanında tartışmadm sesim çıkmadı. öylede yaptım canım hatta kv haberi yok misaifri gelceğini biliosam evdende yaptım bişi yolladm bazen jest olsun die. ama benm kv herşeye koşturmamı bekler. salondan çaya yüz kere kalkarım artık misafir rahatsız olur ya çaydanlığı getir kızım ne gerek var bardakla gitme der misafirler. kv o çaydanlık buraya gelmez siz verin bardağı getirir çayı limonlu dondurmam der.. daha nasıl anlatayım ki derdimi :KK43:
İnanın üzüldüm,çok acımasızlarmış.
Çoğul konuştum,çünkü eşin de bu kadar yorulduğunu göre göre neden sana yardım etmiyor?

bir kere canım şunu istedi dedim die yapan kişi yerine koymuş olmam. ve ben genelde onun canının istediğine yanaşırım yesinler die. ben mesafe koymak istiyorum ama mümkün olmuyor çok istiyorm inanın ama rahat yüzü olmuyor gelemem desem suç gitmesem suç herşeyde bi laf vurma etme çok sivri dilli hatta
Çok üzüldüm...
Kayınvalideyle değil eşle sorunu çözersin inşallah.
İnsanın eşi arkasında değilse hiç kimse ona acımıyor bence bu devirde...

Ben de calisiyorum, gittigimde yemegine yardim ederim, masasini kurar toplarim, bulasigini yikarim, cayini demlerim, servis ederim. Arabamiz yok oturduklari semte gitmemiz iki vesait ona ragmen benim kayinvalidem de surekli misafir cagirir ve surekli esimi arayip sunlari cagiricam siz de gelin der. Yani ayni binadaki eltisini ve ailesini cagirdiginda bile bizi oraya goturmek ister. Gelin dedigim geliceksiniz der, esim tabi ki her geliceksiniz dediginde kosa kosa gitmiyor ama ben her duydugumda sinirlerim zipliyor. Sonucta herkesin eli ayagi tutuyor kimse bana guvenip misafir cagirmasin. Benim misafirim geldiginde bir kere olsun yardim istemedim istemem de. Zaten gelen insanlar yasca buyuk oluyor, konusacak hicbir ortak noktamiz yok. Ben yardim icin de oldugunu dusunmuyorum, zaten aksama kadar calisiyorum yardim istese bi gun onceden yaparim gelin alin yemekleri, tatliyi falan derim insanlara yardim etmeyi seviyorum ama sirf gelinim geliyo diye gosteris yapilmasini sevmiyorum. Ben de ayni dertteyim yani.
beni anlayan biri olduğunu görmek mutlu etti. aynılarını yaşıyorm tek gelinim bide üstünee. bende sizi gibi gittiğimde yaparm ederm çay çorba bulaşık herşeyide toplar evden öyle çıkarım bende çok severm yardımı sevindirmeyi ama mecburmuş gibi davranılması sizede hoş gelmiyor değil mi.. ya ben başkasına oturmaya gittiğimizdede bana aynısını yapar ya siz oturun limonludondurmam yapar o halleder sen otur yenge der mesela.. kadın bi kalksın mutfağa gitsn ben peşinden gider zaten yaparm durmam ama benim yönlendirilmem benim sinirlerimi zıplatır anlatamıyorum kimseye derdimii herkes bi yemek ypar msn dedim die onunda bunları istemesinin normal olduğundan bahsediyor ama normal değil anlatamıyorum

İnanın üzüldüm,çok acımasızlarmış.
Çoğul konuştum,çünkü eşin de bu kadar yorulduğunu göre göre neden sana yardım etmiyor?
Bence de kayınvalidesi yardım etmiyorsa eşi yardım etmeli. Ama konu sahibi her şeyi yapıp hiç sesinizi çıkartmıyorsanız eşiniz de anlayışsa sizi anlamalarını sağlayacak olan sizsiniz bence.

Hem çalışıyorsunuz hem hamilesiniz hem de misafir ağırlıyorsunuz. Biraz belli edin yorgunluğunuzu bence.

beni anlayan biri olduğunu görmek mutlu etti. aynılarını yaşıyorm tek gelinim bide üstünee. bende sizi gibi gittiğimde yaparm ederm çay çorba bulaşık herşeyide toplar evden öyle çıkarım bende çok severm yardımı sevindirmeyi ama mecburmuş gibi davranılması sizede hoş gelmiyor değil mi.. ya ben başkasına oturmaya gittiğimizdede bana aynısını yapar ya siz oturun limonludondurmam yapar o halleder sen otur yenge der mesela.. kadın bi kalksın mutfağa gitsn ben peşinden gider zaten yaparm durmam ama benim yönlendirilmem benim sinirlerimi zıplatır anlatamıyorum kimseye derdimii herkes bi yemek ypar msn dedim die onunda bunları istemesinin normal olduğundan bahsediyor ama normal değil anlatamıyorum
Hayır tabi ki normal değil her şeyi sizin yapmanız. Ben yanlış ifade ettim sanırım. Ne kadar çok iş yaparsanız o kadar sevilirsiniz demek değil maalesef
Hatta bir yerden sonra göreviniz olur ki burdan bakıldığında görevinizmis gibi algılanıyor :(

Bir defa hatanın büyüğü sizde, hiç eşinize yüklenmeyin.
Aranızda kayınvalidenizle samimiyet var belli.
6 senelik evliliğimde bir kere kayınvalideme canım şunu çekti yapar mısın demedim, demem de.
Tenezzül etmem ayrı, bir diğer konu da sen ortam yaratırsan, o da aynısını yapar.

Eşinize kızacağınıza, kayınvalidenize diyecektiniz direk, bozulmanıza gerek yoktu, hamileyim, çalışıyorum, ben de haliyle yoruluyorum.
Eğer misafir gelecekse, hazır birşeyler ikram edebilirsin elinin durumunu sadece ben bilmiyorum haliyle insanlar da farkında, ameliyat geçirdin, kimse senden aman aman birşey beklemeyecektir.
İlla yardım etmemi istiyorsan, bunu "mecbursun" diyerek değil, rica ederek dile getirirsen ben de gerçekten severek sana yardım ederim, ama bana "mecbursun" muamelesi yaparsan ben gelmiyorum kusura bakma.
Misafirin senin misafirin, ağırlayacak olan da sensin.
Derdim açıkçası ve konuyu kapatırdım.

Eşinin karışması da doğru olmamış, ancak bunu onunla kavga ederek bir birinize sert çıkarak değil, tatlı dille anlatman daha uygun olurdu. Erkekler çok bu mevzuları bilmiyor, iyi niyetle davranırlar genelde, sonuçları da hep kötü olur zaten.

Konuya yorum yapmayacağım sadece hamilelik hastalık değildir ve günlük işleri yapmaya da (temizlik,çay servisi,ortalığı toplama vb) engel değildir demeye geldim.
Doğumumdan bir gün önce mutfak dolaplarımı indirdim.
Ertesi gün kek yapıp yeni doğum yapmış arkadaşımı ziyarete gittim,asansör olmayan apartmanın 5.katındaydı evi.
Gece de sancılandım.
Bir çok forumda görüyorum,'ama ben hamileyim,
zaten yakında doğum yapacağım'
Duyan da kömür ocağında taş taşımaya gidiliyor zanneder.
Altı üstü süpürge tutup, vileda yapmak değil mi?
Bilmiyorum ben mi çok tez canlı ve işcimenim?
Not:Nasılsa hamileyim deyip, canınızın istediğini yer, 20-30 kilo alırsanız sağınıza solunuza dönemezsiniz, benden söylemesi.

bi kere davet edilmedim. hep bana davetle gelinmez mantığında. gitmeyincede laf vuruyor surat asıyor sürekli. haftada bigün biz gideriz illa çağrılmadann hemde.. bende sizin yapınızda düşünen biriyim ama bunu yapamıorum yapmaya izin vermiyor malesef. diyorumya hiç öyle arayıp ay sunu yiyelim demzdm ogün bi arayım süreklide ısrar ediyodu hamileym yapayım bişi die .. buda hergün aradığım anlamında değil inanın bunaa. zaten beni işi olmazsa ne arar ne sorarr hiç yani

sizi anlıyorum bende bir kaç kez gitmedim tavırlı gibiydi ama söyledim kendisine çalışıyorum anne eve gidip dinlenmek istiyorum evimde işlerimi yapmak istiyorum yetişemiyorum dedim sizde hamile olduğunuzu belirterek sürekli gitmeyi azaltabilrisiniz. Çünkü gerçekten bunu görmüş biri olarak söylüyorum kendilerini birşey sanıyorlar 'ben yapıyorum ben doyuruyorum ben veriyorum' kafalarına girip emr-i vaki olaibliyorlar.

Mesela geçen benim akrabalarımı yemeğe çağırdı ben sana yardım ederim dedim zaten senle beraber yapıcaz dedi bana orda biraz bozuldum sonra başladı gelirsin falan diye konuşmaya direk kestim attım orda ben hafta içi gelemem anne çalışıyorum evimde hazırlarım dedim hafta sonu da işlerimi bitirdikten sonra gelirim dedim bi daha da ağzını açıp birşey diyemedi. Kendisi hazırladı ben sadece evde tatlımı hazırladım bide msiafirlerin geleceği gün 2 saat yardıma gittim evime geri döndüm.

Bence sizin mesafeniz yok o yüzdende kv emrivaki yapabiliyo rahatça. 2 yıllık evliyim bende. Kv ara ara beni deli etsede kkdaki kvleri göz önüne aldığımda çokta kötü bi kv değildir. Bende bebek için tedavi görüyorum şu an. Dün oldum aşılamamı. Arar sorar ihtiyacın varmı bana bi isteğin varmı diye. Yok anne tşkr ederim der geçerim. Ben canım şunu çekti yapta yiyelim diye emrivaki yaparsam o da bana misafirim gelcek gelde şunu yap diye emrivaki yapar. Özetle mesafe iyidir..

ezdirmeyin kendinizi o laf vuruyorsa sizde vurun yarın bir gün nasipse bebeğiniz olcak o zaman ne yapacaksınız gidecek misiniz sürekli ? Surat asmasın laf vurmasın derseniz ezilen siz olursunuz. Bu durumda eşinizin desteği de önemli eşinizle de gerekirse konuşun.

ya sormayın samimiyetten geçtim artık haftada bir yemeğe yada çaya gideriz ne beni arar çağırır ne sorar biz gideriz sabit mesela.ben ona istinaden bari bugün ben söyleyim die. zaten maksat yardıma çağırması değil. mecbur gelicek demeesi işim var mı yok mu sormaması
Onun yaptigi hic dogru degil sonucta hem calisiyorsun hemde hamilesin. Birde su yonden bakmak lazim demekki sizden o samimiyeti bulmusta gel diye biliyor. Benimkisi yemek yapar misafir oldugunda arar isin yoksa gel der. Sinirlarimiz belli yani

Benımkı de oyleydı hatta daha beterdı. Doğumuma 1 hafta kala bıle kendı evıne değil benım evıme mısafır çağırır bana agırlatırdı sırf kendı evı dağılmasın dıye. Karnımdan ne egılebılıyordum ne oturabılıyordum agrılar sızılar kabus gibiydi. Esımle bırbırımıze girerdık ama her gün. Konusup soyle ben hamileyim ve mecbur degılım eger gucun yetmıyorsa mısafır davet etme de. Yoksa bunların sonu asla gelmez.

Ben de tek gelinim, tabi ki bana da dogru gelmiyor. Cok haklisiniz. Ben de yemek yapmasini istemedim ama bazen esim mutlu olsun diye yarin gidelim annenlere falan diyorum ama her dedigimde sizin bu anlattiginizi yasiyorum. Surekli biri gelicek siz de geleceksiniz vs.. Bana da emri vaki yapmasi itici geliyor. Ama yalan yok benim kayinvalidem beni ezdirmez, gittigim hicbir yerde de beni yonlendirmez dediginiz gibi ben de sizin gibi kendim kalkip yaparim. Hatta benim kayinvalidem beni over soyle temizdir, boyle guzel yemek yapar vs diye. Sen hamilesin canim, yemek isteyebilirsin yani kimi hamileler evde yaptigi yemegi yiyemiyor bana cok normal geldi. Ama bu sorunlari sakince esinle konusmani tavsiye ederim. Anneni cok seviyorum, yardim etmeyi, gitmeyi gelmeyi ama bana bu sekilde emri vaki yapmasindan, gittigim yerde beni yonlendirmesinden hoslanmiyorum. Boyle devam ettikce soguyorum anneni kirmadan konusmani istiyorum diyebilirsin. Belki yararli olur canim cunku ne kadar kavga edersen annesini o kadar hakli gorur.

İki yerde hamile halimle demişsiniz ama kayınvalideniz elinden ameliyat olduğu halde dolma isteyebilmişsiniz.
Ameliyatlı olmasa dahi bu teklife karşılık o da dizden dizden misafire yardım bekleyebilir.
Nazınız çekilsin istiyorsanız naz da çekeceksiniz.
Bu anneniz de olsa böyledir, kusura bakmayın yani

Sen benim kayınvalidemi görsen kendininkini el üstünde tutarsın evine gittiğide yemeği bile beraber hazırlarız 8 saatlik uzaklıkta duruyordum sonrası bana geldiklerinde kekine kadar hazır ister bir kez bulaşıgımı yıkamış değildir üstüne üstlük her gidişimizde suramı temizlesin karın buramı silsin der eşimde hiç ses etmez arkamızdan konusurooooo

Back
X