• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

Çok haklısınız, aile terbiyesi çok önemli benim de annem titizdir aslında biz olması gerekeni yapıyoruz buna titizlik değil de normal olanı yapmak demeliyiz fakat pislikten huylanmayan kişiler bizi anormal buluyorlar pis olmak normalmiş gibi bize temizlik hastası gözüyle bakıyorlar :KK12::kızgın:

Aynen öyle ben çok aşırı titiz değilim zaten , şuan evde koridorda saçlarım var mesela :) birazdan süpüreceğim . Fakat evimde nasıl diyeyim yağlı pislik olur ya, yani kalıplaşmış pislik, mesela ev derli toplu görünür ama atıyorum koltuk altları toz doludur. Öyle değildir evim biraz dağınık olur ama köşe bucak temizdir..
Sağlığımı tehdit etmeyecek kadar temizliği severim.
Onun dışında kişisel temizlik konusunda ama gerçekten dediğim gibi çok hassasım, dışarıdan gelince direkt banyoya gidip el yıkamak bence normal olanı, ve mesela toplu taşıma kullandı isem veya kv kere gitti isem, ilk o gün giydiğim kıyafetler bile olsa direkt makinaya atılır ve yıkanır.
Yatak odamda yatağın üzerine normal ev içinde giydiğim kıyafetle asla oturmam , yatma kıyafetlerim dışında.
Koltuklara dışarıdan geldiğim kıyafetlerle oturmam.
Bunlar bana göre normal şeyler ama herkese göre değişir eminim:)

Aynen öyle ben çok aşırı titiz değilim zaten , şuan evde koridorda saçlarım var mesela :) birazdan süpüreceğim . Fakat evimde nasıl diyeyim yağlı pislik olur ya, yani kalıplaşmış pislik, mesela ev derli toplu görünür ama atıyorum koltuk altları toz doludur. Öyle değildir evim biraz dağınık olur ama köşe bucak temizdir..
Sağlığımı tehdit etmeyecek kadar temizliği severim.
Onun dışında kişisel temizlik konusunda ama gerçekten dediğim gibi çok hassasım, dışarıdan gelince direkt banyoya gidip el yıkamak bence normal olanı, ve mesela toplu taşıma kullandı isem veya kv kere gitti isem, ilk o gün giydiğim kıyafetler bile olsa direkt makinaya atılır ve yıkanır.
Yatak odamda yatağın üzerine normal ev içinde giydiğim kıyafetle asla oturmam , yatma kıyafetlerim dışında.
Koltuklara dışarıdan geldiğim kıyafetlerle oturmam.
Bunlar bana göre normal şeyler ama herkese göre değişir eminim:)
Kesinlikle aynen katılıyorum her düşüncenize ve ben de aynı şeylere çok dikkat ederim evet evim dağınık olabilir ama asla pis olmaz, ayyy keşke biz komşu olsaydık gönül rahatlığıyla size kahve içmeye gelebilirdim :-)

Kesinlikle aynen katılıyorum her düşüncenize ve ben de aynı şeylere çok dikkat ederim evet evim dağınık olabilir ama asla pis olmaz, ayyy keşke biz komşu olsaydık gönül rahatlığıyla size kahve içmeye gelebilirdim :-)

Keşke. Bu tarz konulara dikkat ederek gelsin evime gelenler canımı yesin :)
İnanın bu temizlik anlayışım takıntı değil, temiz olduğundan emin olduğum biri geldiğinde evime arkasından ne evi silerim, ne extra bir şey yaparım.
Beni bu aile bu hale getirdi.

Keşke. Bu tarz konulara dikkat ederek gelsin evime gelenler canımı yesin :)
İnanın bu temizlik anlayışım takıntı değil, temiz olduğundan emin olduğum biri geldiğinde evime arkasından ne evi silerim, ne extra bir şey yaparım.
Beni bu aile bu hale getirdi.
Sizinle aynı düşünüyorum takıntılı olmak böyle olmaz zaten ama maalesef insanlar kolayı seçip bizi takıntılısın, rahat ol biraz diye saçma bir şekilde eleştiriyorlar

Keşke öyle olsa, başka insanların sağlığı ile oynamasalar.. onların dokunduğu nereye dokunsam gidip elimi defalarca yıkıyorum, evlerinde birşey yeniyorum..
Geçen gün Mevlüt var demiştim ya, bazı yemeklere yardımım oldu en azından onlardan yeyim dedim, o bahsettiğim teyze yemekleri tabldoltlara koyarken elleriyle sarmaya, tavuğa girdi..
Dedim yok ya ben yiyemem asla.
Orda da aç kaldım.
Eşim erken gelmişti, dükkanlarına gittim bana birşeyler alır mısın açım dedim ve öyle doyurdum karnımı inanabiliyor musunuz ..
Dışardan aldığınız yiyecekleri yiyebilmeniz de manidar tabi. Göz görmeyince gönül katlanıyor sanırım. Herkes çok temiz, tertipli de bi sizinkiler mi pis.

Benim eltimde dikkatsiz. Tuvaletten çıktığında elini yıkamadığını gördüm...

Bazen kaşık çatal kalmıyor. Makinadan eşimin annesi suya şöyle bir tutup masaya koyuyor. ( eltimin evinde oluyor) bunı görünce onlar asla yemem ben dedim topladım hemen deterjanlı su yapıp yıkadım duruladım masaya öyle koydum.

Masada kaynanam sanki titizmiş gibi içecek koydum parmağımla tutunca parmak izi oldu BEN İZLİ BARDAKLA İÇMEMMMMM. Dedi ağzını yayarak. Ki ağız kısmı değil altan tutmuştum.
Sizde neysen tiskinmeniz gerektiğiniz bilmiyorsunu gelin kaynana dedim kahkaha attım :)))))
Bozuldular.
Sizin olay kadar ağır olmasada benimde yakaladığım şeyler var. Ben yüzlerine vuruveriyorum valla.

Benim kayınpederim de böyle. Bu sabah gitti, öğleden sonra izin aldım, temizlik yapacağım çılgınlar gibi. Normalde titizlik hastalığım yok. Olması gerektiği kadar temizlerim, ederim. Ama on gündür çıldırıyorum, her bize geldiğinde aynı şeyler.

On gün kaldı, bir kere dün duşa girdi on günde. Her akşam oğlu dedi, baba duş alacaksan çekinme filan diye neyse. Hamam havlusu vermiştim, kupkuru duruyor. Geçen geldiğinde benim bornozuma kurulanmıştı, ıslaklığından anlamıştım, bu sefer bornozları da almıştım ne yaptı hiç bilmiyorum.

Kapıdan girerken ayakkabılarını çıkartıp paspasa basıp eve giriyor. O görüntü kafamda ağır çekim oynuyor yemin ederim, hayııııııır basma içeri basma diye ama basıyor tabi. Çıkarken de çoraplarıyla paspasa basıp orada giyiyor. O çorapları zaten on gün giydi. Allam deliricem.

Gelince elini yıkamıyor, yemek yiyoruz kalkıp salona geçiyor. Elini, ağzını filan asla yıkamıyor yemekten sonra. Sonra kumadandır, yastıktır, perdedir, koltuktur elliyor işte. Hem yemeğin hem sokağın pisliğiyle.

Aynı tişörtü de on gün giydi. Eşiminkilerden vereyim diyorum, yok ya gerek yok üşümüyorum diyor.

Küçük tuvaleti gösterdik, her seferinde banyodakine girdi. Halbuki misafir için orası, yemin ederim kurudum kaldım. Havadan filan işimi hallediyorum.

Şimdi on iki buçukta çıkacağım. Yanıma domestos, cif stoklayıp girişeceğim eve.

Bir de kedinin kumu kokuyor, kedi evde olmaz, kediyi bebek olunca bırakırsınız filan diyor. Yav he kedi kokuyor. Hayvan karnını doyurunca bir saat yalanıyor, senden temiz. Neyse.

Yani yapacağınız bir şey yok maalesef, bu düzelecek bir şey değil. Çıldırıyoruz işte anca.
Valla bu saydıklarınızı benim kendi ailem yapıyor sizin durumunuzdan daha kötü bence. Eşimin ailesi yapsa bile laf söz etmeye hakkım kalmıyor senin ailen ne ki bizi beğenmiyorsun denir. He kendi ailene söyle deseniz öyle alışmışlar söylesen çıktığı kabuğu beğenmiyor deniyor bizim oralarda. Daha babama sifon çekmeyi öğretemedim hep kavga ediyoruz bu yüzden, son söz hep beğenmiyorsan gelme, sen burdan çıkmadın mı oluyor.

Dışardan aldığınız yiyecekleri yiyebilmeniz de manidar tabi. Göz görmeyince gönül katlanıyor sanırım. Herkes çok temiz, tertipli de bi sizinkiler mi pis.

Gözünüzün önünde girilsin tuvalete, ve umursamazca çıkılıp el kol yıkanmadan ve 15-20 dk sonrası yemek servisinde el ile sarmaya , tavuğa vs girilsin. Siz yiyebilirsiniz bir şey demeyeceğim..

Dışarıdan yeme mevzusu ise, çok oldu sipariş verip te gözümün önünde rahatsız olduğum şeyler, ve siparişten vazgeçişlerim..
Güvendiğim şeyler, ve güvendiğim yerler dışında dışarıda yemek te yemem..

Herkes beni ilgilendirmez, ben kendi hayatımdan ve hayatımdaki insanların da davranışlarıyla ilgilenirim..
Herkesi bilmem ama 26 yaşındayım ve kendi aile çevremde çok sayılı Kişiler böyle gördüğüm..

Ha bunları bilip görüp te yine de oralı olmadan davranmak ta bana ters.
O kadar midesi geniş bir insan da olmadım.

Ay ay konuyu görünce hemen yorum yapasım geldi, bunlardan daha beteri bende var. :KK76: Eşimin ailesi biz sözlüyken yemeğe çağırdı ailem ilk defa evlerine gidecek ben daha önce tanışmaya gittiğim için gördüklerimin şokunu biraz olsun atlatmıştım ama hani şöyle düşündüm insan kapı çalınca bile bi toparlanıyo yastık, minder, dünürleri gelecek ilk defa evine temizlik yapmıştır diye düşündüm:KK53:Neyse gittik oturduk hoş beş faslı,salonda oturduk zaten küçükücük ama camlar silinmiş perdeler ışıldıyor hahh dedim yapmış işte ne güzel :KK9: meğerse eşimin teyzesi gelmiş silmiş camları perdeleri yıkamış :) sonra masa kurulacak ev küçük ortada hol gibi bir yer var orda yemek masası var duvara dayalı, bende kalktım yardım edeyim dedim.Masanın iki ucundan tuttuk ortaya doğru aldık arkasındaki sandalyelerden yüzyıllık yumak yumak toz bi kısmı uçuştu bi kısmı yapışmış zaten, hemen bir peçete kaptı sildi sandalyeleri.Sonra bir örtü getirdi beyaz masaya serince ortasında kocaman bir leke aaa dedi lekeli kalmış bişey olmaz.Salata tabağını getirdi lekeyi kapattı, ben şok tabi ama devam ediyor bi taraftan arkasından mutfağa gittim mutfak alt dolapları beyazmış sanırım ama üzerine çöp yapışmış,sarı bir yağ tabakası aman Allahım yıkılıyor.Tabakları aldım koyuyorum masaya yemek artığı yapışmış götürüyorum bu lekeli diyorum bişey olmaz diyo yenisini veriyo 10 tabaktan 5 lekeli kaşık çatal aynı şekilde bu lekeli dedikçe o bişey olmaz diyip yenisini veriyo hatta lekeli olanları silip veriyor.
:skandal: Ablamla yengem biz evdeyken temizlik yaptı çıktı o gün karınlarıda aç ve yorgunlar sofraya oturunca bir güzel karınlarını doyurdular.Ben hiç bişey yiyemedim annem rahatsızdır benim yıllar önce bir hastalık geçirdi hareketleri sınırlı biraz yemek masasına oturamadı için önüne bir sehpa koydu kv.aynı yumak toz onda eşim hemen müdahele etti bez alıp sildi.Ama annem çok titiz kadındır onu görünce suratı düştü pek bişey yiyemedi, Annem tuvelete gitmek istedi götürdüm tabi ama kadın nerdeyse fenalık geçirecekti :confused:Neyse eve dönerken arabada ablam bişeyler konuşuyo yengemle iyi insanlar falan bende dedimki siz ne güzel yemek yediniz öyle ve bastım kahkahayı, ablam ayy bişeymi gördün yoksa dedi.Yok dedim ne görücem gayet temizdi her yer :temizlik: Sonuç itibari ile ben 6 yıldır evliyim eşim çok temiz bir adam ama annesinin bu durumundan hiç şikayet ettiğini duymadım.Kv ye gittiğimde tuvalete giremiyorum, kızımı asla oturutmuyorum tutarak götürüyorum bir kaç defa açık açık konuştum ben temizlik sevmiyorum dedi haftada bir süpürge açarım yeter dedi.Ben oraya gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum heryeri çamaşır suları ciflerle ovuyorum ama sonuç yine aynı hatta, kv. köydeyken evine boya yaptık temizlik yaptık geldi 10 günde eski haline çevirdi değişmiyo yapacak bişey yok.Anılarım canlandı ben alıştım sende alışırsın.Allah kolaylık versin.

Ay ay konuyu görünce hemen yorum yapasım geldi, bunlardan daha beteri bende var. :KK76: Eşimin ailesi biz sözlüyken yemeğe çağırdı ailem ilk defa evlerine gidecek ben daha önce tanışmaya gittiğim için gördüklerimin şokunu biraz olsun atlatmıştım ama hani şöyle düşündüm insan kapı çalınca bile bi toparlanıyo yastık, minder, dünürleri gelecek ilk defa evine temizlik yapmıştır diye düşündüm:KK53:Neyse gittik oturduk hoş beş faslı,salonda oturduk zaten küçükücük ama camlar silinmiş perdeler ışıldıyor hahh dedim yapmış işte ne güzel :KK9: meğerse eşimin teyzesi gelmiş silmiş camları perdeleri yıkamış :) sonra masa kurulacak ev küçük ortada hol gibi bir yer var orda yemek masası var duvara dayalı, bende kalktım yardım edeyim dedim.Masanın iki ucundan tuttuk ortaya doğru aldık arkasındaki sandalyelerden yüzyıllık yumak yumak toz bi kısmı uçuştu bi kısmı yapışmış zaten, hemen bir peçete kaptı sildi sandalyeleri.Sonra bir örtü getirdi beyaz masaya serince ortasında kocaman bir leke aaa dedi lekeli kalmış bişey olmaz.Salata tabağını getirdi lekeyi kapattı, ben şok tabi ama devam ediyor bi taraftan arkasından mutfağa gittim mutfak alt dolapları beyazmış sanırım ama üzerine çöp yapışmış,sarı bir yağ tabakası aman Allahım yıkılıyor.Tabakları aldım koyuyorum masaya yemek artığı yapışmış götürüyorum bu lekeli diyorum bişey olmaz diyo yenisini veriyo 10 tabaktan 5 lekeli kaşık çatal aynı şekilde bu lekeli dedikçe o bişey olmaz diyip yenisini veriyo hatta lekeli olanları silip veriyor.
:skandal: Ablamla yengem biz evdeyken temizlik yaptı çıktı o gün karınlarıda aç ve yorgunlar sofraya oturunca bir güzel karınlarını doyurdular.Ben hiç bişey yiyemedim annem rahatsızdır benim yıllar önce bir hastalık geçirdi hareketleri sınırlı biraz yemek masasına oturamadı için önüne bir sehpa koydu kv.aynı yumak toz onda eşim hemen müdahele etti bez alıp sildi.Ama annem çok titiz kadındır onu görünce suratı düştü pek bişey yiyemedi, Annem tuvelete gitmek istedi götürdüm tabi ama kadın nerdeyse fenalık geçirecekti :confused:Neyse eve dönerken arabada ablam bişeyler konuşuyo yengemle iyi insanlar falan bende dedimki siz ne güzel yemek yediniz öyle ve bastım kahkahayı, ablam ayy bişeymi gördün yoksa dedi.Yok dedim ne görücem gayet temizdi her yer :temizlik: Sonuç itibari ile ben 6 yıldır evliyim eşim çok temiz bir adam ama annesinin bu durumundan hiç şikayet ettiğini duymadım.Kv ye gittiğimde tuvalete giremiyorum, kızımı asla oturutmuyorum tutarak götürüyorum bir kaç defa açık açık konuştum ben temizlik sevmiyorum dedi haftada bir süpürge açarım yeter dedi.Ben oraya gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum heryeri çamaşır suları ciflerle ovuyorum ama sonuç yine aynı hatta, kv. köydeyken evine boya yaptık temizlik yaptık geldi 10 günde eski haline çevirdi değişmiyo yapacak bişey yok.Anılarım canlandı ben alıştım sende alışırsın.Allah kolaylık versin.

Ben evlerinin görünen kısmından bahsettim, kanepelerinin koltuklarının altı nasıldır bilmiyorum..
Evi eşya dolu zaten onların altını çekmeye kalksan sizinkinden farkı olmaz.

Kv tavuk haşlayıp tencereden çıkarınca mutfak lavabosunun oraya koyup etini diden biri..
Öyle diyeyim.
Beterin beteri vardır tabi , ama benim şöyle düşündüğümde en beter şey tuvalet temizliği, el yıkama alışkanlığıdır. Onlar da kendilerinde var zaten ..
Onun dışında evi tozludur, silinir geçer. Toz pisliği ve tuvalet pisliği çok farklı..
Tabi her insanın temizlik anlayışı ve eşiği farklıdır.. bana anormal gelen size veya başkasına normal gelebilir..

Rezalet yaa midem kalktı. Benim ailemde ara sıra yanima gelir bu kadar pis degiller ama bana göre uymadıkları çok kurallar var ben çok titizimdir o kurallari her dk.tekrarlamaktan yıldım Allahtan sizinkiler kadar degiller ama yinede benim temizlk anlayışıma uymuyorlar.sizde daha kültürlü bi aileye gelin gitseydiniz ya nereden buldunuz bu magara insanlarını üzücü

Ben evlerinin görünen kısmından bahsettim, kanepelerinin koltuklarının altı nasıldır bilmiyorum..
Evi eşya dolu zaten onların altını çekmeye kalksan sizinkinden farkı olmaz.

Kv tavuk haşlayıp tencereden çıkarınca mutfak lavabosunun oraya koyup etini diden biri..
Öyle diyeyim.
Beterin beteri vardır tabi , ama benim şöyle düşündüğümde en beter şey tuvalet temizliği, el yıkama alışkanlığıdır. Onlar da kendilerinde var zaten ..
Onun dışında evi tozludur, silinir geçer. Toz pisliği ve tuvalet pisliği çok farklı..
Tabi her insanın temizlik anlayışı ve eşiği farklıdır.. bana anormal gelen size veya başkasına normal gelebilir..

Ya ben 6 yılda neler gördüm anlatsam ağlarsın, mutfaktaki davranışlar hemen hemen aynı bizimkiyle salata yapacaksa bir su tutar lavobaya koyar alır doğrar,eli hızlı çabuk çabuk yapar ama insan bakarken bile kusası gelir benim kp.de tuvaletten çıkar el yıkamaz kv.de üzt başları hep kirli ben oraya gittikten sonra eve dönüp resmen kırklanıyorum kızımıda tabi, ya kızım 7 aylık falandı gittik yere oturtular çocuğu gözüm üstünde tabi düşmesin falan diye halıda kocam bir tırnak ayy dedim bu ne o anki tepkim gayri ihtiyari kv.hemen aaa bakim deyip eliyle aldı.Ben tabi kızımı kaptım yerden kaldırdım hemen ama daha neler neler gördüm.Çok görüşmemeye çalışıyorum çünkü ciddi anlamda geriliyorum.

Hiç bilmiyorum inanın..
AMa şunu anladım ki; eşinin ailesine gidildiğinde 1 tabak çorbayı İçin alarak yemek büyük nimetmiş..
Ben dışarı herhangi bir yerden döndüğümde telefonumu, çantamın askılarını,cüzdanımı,anahtarımı bile sirkeli suyla silerim ..
Paraya dokunup bu eşyalarıma da dokunuyorum diye.
Ben böyle iken evime bu kadar pis davranan insanları çağıramıyorum..
Günah ise Allah affetsin :KK43:
Onlar pismiş ama siz de normal değilsiniz kusura bakmayın. Bunlar hep okb belirtisi. Paraya dokunmamak, dışarıdan her geldiğinde sirkeli suyla temizlenmek falan. Ve tüm okb'li bireyler gibi aşırı ayrıntıcısınız ki bu kadar şeyi fark etmişsiniz.

Şimdi bi kısmında haklısın bi kısmında Bence abartıyosun

İlk gelişlerinde kapıyı açtım ve gördüm ki babası ayakkabısını direkt çıkarmış ve kapının dışındaki zemine basıyor ve öylece girdi eve ( kapının önündeki mermer değil, orayı devamlı silerim oraya bassa bile sorun değildi, kapıya yöneldiği andaki zenine basıyor)..
Böyle şeylerden nefret ederim, milletin gelip geçtiği yere basarak o pisliği benim evime taşıdı..

Bu tamamen senin abartın
Orası ne kadar pis olabilir ki ya
İçeri nasıl bi pislik girebilir?

Kendi evlerinde ise;
Aynı dediğim şekilde annesi,babası ,tüm ailesi dış kapılarına 1 metre uzak mesafede ayakkabılarını çıkarıp binanın içinde yürüyerek evlerine giriyorlar..

Bu da abarttığın bir kısım

Kendilerine ait ufak bir dükkanları var, akşama kadar kv-kp orda oluyor, akşam onlara gittiğimizde dükkana uğrayıp evlerine birlikte gidiyoruz genelde , eve giriyoruz el yıkamak gibi bir alışkanlık hiç yok, (akşama kadar paraya dokunuyorlar,ve iğreniyorum resmen).. sonra annesi yemek yapmaya girişiyor..
Tabiki ben aç dönüyorum..
1-2 defa farklı konularda şöyle yapalım diye uyarır gibi davrandım ve bana imalı imalı bakmıştı kv. Ellerini yıkaması konusunda ikaz edemem..

Onun dışında bir de tuvalet mevzusu var ki;
Tuvalet terliklerini çıkardıkları alana ayaklarıyla basıyorlar ve öylece eve giriyorlar!!
Evet,Paspas gibi bir şeyin üzerine terliği çıkarıp ayaklarını da oraya basıp içeri giriyorlar..

Tuvalet dediğin alaturka sanırım
Ben bunda da sorun görmedim paspasa basıyolarmış normal

Tuvalet içindeki su tası tuvalet taşının hemen yanında..
O tas batıyor, ve onu temiz su kovasına koyup artık tuvalet temizliklerini nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum..

Çeşmenin altında duran tastan bahsetmiyor musun? Nerede duracaktı ki başka? Temiz su kovası ne? Benim bildiğim çeşme altında tas olur ona su doldurur temizliğini yaparsın.

Tuvaletten çıkınca el yıkamak gibi bir şey yok, geçen gün mevlütleri vardı..
Teyzesi gözümün önünde tuvaletten çıktı ve lavaboyu es geçerek direkt salona geçti..

Bunda bence de haklısın bu iğrenç Ama teyzesi diyosun kayınvalidelerin yıkıyordur sanırım.

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..
Bulaşık süngeri ve o sarı bez kir içinde..
Tavuk haşlayıp suyunu süzdüğü leğene biraz sonra hiç yıkamadan salata yapıyor..

Bunlarda da haklısın
Ben olsam oradayken bulaşığı kendim yıkarım yıkadığım şeyi kullanırım

Ben kendilerini Ramazan içinde 1 defa davet edeceğim, ve ertesi gün halıları toplayıp yıkamacıya verip , koltuklarımı vs sileceğim..
Evime temiz gelen insanın başımın gözümün üstünde yeri var.
Yanlış anlaşılmasın, misafir ağırlamaktan kaçmak değil benimki. Umarım anlatabilmişimdir..

Kendileri ile arama ciddi bir mesafe koydum..
Bu tarz konular benim çok hassas olduğum konular.
Evlerine gittiğimde çantama hep yedek çorap koyup, ayakkabımı giyeceğim an çorap değişimi yapıyorum..

Ama ben nereye kadar böyle davranabilirim..
İlerde çocuğum olduğunda sık gidip gelmeye başlayacaklar muhtemelen, nasıl kabulleneceğim bu durumu..
Onların her geliş gidişinde tüm evi baştan sona nasıl temizleyeceğim her seferinde..
Çünkü başka yolu yok görmezden gelemem anlattığım şeylerin 1 ini bile..

Buradan sonrası abartı, ne yani bi saat otursan veba kapacak değilsin. İçin almıyorsa bişey yemez içmezsin ya da hazır götürürsün paketli, onu açar yersiniz.
Gözünde büyüttüğün kadar pis değiller. El yıkamama ve bulaşık konusu hariç.

Bak evime ayakkabıyla girerim halılarıma da basarım evde bişey unuttuysam
Wc alafranga ama banyoya giderken ayrı terlik yoktur öyle her yere aynı terlikle giderim balkona da odaya da wc ye de
Bunlardan ne mikrop kaptım ne de bişey oldu. Sana böyle ol demiyorum, ama temizlik anlayışı insanların farklı olabilir. Çok temiz bulduğun restoranlarda yemek yediğinde o yemekleri yapan insanların ellerini yıkayıp yıkamadığını biliyor musun mesela?

Bazı insanlar hem temizlik bilmez hem de tertemiz yeri ver 5 dk da ortalık mahvolur, yemek yaparken döker saçar, wcyi pis bırakır. Yapılacak hiç bişey yok, bi tanede benim başımda var, kendi akrabam, inanın çare bulamadık. Yapıyomki ben diyo, büküyo boynunu susuyor. Kessen adam kestiginle kalırsın ne sifon çeker ne elini yıkar. Mutfaga girdimi baştan aşağı yağ olur heryer.
Ben eşimin ailesinde böyle bişey görmedim, kayınvalidem eşini takip eder, banyoda ortalığı su yapar, ama sifon çekmeme vs görmedim, yapsalardı nasıl davranırdım bilmiyorum. Kendiniz olsa neyse, ama çocuk için eşinizin sessiz kalmaması gerekiyor. Sizi çok dikkate almazlar hatta inadına yapabilirler.

Onlar pismiş ama siz de normal değilsiniz kusura bakmayın. Bunlar hep okb belirtisi. Paraya dokunmamak, dışarıdan her geldiğinde sirkeli suyla temizlenmek falan. Ve tüm okb'li bireyler gibi aşırı ayrıntıcısınız ki bu kadar şeyi fark etmişsiniz.

Ne alaka paraya dokunamadığımı mı söyledim illa ki dokunuyorum , paraya dokunup eve gelip el yıkamak tiksinmek mi anormal olan, paraya dokunup yemek yiyememek mi? Paraya dokunulan el ile telefon tutup o telefonu dezenfekte etmek mi anormal olan?
Milyonlarca insanın elinin değdiği şeyden huylanıp saydıklarımı yapmak anormallik ise evet anormalim..

Hiç bilmiyorum inanın..
AMa şunu anladım ki; eşinin ailesine gidildiğinde 1 tabak çorbayı İçin alarak yemek büyük nimetmiş..
Ben dışarı herhangi bir yerden döndüğümde telefonumu, çantamın askılarını,cüzdanımı,anahtarımı bile sirkeli suyla silerim ..
Paraya dokunup bu eşyalarıma da dokunuyorum diye.
Ben böyle iken evime bu kadar pis davranan insanları çağıramıyorum..
Günah ise Allah affetsin :KK43:

senin yaptığın da çok normal değil ki bence o_O
40 yıl düşünsem anahtarımı silmek aklıma gelmez, çanta askısı falan..
bence de çağırma evine pis bulduklarını. Sana eziyet olur. Dışarıda falan, başka evlerde toplanın.
Ben de sana gelmek istemem mesela, benim için çok fazla temizsin. Asla rahat oturamam seninle :)
Sen de benle, ben de sana göre çok pis gelirim. :KK45:

Bence açık açık konuşun. Ya da eşiniz konuşsun anne baba siz hayırdır diye. Bu yaştan sonra değişeceklerini sanmıyorum ama bi umut. Ayrıca midem bulandı. Hepsi ayrı iğrenç ama tavuk sulu leğene salatada gözüm seğirdi. Combo olmuş çünkü. Tuvaletten çıkıp yıkanmayan, dışardan gelince yıkanmayan el ile kirli leğene salata. Fatality!

Şimdi bi kısmında haklısın bi kısmında Bence abartıyosun

İlk gelişlerinde kapıyı açtım ve gördüm ki babası ayakkabısını direkt çıkarmış ve kapının dışındaki zemine basıyor ve öylece girdi eve ( kapının önündeki mermer değil, orayı devamlı silerim oraya bassa bile sorun değildi, kapıya yöneldiği andaki zenine basıyor)..
Böyle şeylerden nefret ederim, milletin gelip geçtiği yere basarak o pisliği benim evime taşıdı..

Bu tamamen senin abartın
Orası ne kadar pis olabilir ki ya
İçeri nasıl bi pislik girebilir?

Kendi evlerinde ise;
Aynı dediğim şekilde annesi,babası ,tüm ailesi dış kapılarına 1 metre uzak mesafede ayakkabılarını çıkarıp binanın içinde yürüyerek evlerine giriyorlar..

Bu da abarttığın bir kısım

Kendilerine ait ufak bir dükkanları var, akşama kadar kv-kp orda oluyor, akşam onlara gittiğimizde dükkana uğrayıp evlerine birlikte gidiyoruz genelde , eve giriyoruz el yıkamak gibi bir alışkanlık hiç yok, (akşama kadar paraya dokunuyorlar,ve iğreniyorum resmen).. sonra annesi yemek yapmaya girişiyor..
Tabiki ben aç dönüyorum..
1-2 defa farklı konularda şöyle yapalım diye uyarır gibi davrandım ve bana imalı imalı bakmıştı kv. Ellerini yıkaması konusunda ikaz edemem..

Onun dışında bir de tuvalet mevzusu var ki;
Tuvalet terliklerini çıkardıkları alana ayaklarıyla basıyorlar ve öylece eve giriyorlar!!
Evet,Paspas gibi bir şeyin üzerine terliği çıkarıp ayaklarını da oraya basıp içeri giriyorlar..

Tuvalet dediğin alaturka sanırım
Ben bunda da sorun görmedim paspasa basıyolarmış normal

Tuvalet içindeki su tası tuvalet taşının hemen yanında..
O tas batıyor, ve onu temiz su kovasına koyup artık tuvalet temizliklerini nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum..

Çeşmenin altında duran tastan bahsetmiyor musun? Nerede duracaktı ki başka? Temiz su kovası ne? Benim bildiğim çeşme altında tas olur ona su doldurur temizliğini yaparsın.

Tuvaletten çıkınca el yıkamak gibi bir şey yok, geçen gün mevlütleri vardı..
Teyzesi gözümün önünde tuvaletten çıktı ve lavaboyu es geçerek direkt salona geçti..

Bunda bence de haklısın bu iğrenç Ama teyzesi diyosun kayınvalidelerin yıkıyordur sanırım.

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..
Bulaşık süngeri ve o sarı bez kir içinde..
Tavuk haşlayıp suyunu süzdüğü leğene biraz sonra hiç yıkamadan salata yapıyor..

Bunlarda da haklısın
Ben olsam oradayken bulaşığı kendim yıkarım yıkadığım şeyi kullanırım

Ben kendilerini Ramazan içinde 1 defa davet edeceğim, ve ertesi gün halıları toplayıp yıkamacıya verip , koltuklarımı vs sileceğim..
Evime temiz gelen insanın başımın gözümün üstünde yeri var.
Yanlış anlaşılmasın, misafir ağırlamaktan kaçmak değil benimki. Umarım anlatabilmişimdir..

Kendileri ile arama ciddi bir mesafe koydum..
Bu tarz konular benim çok hassas olduğum konular.
Evlerine gittiğimde çantama hep yedek çorap koyup, ayakkabımı giyeceğim an çorap değişimi yapıyorum..

Ama ben nereye kadar böyle davranabilirim..
İlerde çocuğum olduğunda sık gidip gelmeye başlayacaklar muhtemelen, nasıl kabulleneceğim bu durumu..
Onların her geliş gidişinde tüm evi baştan sona nasıl temizleyeceğim her seferinde..
Çünkü başka yolu yok görmezden gelemem anlattığım şeylerin 1 ini bile..

Buradan sonrası abartı, ne yani bi saat otursan veba kapacak değilsin. İçin almıyorsa bişey yemez içmezsin ya da hazır götürürsün paketli, onu açar yersiniz.
Gözünde büyüttüğün kadar pis değiller. El yıkamama ve bulaşık konusu hariç.

Bak evime ayakkabıyla girerim halılarıma da basarım evde bişey unuttuysam
Wc alafranga ama banyoya giderken ayrı terlik yoktur öyle her yere aynı terlikle giderim balkona da odaya da wc ye de
Bunlardan ne mikrop kaptım ne de bişey oldu. Sana böyle ol demiyorum, ama temizlik anlayışı insanların farklı olabilir. Çok temiz bulduğun restoranlarda yemek yediğinde o yemekleri yapan insanların ellerini yıkayıp yıkamadığını biliyor musun mesela?

Anlamadınız mı bilmiyorum bina içinden bahsediyorum ayaklarını oraya basıp eve giriyorlar.. üst katımda oturan insanlar ordan ayakkabılarıyla geçiyorlar ve kp oraya basıp giriyor abartı mı?

Tuvalet terliğine idrar vs sıçrıyor , terliğin altı tuvalete basıyor ve paspasa götürüp o terliği aynı paspasa çorapları ile basıp içeri giriyorlar abartı mı?

Tuvalet kovası dediğim, su doldurdukları taştan hariç bir kova var, ve bahsettiğim tas afedersiniz idrar yaptığınız yerin hemen karşısında duruyor ona sıçramıyor mudur, ve o tası kovaya sokup öyle temizliklerini hallediyorlar..

Kv de titiz değil, akşama kadar dükkanda durup paraya dokunup o el 1 kere yıkanmadan ya yemek yapılır mı sizce ? Sadece suya bile tutmadı öyle düşünün..
Parmağı kanamış, kan kurumuş onu bile yıkamamış, açık yaradan mikrop ta kapılır o ortamda..

Bilmiyorum bunlar abartı mı ama abarttığını hiç sanmıyorum..

Mesela önceki bir gidişimizde yine dükkanlarına uğradık kv nin baş parmağı bayağı bi kanamış, yani tırnaklarının arası kıpkırmızı önce anlayamadım, ne oldu dedim yara çıktı dedi.
Ama kan kurumuş insan bi elini yıkamaz mı ,zaten paraya da değiyor.
Sıcak ekmek varmıştı bana bölmüş ekmek veriyor ye diye, hayır hayır yemicem dedim. İstemsizce verdim o tepkiyi o da bi tuhaf oldu , ama iğrenç değil mi . Zor değil ki el yıkamak..

Yorumlarını okudukça çoğunlukla sana hak verdim

Back