• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

Dediğiniz gibi yetiştirme tarzından ben annemin evinde öyle gördüm şimdi cocuklarımda bende ne görüyorsa ona dikkat ediyor çocuklarım dışardan gelen insanlardan daha çok dikkat ediyor temiz girip cıkıyor

Benim tanidigim biri deboyle ...wcden cikarken taşa basip cikar elini yikamaz:deli: cok temiz oldugunu iddaa ediyor ..boyle insan degismez ..siz temizlersiniz o devam eder yapmaya..akil sagliginiz bozulur :deli: cidden kv kp lafta edilmez zaten sallamazlar :anne: allah sabir versin...bir yere gitmistim duvarlarda orumcekler ..yerlerdeki hali yapis yapis eve gelip kosarak banyoya gitmistim..ben cok titiz degilim ama bu asiri kotu :bicak:

Birde bulaşık yıkarken o kadar dikkatsiz davrananlar var ki yerlere suyunu akıta akıta sınır oluyorum onuda akıtıp sılmıyor bile basıp gıdıyor

Biliyor zaten. Kendisine de dedim böyle böyle , gidip görüyorsun durumu ben nasıl evime gönül rahatlığıyla kabul edeyim diye..
Ben onlar her gittiğinde halıları toplayıp yıkamacıya mı vereceğim,hadi bu durumlar olmasa yemekten kalkıp ellerini yıkamasalar, ama evleri yaşanacak halde olsa takılmayayım..
Ama yok, ben dediğiniz gibi tuvaletten çıkıp ellerini yıkamayan birilerinin ne yemeklerini yerim, be evlerine istekli giderim..
Bence esinize deyin ikaz etsin mesela babasi geldi eve yemek yencek baba sen elini yikadnmi yikasana nimet carpilcan desin tu aletten cikarken anne dikkat et pos yete basyon hatret ya desin annesi bulasik yikarken masus gelsin ha masallah anne butun hepsini bi yikamada hallettin aralarinda kalinti kalmis bak desin gostersin yada yemekte ay bu kasigin ustu ne bole igrenc iyi yikamadinizmi bunu hayret ya desin ama bu lafı onlarin yannda sana solesin kizarakta alinmasinlar bu lat bizi evinde istemyo izi begenmyo demesin. Onlarin yannda sanada lag solesinki sende de ben yapmadm annem yikadi etti dersin ozmanda o da anne ya ne bu bole desin ozmana dengede omur hersey

Onu bırakta yarın öbür gün çocuğun olursa ne yapacaksın hepsi bir güzel minciklicak o çocuğu :olamaz:

Keşke. Bu tarz konulara dikkat ederek gelsin evime gelenler canımı yesin :)
İnanın bu temizlik anlayışım takıntı değil, temiz olduğundan emin olduğum biri geldiğinde evime arkasından ne evi silerim, ne extra bir şey yaparım.
Beni bu aile bu hale getirdi.
Bakın ben de sizin gibiydim belki hala öyleyimdir. Eşime oğluma dışarıdan eve gelince direkt üstlerini değiştirmelerini söylerdim hatta oğlumu çoğu zaman eğer dışarıda çok oynadıysa kapı önünde soyar banyoya sokardım. Ama düşündükçe benim dışarıdan gelen kıyafetle oturmadığım koltuğa dışarıdan gelen insanlar oturuyor. Evime gelen tuvaleti temiz kullanıyor mu emin olamıyorum. Kayınvalidemde görümcemin çocuğunun tuvalete nasıl girdiğini görüyorum çıldırıyorum içeri terliksiz girip orda giyiyor terliği daha bir sürü şey. Eşimin sülalesine koloni olarak zaten tuvalet konusunda hep aynı davranış var çocuklara öğretirken. Her gidenin arkasından gece yarılarına kadar halı sildim koltuk sildim. Ve bu öyle bişey ki insan asla tatmin olmuyor. Şimdi çok uzaktayım evime gelenin gidenim olamaz ama geçici süre. Kendimi aştım bunları diye telkin ediyorum ama bilmiyorum tekrar sınandığımda ne olacak.

Onu bırakta yarın öbür gün çocuğun olursa ne yapacaksın hepsi bir güzel minciklicak o çocuğu :olamaz:

İşte onu düşündüğüm İçin ilk gidişimde çoraplarımı değiştirdiğimi görecekler..
Hafif gülerek te, benim evime gelen temiz gelsin, pis gelen gelmesin dicem tabi onlara direkt değil de ima eder şekilde..

İşte onu düşündüğüm İçin ilk gidişimde çoraplarımı değiştirdiğimi görecekler..
Hafif gülerek te, benim evime gelen temiz gelsin, pis gelen gelmesin dicem tabi onlara direkt değil de ima eder şekilde..

İşin çok zor Allah kolaylık versin eşine soyle o uyarsin çoğu zaman sen birşey dersen 1 e 1000 katılır

Vallahi konu sahibinin yazdiklari hicbisey.kv ye ve bi gorumceme cok nadiren giderim.cocuklarin arkasinda esimle golge gibi dolasiriz biyerleri ellemesinler diye.eve gelir gelmez de coraplari cikarir gece bile olsa cocuklari yikamadan yataga sokmam.
Gorumcem cocuga tuvalet egitimi veriyo guya.altta bez yok cocuk heryere iseyip geziyo.bazen cocuk kaka yapio yere lap diye dusuyo poposundan.yerden kakayi alip islak mendille yalandan siliyo yeri.ayyy neyse sustum ben..
:duduk::oha::kusmuk:

Bende de var benzerleri. Halıları koltukları siler yastıkları makineye atardım. Bütün evi kırklardım. Her hafta yapıyodum bunu. Eşim Allah tan titiz bi adam. Annesigilden döndüğümüzde içeri basmadan çoraplarını çıkarırdı kapıda. Artık çok seyrek görüşüyoruz çok şükür. Çok zor oluyodu sık görüştüğümüzde ama mecbur her defasında dip köşe giriyodum. Yoksa hasta olurdum. Yemeği de ben yapıp götürürdüm, kağıt havluya kurulardım ellerimi. Oğlumu da her dönüşte önce banyoya sokar bi temiz yıkardım :) veya gelip gittiklerinde yıkardım. Çok zor gerçekten Allah kolaylık versin size de..

İyi geceler hanımlar,

Eşimin ailesi ile ilgili bazı sorunlar var, öncelikle en büyük sorun “temizlik anlayışları”..
Bununla nasıl başa çıkarım, nasıl görmezden gelebilirim bunca beni huylandıran temizlik anlayışlarını size danışmak isterim..

Şöyle başlayayım,
2 yıla yakındır evliyim, evine sadece 2 defa davet ettim..
Nedenlerini sıralayacağım.
İlk gelişlerinde kapıyı açtım ve gördüm ki babası ayakkabısını direkt çıkarmış ve kapının dışındaki zemine basıyor ve öylece girdi eve ( kapının önündeki mermer değil, orayı devamlı silerim oraya bassa bile sorun değildi, kapıya yöneldiği andaki zenine basıyor)..
Böyle şeylerden nefret ederim, milletin gelip geçtiği yere basarak o pisliği benim evime taşıdı..

Kendi evlerinde ise;
Aynı dediğim şekilde annesi,babası ,tüm ailesi dış kapılarına 1 metre uzak mesafede ayakkabılarını çıkarıp binanın içinde yürüyerek evlerine giriyorlar..

Kendilerine ait ufak bir dükkanları var, akşama kadar kv-kp orda oluyor, akşam onlara gittiğimizde dükkana uğrayıp evlerine birlikte gidiyoruz genelde , eve giriyoruz el yıkamak gibi bir alışkanlık hiç yok, (akşama kadar paraya dokunuyorlar,ve iğreniyorum resmen).. sonra annesi yemek yapmaya girişiyor..
Tabiki ben aç dönüyorum..
1-2 defa farklı konularda şöyle yapalım diye uyarır gibi davrandım ve bana imalı imalı bakmıştı kv. Ellerini yıkaması konusunda ikaz edemem..

Onun dışında bir de tuvalet mevzusu var ki;
Tuvalet terliklerini çıkardıkları alana ayaklarıyla basıyorlar ve öylece eve giriyorlar!!
Evet,Paspas gibi bir şeyin üzerine terliği çıkarıp ayaklarını da oraya basıp içeri giriyorlar..
Tuvalet içindeki su tası tuvalet taşının hemen yanında..
O tas batıyor, ve onu temiz su kovasına koyup artık tuvalet temizliklerini nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum..

Tuvaletten çıkınca el yıkamak gibi bir şey yok, geçen gün mevlütleri vardı..
Teyzesi gözümün önünde tuvaletten çıktı ve lavaboyu es geçerek direkt salona geçti..

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..
Bulaşık süngeri ve o sarı bez kir içinde..
Tavuk haşlayıp suyunu süzdüğü leğene biraz sonra hiç yıkamadan salata yapıyor..

Ben kendilerini Ramazan içinde 1 defa davet edeceğim, ve ertesi gün halıları toplayıp yıkamacıya verip , koltuklarımı vs sileceğim..
Evime temiz gelen insanın başımın gözümün üstünde yeri var.
Yanlış anlaşılmasın, misafir ağırlamaktan kaçmak değil benimki. Umarım anlatabilmişimdir..

Kendileri ile arama ciddi bir mesafe koydum..
Bu tarz konular benim çok hassas olduğum konular.
Evlerine gittiğimde çantama hep yedek çorap koyup, ayakkabımı giyeceğim an çorap değişimi yapıyorum..

Ama ben nereye kadar böyle davranabilirim..
İlerde çocuğum olduğunda sık gidip gelmeye başlayacaklar muhtemelen, nasıl kabulleneceğim bu durumu..
Onların her geliş gidişinde tüm evi baştan sona nasıl temizleyeceğim her seferinde..
Çünkü başka yolu yok görmezden gelemem anlattığım şeylerin 1 ini bile..

Siz ne dersiniz ? Ben mi abartıyorum ?
Nasıl davranayım, ne yapayım ..
Gerçekten benim için önemli bir konu.
Konum çok uzun oldu , hakkınızı helal edin..
Bu kisiler sizin anneniz babaniz da olabilirdi...

Bakın ben de sizin gibiydim belki hala öyleyimdir. Eşime oğluma dışarıdan eve gelince direkt üstlerini değiştirmelerini söylerdim hatta oğlumu çoğu zaman eğer dışarıda çok oynadıysa kapı önünde soyar banyoya sokardım. Ama düşündükçe benim dışarıdan gelen kıyafetle oturmadığım koltuğa dışarıdan gelen insanlar oturuyor. Evime gelen tuvaleti temiz kullanıyor mu emin olamıyorum. Kayınvalidemde görümcemin çocuğunun tuvalete nasıl girdiğini görüyorum çıldırıyorum içeri terliksiz girip orda giyiyor terliği daha bir sürü şey. Eşimin sülalesine koloni olarak zaten tuvalet konusunda hep aynı davranış var çocuklara öğretirken. Her gidenin arkasından gece yarılarına kadar halı sildim koltuk sildim. Ve bu öyle bişey ki insan asla tatmin olmuyor. Şimdi çok uzaktayım evime gelenin gidenim olamaz ama geçici süre. Kendimi aştım bunları diye telkin ediyorum ama bilmiyorum tekrar sınandığımda ne olacak.

İnşallah aşmışsınızdır, ya da onlar değişmiştir, zor ama..
Gerçekten zor böyle yaşamak ..
Arkadaşım olsa görüşmem olur biter, ama bu durum farklı maalesef..evime falan çağırmadığım için benden pek fazla hoşlanmıyorlar, hissediyorum..
Hiç te önemli değil, ben de kendilerinden haz etmiyorum zaten.
Mesela benim annem zaten çok temizdir, ama eşimle gitsem aileme extra dikkat eder mesela bazı şeylere..
Verdiği değerden bence bu..
Ama ben onun ailesine gidince bunu göremiyorum..

Mesela önceki bir gidişimizde yine dükkanlarına uğradık kv nin baş parmağı bayağı bi kanamış, yani tırnaklarının arası kıpkırmızı önce anlayamadım, ne oldu dedim yara çıktı dedi.
Ama kan kurumuş insan bi elini yıkamaz mı ,zaten paraya da değiyor.
Sıcak ekmek varmıştı bana bölmüş ekmek veriyor ye diye, hayır hayır yemicem dedim. İstemsizce verdim o tepkiyi o da bi tuhaf oldu , ama iğrenç değil mi . Zor değil ki el yıkamak..
Vallahi ne diyeyim Allah kolaylik versin canim cok zor

Gözünüzün önünde girilsin tuvalete, ve umursamazca çıkılıp el kol yıkanmadan ve 15-20 dk sonrası yemek servisinde el ile sarmaya , tavuğa vs girilsin. Siz yiyebilirsiniz bir şey demeyeceğim..

Dışarıdan yeme mevzusu ise, çok oldu sipariş verip te gözümün önünde rahatsız olduğum şeyler, ve siparişten vazgeçişlerim..
Güvendiğim şeyler, ve güvendiğim yerler dışında dışarıda yemek te yemem..

Herkes beni ilgilendirmez, ben kendi hayatımdan ve hayatımdaki insanların da davranışlarıyla ilgilenirim..
Herkesi bilmem ama 26 yaşındayım ve kendi aile çevremde çok sayılı Kişiler böyle gördüğüm..

Ha bunları bilip görüp te yine de oralı olmadan davranmak ta bana ters.
O kadar midesi geniş bir insan da olmadım.
Ben zaten temizlik anlayışlarını savunmuyorum sadece bu kadar dikkatli olup da dışarıda yapılan yemekleri yiyebilmenize şaşırıyorum. Güvendiğiniz yerde hazırlanan yemekler hijyenik ortamlarda hazırlanıyor ve buna çok dikkat ediliyor olabilir ama o yemeğe bir kişinin eli değmiyor. Örneğin bir tost makinasının ne kadar temiz olduğunu düşünüyorsunuz yada bir fritözün ve içinde kullanılan yağın. Yediğiniz salatayı sirkeli suda mı bekletiyorlar? Salatayı doğrayan kişinin tuvaletten sonra ellerini yıkayıp yıkamadığının garantisini kim verebilir? Eldiven kullanmak da hijyen değildir sonuçta o eldivenle de heryere dokunuyor önemli olan gıda dışında bir seye her dokunduğunda değiştirmesi. Yada sizin temizlik anlayışınıza göre adam gün içinde 10 kere tuvalete gidiyor hadi diyelim ellerini de yıkıyor peki tuvalete girdiği klozet kapağı açıkken sifonu çektiği daracık tuvalette pantolonunu topluyor ve elini yıkıyor çok temiz dimi ama aynı üniforma ile gidip tezgaha yanaşıp sebze doğruyor. Benim eşim mutfak şefi, çok lüks ve büyük otellerde çalıştı çalışıyor. Hani tavuk süzdü yıkamadan aynı süzgeçte salata yaptı dediniz ya he işte bana çok masum geldi. Çiğ et ve balık doğradıkları tezgahta ve aynı bıçakla sebze meyve doğruyorlar ve bunu yapan bölümün şefleri. Eşimin işi ile ilgili hijyen konusunda asla tahammülü yoktur defalarca kızmasına rağmen yine de gizlice yapmaya çalışanlar var. Hadi bunlar görünenler bi şekilde engelledi her elemanın da ellerini yıkadığına, eldivenini değiştirdiğine bakamaz ki. Sizin kadar temiz olup da (kendi evimde gezdiğim kıyafetle yatağıma oturmayacak kadar) bunları düşünmeden dışarda yiyip içenleri asla anlamıycam zira evimde kedi var diye bir bardak suyumu içmeyenler dışarda fast foodun dibine vuruyorlar.

Ben zaten temizlik anlayışlarını savunmuyorum sadece bu kadar dikkatli olup da dışarıda yapılan yemekleri yiyebilmenize şaşırıyorum. Güvendiğiniz yerde hazırlanan yemekler hijyenik ortamlarda hazırlanıyor ve buna çok dikkat ediliyor olabilir ama o yemeğe bir kişinin eli değmiyor. Örneğin bir tost makinasının ne kadar temiz olduğunu düşünüyorsunuz yada bir fritözün ve içinde kullanılan yağın. Yediğiniz salatayı sirkeli suda mı bekletiyorlar? Salatayı doğrayan kişinin tuvaletten sonra ellerini yıkayıp yıkamadığının garantisini kim verebilir? Eldiven kullanmak da hijyen değildir sonuçta o eldivenle de heryere dokunuyor önemli olan gıda dışında bir seye her dokunduğunda değiştirmesi. Yada sizin temizlik anlayışınıza göre adam gün içinde 10 kere tuvalete gidiyor hadi diyelim ellerini de yıkıyor peki tuvalete girdiği klozet kapağı açıkken sifonu çektiği daracık tuvalette pantolonunu topluyor ve elini yıkıyor çok temiz dimi ama aynı üniforma ile gidip tezgaha yanaşıp sebze doğruyor. Benim eşim mutfak şefi, çok lüks ve büyük otellerde çalıştı çalışıyor. Hani tavuk süzdü yıkamadan aynı süzgeçte salata yaptı dediniz ya he işte bana çok masum geldi. Çiğ et ve balık doğradıkları tezgahta ve aynı bıçakla sebze meyve doğruyorlar ve bunu yapan bölümün şefleri. Eşimin işi ile ilgili hijyen konusunda asla tahammülü yoktur defalarca kızmasına rağmen yine de gizlice yapmaya çalışanlar var. Hadi bunlar görünenler bi şekilde engelledi her elemanın da ellerini yıkadığına, eldivenini değiştirdiğine bakamaz ki. Sizin kadar temiz olup da (kendi evimde gezdiğim kıyafetle yatağıma oturmayacak kadar) bunları düşünmeden dışarda yiyip içenleri asla anlamıycam zira evimde kedi var diye bir bardak suyumu içmeyenler dışarda fast foodun dibine vuruyorlar.

Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz bir şey diyemem..
Genelde hep evde yemek pişirir ve yerim, dışarıda ise balık , İskender vs. Bunlar da tabiki güvendiğim yerler olmak üzere yerim..
Fast food yemeyeli yıllar olmuştur belki..
Haklısınız, her şey belli bir yere kadar engellenir..

Back