• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mecburiyeti ve eşim

Bende aynı durum var hem de yeni. Kayınvalidem ameliyat oldu şu anda hastanede bende hamileyim. Dedim ki anne ben kalayım yanında herkesin çoluğu çocuğu var idare ederim dedim. Bana diğer gelinlerin yanında onlarla pek arası yok. "Gerek Yok sen eve çıkınca elimin altında dolan yeter " dedi. Bende kızdım içimden. zaten söylemese de yapıcaktım o halde bırakmam ama bişeyi zaten yapıcakken söyleyince gıcık oluyorum. Bende o dediğini duymamazlıktan geldim. Bende çalışıyorum 6 da çıkıyorum işten bakalım akışına bırakıcam çok muhatap olmayı sevmiyorum zaten. Sendee konuşma anlasın soğuk ol. Mesafe koy

Kusura bakmayın da siz kv nize canım şunu çekti yarın gelelim yiyelim diye eli rahatsız olduğu halde emrivaki ile sipariş verebiliyorsanız onun da size misafirler için birşeyler hazırlama işinde emrivaki yapması çok normal. Ne ben kv ne o bana 5 senedir böyle emrivaki ile konuşmamışızdır. Hep bi müsaitsen şunu yapalım mı. İşin yoksa şöyle yapabilir miyiz diye birbirimize sorarak hareket ederiz. Canım birşey çekse dahi kendim yapamadığım birşey ise "anne senin şu yaptığın şeyden müsait zamanda yapalım mı ben tek yapamıyorum da" derim yapar yeriz ya da o bana yapar beklemediğim anda. "birlikte yapacaktık zahmet oldu sana" diye de söylerim nezaketen. Sizin bu sorunlar hep mesafesizlikten

ben zater yap demedim. yapar mısın dedm. hatta bende şu yemeği yaptım anne gelirken getiriyim yanına ek olur yanında başka bişi yapmamıza gerek yok dedm. eksik yazmış olabilirim ama yap et die asla bi söylemim olmadı. meesafe koyamıyorum çok istiyorum ama olmuyor inanın olmuyor

Canımın çektiği yemeği kendim yaparım evimde yerim. Kayınvalidem her hafta bi gün herkesin sevdiği yemeği yapar kendisi çağırır ama yinede sık sık gitmem ki yarın bir gün gelip yüzüme karşı sana şunu yaptım ben doyurdum bilmem ne diyemesin diye. O kadar yüz göz olduktan sonra tabiki mecbur kılar. Mesafe her zaman iyidir. Canınız çekiyorsa oturun evinizde yapın yiyin. Sonra bu şekilde misafirim geliyor mecbur yardım edicek havalarına girmez kv kişisi.

Son düzenleme:
Kv-min yaptigi yemeklerden tiksindiyim icin yemeklerini asla yemem, onu bunu yap demem.
Ayni evde yaşarken benim kv de misafir geldiyinde bana cesit cesit yemek, tatli, borek yaptirir, essek gibi calistirir, gelin hamiledir, lohusadir, hastadir, cocugu ameliyatlidir demezdi.
En son biktim, hic bir sey yapmayacam, gelir cayini icer gider dedim ))) Ondan sonra bir daha onu yap, bunu yap diyemedi )))
Siz de en başindan tavrinizi koymalisiniz.
7 saat mesafenin gözünü seveyim :halay:ben uzakta bir başımayım kv kp yaşlı iyi insanlar ama cidden şunu cok net gordum ki sınırını cekersen kimse ordan gecemiyor eltime cok karışıyorlar mesela kiz yurt disindan gelir yilda bir tatili bile goze batıyor ama bana hiç mudahele edemiyorlar saniyorim ki o sınırı fazla çizdim şimdi uzakta bakiyolar sende kendi kıymetini bil cani istiyorsa otursun yapsin borek çoregini gelini robot gibi goruyorlar ya sinir oluyorum:63:

canım sunu cektı yapalım rahatlıgını , samımıyetını vermezsen mecburı konusamaz belkide. eşine annen bişey dediğinde ' ben bilmem anne limonludondurmama sor' demesini iza edebilirsin. kayınvalidenede bı süre sonra 'anne benım çocuğu olacak şuanda mecburi gelecek diyorsun ama çocuk olunca mecburi gelemeyeceğim..şimdiden söyleyip sonra mecbiryetlerden aramız bozulmasın' diyee inceeeeden bi dokundur derim ve hayırlı doğumlar dilerim :KK200:
teşekkür ederim sağolun demeyi becerebilirsem inşallah düzelir

Ooooo dolma da kolay yemek değil.
Kayınvalidemi çok severim,o da sever beni. Bir defa bile yemek siparişi vermemişimdir.
Ya ben sizin yorumlarınıza bayılıyorum:) bu ruh dinginliğine nasıl ulaştınız çok merak ediyorum umarım ben de sizin gibi sakinliğe ulaşabilirim bir gün

galiba tavsiyelerinize ihtiyacım var:)

Konu Sahibi ben kayınvalidemden yemek istemem, o da benden istemez. Misafiri gelecegini biliyorsam be içimden geliyorsa arada tatlı yapar gönderirim eşimden.

Bence siz de biraz mesafeli olabilirsiniz

salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm

Siz karşılıklı olarak zaten emri vaki çalışıyorsunuz kayınvalide ile ne oldu da taş sizin ayağınıza düşünce caniniz yandı ?
İsterken gayet rahat talep etmissiniz.
Öyle ki hasta bir kadından..

Vallahi tebrik ediyorum sizi bencilliginizden ötürü zor zanaat..

Siz ondan çekinmeden isteyebiliyorsanız oda sizden isteyebilir. Vermeden almak istiyorsunuz siz.
yani burda detayıyla kv ye yaptıklarımı yazmak istemiyorum. verdiğim çoğu şeyin karşılığını beklemeden yaptım halada yapıyorum ama ilk defa şunu yiyelim dedm die vermeden almış olduğumu düşünmüyorum hayatta herşeyde karşılıklı değildir ama ameliyatında her akşam işten çıkıp bir fiil 2 ay gittim yaptım ettm ne gerekiyosa ve onun dışında daha ne misaifrler ağrladm bu zamana kadar. ama olaylar benim görevimmiş gibi görülünce çok gıcık olmaya başladım sizcede buna hakkım yok mu. aynı tavırları bi kv değil kim sergileerse sergilesin yanlış. bi yemek istemek samimiyeti gerektirmez hamile halimle canımın çektiği onunda güzel yaptığı bişi istedim altı üstü ve bu emrivaki şekilde asla olmadı. ama ben sürekli böyle şeylere maruz kalıyorum emin olun buda beni bezdirdi.

Ya ben sizin yorumlarınıza bayılıyorum:) bu ruh dinginliğine nasıl ulaştınız çok merak ediyorum umarım ben de sizin gibi sakinliğe ulaşabilirim bir gün

Konu Sahibi ben kayınvalidemden yemek istemem, o da benden istemez. Misafiri gelecegini biliyorsam be içimden geliyorsa arada tatlı yapar gönderirim eşimden.

Eksik olmayın,çok teşekkür ederim...
Hayat diyeyim... Hayat insanı döve döve akıllandırıyor... :spor:

inanın öylede yaptığım oldu haberm varsa yaptım yolladım kektir falan ama sürekli bi emrivakilik sürekli bi her misafirde bizim olmamızı beklemesi yordu beni

Canımın çektiği yemeği kendim yaparım evimde yerim. Kayınvalidem her hafta bi gün herkesin sevdiği yemeği yapar kendisi çağırır ama yinede sık sık gitmem ki yarın bir gün gelip yüzüme karşı sana şunu yaptım ben doyurdum bilmem ne diyemesin diye. O kadar yüz göz olduktan sonra tabiki mecbur kılar. Mesafe her zaman iyidir. Canınız çekiyorsa oturun evinizde yapın yiyin. Sonra bu şekilde misafirim geliyor mecbur yardım edicek havalarına girmez kv kişisi.
bi kere davet edilmedim. hep bana davetle gelinmez mantığında. gitmeyincede laf vuruyor surat asıyor sürekli. haftada bigün biz gideriz illa çağrılmadann hemde.. bende sizin yapınızda düşünen biriyim ama bunu yapamıorum yapmaya izin vermiyor malesef. diyorumya hiç öyle arayıp ay sunu yiyelim demzdm ogün bi arayım süreklide ısrar ediyodu hamileym yapayım bişi die .. buda hergün aradığım anlamında değil inanın bunaa. zaten beni işi olmazsa ne arar ne sorarr hiç yani

yani burda detayıyla kv ye yaptıklarımı yazmak istemiyorum. verdiğim çoğu şeyin karşılığını beklemeden yaptım halada yapıyorum ama ilk defa şunu yiyelim dedm die vermeden almış olduğumu düşünmüyorum hayatta herşeyde karşılıklı değildir ama ameliyatında her akşam işten çıkıp bir fiil 2 ay gittim yaptım ettm ne gerekiyosa ve onun dışında daha ne misaifrler ağrladm bu zamana kadar. ama olaylar benim görevimmiş gibi görülünce çok gıcık olmaya başladım sizcede buna hakkım yok mu. aynı tavırları bi kv değil kim sergileerse sergilesin yanlış. bi yemek istemek samimiyeti gerektirmez hamile halimle canımın çektiği onunda güzel yaptığı bişi istedim altı üstü ve bu emrivaki şekilde asla olmadı. ama ben sürekli böyle şeylere maruz kalıyorum emin olun buda beni bezdirdi.
Dediğiniz doğru.
Yapa yapa göreviniz olmuş maalesef.
Buna da şaşırmamak gerek.
Çünkü insanoğlu böyle işte 40 yıl sırtında taşırsın,bir gün indirsen kabahatli olursun.
İşte hal böyleyken aradaki mesafeye kırmızı çizgiyi çekmek varken siz bir de ekşili dolma siparişi vermişsiniz. Kayınvalide de buyur dolma hadi çikolatalı kek demekle de haklı olmuyor mu?

Dediğiniz doğru.
Yapa yapa göreviniz olmuş maalesef.
Buna da şaşırmamak gerek.
Çünkü insanoğlu böyle işte 40 yıl sırtında taşırsın,bir gün indirsen kabahatli olursun.
İşte hal böyleyken aradaki mesafeye kırmızı çizgiyi çekmek varken siz bir de ekşili dolma siparişi vermişsiniz. Kayınvalide de buyur dolma hadi çikolatalı kek demekle de haklı olmuyor mu?
peki ben yapar mısın dediğimde bunun bi karşılığı mı olmalı her zaman. ben evimde onca misafr ağırladm birindede gel yap şunu yolla demedim. evet o kayınvalide öyle emir verilmez edilmez yakışmaz. ama ben tavra kızıorum birşey yapılıp edilcekse müsait msn denilmeli. bana mecbur dediğinde anne yarın arkadaşımla buluşucam gelemem dediğimde bana surat asardı iptal edemez msn bile derdi emin olun bunları ben çok yaşadığım için bunalıp içimi döktüm

inanın öylede yaptığım oldu haberm varsa yaptım yolladım kektir falan ama sürekli bi emrivakilik sürekli bi her misafirde bizim olmamızı beklemesi yordu beni
Benim kayınvalidem de akrabaları geldiğinde bizim gitmemizi ister muhakkak.
Çoğunlukla gideriz ama her seye ben koşturmam, zaten tez canlı bir insan değilim o da aşırı tezcanlıdır. Kendisi de mecburen koşturur.

Size naçizane tavsiyem, eşinize ailesinin yanında asla muhalefet etmeyin. Neden öyle diyorsun gibi suçlayıcı konuşmayın, bu sefer kendilerini daha fazla korumaya alıyorlar.

Eve gelince hayatım ailenin yanında öyle dedin ama, hamileyim ve çok yoruluyorum pastayı evde birlikte yapalım sen götür deyin, iş yapma sürecine mümkün mertebe dahil edin.

Nasıl zorlandığınızı anlar, empati yapmış olur. Bu durumun eşinizle tatlı dille aşılabileceği kanaatindeyim. Yeter ki eşinizle inatlaşmayın bence. Kayınvalidelerin huyu emrivaki yapmaktır maalesef. Bunu da ancak eşinizin tavrı sayesinde aşabilirsiniz

İnsallah hayırlısıyla yavrunuzu kucağınıza alırsınız. Sevgiler

peki ben yapar mısın dediğimde bunun bi karşılığı mı olmalı her zaman. ben evimde onca misafr ağırladm birindede gel yap şunu yolla demedim. evet o kayınvalide öyle emir verilmez edilmez yakışmaz. ama ben tavra kızıorum birşey yapılıp edilcekse müsait msn denilmeli. bana mecbur dediğinde anne yarın arkadaşımla buluşucam gelemem dediğimde bana surat asardı iptal edemez msn bile derdi emin olun bunları ben çok yaşadığım için bunalıp içimi döktüm
Bakın bana göre haklısınız da kadının huyu zaten hep böyle değil miymiş?
Yani kadın gelin=ikramları hazırlamak zorunda olan kişi gözüyle bakınca siz de anne=canımın çektiği yiyeceği yapan kişi yerine koymuşsunuz.
Kadın kendine göre hayatın doğal akışına göre davranıyor.
Yani bu kadın başından beri böyleyse niye mesafe kurmak yerine daha yanaşıyorsunuz?

Back
X