• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

Cok itici gercekten ozellikle tuvaletten cikinca nasil el yikamiyorlar hayret yani. Bunun pek bir çözümü yok gibi gorunuyor. Soyleseniz alinacaklar soylemeseniz siz yıpranacaksınız haliyle. E birde cocuk olunca daha cok strese gireceksiniz. Allah kolayliklar versin size :KK43:

Yok çocuğuma falan o şekilde dokunmalarına müsade etmem zaten, vermem dokundurtmam sanırım..
Onların tuvalet mikrobuna ihtiyacı Yok.
Önce temiz yaşamaya öğrenmek lazım..

Onlar değişmez. Terlik ver eve geldiklerinde. Her yeri ört. Gittikleri zaman kaldırıp yıkamak kolay olur.

Yaaa varya aynenn benim eşimin ailesi bide biz altlı üstlüyüz siz düşünün. En kücügünden en büyüğüne tuvaletten sonra asla el yıkama huyları yok kaç kez denk geldim hiç utanma tiksinme yok bildiğin yıkamıyolar yaaa !!!!!! Anlattığınız tuvalet tası bile birebir. Ay nefret ediyorum daha anlatsam sizinkiler hafif kalır inanın :anne:

Ay ben yazdım sandım. Teyzeye kadar aynı. Biz bi kere kv ile hastaneye gittik. Namaz vakti geldi. Yakında cami var. Abdest alırken bi baktım o tuvalette ayakkabıyı çıkarmış öyle yere basıyor . Eşarbı lavabo ya deyiyor. Ben şok. ... Ama değişmezler. Benimki su şişesi ni tuvalet lavabosunda dolduruyor. Ordan soğuk akıyomuş. Ben de gelirlerse her yeri temizlerim. Gidersem aynen çorap çıkar hemen duş alırım çocuklar ı yıkarım. Allah tan eşim titiz. Sen nasıl çıktın bu aileden diyorum .

Yok çocuğuma falan o şekilde dokunmalarına müsade etmem zaten, vermem dokundurtmam sanırım..
Onların tuvalet mikrobuna ihtiyacı Yok.
Önce temiz yaşamaya öğrenmek lazım..

Ayyy işiniz çok zor eğer şehir değiştirme imkanınız varsa onlardan uzak bi şehre kaçın, şaka yapmıyorum gerçekten başka çaresi yok, evinize geldiklerinde terlik verseniz hadi diyelim giydiler eminim yarım saat sonra o terlikler çıkarılır veya o terlikle tuvalete girerler bu sefer, ellerinin pisliği ne olacak evin her yerine dokunacaklar, kafaları da almaz doğruları anlatsanız, kaçmaktan başka çare yok

Ay ben yazdım sandım. Teyzeye kadar aynı. Biz bi kere kv ile hastaneye gittik. Namaz vakti geldi. Yakında cami var. Abdest alırken bi baktım o tuvalette ayakkabıyı çıkarmış öyle yere basıyor . Eşarbı lavabo ya deyiyor. Ben şok. ... Ama değişmezler. Benimki su şişesi ni tuvalet lavabosunda dolduruyor. Ordan soğuk akıyomuş. Ben de gelirlerse her yeri temizlerim. Gidersem aynen çorap çıkar hemen duş alırım çocuklar ı yıkarım. Allah tan eşim titiz. Sen nasıl çıktın bu aileden diyorum .
Lavabo kenarına direkt çantasını bırakan, lavabonun kenarına dokunup elini yıkamayan ve hatta iş yerinde herkesin kullandığı lavaboda kendi özel bardağını yıkayıp lavabonun kenarına koyanlar var üstelik hani eski tip lavabolar var ya tezgahlı falan değil küçük bişey onun sabun konulan yerine temizlediğini sandığı bardağını koyanı gördüm :kusmuk:

Valla benim esimin ailesinin yaptiklari yaninda bunlar hicbisey.Demek ki benim gorduklerimi gorsen kafayi yersin.simdi anlatip mide bulandirmak istemiyorum ama beterin beteri var sukret canim.

:oha: Daha beteri var mı, Allah yardımcınız olsun
Vallahi konu sahibinin yazdiklari hicbisey.kv ye ve bi gorumceme cok nadiren giderim.cocuklarin arkasinda esimle golge gibi dolasiriz biyerleri ellemesinler diye.eve gelir gelmez de coraplari cikarir gece bile olsa cocuklari yikamadan yataga sokmam.
Gorumcem cocuga tuvalet egitimi veriyo guya.altta bez yok cocuk heryere iseyip geziyo.bazen cocuk kaka yapio yere lap diye dusuyo poposundan.yerden kakayi alip islak mendille yalandan siliyo yeri.ayyy neyse sustum ben..

Vallahi konu sahibinin yazdiklari hicbisey.kv ye ve bi gorumceme cok nadiren giderim.cocuklarin arkasinda esimle golge gibi dolasiriz biyerleri ellemesinler diye.eve gelir gelmez de coraplari cikarir gece bile olsa cocuklari yikamadan yataga sokmam.
Gorumcem cocuga tuvalet egitimi veriyo guya.altta bez yok cocuk heryere iseyip geziyo.bazen cocuk kaka yapio yere lap diye dusuyo poposundan. islak mendille alip yalandan siliyo.ayyy neyse sustum ben..
Offff ya nasıl bir kafa var böylelerinde, sırf bu duyduğum gördüğüm şeyler yüzünden kimsenin yaptığını yemez içmez oldum

Böyle tuvaletten çıkınca elini yıkamayan, tuvalete basıp salona o pis ayaklarıyla girenleri, tek odadan ibaret bir eve yerleştireceksin, yemeği de aynı yerde yiyecekler afedersiniz tuvalet ihtiyaçlarını da aynı yerde giderecekler, belki o zaman anlarlar neden ellerini yıkamaları gerektiğini....

Gorumcem cocuga tuvalet egitimi veriyo guya.altta bez yok cocuk heryere iseyip geziyo.bazen cocuk kaka yapio yere lap diye dusuyo poposundan.yerden kakayi alip islak mendille yalandan siliyo yeri.ayyy neyse sustum ben..

SiZdeki tuvalet eğitimi de normal değil, fakat bizdeki durum da hafif değil ki sizdekinden..
Sizde küçük çocuk yapıyor bunu bizde ise o tuvalet terliği ile tuvakete giriliyor afedersiniz altına birşey yapışıyordur, veya idrsr sıçrıyordur, o şekilde çıkılıp onun çıkarıldığı yere güzelce basılıp içeri giriliyor..
Hiçbir fark yok, ve daha pis bence..

Böyle tuvaletten çıkınca elini yıkamayan, tuvalete basıp salona o pis ayaklarıyla girenleri, tek odadan ibaret bir eve yerleştireceksin, yemeği de aynı yerde yiyecekler afedersiniz tuvalet ihtiyaçlarını da aynı yerde giderecekler, belki o zaman anlarlar neden ellerini yıkamaları gerektiğini....

Keşke öyle olsa, başka insanların sağlığı ile oynamasalar.. onların dokunduğu nereye dokunsam gidip elimi defalarca yıkıyorum, evlerinde birşey yeniyorum..
Geçen gün Mevlüt var demiştim ya, bazı yemeklere yardımım oldu en azından onlardan yeyim dedim, o bahsettiğim teyze yemekleri tabldoltlara koyarken elleriyle sarmaya, tavuğa girdi..
Dedim yok ya ben yiyemem asla.
Orda da aç kaldım.
Eşim erken gelmişti, dükkanlarına gittim bana birşeyler alır mısın açım dedim ve öyle doyurdum karnımı inanabiliyor musunuz ..

Ayyy işiniz çok zor eğer şehir değiştirme imkanınız varsa onlardan uzak bi şehre kaçın, şaka yapmıyorum gerçekten başka çaresi yok, evinize geldiklerinde terlik verseniz hadi diyelim giydiler eminim yarım saat sonra o terlikler çıkarılır veya o terlikle tuvalete girerler bu sefer, ellerinin pisliği ne olacak evin her yerine dokunacaklar, kafaları da almaz doğruları anlatsanız, kaçmaktan başka çare yok

Ailemle aynı şehirdeyim, onlardan bu sebeple ayrı kalırsam onları sık görmemeye dayanamam ki :(
Bilmiyorum çaresi ne, evet dediğiniz gibi o terlikler birer defa tuvlate girseler çıkar..
Ve dediğiniz gibi ellerinin kiri olur her yer, kapı kolu, kapılar, mutfak dolapları, yemek tabakları , çatal kaşık, bilmiyorum ne yapacağımı..

Lavabo kenarına direkt çantasını bırakan, lavabonun kenarına dokunup elini yıkamayan ve hatta iş yerinde herkesin kullandığı lavaboda kendi özel bardağını yıkayıp lavabonun kenarına koyanlar var üstelik hani eski tip lavabolar var ya tezgahlı falan değil küçük bişey onun sabun konulan yerine temizlediğini sandığı bardağını koyanı gördüm :kusmuk:

Üniversite okuduğum sene ilk yıl kyk da kaldım, ben o tuvalet lavabosunun yanına bardağını bırakandan sonra içine direkt bırakıp orda yıkayan gördüm..
O tuvalete girip, lavabo icat edilmemiş gibi eş geçeni gördüm, tuvaleti leş gibi bırakan kızlar gördüm:(
Hangi biri uyarılır ki, odanın kapı kolunu silmekten usanmıştım artık, ona rağmen her giriş çıkışımda peçeteyle tutup açıyordum..
Her tuvaletten çıktığımda ve yatmadan doğru banyoya gidip ayaklarımı bacaklarımı iyice sabunluyordum..
Dikkat ettiğim şeyler aslında abartı değil, olması gereken..
İnsan gibi yaşamak varken nedir ki bu..

Çok sinir bozucu değil mi..
Kp geçen gün dükkanlarında tuvalete girdi ve girip çıkması 20 saniye sürmedi, ellerine baktım kupkuru..
Ya bu nedir dedim, evlerinde de zaten her gidişimizde sabun bitmiş olur ne hikmetse..
Tabi sabun kullanma alışkanlığı yok, koyma gereksiniminde bulunmayıp bitti deyiveriyorlar..

Back