• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv mecburiyeti ve eşim

salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi.
İyi de siz zaten kadına bunu diyebiliyorsanız gayet samimisiniz. O yüzden kadının da sizden iş beklemesi saymaması normal. Vıcık vıcık ilişki olmuş. Canınız çeken şeyi gidersiniz dışarıda yersiniz. Kimseye de minnet etmezsiniz. Kusura bakmayın hata sizde.

Siz ona canım çekti şunu yapta yiyelim diyebiliyorsun ama kadın sizden yardım bekleyince zorunuza gidiyor. Yakın olmak istemiyorsanız mesafenizi koyun. Kşmseden bişey istemeyin kş kimsede sizden istemesin. Ki kadın elinden rahatsızmış. Ben sizi haksız buldum. Hamilelik hormonlarından dolayı aşırı ve gereksiz tepki verdiğinizi düşünüyorum.

Eşinize kızacağınıza, kayınvalidenize diyecektiniz direk, bozulmanıza gerek yoktu, hamileyim, çalışıyorum, ben de haliyle yoruluyorum.
Eğer misafir gelecekse, hazır birşeyler ikram edebilirsin elinin durumunu sadece ben bilmiyorum haliyle insanlar da farkında, ameliyat geçirdin, kimse senden aman aman birşey beklemeyecektir.
İlla yardım etmemi istiyorsan, bunu "mecbursun" diyerek değil, rica ederek dile getirirsen ben de gerçekten severek sana yardım ederim, ama bana "mecbursun" muamelesi yaparsan ben gelmiyorum kusura bakma.
Misafirin senin misafirin, ağırlayacak olan da sensin.
Derdim açıkçası ve konuyu kapatırdım.
Size kendimden cevap vermek istedim. Ben cok acik sozluyumdur, esim de sagolsun her zaman arkamda olur. Bu yazdiklarinizi kendi yasitim birine soylebilirim ama kayinvalideme soyledigimde esimin kayinvalidem haksizsa bile ona takilmadan bu tarzda konusma uslubuma takilacagini hakliyken haksiz durums dusecegimi bilirim. O yuzden bunlari kayinvalideme degil tatli dille esime soylerim bizde de konu oyle kapanir. :)

Kayinvalideme hic bir zaman canim sunu cekti yap da yiyelim demem.mesafemi her zaman korurum.kayinvalidelerin cogu boyle gelin hizmet etmeli zihniyetinde.bir kac defa yuzume soyledi aradi soyledi esime dert yandi ama umrumda bile olmadi.cunku biliyorum ki bir defa yapsam o benim gorevim olacak ve yapmadigimda benden kotusu olmayacak.yapip kotu olacagima yapmayayim da kotu olayim.

“Canım şunu çekti yapta sana gelelim”den sonra 1 misafire hazırlığa mı gocundunuz? Kadın ameliyatlı elle sizin emrivakinizi kaldırmış, oda oğluyla kavga etseydi o zaman? Ayıp ya böyle hastalık halinde bile plan, fesatlık.

Konuya yorum yapmayacağım sadece hamilelik hastalık değildir ve günlük işleri yapmaya da (temizlik,çay servisi,ortalığı toplama vb) engel değildir demeye geldim.
Doğumumdan bir gün önce mutfak dolaplarımı indirdim.
Ertesi gün kek yapıp yeni doğum yapmış arkadaşımı ziyarete gittim,asansör olmayan apartmanın 5.katındaydı evi.
Gece de sancılandım.
Bir çok forumda görüyorum,'ama ben hamileyim,
zaten yakında doğum yapacağım'
Duyan da kömür ocağında taş taşımaya gidiliyor zanneder.
Altı üstü süpürge tutup, vileda yapmak değil mi?
Bilmiyorum ben mi çok tez canlı ve işcimenim?
Not:Nasılsa hamileyim deyip, canınızın istediğini yer, 20-30 kilo alırsanız sağınıza solunuza dönemezsiniz, benden söylemesi.
Hastalik degil tabi ki ama herkeste de hamileligin veya bir hastaligin sureci ayni olmayabiliyor. Ben grip oldugumda hic agri cekmem, kuzenim bir hafta yataklara duser. Hamilelikte de bence herkesin aci esigi, dayanma gucu, vucut direnci ayni degildir. Ben sadece hamileligi iki bucuk ay tadabildim dusukle sonuclandi ama o kadar kisa surede bile inanilmaz strese girdim. Agrim da oluyordu, cok dikkat ediyordum, calisiyordum ama yururmek iyi glemesine ragmen yururken bile bi sey olucak diye korkuyordum. Sizin gibi degildim yani masallahiniz varmis.

Hastalik degil tabi ki ama herkeste de hamileligin veya bir hastaligin sureci ayni olmayabiliyor. Ben grip oldugumda hic agri cekmem, kuzenim bir hafta yataklara duser. Hamilelikte de bence herkesin aci esigi, dayanma gucu, vucut direnci ayni degildir. Ben sadece hamileligi iki bucuk ay tadabildim dusukle sonuclandi ama o kadar kisa surede bile inanilmaz strese girdim. Agrim da oluyordu, cok dikkat ediyordum, calisiyordum ama yururmek iyi glemesine ragmen yururken bile bi sey olucak diye korkuyordum. Sizin gibi degildim yani masallahiniz varmis.
Sizinki zaten normal bir hamilelik değilmiş ki bebek de düşmüş.
Ben bu tip özel durumlardan bahsetmiyorum.
Sağlıklı seyreden hamilelik insanın günlük yaşamına engel değildir.
Belgesellerde görürüz, hayvanların doğumu ne kadar doğal ve içgüdüsel.
Eskiden kadınlar da tarlanın kenarında doğum yapar,göbek kordonunu taşla keser ve bebeğini sarar işine bakarmış.
Onlar kadın değil miydi?
Elbette öyle olalım demiyorum, şartlar değişti, dünya değişti.
Bununla birlikte bu kadar nazlanıp 'ay ben hamileyim şekerim' moduna geçmek bana garip geliyor.
Elbette bu benim bakış açım.
Ben naifim,dayanıksızım,nazlıyım diyene de saygı duyarım.

Bizde de ayni durumlar var. Misafir gelcek olduğu zaman hemen hesaba katiliriz. Senin yine kaynanan soyluyor benin kayinpeder soyluyor yarinda bir borek yaparsiniz diye. Hergun gitsem o kadar iyi bu seferde bizden cikmiyolar derler. Simdi bazi olaylardan biraz mesafe koyduk. Ama yine misafir olayi olsa mutlaka cagriliriz.

Ben yapmaktan gocunmam. Ama her gun her gun gitmekte olmuyor

Sizinki zaten normal bir hamilelik değilmiş ki bebek de düşmüş.
Ben bu tip özel durumlardan bahsetmiyorum.
Sağlıklı seyreden hamilelik insanın günlük yaşamına engel değildir.
Belgesellerde görürüz, hayvanların doğumu ne kadar doğal ve içgüdüsel.
Eskiden kadınlar da tarlanın kenarında doğum yapar,göbek kordonunu taşla keser ve bebeğini sarar işine bakarmış.
Onlar kadın değil miydi?
Elbette öyle olalım demiyorum, şartlar değişti, dünya değişti.
Bununla birlikte bu kadar nazlanıp 'ay ben hamileyim şekerim' moduna geçmek bana garip geliyor.
Elbette bu benim bakış açım.
Ben naifim,dayanıksızım,nazlıyım diyene de saygı duyarım.
Evet haklisiniz ben sizinki gibi normal bi hamilelek geciremedim ne yazik ki. Siz de soyledikleriniz de haklisiniz ben de bazen dusunuyorum insanlar ne sekilde bebeklerini dunyaya getirmisler ben mi bebegimi tasimayi beceremedim diye.. Ama tabi ki Allah’tan gelen bir sey engel olamiyorum. İnsallah yeniden hamile kalirim da sizin dediginiz gibi dertsiz tasasiz guzelce dogumum da olur. Ne yazik ki ben cok naif, cok narin ve nazli bir yapiya sahip olanlardanim.

Neden yapmak istemediğiniz bir durumda susuyorsunuz bütün sorunlar bundan çıkıyor. Güzel bir dille 7 aylık hamile olduğunuzu ve yapamayacağınızı söyleyin. 7 aylık hamilesiniz sizin yardıma ihtiyacınız var asıl. Türk anneleri oğullarını evlendirince kendilerine hizmetçi almış gibi davranıyorlar.

Bence aranizdaki samimiyete guvenip konusmus oyle.
Ben 5 yillik evliyim ve hamileyim su an. Canim cok istese de kayinvalideme sunu yap yiyelim demem. Cunku biliyorum o dereceye gelince aramizdaki mesafe azalacak o da benden bir seyler isteyecek.
Kayinvalideniz mecbur dediginde musait olursam gelirim insallah diyin o zaman boyle mecburiyete birakmanizdan rahatsiz olduğunuzu anlar.

Ayrica bir sey istemeyin ki istendiginde rahatsiz olmayin. Malesef devir boyle olmus artik.

Evet haklisiniz ben sizinki gibi normal bi hamilelek geciremedim ne yazik ki. Siz de soyledikleriniz de haklisiniz ben de bazen dusunuyorum insanlar ne sekilde bebeklerini dunyaya getirmisler ben mi bebegimi tasimayi beceremedim diye.. Ama tabi ki Allah’tan gelen bir sey engel olamiyorum. İnsallah yeniden hamile kalirim da sizin dediginiz gibi dertsiz tasasiz guzelce dogumum da olur. Ne yazik ki ben cok naif, cok narin ve nazli bir yapiya sahip olanlardanim.
Sizin beceriksiz olmanızla hiç bir ilgisi yok.
Embriyo sağlıklı gelişmediği için rahme tutunamamış ve düşmüş.
Gelinimiz iki düşükten sonra sağlıklı doğum yaptı.
Yeğenim de aynı şekilde.
Allah size de sağlıklı ve hayırlı bir hamilelik ve doğum nasip etsin.

Sizin beceriksiz olmanızla hiç bir ilgisi yok.
Embriyo sağlıklı gelişmediği için rahme tutunamamış ve düşmüş.
Gelinimiz iki düşükten sonra sağlıklı doğum yaptı.
Yeğenim de aynı şekilde.
Allah size de sağlıklı ve hayırlı bir hamilelik ve doğum nasip etsin.
Allah razi olsun iyi dilekleriniz ve duaniz icin cok tesekkur ederim. :)

merhaba arkadaşlar. daha öncede yazmıştım sorunları bi kaç kez ama yinede iyi niyetimden kv ile iyi geçinmek için elimden geleni yaptım. ama malesef olmuyor galiba. sürekli bi hizmet mecburi olcak havasında bıktım artık.
uzatmadan olayı anlatmak istiyorm. salı akşamı aradım kayınvalidemi canım şunu çekti yarın gelelimde sizde yiyelim dedm tmm dedi. ertesi gün gittik yemek yerken cumartesi günü kp amcası gelmiş. amcanlar gelcek salonun peteği yakayım dedi. kalabalığız dedi. bizide kendi kendine düşünüp olayın içine zaten dahil etmş sizde gelin demek yok gelirsiniz manasında düşünüyor hep. bende anladım durumu eşim çalışıyor biz gelemeyz zaten 4 kişisiniz açma peteği oturma odası size yeter dedm. oda niye gelmicek mi işte sonuçta dedi. bende geç geliyor 11 12 de dedim. eşimde vardı. hemde bi onlar değil gelini damadıda gelcek dedi. eşimde hemen ordan atladı sende gel müsait olursan işin olmazsa dedi bana. ben eşim karışmz die umuyodum. kv ordan hemen atladıı ne işin müsait olmazsa ben napayım aradılar çaya die gündüzden bişiler yapılcak mecbur gelecek sonuçta dedi benm için. cvp vermedim. konuşmaya devam etti gündüzden gelirsin bişiler yapılcak akşamada kalırsın zaten ertesi günde pazar evde dinlenirsin die konuştuk. onada cvp vermedm. (elinde ameliyt oldu şuan düzeldi ama tam net değil tabi.) ve çok bozuldum. müsaitsen gelde yapalım demek yerine mecbur gelcek ben elimle napayım die söyledi. ben mecbur muyum ? değilim ama gelde anlat. ve ben çalışıyorm 7 aylık hamile halimle. hiç bişi demedm. moralim bozuldu cvpta vermedim. bugünde misafiri gelcek. çarşamba gittiğimizde 3 kerede ayy cumada misafir gelcek ben napcam ne ikram etcem falan diyor. duymamazlıktan geldm. desem ki yarında geliyim akşam bişiler yapalım desem tmm dicekti. neyse komşuya söyleyim bari falan dedi. eşidme söyle dedi. dünden bişiler yapılmştır illaki. madem komşun gelcek cumartesiede yaptırılabilirken benden neden böyle şeyler sürekli bekleniyor anlamıyorum beklemeyide geçti mecburmuşum gbi knuşulması normal miii. eşimle evde birbirimize girdik gece 12 1 :KK43: sen karışma kadın işine annen bişi demeden sen ne diosun dedim. ben kötü amaçlı demedm dedi. karışma ddm derken birbirimize girdik. birbirimize söylemediğimiz kalmdı. gelen misafir mi çay koycakmıştı olur muymuşta annesiinin eli belliymişte. evet elinden rahatsz ama inanın yardım etmicek biri değilim ben sadece bana saygı duyulsun istiyorm. mcburiyt nedir :KK43: çok ağladım hamile halimle :KK43: sonra işte sarıldı falan ama içimden atamıyorum söylenenleri tartışmamızı kv yersiz tepkisini :KK43:
ben onlara layık değilim çalıştığım halde herşey bende bekleniyor elimden gelenide hep yaparım ama bu durumlar beni soğuttu. onlara ev kızı lazımmış herşeye koşan eden bunu anladm artıkk .. 2 gündür kendime gelemedim. yarın gidicek olmamın gıcıklığıda cabası :KK43:(

ya sizinde kv niz böyle mi yada böyle şeyler sizdede var mı nolur yardımcı olun artık bıktım ben napmam gerektiğini bilmiyorm :KK43: (eşimle tek kavgamızda daima annesi zaten)
Canım sen bastan alıstırmıssın ben asla şunu yapta yiyelim anne demem yemek yersem kv dede bulasıkları yıkarım doğal olarak eltim örn yemek bile yemez geçen cay içilmişti kv gilde bardakları dahi makinaya atmıs ne gelirim ne yerim nede yıkarım kafasında anlayacağın cocuguu bahane edip gelmiyor bile bende gidersem yemek yersek bulasıkları elde yıkıyorum azsa ama kv hemen tencereyi boşaltıp ben yıkarken önüme koyuyor bende artık daha az gidiyorum gitsem dahi yemege kalmıyorum yeni evliyim ben kv halıları bana yıkatmak istemişti dedim yıkamaya verseniz anne suyu ilacı daha cok gidiyor diye benim halılar yeni olduğu için pamuk yapıyordu dedi gel bizim kapıda yıka düşünün aklı sıra kendi halılarınıda bana yıkatacaktı ama tuzaga düşmedim ben hergün süpürüyorum dedim sonra aradan zaman gecti ben yıkayamam dedim acık acık sürekli iş bekliyor hastalıgını bahane ediyor suram agrıyor buram agrıyor kac dr gezdi hiçbirseyi yok hatta eşim bile itiraf etti annem gelinler iş yapsın diye yapıyor diye yani yalandan hasta inanın zoruma gidiyor gercekten hasta olsa hadi elimden geldiğince yardım ederim ama numaradan olunca özellikle yapmıyorum soğutuyor kendinden haberi yok

Ooooo dolma da kolay yemek değil.
Kayınvalidemi çok severim,o da sever beni. Bir defa bile yemek siparişi vermemişimdir.
Hamile ve çalışıyor ne var istediyse yazık değilmi?
Kvninde yaptığı doğru degil konu sahibi arkadaşım...
Ameliyat olduysa sürekli neden misafir çağırıyor?
Hem çalışıyorsunuz hemde hamilesiniz.
Hamile olmasanız neyse diyeceğim de...

Kv sana dolma yapıyorsa misafire de ikram eder

Bir de hem cuma hem cumartesi misafir varsa hazırlık bir kere yapsın ikisine ayrı ayrı mı yapılacak

Bunlar dışında da ilk teklifte eşim yok şu bu diyeceğine ben gelemem bu hafta çok yoğun cumartesi gün gelsin diye bekliyorum tüm gün yatacağım deseydin

Bahane uydurmuş gibi olmadın dan diye söyleyin

Kv ben Nasıl ikram yapacağım deyince de gelenler yabancı değil onlar yardım eder sana bu elinle der susarsınız olur biter

Back