• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mecburiyeti ve eşim

annemi katsam zaten ohoo neler olur bazen anneme gizli gidioruz surat asıyor die :KK43:
Ya o zaman at o eşi evden. Neden senin annene gizli gidiliyor da onun annesinin her işine koşuluyor. Surat asarsa assın ne olur yani. Üstelik sürekli olarak onu yapamam bunu yapamam modundasın. Biz ne dersek diyelim gideceksin belli. Bu kadın bebek doğunca da evine yerleşir senin. Surat asmasın diye kendi anneni almayacak mısın eve. Sana kaynana bakmaz bile evde ancak yük olur. Surat aşmasın diye onu da mı çekeceksin

Siz ondan dolma istemissiniz hemen yapmış ki günü bile emrivaki yapmışsınız.

O da sizden misafire destek istemiş. Eşit şartlar.

Canım sen bastan alıstırmıssın ben asla şunu yapta yiyelim anne demem yemek yersem kv dede bulasıkları yıkarım doğal olarak eltim örn yemek bile yemez geçen cay içilmişti kv gilde bardakları dahi makinaya atmıs ne gelirim ne yerim nede yıkarım kafasında anlayacağın cocuguu bahane edip gelmiyor bile bende gidersem yemek yersek bulasıkları elde yıkıyorum azsa ama kv hemen tencereyi boşaltıp ben yıkarken önüme koyuyor bende artık daha az gidiyorum gitsem dahi yemege kalmıyorum yeni evliyim ben kv halıları bana yıkatmak istemişti dedim yıkamaya verseniz anne suyu ilacı daha cok gidiyor diye benim halılar yeni olduğu için pamuk yapıyordu dedi gel bizim kapıda yıka düşünün aklı sıra kendi halılarınıda bana yıkatacaktı ama tuzaga düşmedim ben hergün süpürüyorum dedim sonra aradan zaman gecti ben yıkayamam dedim acık acık sürekli iş bekliyor hastalıgını bahane ediyor suram agrıyor buram agrıyor kac dr gezdi hiçbirseyi yok hatta eşim bile itiraf etti annem gelinler iş yapsın diye yapıyor diye yani yalandan hasta inanın zoruma gidiyor gercekten hasta olsa hadi elimden geldiğince yardım ederim ama numaradan olunca özellikle yapmıyorum soğutuyor kendinden haberi yok
bende aynı şeyleri nerdeyse yaşıyorum. inanın zoruma gitmez iş miş ama ben böyle gelinler iş yapsn mantığına kızıorm nedenseee anlamıorm ne var gelde müsaitsn yapalım demektee çok mu zor :(

Ya o zaman at o eşi evden. Neden senin annene gizli gidiliyor da onun annesinin her işine koşuluyor. Surat asarsa assın ne olur yani. Üstelik sürekli olarak onu yapamam bunu yapamam modundasın. Biz ne dersek diyelim gideceksin belli. Bu kadın bebek doğunca da evine yerleşir senin. Surat asmasın diye kendi anneni almayacak mısın eve. Sana kaynana bakmaz bile evde ancak yük olur. Surat aşmasın diye onu da mı çekeceksin
haklısınız son raddedeyim eşimle her davayı gördüm ama kv ye bişi diyemedm geçenlerde söyledm böyle şöyle die kv deme yanlış oluyor die hiç değişmedi. bn evimde istemiorm eşimede söyledm doğum vs kalmak istese bile istemiorm dedm güya fazla kalmıcam ama belli değil. yarın bigün işe başlayınca gelelim kalalım bakalıma girmesnler die annem bakcak diorm sürekli ama sonuç nolcak onuda bilmiyorum

Abartmayın yardım istiyorsa edin. İşiniz varsa işim var diyin. İşiniz yoksa 1 akşam yardım etmekle eliniz ayağınız eksilmez.

Ben kaynanayi haksiz bulmadim. Yemek siparisi veriyorsaniz onun da sizden bir seyler istemesi normal

Konuya yorum yapmayacağım sadece hamilelik hastalık değildir ve günlük işleri yapmaya da (temizlik,çay servisi,ortalığı toplama vb) engel değildir demeye geldim.
Doğumumdan bir gün önce mutfak dolaplarımı indirdim.
Ertesi gün kek yapıp yeni doğum yapmış arkadaşımı ziyarete gittim,asansör olmayan apartmanın 5.katındaydı evi.
Gece de sancılandım.
Bir çok forumda görüyorum,'ama ben hamileyim,
zaten yakında doğum yapacağım'
Duyan da kömür ocağında taş taşımaya gidiliyor zanneder.
Altı üstü süpürge tutup, vileda yapmak değil mi?
Bilmiyorum ben mi çok tez canlı ve işcimenim?
Not:Nasılsa hamileyim deyip, canınızın istediğini yer, 20-30 kilo alırsanız sağınıza solunuza dönemezsiniz, benden söylemesi.

Hamile değilim, hiç de olmadım ama herkes sizin gibi geçiremeyebilir. Regl dönemlerini bile herkes farklı geçiriyor, yataktan çıkamayan varken normal hayatına devam eden de var.

Benim kronik yorgunluk, ibs, potansiyel şeker troid var mesela ve çabuk yoruluyorum. Herkes bir değil ki.

O zaman eşinizin de size yardım etmesini sağlayacaksınız. Zaten hamilesiniz, bir de çay servisini tamamen nasıl yapacaksınız. Bir gün beliniz agrısın. Bir gün baska bir şey bulun

Siz canınızın kıymetini bilmezseniz kimse bilmez. Evladınızı da düşünün, kayınvalidenizi memnun etmek icin kendinizi çok yormayın.

Bence mümkün mertebe mesafeli olun.

Ne güzel demişsiniz yukarda işi düşmediği sürece beni aramaz sormaz diye. Daha iyi. İşi düştüğünde de şimdilik hamileliği, sonra bebeği öne sürün bence.
ben ağrım sızım var dediğimde internete çok bakıosun araştırıyosun kafana takıosun onlara olmş banada olcak diosunda ondan ağrıyor dedi. herhalde sen bi doğurcan 9 ayda biz bin doğurcaz bu gidişlee dedi. bi hastalandığımda böyle dedi hamileym die düşünün daha ne anlatılır ki. bahanede ettiğim oluyor hamileliği çocuğu vs ama ben bunlarıda duyuyorum suratta asıyor falan. yarın bigün ben çocuğa bakarm sen şunu yap dese yapacağım zannediliyr belkide ama yapmayı düşünmyrm sadece biraz huzur istiyorum gerçekten beni soğuttular.

Bir defa hatanın büyüğü sizde, hiç eşinize yüklenmeyin.
Aranızda kayınvalidenizle samimiyet var belli.
6 senelik evliliğimde bir kere kayınvalideme canım şunu çekti yapar mısın demedim, demem de.
Tenezzül etmem ayrı, bir diğer konu da sen ortam yaratırsan, o da aynısını yapar.

Eşinize kızacağınıza, kayınvalidenize diyecektiniz direk, bozulmanıza gerek yoktu, hamileyim, çalışıyorum, ben de haliyle yoruluyorum.
Eğer misafir gelecekse, hazır birşeyler ikram edebilirsin elinin durumunu sadece ben bilmiyorum haliyle insanlar da farkında, ameliyat geçirdin, kimse senden aman aman birşey beklemeyecektir.
İlla yardım etmemi istiyorsan, bunu "mecbursun" diyerek değil, rica ederek dile getirirsen ben de gerçekten severek sana yardım ederim, ama bana "mecbursun" muamelesi yaparsan ben gelmiyorum kusura bakma.
Misafirin senin misafirin, ağırlayacak olan da sensin.
Derdim açıkçası ve konuyu kapatırdım.

Eşinin karışması da doğru olmamış, ancak bunu onunla kavga ederek bir birinize sert çıkarak değil, tatlı dille anlatman daha uygun olurdu. Erkekler çok bu mevzuları bilmiyor, iyi niyetle davranırlar genelde, sonuçları da hep kötü olur zaten.

ben bunu bi kere yaptım burnumdan geldi inanın. evimin huzursuz olmasından çok bıktım artık tek konumuz annesi. haklı veya haksız aramıyorum saygı duyulması bu kadar mı zor. eşim herşeyi bilir ayrıntılı düşünür annemde annem sürekli. annesi asla ayırmıorm ama bizim evliliğimize zarar geliyor etkisinde kalıyor anlatamıorm. anneside her gittiğimizde genelde hasta eli bacağı ağrır mesela sürekli söyle eşiminde kafasına takılıyor belkide oda sürekli ben yapaym die bekliyr. ben hasta değil demiyorum ama heryerde geziyor yeri geliyor yapıyor pasta börek daha geçen hafta gttik poğaca yapılmş kurabiye yapılmş kim yaptı dedm bn yaptm dedi. e madem yapabiliosun bana mecbiriyet neden koşuluyor anlamıyorum inanın ben çözemiyorum artıkk

Bence de kayınvalidesi yardım etmiyorsa eşi yardım etmeli. Ama konu sahibi her şeyi yapıp hiç sesinizi çıkartmıyorsanız eşiniz de anlayışsa sizi anlamalarını sağlayacak olan sizsiniz bence.

Hem çalışıyorsunuz hem hamilesiniz hem de misafir ağırlıyorsunuz. Biraz belli edin yorgunluğunuzu bence.
ediyorum belim gerçekten ağrıyor kasklarımda sancılar hepsini biliyor. ama bi kaç kere ağrım var dediğimde internetten bakıp kafana takıosun ondan oluyor herhalde bi sen doğurcan 9 ayda biz doğurcaz demşti hiç unutmuorm

merhaba arkadaşlar. daha öncede yazmıştım sorunları bi kaç kez ama yinede iyi niyetimden kv ile iyi geçinmek için elimden geleni yaptım. ama malesef olmuyor galiba. sürekli bi hizmet mecburi olcak havasında bıktım artık.
uzatmadan olayı anlatmak istiyorm. salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi. ertesi gün gittik yemek yerken cumartesi günü kp amcası gelmiş. amcanlar gelcek salonun peteği yakayım dedi. kalabalığız dedi. bizide kendi kendine düşünüp olayın içine zaten dahil etmş sizde gelin demek yok gelirsiniz manasında düşünüyor hep. bende anladım durumu eşim çalışıyor biz gelemeyz zaten 4 kişisiniz açma peteği oturma odası size yeter dedm. oda niye gelmicek mi işte sonuçta dedi. bende geç geliyor 11 12 de dedim. eşimde vardı. hemde bi onlar değil gelini damadıda gelcek dedi. eşimde hemen ordan atladı sende gel müsait olursan işin olmazsa dedi bana. ben eşim karışmz die umuyodum. kv ordan hemen atladıı ne işin müsait olmazsa ben napayım aradılar çaya die gündüzden bişiler yapılcak mecbur gelecek sonuçta dedi benm için. cvp vermedim. konuşmaya devam etti gündüzden gelirsin bişiler yapılcak akşamada kalırsın zaten ertesi günde pazar evde dinlenirsin die konuştuk. onada cvp vermedm. (elinde ameliyt oldu şuan düzeldi ama tam net değil tabi.) ve çok bozuldum. müsaitsen gelde yapalım demek yerine mecbur gelcek ben elimle napayım die söyledi. ben mecbur muyum ? değilim ama gelde anlat. ve ben çalışıyorm 7 aylık hamile halimle. hiç bişi demedm. moralim bozuldu cvpta vermedim. bugünde misafiri gelcek. çarşamba gittiğimizde 3 kerede ayy cumada misafir gelcek ben napcam ne ikram etcem falan diyor. duymamazlıktan geldm. desem ki yarında geliyim akşam bişiler yapalım desem tmm dicekti. neyse komşuya söyleyim bari falan dedi. eşidme söyle dedi. dünden bişiler yapılmştır illaki. madem komşun gelcek cumartesiede yaptırılabilirken benden neden böyle şeyler sürekli bekleniyor anlamıyorum beklemeyide geçti mecburmuşum gbi knuşulması normal miii. eşimle evde birbirimize girdik gece 12 1 :KK43: sen karışma kadın işine annen bişi demeden sen ne diosun dedim. ben kötü amaçlı demedm dedi. karışma ddm derken birbirimize girdik. birbirimize söylemediğimiz kalmdı. gelen misafir mi çay koycakmıştı olur muymuşta annesiinin eli belliymişte. evet elinden rahatsz ama inanın yardım etmicek biri değilim ben sadece bana saygı duyulsun istiyorm. mcburiyt nedir :KK43: çok ağladım hamile halimle :KK43: sonra işte sarıldı falan ama içimden atamıyorum söylenenleri tartışmamızı kv yersiz tepkisini :KK43:
ben onlara layık değilim çalıştığım halde herşey bende bekleniyor elimden gelenide hep yaparım ama bu durumlar beni soğuttu. onlara ev kızı lazımmış herşeye koşan eden bunu anladm artıkk .. 2 gündür kendime gelemedim. yarın gidicek olmamın gıcıklığıda cabası :KK43:(

ya sizinde kv niz böyle mi yada böyle şeyler sizdede var mı nolur yardımcı olun artık bıktım ben napmam gerektiğini bilmiyorm :KK43: (eşimle tek kavgamızda daima annesi zaten)
gitmeyin sancınız tutsun mesela yatın evde.bu kadar basit

Çok üzüldüm...
Kayınvalideyle değil eşle sorunu çözersin inşallah.
İnsanın eşi arkasında değilse hiç kimse ona acımıyor bence bu devirde...
yardım etmeye çalışıyor eşim ama kv onada bazn bozuluyor oğlum toplama dursun kaldırırz ederix diyor bazen bizde eşim yardım ettiğinde bile bozuluyor içerde baban oturuyor sen git bn yaparm die geliyor sinirli sinirli mesela. umarım çözerim dua edinnn :(

10 yıllık evliyim daha bir kez olsun size yemeğe geleceğiz demedim, değil ki arayıp şunu pişir de birlikte yiyelim demek...
Sizin tavrınıza bakarak bence onun da öyle davranması normal.
Elinden ameliyatlı insandan sarma istemek de ne bileyimo_O

10 yıllık evliyim daha bir kez olsun size yemeğe geleceğiz demedim, değil ki arayıp şunu pişir de birlikte yiyelim demek...
Sizin tavrınıza bakarak bence onun da öyle davranması normal.
Elinden ameliyatlı insandan sarma istemek de ne bileyimo_O
Patlıcan dolmasıymış lafımı geri alıyorum, yaprak sarması anlamışım ben niyeyse

merhaba arkadaşlar. daha öncede yazmıştım sorunları bi kaç kez ama yinede iyi niyetimden kv ile iyi geçinmek için elimden geleni yaptım. ama malesef olmuyor galiba. sürekli bi hizmet mecburi olcak havasında bıktım artık.
uzatmadan olayı anlatmak istiyorm. salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi. ertesi gün gittik yemek yerken cumartesi günü kp amcası gelmiş. amcanlar gelcek salonun peteği yakayım dedi. kalabalığız dedi. bizide kendi kendine düşünüp olayın içine zaten dahil etmş sizde gelin demek yok gelirsiniz manasında düşünüyor hep. bende anladım durumu eşim çalışıyor biz gelemeyz zaten 4 kişisiniz açma peteği oturma odası size yeter dedm. oda niye gelmicek mi işte sonuçta dedi. bende geç geliyor 11 12 de dedim. eşimde vardı. hemde bi onlar değil gelini damadıda gelcek dedi. eşimde hemen ordan atladı sende gel müsait olursan işin olmazsa dedi bana. ben eşim karışmz die umuyodum. kv ordan hemen atladıı ne işin müsait olmazsa ben napayım aradılar çaya die gündüzden bişiler yapılcak mecbur gelecek sonuçta dedi benm için. cvp vermedim. konuşmaya devam etti gündüzden gelirsin bişiler yapılcak akşamada kalırsın zaten ertesi günde pazar evde dinlenirsin die konuştuk. onada cvp vermedm. (elinde ameliyt oldu şuan düzeldi ama tam net değil tabi.) ve çok bozuldum. müsaitsen gelde yapalım demek yerine mecbur gelcek ben elimle napayım die söyledi. ben mecbur muyum ? değilim ama gelde anlat. ve ben çalışıyorm 7 aylık hamile halimle. hiç bişi demedm. moralim bozuldu cvpta vermedim. bugünde misafiri gelcek. çarşamba gittiğimizde 3 kerede ayy cumada misafir gelcek ben napcam ne ikram etcem falan diyor. duymamazlıktan geldm. desem ki yarında geliyim akşam bişiler yapalım desem tmm dicekti. neyse komşuya söyleyim bari falan dedi. eşidme söyle dedi. dünden bişiler yapılmştır illaki. madem komşun gelcek cumartesiede yaptırılabilirken benden neden böyle şeyler sürekli bekleniyor anlamıyorum beklemeyide geçti mecburmuşum gbi knuşulması normal miii. eşimle evde birbirimize girdik gece 12 1 :KK43: sen karışma kadın işine annen bişi demeden sen ne diosun dedim. ben kötü amaçlı demedm dedi. karışma ddm derken birbirimize girdik. birbirimize söylemediğimiz kalmdı. gelen misafir mi çay koycakmıştı olur muymuşta annesiinin eli belliymişte. evet elinden rahatsz ama inanın yardım etmicek biri değilim ben sadece bana saygı duyulsun istiyorm. mcburiyt nedir :KK43: çok ağladım hamile halimle :KK43: sonra işte sarıldı falan ama içimden atamıyorum söylenenleri tartışmamızı kv yersiz tepkisini :KK43:
ben onlara layık değilim çalıştığım halde herşey bende bekleniyor elimden gelenide hep yaparım ama bu durumlar beni soğuttu. onlara ev kızı lazımmış herşeye koşan eden bunu anladm artıkk .. 2 gündür kendime gelemedim. yarın gidicek olmamın gıcıklığıda cabası :KK43:(

ya sizinde kv niz böyle mi yada böyle şeyler sizdede var mı nolur yardımcı olun artık bıktım ben napmam gerektiğini bilmiyorm :KK43: (eşimle tek kavgamızda daima annesi zaten)
Benim annem de kayınvalide diil gelinine böle Bir sorumluluk yüklemek, cay koyar mısın demez, hasta bile olsa. Canı isterse görüyor zaten isterse yapar gönlünden yapmak gecerse. Esas olan içinden gelmesidir insanın bence. Siz en bastan alıstırmıssınız yaslıdır diye (bence yapmakta sıkıntı yok da sizde yapıyormsusunuz zaten fazlasıyla)bu zprunda olma hali ve calısan kadınsınız sonucta bunu acıkca neden böyle söylemiyorsunuz sakince. Ben bütün gün cok calısıyorum, üzerine de size bi evlat vereceğim onun da yükünü ben tasıyorum, günümüzde hayat psikolojik olarak cok zor diye baslayabilirsiniz. Zprınluluklar ,eski kayınvalide gelin ilişkileri cok değişti. (bizim ailede hep kayınvalideler hizmet eder =) =) çok yüksek ihtimalle o zamanında kayınvalidesine cok hizmet etmiş sizden de bunu bekliyor yavas Yavas mesafe koymayı deneyebilirsiniz, iş konusunda en azından. Böle Bi zorunluluğunuz yok gercekten ve yapmaya devam ettikce beklentiler yükseliyor.

limonludondurmam limonludondurmam bak arkadaş çok güzel yazmış. Eşinle inatlaşma ama onu da dahil et, ne kadar zorlandığını görsün.

Kv bana misafir ağırlamıyor istemiyor baskısı yapardı, bir gün eşimin müdürünü eşiyle ağırladım; o gün eşimle koşturduk, misafir terliği yok onun için gez, pasta börek hazırla, evi hazırla temizle şu bu derken; adamın ettiği son laf "misafir ağırlamak da amma zor işmiş". :KK70: O günden sonra misafir olayı kapandı. Kendi yaşasın görsün ki sizin yanınızda olsun. Yoksa emrivaki hep size gelir, siz bunalırsınız.
haklısınız canım eşim yardım taraftarı aslında öyle oturuyum hizmet bekleym mantığnda hiç değildir ama bu gibi durumlarda anneside müdaheleci biraz denicem yinede dediğinizi

Benim annem de kayınvalide diil gelinine böle Bir sorumluluk yüklemek, cay koyar mısın demez, hasta bile olsa. Canı isterse görüyor zaten isterse yapar gönlünden yapmak gecerse. Esas olan içinden gelmesidir insanın bence. Siz en bastan alıstırmıssınız yaslıdır diye (bence yapmakta sıkıntı yok da sizde yapıyormsusunuz zaten fazlasıyla)bu zprunda olma hali ve calısan kadınsınız sonucta bunu acıkca neden böyle söylemiyorsunuz sakince. Ben bütün gün cok calısıyorum, üzerine de size bi evlat vereceğim onun da yükünü ben tasıyorum, günümüzde hayat psikolojik olarak cok zor diye baslayabilirsiniz. Zprınluluklar ,eski kayınvalide gelin ilişkileri cok değişti. (bizim ailede hep kayınvalideler hizmet eder =) =) çok yüksek ihtimalle o zamanında kayınvalidesine cok hizmet etmiş sizden de bunu bekliyor yavas Yavas mesafe koymayı deneyebilirsiniz, iş konusunda en azından. Böle Bi zorunluluğunuz yok gercekten ve yapmaya devam ettikce beklentiler yükseliyor.
yok o kv siyle anlaşamamış yüzde 5 ini yapmamıştır bütün anıları kendi annesiyle kardeşleriyle hep onlarla içli dışlı yakın olmuş bi kere kvdemle şunu yaptık demez anlaşamazdk vs die söyler eder çok içlerine girmemş anlayacağınız. ben hamileyim die bahaneme laf ettiğide oldu canım ona kalsa yaptırmıor ettirmior. ama ben zaten bunda dğilim mecburri koşulmasına ben kızıorum sadece. tatlı dil güler yüz anlayış çok zor olmamalı bilemiyorum ya ben evde olsaydımda isteseydi hadi neyse derim ama evde olanlarıda yapmıyor çoğunda görüyorum benm kvdem değişik ya çok iyi anlaşırdm ama evlnince değiştir herşeyy

Back