Ay ay konuyu görünce hemen yorum yapasım geldi, bunlardan daha beteri bende var.
Eşimin ailesi biz sözlüyken yemeğe çağırdı ailem ilk defa evlerine gidecek ben daha önce tanışmaya gittiğim için gördüklerimin şokunu biraz olsun atlatmıştım ama hani şöyle düşündüm insan kapı çalınca bile bi toparlanıyo yastık, minder, dünürleri gelecek ilk defa evine temizlik yapmıştır diye düşündüm
Neyse gittik oturduk hoş beş faslı,salonda oturduk zaten küçükücük ama camlar silinmiş perdeler ışıldıyor hahh dedim yapmış işte ne güzel
meğerse eşimin teyzesi gelmiş silmiş camları perdeleri yıkamış :) sonra masa kurulacak ev küçük ortada hol gibi bir yer var orda yemek masası var duvara dayalı, bende kalktım yardım edeyim dedim.Masanın iki ucundan tuttuk ortaya doğru aldık arkasındaki sandalyelerden yüzyıllık yumak yumak toz bi kısmı uçuştu bi kısmı yapışmış zaten, hemen bir peçete kaptı sildi sandalyeleri.Sonra bir örtü getirdi beyaz masaya serince ortasında kocaman bir leke aaa dedi lekeli kalmış bişey olmaz.Salata tabağını getirdi lekeyi kapattı, ben şok tabi ama devam ediyor bi taraftan arkasından mutfağa gittim mutfak alt dolapları beyazmış sanırım ama üzerine çöp yapışmış,sarı bir yağ tabakası aman Allahım yıkılıyor.Tabakları aldım koyuyorum masaya yemek artığı yapışmış götürüyorum bu lekeli diyorum bişey olmaz diyo yenisini veriyo 10 tabaktan 5 lekeli kaşık çatal aynı şekilde bu lekeli dedikçe o bişey olmaz diyip yenisini veriyo hatta lekeli olanları silip veriyor.
Ablamla yengem biz evdeyken temizlik yaptı çıktı o gün karınlarıda aç ve yorgunlar sofraya oturunca bir güzel karınlarını doyurdular.Ben hiç bişey yiyemedim annem rahatsızdır benim yıllar önce bir hastalık geçirdi hareketleri sınırlı biraz yemek masasına oturamadı için önüne bir sehpa koydu kv.aynı yumak toz onda eşim hemen müdahele etti bez alıp sildi.Ama annem çok titiz kadındır onu görünce suratı düştü pek bişey yiyemedi, Annem tuvelete gitmek istedi götürdüm tabi ama kadın nerdeyse fenalık geçirecekti
Neyse eve dönerken arabada ablam bişeyler konuşuyo yengemle iyi insanlar falan bende dedimki siz ne güzel yemek yediniz öyle ve bastım kahkahayı, ablam ayy bişeymi gördün yoksa dedi.Yok dedim ne görücem gayet temizdi her yer
Sonuç itibari ile ben 6 yıldır evliyim eşim çok temiz bir adam ama annesinin bu durumundan hiç şikayet ettiğini duymadım.Kv ye gittiğimde tuvalete giremiyorum, kızımı asla oturutmuyorum tutarak götürüyorum bir kaç defa açık açık konuştum ben temizlik sevmiyorum dedi haftada bir süpürge açarım yeter dedi.Ben oraya gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum heryeri çamaşır suları ciflerle ovuyorum ama sonuç yine aynı hatta, kv. köydeyken evine boya yaptık temizlik yaptık geldi 10 günde eski haline çevirdi değişmiyo yapacak bişey yok.Anılarım canlandı ben alıştım sende alışırsın.Allah kolaylık versin.