• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

Benim kayınpederim de böyle. Bu sabah gitti, öğleden sonra izin aldım, temizlik yapacağım çılgınlar gibi. Normalde titizlik hastalığım yok. Olması gerektiği kadar temizlerim, ederim. Ama on gündür çıldırıyorum, her bize geldiğinde aynı şeyler.

On gün kaldı, bir kere dün duşa girdi on günde. Her akşam oğlu dedi, baba duş alacaksan çekinme filan diye neyse. Hamam havlusu vermiştim, kupkuru duruyor. Geçen geldiğinde benim bornozuma kurulanmıştı, ıslaklığından anlamıştım, bu sefer bornozları da almıştım ne yaptı hiç bilmiyorum.

Kapıdan girerken ayakkabılarını çıkartıp paspasa basıp eve giriyor. O görüntü kafamda ağır çekim oynuyor yemin ederim, hayııııııır basma içeri basma diye ama basıyor tabi. Çıkarken de çoraplarıyla paspasa basıp orada giyiyor. O çorapları zaten on gün giydi. Allam deliricem.

Gelince elini yıkamıyor, yemek yiyoruz kalkıp salona geçiyor. Elini, ağzını filan asla yıkamıyor yemekten sonra. Sonra kumadandır, yastıktır, perdedir, koltuktur elliyor işte. Hem yemeğin hem sokağın pisliğiyle.

Aynı tişörtü de on gün giydi. Eşiminkilerden vereyim diyorum, yok ya gerek yok üşümüyorum diyor.

Küçük tuvaleti gösterdik, her seferinde banyodakine girdi. Halbuki misafir için orası, yemin ederim kurudum kaldım. Havadan filan işimi hallediyorum.

Şimdi on iki buçukta çıkacağım. Yanıma domestos, cif stoklayıp girişeceğim eve.

Bir de kedinin kumu kokuyor, kedi evde olmaz, kediyi bebek olunca bırakırsınız filan diyor. Yav he kedi kokuyor. Hayvan karnını doyurunca bir saat yalanıyor, senden temiz. Neyse.

Yani yapacağınız bir şey yok maalesef, bu düzelecek bir şey değil. Çıldırıyoruz işte anca.

Benim kayınpederim de böyle. Bu sabah gitti, öğleden sonra izin aldım, temizlik yapacağım çılgınlar gibi. Normalde titizlik hastalığım yok. Olması gerektiği kadar temizlerim, ederim. Ama on gündür çıldırıyorum, her bize geldiğinde aynı şeyler.

On gün kaldı, bir kere dün duşa girdi on günde. Her akşam oğlu dedi, baba duş alacaksan çekinme filan diye neyse. Hamam havlusu vermiştim, kupkuru duruyor. Geçen geldiğinde benim bornozuma kurulanmıştı, ıslaklığından anlamıştım, bu sefer bornozları da almıştım ne yaptı hiç bilmiyorum.

Kapıdan girerken ayakkabılarını çıkartıp paspasa basıp eve giriyor. O görüntü kafamda ağır çekim oynuyor yemin ederim, hayııııııır basma içeri basma diye ama basıyor tabi. Çıkarken de çoraplarıyla paspasa basıp orada giyiyor. O çorapları zaten on gün giydi. Allam deliricem.

Gelince elini yıkamıyor, yemek yiyoruz kalkıp salona geçiyor. Elini, ağzını filan asla yıkamıyor yemekten sonra. Sonra kumadandır, yastıktır, perdedir, koltuktur elliyor işte. Hem yemeğin hem sokağın pisliğiyle.

Aynı tişörtü de on gün giydi. Eşiminkilerden vereyim diyorum, yok ya gerek yok üşümüyorum diyor.

Küçük tuvaleti gösterdik, her seferinde banyodakine girdi. Halbuki misafir için orası, yemin ederim kurudum kaldım. Havadan filan işimi hallediyorum.

Şimdi on iki buçukta çıkacağım. Yanıma domestos, cif stoklayıp girişeceğim eve.

Bir de kedinin kumu kokuyor, kedi evde olmaz, kediyi bebek olunca bırakırsınız filan diyor. Yav he kedi kokuyor. Hayvan karnını doyurunca bir saat yalanıyor, senden temiz. Neyse.

Yani yapacağınız bir şey yok maalesef, bu düzelecek bir şey değil. Çıldırıyoruz işte anca.

Bizimki neredeyse karşı dairenin önünde ayakkabısını çıkarıp giriyor :(
Ben birinin evine gittiğimde kapının önündeki o mermere bile basmam direkt halının üstüne içeri basarım..

Ben de de çok aşırı bir temizlik kuralı yoktur, olması gerektiği kadar..
İnsan gibi yaşamak isterim ama..
Hastanelerde falan bu el yıkama ile ilgili broşürleri falan hiç mi görmezler ki bilmiyorum ki, hastalıkların çoğunun bu yolla bulaştığını..

Hapşururken eliyle ağzını burnunu kapatıp, çıkanı da ellerini birbirine ovuşturarak giderdim sayan bir insan :(
Benim ilerde çocuğum olsa ne dokundururum, ne kucağına veririm..
Bunlar önemli şeyler ya.
Mesela sofra bezi seriliyor yere diyelim, onun üstünde normal ayaklarıyla basıp geçiyorlar :(
Oraya ekmek konuluyor, üste seriliyor ya..
İnsan kafaya taktıkça da daha pis hallerini görmez mi, o daha kötü :(
Size de kolay gelsin bu arada

Mesafe koymakta çok haklısınız. Özellikle de tuvalet ve bulasik konusu mide bulandirici. Bi insan tuvaletten çıkınca nasıl el yikamaz. Hastada mi olmuyo bunlar hic el yıkamiyolar mikrop doludur. O zaman banyodan banyoya elleri suya giriyo bunlarin tabi banyoda yapiyolarsa.

Konudan bağımsız olucak ama pisliğe alışan insanlar daha az hasta oluyorlar benim gördüğüm kadarıyla, benim babaannem ve kv-kp de böyle hatta burda anlatılanlardan bin beteri hiç hasta olduklarını görmedim. Aksine bunları 10 gün temiz bi yere götürsen kesin orda temizlikten hasta oluyorlar :halay:

Benim kv-kp de böyle.
Hatta bana göre az daha şanslısın sanırım çünkü benimkiler bin beter

Evleneli 2 yıl olucak, evlerine kaç kez girdim çıktım haddi hesabı yok, 10 gün 15 gün kalmışlığım da oldu. Daha bir allahın günü o evin süpürüldüğünü silindiğini ne gördüm ne duydum.

Tuvalet desen aynen sizdeki gibi el yıkadıklarını hiç görmedim, 20 yıllık bir tuvalet terliği var artık üstündeki pislik gözle görülür bir vaziyette siz anladınız ne olduğunu, bir paspas birşey dahi yok. Küçücük bir el havlusu var ve yemin ediyorum her gittiğimde ordaki havlu aynı ezberledim bak rengin tonuna kadar zihnime kazındı o havlu benim. Tuvalette peçete yok! Nasıl hallediyorlar vallahi bilmiyorum. Her gittiğimde tuvalete cebimde peçete ile giriyorum, kendi terliğimi falan yanımda götürüp tuvalet kapısının kenarına bırakıyorum çıkarken. Birde terlik var ya orda diye söylüyorlar.

Mutfak mevzusu da aynı, bulaşık deterjanı bazen bardak falan yıkarken koymuyor bile, suda çalkalıyor eliyle ovalıyor hah bitti diye koyuyor kenara. Birkaç kez ben yıkadım bulaşığı arkamda dikilip bana ooooohhh o nasıl bir deterjan dökme dedi, baktım güldüm çok koymayınca temiz değilmiş hissi veriyor bana napabilirim dedim, yine banamısın demedi aynen devam. Kesme tahtası yok, etleri sebzeleri meyveleri tezgah üzerinde kesiyor ve aylardır değiştirmediği meşhur sarı bez ile oraları siliyor, arkasından başka şeyi alıp yine orda kesiyor. O evde toplam yemek yeme sayım yemin ediyorum en fazla ya 5 ya 6 sanırım bugüne kadar.

Banyo mevzusu ile en beteri bana göre vallahi. Gözlemlediğime göre haftada bir duşa giriliyor ve duştan çıktıklarında yemin ediyorum çıkardıkları kıyafeti giyiyorlar üzerlerine, zaten evde yanlarından geçerken ter kokusu resmen insanın burnuna burnuna esiyor kaldırabilicek bir koku değil. Bizde eşimle bi sabah kalkınca bide gece yatarken giriyoruz, en son kaldığımızda laf bile çarptılar siz geldiniz evde su 3 günde bitti diye :halay:

Ha ben çok temizlik takıntılı değilim, öyle deli gibi temizlik sevdam yoktur. Ama evimde hergün ortalık toplama yer süpürme mutfak temizleme gibi rutinleri yaparım. Hatta hergün yapmama rağmen ev gözüme pis gibi gelir, birde bunlara gittiğimde nasıl hissettiğimi düşün. Salona girer girmez koltuğun kenarına bi oturuyorum birdaha ordan kalkamıyorum tiksintiden :KK12:

Benim kv-kp de böyle.
Hatta bana göre az daha şanslısın sanırım çünkü benimkiler bin beter

Evleneli 2 yıl olucak, evlerine kaç kez girdim çıktım haddi hesabı yok, 10 gün 15 gün kalmışlığım da oldu. Daha bir allahın günü o evin süpürüldüğünü silindiğini ne gördüm ne duydum.

Tuvalet desen aynen sizdeki gibi el yıkadıklarını hiç görmedim, 20 yıllık bir tuvalet terliği var artık üstündeki pislik gözle görülür bir vaziyette siz anladınız ne olduğunu, bir paspas birşey dahi yok. Küçücük bir el havlusu var ve yemin ediyorum her gittiğimde ordaki havlu aynı ezberledim bak rengin tonuna kadar zihnime kazındı o havlu benim. Tuvalette peçete yok! Nasıl hallediyorlar vallahi bilmiyorum. Her gittiğimde tuvalete cebimde peçete ile giriyorum, kendi terliğimi falan yanımda götürüp tuvalet kapısının kenarına bırakıyorum çıkarken. Birde terlik var ya orda diye söylüyorlar.

Mutfak mevzusu da aynı, bulaşık deterjanı bazen bardak falan yıkarken koymuyor bile, suda çalkalıyor eliyle ovalıyor hah bitti diye koyuyor kenara. Birkaç kez ben yıkadım bulaşığı arkamda dikilip bana ooooohhh o nasıl bir deterjan dökme dedi, baktım güldüm çok koymayınca temiz değilmiş hissi veriyor bana napabilirim dedim, yine banamısın demedi aynen devam. Kesme tahtası yok, etleri sebzeleri meyveleri tezgah üzerinde kesiyor ve aylardır değiştirmediği meşhur sarı bez ile oraları siliyor, arkasından başka şeyi alıp yine orda kesiyor. O evde toplam yemek yeme sayım yemin ediyorum en fazla ya 5 ya 6 sanırım bugüne kadar.

Banyo mevzusu ile en beteri bana göre vallahi. Gözlemlediğime göre haftada bir duşa giriliyor ve duştan çıktıklarında yemin ediyorum çıkardıkları kıyafeti giyiyorlar üzerlerine, zaten evde yanlarından geçerken ter kokusu resmen insanın burnuna burnuna esiyor kaldırabilicek bir koku değil. Bizde eşimle bi sabah kalkınca bide gece yatarken giriyoruz, en son kaldığımızda laf bile çarptılar siz geldiniz evde su 3 günde bitti diye :halay:

Ha ben çok temizlik takıntılı değilim, öyle deli gibi temizlik sevdam yoktur. Ama evimde hergün ortalık toplama yer süpürme mutfak temizleme gibi rutinleri yaparım. Hatta hergün yapmama rağmen ev gözüme pis gibi gelir, birde bunlara gittiğimde nasıl hissettiğimi düşün. Salona girer girmez koltuğun kenarına bi oturuyorum birdaha ordan kalkamıyorum tiksintiden :KK12:

Evlerinde 1 gece dahi kalmışlığım yok, şöyle söyleyim günde 3 tl su içer ve sık tuvalete giderim normalde, fakat onlara gittiğimde tuvalete gitmemek için su bile içmem..
Tuvlet ihtiyacı hissetsem hemen gidelim artık derim eşime ve kalkarız, eve kadar kasıklarım ağrıdan patlayacak gibi girerim..
Çok zararlı tuvaleti tutmak. Ama mecbur kalmadıkça girmiyorum onlarda.
Dediğiniz gibi peçete olmuyor, tas desen yerde , işimi halledip hemen çıkıyorum,o idrar kokusu burnumun direğini kırıyor, kolumu kapatıp duruyorum..

Ben de aşırı aman aman temizlik yapmam.
Evi domestosla yıkamam mesela, evim hafif dağınık bile olsa dip bucak temizdir. En fazla pislik benim fayansta yılan gibi yatan saçlarımdır :)

SiZdeki tuvalet eğitimi de normal değil, fakat bizdeki durum da hafif değil ki sizdekinden..
Sizde küçük çocuk yapıyor bunu bizde ise o tuvalet terliği ile tuvakete giriliyor afedersiniz altına birşey yapışıyordur, veya idrsr sıçrıyordur, o şekilde çıkılıp onun çıkarıldığı yere güzelce basılıp içeri giriliyor..
Hiçbir fark yok, ve daha pis bence..
Canim ben fazla mide bulandirici olmasin diye sadece cocugunkini ornek verdim.sizinkiler vallahi bizimkilerle yarisamaz bak cok ciddiyim terlige bisey sicramistir altina bisey yapismistir diye varsayimda bulunuyosun.ben her gittigimde tuvalet halisinin ustunde kocaman kurumus kakalar goruyorum.uzerine basilmis bulasmis heryere.tuvalete degil haliya yapiolar mubarek.onlara basip evin heryaninda geziyolar.terlik falan giymekte yok.tuvaletten cikip el yikamak yok.sifonu cekmek yok.mecbur kalip her girmemde rezil bi tuvaletle karsi karsiya kaliyorum.kapi kollarini gorsen aklin durur.bunu yapanlarda kazik kadar bi kayin ve cocuklari.onlarda hic kucuk degiller.mutfak desen yemek tabaklarinin icine tezgah ustune kadar fare pislikleri.o yuzden ne gidiyorum ne bisey yiyorum gidersem de.daha fazla yazmak istemiyorum midem kalkti sabah sabah.
Yarin anneler gunu ne halt edecegimi kara kara dusunuyorum simdiden...

Keşke öyle olsa, başka insanların sağlığı ile oynamasalar.. onların dokunduğu nereye dokunsam gidip elimi defalarca yıkıyorum, evlerinde birşey yeniyorum..
Geçen gün Mevlüt var demiştim ya, bazı yemeklere yardımım oldu en azından onlardan yeyim dedim, o bahsettiğim teyze yemekleri tabldoltlara koyarken elleriyle sarmaya, tavuğa girdi..
Dedim yok ya ben yiyemem asla.
Orda da aç kaldım.
Eşim erken gelmişti, dükkanlarına gittim bana birşeyler alır mısın açım dedim ve öyle doyurdum karnımı inanabiliyor musunuz ..
Öyle bir ortamda okunan mevlüdü de Allah kabul etsin (!)
Onların namazı filan varsa o da kabul olmaz,o ortamda olur mu yahu.
İçim kalktı,tuvaletin tüm mikrobu evin her yerinde iken nasıl yaşanır.
Her detaya ayrı şaşırdım, çaresi yok,değişmezler.
Ama siz de taviz vermeyin.
Halı örtüsü koltuk örtüsü kullanın geldiklerinizde.
Malesef yine de tam hijyen sağlanmayacaktır.
Felaket bişey cidden üzüldüm adınıza.

eşiniz görüyorsa onların gelmesine de mani olun. tuvaletten çıkıp el yıkamamak nedir ya, iğrenç. bazen umumi tuvaletlerde ben de görüyorum. gencecik kızlar tuvaletten çıktıkları gibi dışarı gidiyolar. orada hazır su var sabun var, insan neden yıkamaz elini anlamıyorum.

Evlerinde 1 gece dahi kalmışlığım yok, şöyle söyleyim günde 3 tl su içer ve sık tuvalete giderim normalde, fakat onlara gittiğimde tuvalete gitmemek için su bile içmem..
Tuvlet ihtiyacı hissetsem hemen gidelim artık derim eşime ve kalkarız, eve kadar kasıklarım ağrıdan patlayacak gibi girerim..
Çok zararlı tuvaleti tutmak. Ama mecbur kalmadıkça girmiyorum onlarda.
Dediğiniz gibi peçete olmuyor, tas desen yerde , işimi halledip hemen çıkıyorum,o idrar kokusu burnumun direğini kırıyor, kolumu kapatıp duruyorum..

Ben de aşırı aman aman temizlik yapmam.
Evi domestosla yıkamam mesela, evim hafif dağınık bile olsa dip bucak temizdir. En fazla pislik benim fayansta yılan gibi yatan saçlarımdır :)

Hah tam olarak benim evdeki pislikte bu, oraya buraya yapışan uzun saçlarımdan başka birşey görmedim daha, bazen dağınık olur minderler falan birde o var.

Yok ben anladım seni, bende her gittiğimde aynı duyguları yaşıyorum. Hele kaldığımızda bunalma numaraları yapıp her seferinde yemekleri dışarda yemeye çalışıyorum vallahi bezdim, neyseki şu an görüşmüyoruz.

Birde bebeğim olacak kısmetse, düşündükce basıyorlar bana resmen, babası günde 4 paket sigara içen bir adam ayrıca mobilya işinde kendisi, yani üstündeki pisliği mikrobu düşün, bebeğimi falan kucaklamak isticekler, annesi desen 10 gün giydiği kıyafetle kucaklamak öpmek isticek, neyse ki aramız baya bozuk o kadarını yapamazlar diye avutuyorum kendimi ama bunlar kucaklasa çocuğu hemen suya basarım sanırım.

Canim ben fazla mide bulandirici olmasin diye sadece cocugunkini ornek verdim.sizinkiler vallahi bizimkilerle yarisamaz bak cok ciddiyim terlige bisey sicramistir altina bisey yapismistir diye varsayimda bulunuyosun.ben her gittigimde tuvalet halisinin ustunde kocaman kurumus kakalar goruyorum.uzerine basilmis bulasmis heryere.tuvalete degil haliya yapiolar mubarek.onlara basip evin heryaninda geziyolar.terlik falan giymekte yok.tuvaletten cikip el yikamak yok.sifonu cekmek yok.mecbur kalip her girmemde rezil bi tuvaletle karsi karsiya kaliyorum.kapi kollarini gorsen aklin durur.bunu yapanlarda kazik kadar bi kayin ve cocuklari.onlarda hic kucuk degiller.mutfak desen yemek tabaklarinin icine tezgah ustune kadar fare pislikleri.o yuzden ne gidiyorum ne bisey yiyorum gidersem de.daha fazla yazmak istemiyorum midem kalkti sabah sabah.
Yarin anneler gunu ne halt edecegimi kara kara dusunuyorum simdiden...

Gerçekten iğrendim ben de :(
Bizdekilerde halıda vs mutfak tezgahında öyle şeyler görmedim..
Kendileri öyle evde yaşamaktan memnunlarsa bize de laf söylemek düşmez işte ama ..

Gerçekten iğrendim ben de :KK43:
Bizdekilerde halıda vs mutfak tezgahında öyle şeyler görmedim..
Kendileri öyle evde yaşamaktan memnunlarsa bize de laf söylemek düşmez işte ama ..
Gitmek zorunda kalmasak benim icin hic problem degil valla bogulsunlar pisliklerinde..

eşiniz görüyorsa onların gelmesine de mani olun. tuvaletten çıkıp el yıkamamak nedir ya, iğrenç. bazen umumi tuvaletlerde ben de görüyorum. gencecik kızlar tuvaletten çıktıkları gibi dışarı gidiyolar. orada hazır su var sabun var, insan neden yıkamaz elini anlamıyorum.

Biliyor zaten. Kendisine de dedim böyle böyle , gidip görüyorsun durumu ben nasıl evime gönül rahatlığıyla kabul edeyim diye..
Ben onlar her gittiğinde halıları toplayıp yıkamacıya mı vereceğim,hadi bu durumlar olmasa yemekten kalkıp ellerini yıkamasalar, ama evleri yaşanacak halde olsa takılmayayım..
Ama yok, ben dediğiniz gibi tuvaletten çıkıp ellerini yıkamayan birilerinin ne yemeklerini yerim, be evlerine istekli giderim..

umarım çok sık gitmiyorsunuzdur

Şimdilik pek sık değil, ayda 1 veya 2 falan öyle..
Zaten bana 2 defa geldiler, ve Ramazan’da çağırmam lazım maalesef :(
Ertesi gün de büyük bir temizliğe girişirim heralde..
Fakat beni düşündüren ilerisi, daha sonra bebek olursa torun seveceğiz diye çıkıp çıkıp gelirlerse o zaman ne yapacağım.. onu düşünüyorum :(

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..
Bulaşık süngeri ve o sarı bez kir içinde..
Tavuk haşlayıp suyunu süzdüğü leğene biraz sonra hiç yıkamadan salata yapıyor..

O nasıl bir bulasik yikamaktir. Ben makineye attığım bulasıkları bile bu kV nin yaptığından daha fazla temizleyip koyuyorum.

Allah yardımcınız olsun. Özellikle tuvalet ve mutfak konusunda ben de tahammül edemezdim.

O nasıl bir bulasik yikamaktir. Ben makineye attığım bulasıkları bile bu kV nin yaptığından daha fazla temizleyip koyuyorum.

Allah yardımcınız olsun. Özellikle tuvalet ve mutfak konusunda ben de tahammül edemezdim.

Siz ne diyorsunuz , ben makinaya koyacağım bulaşıkları kokan (yumurta,tavuk vs.) yiyecekler varsa domestoslu su yapıp (durulasam tamam temiz bulaşık diye içim alacak şekilde ) yıkayıp makinaya öyle atıyorum ..
Makinaları da zaten ayrı pis, kaplar birbiri üstünde su görmüyor.. bardakları üst üste yerleştiriyorlar, kahvaltı yapmadım daha , midem bulandı düşündükçe :KK43:

of of çok feci ya temizlik alışkanlıklarını degistirmen baya zor gibi hepsi de aynı eşin i alistirmisindir umarım

O anası babası gibi değildi evlendiğimizde , tabi tam istediğim gibi de değildi.
Dışarı marketten gelince paraya dokununca falan mesela elini yıkama alışkanlığı yoktu , aileden gördüğü ile doğal olarak..
Ben söyleye söyleye dışarıdan girer girmez ilk işin elini yıkamak olsun diye diye alıştırdım..
Çok şükür annesi babası gibi değil, öyle olsa mümkünatı yok olmazdı zaten..

Onlar aşırı pis, siz de aşırı titizsiniz! Ama bu kadar dikkate ben de hayret ettim! Anlamadığım zaten evinize 2 kere gelmişler, siz neyi sorun yapıyorsunuz? Bide oradan gelince eşinize kapıda çorap çıkarttırmanızı garipsedim, be güzel eşler var adam direk kabul etmiş:KK51: bence bu kadar takacağınız bir durum yok, birlikte yiyip içmiyorsunuz kırk yılın başında geldiklerinde de tolere edilir. Yatıya gelmiyorlar sonuçta. Evet wc konusuda ki tavırları çok iğrenç ama yapacak da pek bir şey yok gibi duruyor:KK14:

Back