• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

Şimdilik pek sık değil, ayda 1 veya 2 falan öyle..
Zaten bana 2 defa geldiler, ve Ramazan’da çağırmam lazım maalesef :KK43:
Ertesi gün de büyük bir temizliğe girişirim heralde..
Fakat beni düşündüren ilerisi, daha sonra bebek olursa torun seveceğiz diye çıkıp çıkıp gelirlerse o zaman ne yapacağım.. onu düşünüyorum :KK43:

umarım çalışmıyor ve çocugu onlara bırakmak baktırmak zorunda kalmayacaksındır.

Onlar aşırı pis, siz de aşırı titizsiniz! Ama bu kadar dikkate ben de hayret ettim! Anlamadığım zaten evinize 2 kere gelmişler, siz neyi sorun yapıyorsunuz? Bide oradan gelince eşinize kapıda çorap çıkarttırmanızı garipsedim, be güzel eşler var adam direk kabul etmiş:KK51: bence bu kadar takacağınız bir durum yok, birlikte yiyip içmiyorsunuz kırk yılın başında geldiklerinde de tolere edilir. Yatıya gelmiyorlar sonuçta. Evet wc konusuda ki tavırları çok iğrenç ama yapacak da pek bir şey yok gibi duruyor:KK14:

Evet şuan çok sık gelip gidilmiyor..
Ama çocuk olunca böyle olmayacağını çok iyi biliyorum, torun sevme bahanesiyle çıkıp çıkıp gelecekler..
Dikkat etme konusu ise, tuvaletleri salon kapısının karşısı, ve lavabo tuvaletin dışında, yani el yıkamadıkları aşikar. Salonda otururken bunj görmem garip değil.
Tuvalet terliği ise ortada zaten nasıl girilip çıkıldığını biliyorum.
Eşim kendisi namaz kılıyor ve kendisine, onların evin temiz olmadığını tuvalet mikrobu taşıdığını, bu şekilde ibadetin de hoş olmayacağını, o pisliği evimize taşımaması İçin çoraplarını çıkarmasını söyledim..

Evet şuan çok sık gelip gidilmiyor..
Ama çocuk olunca böyle olmayacağını çok iyi biliyorum, torun sevme bahanesiyle çıkıp çıkıp gelecekler..
Dikkat etme konusu ise, tuvaletleri salon kapısının karşısı, ve lavabo tuvaletin dışında, yani el yıkamadıkları aşikar. Salonda otururken bunj görmem garip değil.
Tuvalet terliği ise ortada zaten nasıl girilip çıkıldığını biliyorum.
Eşim kendisi namaz kılıyor ve kendisine, onların evin temiz olmadığını tuvalet mikrobu taşıdığını, bu şekilde ibadetin de hoş olmayacağını, o pisliği evimize taşımaması İçin çoraplarını çıkarmasını söyledim..

Peki söyleseniz samimiyetiniz nasıl? Mesela siz gitseniz yeni yerlik alsanız bunlar kir içinde şunu kullanın falan gibilerinden? Öyle bir samimiyet yok mu? En azından biraz içiniz rahatlar. Benim kayınvalide öyle titiz ki, insan wc ye girmeye korkuyor, kirletcem die sizde tam tersi!

Peki söyleseniz samimiyetiniz nasıl? Mesela siz gitseniz yeni yerlik alsanız bunlar kir içinde şunu kullanın falan gibilerinden? Öyle bir samimiyet yok mu? En azından biraz içiniz rahatlar. Benim kayınvalide öyle titiz ki, insan wc ye girmeye korkuyor, kirletcem die sizde tam tersi!

Ayy öyle isterdim ki temiz olsunlar, 1 tabak yemeği içine sinerek yiyeyim..
1-2 defa farklı konularda şunu şöyle yapalım böyle yapalım diye uyarmaya kalktım, kv bana uzaydan gelmişim gibi bakış attı.
Yani eleştiriyi kabul edemiyorlar mı bilmiyorum.
En tuhafı da ne biliyor musunuz , yıkadığı bulaşığnda çok temiz olduğunu falan sanıyor.
“Ne güzel tertemiz oldular ha şöyle” diyor :(

Ay ben yazdım sandım. Teyzeye kadar aynı. Biz bi kere kv ile hastaneye gittik. Namaz vakti geldi. Yakında cami var. Abdest alırken bi baktım o tuvalette ayakkabıyı çıkarmış öyle yere basıyor . Eşarbı lavabo ya deyiyor. Ben şok. ... Ama değişmezler. Benimki su şişesi ni tuvalet lavabosunda dolduruyor. Ordan soğuk akıyomuş. Ben de gelirlerse her yeri temizlerim. Gidersem aynen çorap çıkar hemen duş alırım çocuklar ı yıkarım. Allah tan eşim titiz. Sen nasıl çıktın bu aileden diyorum .

Sizin kayınvalide abdesti sadece bazı bölgelerini ıslatmak sanıyor sanırım :işsiz: yahu bunun amacı zaten temizlik ama kadın ayagıyla basmış bence en iğrenci buydu :kusmuk: valla burada okudukça hayret ettim, nasıl insanlar bunlar yao_O

işin kotusu bebek olunca gelseler dahı ellerı temız mı değilmi dokunacakalrı zaman ellerını yıkıcaklarmı yıkamıcaklarmı en kotsuu bence bu.

Ayy öyle isterdim ki temiz olsunlar, 1 tabak yemeği içine sinerek yiyeyim..
1-2 defa farklı konularda şunu şöyle yapalım böyle yapalım diye uyarmaya kalktım, kv bana uzaydan gelmişim gibi bakış attı.
Yani eleştiriyi kabul edemiyorlar mı bilmiyorum.
En tuhafı da ne biliyor musunuz , yıkadığı bulaşığnda çok temiz olduğunu falan sanıyor.
“Ne güzel tertemiz oldular ha şöyle” diyor :KK43:

Onlar değişmez, asla! Ben eşime bile 2 yıldır dışarıdan gelince el yıkamayı öğretemedim, ki annesi inanılmaz titiz bir kadın, benim 10 seviye üstüm ama eşim diklat etmiyor biraz pasaklı. Sizinkilerin değişeceğibi hiç sanmıyorum. Ama gidip gelmiyorsunuz Allah tan çok dert etmeyin bence. Çocuk olunca da, evinize mi geldiler açıkça uyaracaksınız, lütfen herkes ellerini yıkasın diyip doğru banyoyu göstereceksiniz! Küserse küssünler.

dikkat edilmeyecek seyler degıl ben de asırı rahatsız olurdum

benım 5 yasındakı kızım bıle kapıda ayakkabısını cıkarır ayagını ıcerı koyar sonra dıgerını cıkarır
daha bırgun ayakkabıyı cıkardıktan sonra kapı önune basıp ıcerı gırdıgını görmedım

nasıl görurse öyle...

tuvalete gırer bı yere dokunmadım ellerımı yıkamayayım der:) ben oturtuyorum bazen klozete, poposunu da ben temılzıyorm

yıne de kabul etmıyorum hıc bıyere dokunmamıs olsa bıle ellerını suyun altından gecırtıyorumm

nasıl görur ögrenırse oyle olur çünkü

ben ısyerındekı wcye gırerken bıle kapıları peceteyle tutuyorum

hepsı unı mezunu ama okumayla da alakası yok el yıkamayan burada da var

Benim Kv de pis çok zor biliyorum ama bir toz almaz lavabolarını temizlemez
Her yemeğinden saç çıkar, çıkmadığını görmedim bugüne kadar
İğreniyorum her gittiğimde
Ama değişmez
Temizlik insanın içinden gelen birşey çünkü

bi de ben cocuk uzerınden konusuyorum etrafımdakılere

kızım tuvaletten sonra el yıkanır sakın unutma
kızım ayakkabını cıkarınca kapının önune aman basma
dısarıdan geldık hemen eller yıkansın vs dıye yüksek sesle:)

msj verıyorum kendımce:)

parka gıdıp gelınce ılk işi ellerını yıkayıp uzerını cıkartmaktır
cok zor seyler degıl bunlar hayatın rutınınde olan sıradan seyler

ben annemlerın evıne gıttıgımde lavoba felan pis görsem kızıyorum bı suru
su dokmek cıflemek zormu temız bırakın, dişlerını fırcala elını yıka vs
(kaldıkı gercekten temızler bu söyledıklerının bırtanesını bıle yapmazlar)
ama ben kendı evımde bıle banyo takıntım yuzunden 2 gune bır cıfleyıp halı paspas degsıtrdıgım ıcın:)
herkesın temızlık anlayısı farklıdır da bazı şeyler cok nettir

kızı felan yok mu o da görmuyo uyarmıyor mesela

bi de ben cocuk uzerınden konusuyorum etrafımdakılere

kızım tuvaletten sonra el yıkanır sakın unutma
kızım ayakkabını cıkarınca kapının önune aman basma
dısarıdan geldık hemen eller yıkansın vs dıye yüksek sesle:)

msj verıyorum kendımce:)

parka gıdıp gelınce ılk işi ellerını yıkayıp uzerını cıkartmaktır
cok zor seyler degıl bunlar hayatın rutınınde olan sıradan seyler

Öyle evet, olması gereken şeyler ekstra bir şey beklemiyorum..
Mesela evi dağınık olabilir, ama etrafın temiz olduğundan emin olsam hiç takılmam ben.
Bundan sonra şey yapacağım, karar verdim..

Demiştim ya eve döneceğimiz zaman ayakkabımı giyerken çorabımı değiştiriyorum diye , onların görmeyeceği şekilde yapıyordum kapı önünde bunu, herkesten önce kalkıp, bunu artık ayan beyan ortada yapacağım..

Görsünler, ne kadar huylandığımı rahatsız olduğumu..
Ben onları rencide etmemek kırmamak için yapmadım bunu yanlarında artık gözlerine sokar gibi yapacağım..
Arkamdan neler konuşurlar artık :)

ben annemlerın evıne gıttıgımde lavoba felan pis görsem kızıyorum bı suru
su dokmek cıflemek zormu temız bırakın, dişlerını fırcala elını yıka vs
(kaldıkı gercekten temızler bu söyledıklerının bırtanesını bıle yapmazlar)
ama ben kendı evımde bıle banyo takıntım yuzunden 2 gune bır cıfleyıp halı paspas degsıtrdıgım ıcın:)
herkesın temızlık anlayısı farklıdır da bazı şeyler cok nettir

kızı felan yok mu o da görmuyo uyarmıyor mesela

1 tane kızı var benden 2 yaş küçük evli, o annesi kadar pis değil ama temiz de değil.
Mesela onun evine her gidişimde tuvalete girsem lavaboya bakarım sabun yok, x sabun nerede diye sorarım bana , sabun yeni bitmiş bulaşık deterjanını vereyim der..
Düşünün elimi bulaşık deterjanı ile yıkarım..
Bu sabun hiç mi olmuyor, hep benim gelişime yeni bitmiş oluyor..
Görümce tuvaletten çıkınca napıyor görmedim ama, her çıkışında gidip mutfaktan pril alıp elini yıkamadığından eminim, ki hadi yıkıyor olsun Emin’im mutfak lavabosunda yıkıyordur ..:kusmuk:

Tam benim içimi anlatmışsınız ben de kafayı yiyeceğim ne yapacağım diye Buzdolabı kıl içerisinde hem dışı kıl dolu,hem içerisi,tuvalet sifon çekme alışkanlıkları yok ve her yemekten kıl çıkıyor ne yemek yemek istiyorum ne de başka birşey sonra da en ufak bir sorun da sen benim yemeklerimi beğenmiyormusun?Madem öyle sen süpür,sil.Ben kendi evimin işini bitirip,bir de onunkini mi yapıyım ??

Tam benim içimi anlatmışsınız ben de kafayı yiyeceğim ne yapacağım diye Buzdolabı kıl içerisinde hem dışı kıl dolu,hem içerisi,tuvalet sifon çekme alışkanlıkları yok ve her yemekten kıl çıkıyor ne yemek yemek istiyorum ne de başka birşey sonra da en ufak bir sorun da sen benim yemeklerimi beğenmiyormusun?Madem öyle sen süpür,sil.Ben kendi evimin işini bitirip,bir de onunkini mi yapıyım ??

Aynen öyle..
sizinki de çok pismiş.
Kıl tüy görmedim, bunu dedim yanyakında görürüm kesin :)
Ne yapılır ne yapılmalı bilmiyorum..
Siz ne yapıyorsunuz mesela evinize geldiklerinde ?

Aynen öyle..
sizinki de çok pismiş.
Kıl tüy görmedim, bunu dedim yanyakında görürüm kesin :)
Ne yapılır ne yapılmalı bilmiyorum..
Siz ne yapıyorsunuz mesela evinize geldiklerinde ?
Yemek yiyoruz mesela mutfak mermerini sildiğimiz bezle salon masasını silmeye çalışıyorlar o olmaz diyorum toz alma bezi veriyorum.Görümce işten geldiğinde banyom da ayaklarını yıkamış.Benden havlu da istemedi ve hangi havluyu kullandığını bilmiyoruz.Ben de o gittikten sonra bütün havluları yıkadım.

1 tane kızı var benden 2 yaş küçük evli, o annesi kadar pis değil ama temiz de değil.
Mesela onun evine her gidişimde tuvalete girsem lavaboya bakarım sabun yok, x sabun nerede diye sorarım bana , sabun yeni bitmiş bulaşık deterjanını vereyim der..
Düşünün elimi bulaşık deterjanı ile yıkarım..
Bu sabun hiç mi olmuyor, hep benim gelişime yeni bitmiş oluyor..
Görümce tuvaletten çıkınca napıyor görmedim ama, her çıkışında gidip mutfaktan pril alıp elini yıkamadığından eminim, ki hadi yıkıyor olsun Emin’im mutfak lavabosunda yıkıyordur ..:kusmuk:

:kusmuk:Off görümce de betermiş, nasıl sabun yok deterjan vereyim, o pis elle detarajan kutusunu mu alıyor her defasında, bence bu gidişinizde küçük sıvı sabunlar oluyor ya, baktınız yok, alın koyun onu. Azcık anlasınlar da utansınlar! Ben de titiz biri değilim, 10 gün ev süpürmediğim olur, sabah çık akşam gel inanın fırsatım olmadığı oluyor ama ne bileyim tuvalet hijyeni, kişisel temizlik başka şeyler, bunlar ihmal edilecek şeyler değil :confused:

Ay şuan titiz ve pasaklıları birbirine tedavi amaçlı gönderen programı izlemiş gibiyim. Bu ne? Midem bulandı pislikten. Sizinde halıları falan yıkamaya göndermeniz fazla geldi.

Eşinizle bir konuşun bence. Oda yadırgamıyordur muhtemelen. Ama sonuçta yadırgayan biri var. Tek çözümü o bulur gibi geliyor.

Back