• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mecburiyeti ve eşim

demedim eşime bak annen aramadı etmedi die laf vurup evdeki huzur kaçsın istemedm en azından. ben çalışıyorm malesef yatamıormda en azından haftasonları dinlenmeye çalışıyorum

Ben senin yerinde olsam bugünden itibaren eve gider gitmez yatarım, hastayım çok yoruldum, bebeğime bir şey olacak diye korkuyorum, demek çok yoruldum son günlerde diye alttan alta işlerim. Doğurana kadar da afedersin k. çımı kaldırmam. Bak bu son şansın. Bunu yaptın yaptın, yapmadın hayatın boyu bu sorunu yaşarsın.

Ben senin yerinde olsam bugünden itibaren eve gider gitmez yatarım, hastayım çok yoruldum, bebeğime bir şey olacak diye korkuyorum, demek çok yoruldum son günlerde diye alttan alta işlerim. Doğurana kadar da afedersin k. çımı kaldırmam. Bak bu son şansın. Bunu yaptın yaptın, yapmadın hayatın boyu bu sorunu yaşarsın.

zaten söyledm 3 gündür rahatsızım çok yormuşum kendimi ben böyle falan dedim isteyen anlar. zaten görmedm kvyi ogünden sonra. yatıyorm evde akşamları zaten canım. artık bende sorun yaşammak adına bişi olursa dicem gelemem diye

zaten söyledm 3 gündür rahatsızım çok yormuşum kendimi ben böyle falan dedim isteyen anlar. zaten görmedm kvyi ogünden sonra. yatıyorm evde akşamları zaten canım. artık bende sorun yaşammak adına bişi olursa dicem gelemem diye

Evet hatta eşine duyur, o da kv ye duyurur zaten çok sancım var de hatta kontrole gidin birlikte.

Elinden dolayı yemek yapamaz durumu varsa kv yemeğe çağırmasaymış sizede sormadan madem çağırdı kendi dışarıdan alsın dolmasını vs.. sonuçta senin durumunda göz önünde karnın burnunda insan nasıl iş bekler senden rahatsızım de gitme karışma ne hali varsa görsün sonuçta hamilesin ve her an rahatsızlığın olabılır Allah korusun böyle kendini yorarsan bence hiç karışma bebeğini ve kendini düşün kızmaya küsmeye kimsenin hakkı olamaz yok öyle1 Dünya

eşim gidelim dedide gitmemştm keşke gitseydm gerçi şimdide çok iyi olduğum söylenemez yani

Bence gidin , hatta şimdi söyle, randevu alın, kendimi iyi hissetmiyorum çok yoruldum de, Allah böyle insanlara da biraz merhamet versin..Ne olursa olsun 7 aylık hamile bir kadına misafir ağırlatmak ne yaaa...Sen onun hizmetçisi misin?

Ben adet dönemlerimde bile bazen elimi zor kaldırıyorum, bir konuya daha yazdım, kas romatizmam var dışardan baksan taş gibiyim ama kendimi zor kaldırıyorum o dönemlerde, biri bana gel misafir ağırla dese ağzının ortasına çakasım gelir ağrının verdiği gerginlikle.

Bırak iyi gelin olmayı, yaranamazsın, önce kendini ve bebeğini düşün, inan yapanlar değil yaptıranlar kıymetli...

Bence gidin , hatta şimdi söyle, randevu alın, kendimi iyi hissetmiyorum çok yoruldum de, Allah böyle insanlara da biraz merhamet versin..Ne olursa olsun 7 aylık hamile bir kadına misafir ağırlatmak ne yaaa...Sen onun hizmetçisi misin?

Ben adet dönemlerimde bile bazen elimi zor kaldırıyorum, bir konuya daha yazdım, kas romatizmam var dışardan baksan taş gibiyim ama kendimi zor kaldırıyorum o dönemlerde, biri bana gel misafir ağırla dese ağzının ortasına çakasım gelir ağrının verdiği gerginlikle.

Bırak iyi gelin olmayı, yaranamazsın, önce kendini ve bebeğini düşün, inan yapanlar değil yaptıranlar kıymetli...

haklısın canım başkaları daha kıymetli malesef yinede Allaha havale ediyorum ne diyim gitmem söylerim ne gerekiyosa isteyen yanlış anlasın :(

haklısın canım başkaları daha kıymetli malesef yinede Allaha havale ediyorum ne diyim gitmem söylerim ne gerekiyosa isteyen yanlış anlasın :KK43:

Siz hamile halinizle gidip hizmetçilik yapmayın da sonra da Allah’a havale etmeniz gerekmesin. İstemezseniz gitmezseniz, bu kadar basit. Silah zoruyla yaptırmıyorlarmış. Karar verdim artık yapmayacağım deyip sonra gidip yaptım belim koptu diyorsunuz. Biraz güçlü olun. Bu kadar yorgunluk sonucu bebeğinizin karnınızda yaşadığı streste kayınvalideniz ve eşinizden çok sizin etkiniz var.

Bence suç sizde. Kadınla mesafeyi bozan sizsiniz. Siz bir şey isterken iyi de o isteyince kötü mü? Önce dönüp kendinize bakın. Ne yaptığınızın farkında değilsiniz.

Eşinizin yorumu da bana normal geldi. Gidin demiş sonuçta, git yardım et dememiş. Siz olayı çarpıtıyorsunuz. Canınızın istediği gibi algılıyorsunuz.

eşimle konuştuk. bunaldığımı artık böyle yürütemediğimi anlattım. ben hizmetçi değilim vs olarak konuştum. eşimde hak verdi ama ne yapabilirdi. gitme ben arar söylerim dedi. bundan sonrada hiç bişeye gitmememi söyledi tepkili olarak biraz. babasına bişi olursa annesine zor durumda bakılamıcağını düşünüyormş. eli böyle görmüyor musun demeye getiriyor ama ogün gittiğimde her işi yapıyordu 4 4 lük düzelmesede normal düzeyde iyileşmş durumda. bende zaten beraber oturamıcağımızı biliosun falan dedim. neyse tartıştık vs eşimde çok dolu gerçekten bende hatasızım demiorm ama çoğu annede malesef bi susmayı bilmiyor ben merkezci. ama bundan sonrası bana ait gerçekten ben kendim koyucam çizgiyi eşime bırakmıcam. bu konuyu açtığım günde görümcem gelmiş eşime msj atıyor ablanız geldi istersenz gelin die.. gitmedk annemdeydm zaten. sonunda ben gittim cumartesi. geç gittim 2.5 gibi. evi falanda süpürmemiş. benim erken gelceğimi düşünerek beklemş sanırım günahını almayımda. kendisi süpürdü ben başka şeyler yaparken..elimden gelen yaptm pasta börek çörek. yoruldun kızım diyor. evet yoruldum dedim. neyse gelecek olan misafir aradı bide diğer oğlumda gelcek gelinle die haber vermek için. evde 14 kişi. çayı biter mi. arada kv kalktı oda yetişemediğimden..gelen misafirin gelinlerde ben herşeyi yaptıktan sonra bana deseydn bize deseydn yardım ederdk dediler. ben ilk defa görmüşüm gelinde şunu yapalım mı dicektm onuda anlamadımda. çaya kadar her dk ayaktaydım. çay bitti meyve servisi. portakalıda ben soyayım yoruldun diyor kvdem. yok içieri geç artk yapck bişi yok yapıorm dedm yolladım.12 yi geçerken evdeydk. belim koptu haliyle. sabaha kadar uyuyamadım ağrıdan. ama aynı şey olsun dicem anne ben geçende geldm çok yoruldum yapacak bişiyim yok gelemem bi çeşit tatlı evde yapayım yollaym sende hazır al gelsinler gelemem dicem. yanlış anlaşılcak hiç bi durum yok yani. Allaha havale ediyorum sadece. eşimde o halimi gördü umarım anlamıştır artık diyecek lafım yok oda üzüldü halimi gördü orda oturmadan saatlerce ayaktaydım el insaf diyorum.. ordakilerde hamile hamile yaptı maşallah hizmette etti die içlerinden geçirdilerse kvdemde gögsü kabarmıştır artık ne diyim..

burdaki tüm yorumlarıda ayrıca okudum. ben dolma isteyipte sonrasında yardım etmeye gocuncak birisi değilim. dolma dediğim kuru patlıcan biber. evinde her türlü yemeğini şuan yapan birisi eli yeni ameliyatlı değil arkadaşlar. ogün ben aramasam ertesi gün gitsem yine yemek yapmış olcaktı. ve ben rica ettm emrivaki yapmadım. benim istediğim şuydu ; kızım sende gelde bişiler yapalım hemde ağırlayalım demesini bekledim. biçok kez yaptım gittim geldim ağırladım misafirlerini ama sonrasında bu yapılanlar göreve dönüşttü ben mecburmuşum gibi oldu. benm zoruma gidende bu. 4 aylık evliyim taşınıcam 2 saat yardıma gelipte sonrasında hadi gidelim diyip eve gitti. banada arkamdan sen kendin toplarsın mutfağını artık dedi mesela. herşeyimi topladım kendim kayınbabam gördüde anneni getiriyim dedi yok sağolun dedim o lafın üstüne çağrılır mı. ertesi gün taşınıcam elinde hiç bişi yapmadan yemek aş getirmeden geldi. bişey beklediğimdende değil... annemde börek yapmş getirmş. neyse öbür eve geçtik işçiler aç bulgur pilavı yapalım diyor inanamazsınız. yaptırtmadım dışardan hazır alındı. bunuda niye anlatıyorum kendi kız kardeşi benden sonraa taşındı yemek aş 5 çeşit neler yapıldı beraber yaptık hatta 2 çeşit yemek 5 6 çeşit oldu. ben haketmiyordum herhalde yemeği aşı millete bulgur pilavı yedirticekti.. dahası o yemeklerle beraber bide evini düzenlemeye gittim ben kardeşinin... herkes yok dolma niye istedin diyor bi kere istemişim hamileyim die çok mu. elinden ameliyat oldu 2 3 ay gittim geldim zoruma gitmedi misafire iki bişi yapmakda zoruma gitmezdi görevimmiş gibi düşünülmeseydi. dahada bana cumartesi günü aslında ben yemeğe çağırcaktım pasta falan yine yapılırdı çaya ama yemek iyi olurdu limonludondurmama yüklenemezdim. kendimede güvenemedmde çağırmadım dedi. diyecek söz bulamıyorum. bi dolma rica etmekle illa karşılıklı yada mecburi yapılck bişeyeme mi dönmeliydi.. mantıksız bana göre ama fikirlere saygı duyarım..
Canım kusura bakma ama inatla her işi sonuna kadar yürütmüşsün. Tepsiyi alıp salon halısının ortasında düşürüp yorgunluktan elim titreseydin de o halden anlamaz saygısız misafirler kalkıp bi yardım etseydi. Kaynana istediğini yaptırmış. Bu halinle bunu yaptırdıysa daha neler yaptırır kusura bakma. Geçmiş olsun artık. Portakalı bile soyuyorsan demek ki onlarda da şikayetçi değilmişsin halinden.

Siz hamile halinizle gidip hizmetçilik yapmayın da sonra da Allah’a havale etmeniz gerekmesin. İstemezseniz gitmezseniz, bu kadar basit. Silah zoruyla yaptırmıyorlarmış. Karar verdim artık yapmayacağım deyip sonra gidip yaptım belim koptu diyorsunuz. Biraz güçlü olun. Bu kadar yorgunluk sonucu bebeğinizin karnınızda yaşadığı streste kayınvalideniz ve eşinizden çok sizin etkiniz var.

+1.

Bak canım önce kendi hakkını kendin savunacak, kendi kul hakkını en önce kendin gözeteceksin. kendini kullandırıp Allaha havale ediyorum dersen, Rabbim de sana ey kulum ben sana akıl verdim basiret verdim demez mi... limonludondurmam limonludondurmam

Canım kusura bakma ama inatla her işi sonuna kadar yürütmüşsün. Tepsiyi alıp salon halısının ortasında düşürüp yorgunluktan elim titreseydin de o halden anlamaz saygısız misafirler kalkıp bi yardım etseydi. Kaynana istediğini yaptırmış. Bu halinle bunu yaptırdıysa daha neler yaptırır kusura bakma. Geçmiş olsun artık. Portakalı bile soyuyorsan demek ki onlarda da şikayetçi değilmişsin halinden.
canım önüme meyve gelince ne diyim soyamam mı deseydm.daha ben gitmeden meyveleri almş ortaya çıkarmş kv akşama verilcek die. o ortamda yapamaam bunu demek olmadı. doğru diosun belki yalandan bi bayılsaydım herkeste görseydi çokta güzel olurdu ama inan aklıma gelmedi yani

Bence suç sizde. Kadınla mesafeyi bozan sizsiniz. Siz bir şey isterken iyi de o isteyince kötü mü? Önce dönüp kendinize bakın. Ne yaptığınızın farkında değilsiniz.

Eşinizin yorumu da bana normal geldi. Gidin demiş sonuçta, git yardım et dememiş. Siz olayı çarpıtıyorsunuz. Canınızın istediği gibi algılıyorsunuz.

eşim sende gel işin olmazsa dedi doğrudu sonrasında kv işin yoksa ne yani mecbur bi sürü bişi yapılcak die daha ben cvp vermeden üstüne atladı olayın canım. ayrıca kv istemedi mecbur kıldı. ben rica ettm oda 40 yılda bir kere oldu. bu mecbriyete bindirdiği şeylerde görevmiş gibi görülmeye başladı onda yanii..

canım önüme meyve gelince ne diyim soyamam mı deseydm.daha ben gitmeden meyveleri almş ortaya çıkarmş kv akşama verilcek die. o ortamda yapamaam bunu demek olmadı. doğru diosun belki yalandan bi bayılsaydım herkeste görseydi çokta güzel olurdu ama inan aklıma gelmedi yani

Canım bak hala, öyle mi deseydim böyle mi yapsaydım diyorsun:(

Evet diyeceksin, demezsen de paşa paşa gidip yapacaksın yani, ne diyelim artık. Sayfalardır anlatmaya çalışıyoruz ama gördüğüm kadarıyla anlamak istemiyorsun. Ne diyeyim...

Ben bana söylenen şeyleri istemiyorsam yapmamak için kırk takla atarım. Bahaneler üstüne bahaneler bulurum. Çünkü yaparsam ben yorulacam. Migrenim başlayacak. 2 ağır kesici içmeyince geçmiyor. Niye ben sıkıntı yaşayım ki başkaları için. Ayıl bayıl kus dök her şeyi. Ayağın takılsın bak bakalım bir daha bir şey istiyorlar mı. Uzun zaman önce bir arkadaşın misafiri gelevekmıs. Ben de hastayım. Ama nasıl yalvarıyor şu tatlıyı bana yapar mısın diye. Yap ve git diyor. Ben yapmayı bilmiyorum rezil olurum diyor. Gelemem dedikçe Yalvardı. Bıktırdı. Ben de gittim hasta halimle. Ayakta zor duruyorum. Ellerim gerçekten titredi ve yemek takımının kasesini kırdım düşürüp. Sonra istediği tatlı da o kagaşada yandı. Oh ne güzel oldu. Ben de daha da kötü oldum zAten çıktım. Bide demiş ki keşke kendim yapsaydım. Bozuldu yemek takımım. Ben de dedim ortak arkadaşa bana mı güvenip çağırmış.
Evet evine yardıma gittiğim arkadasım var. Hatta 2 3 çeşit yaparım kolaylık olsun diye. Ama ben teklif ederim gelip yapayım diye. Başkası baskı kurunca olmuyor o işler

eşim sende gel işin olmazsa dedi doğrudu sonrasında kv işin yoksa ne yani mecbur bi sürü bişi yapılcak die daha ben cvp vermeden üstüne atladı olayın canım. ayrıca kv istemedi mecbur kıldı. ben rica ettm oda 40 yılda bir kere oldu. bu mecbriyete bindirdiği şeylerde görevmiş gibi görülmeye başladı onda yanii..

Bence gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Hamileymişsiniz de hiç gereği yok. İnsanlar kendi ev işini anca yapıyor bu dönem.

Misafire hazır ikram da yapılabilir. Gelen kişi bir çay demledi diye de ölmez.

Siz de bir şey istemeyin. Mesafeli olun artık. Herkesin derdi kendine yetiyor. Ona buna hizmet etmeyin.

Evet diyeceksin, demezsen de paşa paşa gidip yapacaksın yani, ne diyelim artık. Sayfalardır anlatmaya çalışıyoruz ama gördüğüm kadarıyla anlamak istemiyorsun. Ne diyeyim...[/QUOTE]
hayır demek istediğim şey o ortamda yapamam edemem diyemem yani. ben gelmeden koymş hazırlamş yapılcak diede ona istinaden bişi demedim. hatta ben meyveleri misafr gelmeden çıkarınca o kadar kişiye ne gerek var meyve yani çaya geliolar dedm. yok yok onlar biz gidince meyve veriyor olmaz diyip kesti. bende üzerine bişi demedm. anlamak istemediğimden değil bundan sonrakinde zor olur yani böyle şeyler kabul edemem zatenn

G greengirll

Son düzenleme:
Evet diyeceksin, demezsen de paşa paşa gidip yapacaksın yani, ne diyelim artık. Sayfalardır anlatmaya çalışıyoruz ama gördüğüm kadarıyla anlamak istemiyorsun. Ne diyeyim...
hayır demek istediğim şey o ortamda yapamam edemem diyemem yani. ben gelmeden koymş hazırlamş yapılcak diede ona istinaden bişi demedim. hatta ben meyveleri misafr gelmeden çıkarınca o kadar kişiye ne gerek var meyve yani çaya geliolar dedm. yok yok onlar biz gidince meyve veriyor olmaz diyip kesti. bende üzerine bişi demedm. anlamak istemediğimden değil bundan sonrakinde zor olur yani böyle şeyler kabul edemem zatenn

G greengirll [/QUOTE]
insana iyilik yaramiyor tepene çıkıyorlar sonra yapmazsan kötü oluyorsun hamile haline acır insan bari

Back
X