Kv-kp temizlik anlayışları??

Uzakta olmak daha kötü bu sefer yatılı gelecekler o süre boyunca insan kafayı yiyor. Evin el değmemiş yeri kalmıyor.

Ben kendi evimde alaturka tuvaleti kullanıyorum, bende klozeti sevmiyorum. Fakat ben onlar gibi değil ki , günlük domestosla yıkarım. Dakikalarca bekletip durularım iyice..
Kullanmasını bildikten sonra alaturka da çok temiz olarak kullanılır..
Ama kv nin kullandığı gibi idrsr kokusu ve değişik değişik uçan küçük sineklerden sonra daha iyi bir yöntem varsa alaturka tuvaletler tarihe gömülsün

Midem bulandı.Allah sabırlar ihsan eylesin.Peki eşiniz nasıl, nasıl karşılıyor bu durunları ?

Söylemiş annesine bu terlikleri buradan kaldırın diye tuvalet dar nereye koyalım demiş, eşim aynı evi paylaşınca benim ne kadar dikkatli olduğumu gördü bu konularda..
Kendisi tabiki benim kadar takmıyor bu durumları, ya 23 sene ailesiyle birlikte yaşamış ve bu benim söz ettiğim şeyleri normal saymış biri..
Ne umabilirim ki?
Benimle yaşadığı evdeki hareketlerine dikkat edecek o kadar ..
Benim hassas olduğum noktalarda dikkatli olacak, onun dışında tutup ta annesini değiştirecek düzeyde uyaracağını sanmıyorum..

Daha dün komsularim kahve icmeye geldiler bu konuyu konustuk..kayinvalidem gorumcelerim tam bir temizlik hastalari ama evlerine gidince de kendi evin gibi rahat ettirirler haklarini yiyemem rahatsiz etmezler misafiri temizlik diye...iyi ki oyleler dedim eger pis olsalardi aslaaa gidemezdim ben midem cok hassas benim dakikada kusarım

Ayyyy haklısınız söz konusu temizlik olunca 2 kere düşünmeli. Gitmesen olmaz, evine kabul etmesen olmaz. İşin çok zor yaa. Tuvalet eğitimden başlamak gerekiyo eşinizin ailesine malesef. Bence söyleyin yaa. Çekilir dert değil. Nasıl rahat ediyolar anlamıyorum tuvaletten çktıktan sonra ellerini yıkamayarak.

Mesela önceki bir gidişimizde yine dükkanlarına uğradık kv nin baş parmağı bayağı bi kanamış, yani tırnaklarının arası kıpkırmızı önce anlayamadım, ne oldu dedim yara çıktı dedi.
Ama kan kurumuş insan bi elini yıkamaz mı ,zaten paraya da değiyor.
Sıcak ekmek varmıştı bana bölmüş ekmek veriyor ye diye, hayır hayır yemicem dedim. İstemsizce verdim o tepkiyi o da bi tuhaf oldu , ama iğrenç değil mi . Zor değil ki el yıkamak..

Bende kv im evindeki havlulara elimi silemiyorum o kdr ki artık berbat görünüyor ..Ellerimi kurulamadan çıkıp kağıt havluyla kuruluyorum Sizinkiler kadar değiller ama o havluların bende bıraktığı etkiden tahmin edebiliyorum Allah yardımcınız olsun.

Ben o lavaboda maydanoz, meyve yijayan gordum...oylece icine atarak...

Sizi çok iyi anlıyorum ve yüzde yüz haklısınız buna nasıl bir çözüm bulunur bilemedim

Havlu benim için küçük bir mesele onu geçtim..
Beyaz havlular krem rengi olmuş artık.
Elimi hiçbir yere dokunmadan çantamdan mendil alıp ona kuruluyorum..

Tuvalet den sonra el yikama aliskanligi yok ve tuvaletde idrar yaparken damlatiyorlar inanin oturamiyorum tiksiniyorum

Afedersiniz bizimkilerin tuvaletinde değişik değişik böcekler uçuşuyor, her yere konuyor.
Onlarda iken asla sıvı birşey içmiyorum ki tuvaletim gelmesin girmeyeyim diye.
Tuvalet desen Allah bilir ne zaman bir çamaşır suyu ile yıkanmıştır..

İnanın aynen ben de yurtta kaldım dediğiniz gibi bardağını, çatalını, kaşığını tuvalet lavabosunun içinde yıkayanları ben de çok gördüm ben kendi evimin mutfak lavabosunun içinde bile asla meyve sebze yıkamam her gün çamaşır suyu ile temizlememe rağmen.... Yalnızca sebze meyve yıkamak için kullandığım temiz bir kabım vardır onda sirkeli suda beklettikten sonra yıkarım yiyecekleri

Konu sahibi aşırı titiz değil olması gerekenleri söylüyor ve çok haklı, öyle pisliğin kol gezdiği bi yerden gelince çorap çıkartılması gayet normal ayağına bulaşmış pislikleri kendi evine mi taşısın

Aynen öyle..
O lavaboyu her bulaşıktan sonra domestosla yıkar ,birkaç dakika bekletip öyle durularım..
Benim 75 yaşındaki babaannem bile tuvaletten çıkınca en az 3 defa elini yıkar ya, elinden ne olsa sorgusuz yıkamadan yerim. Evi size yemin ederim genç bir kadın evi gibi derli toplu tertemizdir..
O yaşta kadın benim evime gelince direkt gider elini yıkar, kapıdan girerken de zorlana zorlana ta içeriye halının üstüne basar..
Ben böyle bir aileden geldiğim için çok tuhaf geliyor bana bu durumları..

Bahsettiğim insanlar 45 yaşlarında insanlar,
Şimdi böyle ise yaşlılıklarını düşünemiyorum. Ben değil bu tarz meselelere dikkat eden kim olsa ptiksinir eminim ki..
İnanın toplu yaşam alanını tehdit etmese bu olay kendi pisliklerinde diledikleri gibi yaşasınlar ,ama değil başkalarının sağlıkları ile oynamaya ne hakları var bunu nasıl düşünemez bir insan aklım almıyor..

Çok haklısınız, aile terbiyesi çok önemli benim de annem titizdir aslında biz olması gerekeni yapıyoruz buna titizlik değil de normal olanı yapmak demeliyiz fakat pislikten huylanmayan kişiler bizi anormal buluyorlar pis olmak normalmiş gibi bize temizlik hastası gözüyle bakıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…