Annesinin gelmesi saygısızlık olmuyordur ama ne berbat insanlar var ya.Berbat bir şey, ben tecrübe etmiştim. İyiydi de aramız. Mesela sigara kullanıyorum, kv var diye tatilde sigara içememiştim keyfimce. Saygısızlık oluyormuş.
Çok haklısınız. Zaten insan gibi fikrini sorsa direkt istemem demezdi kuzenim. ‘Annemi de alıcam’ demesi ne münasebete getirmiş mevzuyu.Ederim de bu şekilde degil. Uslup haber verme gorus alma gibi gibi unsurlar onemli
Fevri davranılsa napar? Şiddet mi uygular yani beklenir mi kendisinden, böyle bir adam mıdır? Karısı valizini toplasa ve git dese, iki tokat mı atar? Tekme yumruk mu dalar? Neden insan "Öfkemi ifade edersem, dayak mı yerim acaba?" diye korktuğu biriyle evlenir?Keşke her erkek hatasını anlayıp, şu lafları söyleyen karısının duygularını düşünüp; ‘evet, hata ettim’ diyebilse. Valla ne yalan söyliyim, ben korkuyorum artık. Şöyle yap, böyle yap demeye. Neler okuyoruz. O yüzden fevri davranılmasından kaçınıyorum
Yok, şiddetini duymadım kendisinin ama ben biraz bu konulara hassasım bilmiyorum belki benim başımdan berbat bir evlilik geçtiği içindir.Fevri davranılsa napar? Şiddet mi uygular yani beklenir mi kendisinden, böyle bir adam mıdır? Karısı valizini toplasa ve git dese, iki tokat mı atar? Tekme yumruk mu dalar? Neden insan "Öfkemi ifade edersem, dayak mı yerim acaba?" diye korktuğu biriyle evlenir?
Kötülük görmemek tatile birlikte gitmek için bir kriter değil ama tabi bunu bu kafada birine anlatamazsın. Kuzeniniz bence böyle bir insandan kendini kaçsın kurtarsın. Sormak bile yok, o zaman bütün tatillerine anacığıyla başbaşa gidebilir.Eşi demiş ki ‘annem sana ne yaptı, kızı gibi seviyor seni’ manipüle ediyor yani pis herif.
Hayır, zaten şiddetli tartışmaları olmuş. İstemiyorum deyince ağzını bozmuş pis herif. Kuzenim de öyle pısırık bir tip değil. Bunu kabullenip oturmayacağını biliyorum.Ne desek boş olacak şimdi, tantana olmasın diye kuzenin kuzu kuzu kocasına uyacak bu devran böyle gidecek, o adam musvettesi de her fikrine karşı çıkildiğında aynı tavrı sergileyecek. Bu nokta tam o kabulleniş ya da reddedis noktası, sonrası ona göre şekillenir. Kendi kararini kendisi versin kuzenin. Nedense ben bu işin burada kalacağını düşünüyorum
Sizinki de talihsiz olmuşBen de asla istemem ne kendi annemi ne eşimin annesini. Annemle ayrı tabi giderim. Ona da eşimi götürmem ben de.
Sonucu yazarsın bayramdan sonra görürüz, inşallah dediğin gibidirHayır, zaten şiddetli tartışmaları olmuş. İstemiyorum deyince ağzını bozmuş pis herif. Kuzenim de öyle pısırık bir tip değil. Bunu kabullenip oturmayacağını biliyorum.
Mal diyen şiddet de uygulayabilir kovmak zor bence.Valizi eline tutuşturmak ve evden çıkarmak lazım. "Hadi git o ettiğin lafları düşüne düşüne tatilini yap annenle. Doğru cümleleri bulana kadar da dönme" diye yollamalık.
Kayınvalidem ile tatile tabiki giderim neden gitmeyim ki ama her zaman degil. Yani olacak zaman var olmayacak zaman var uslüp aşırı çirkin hakaretler de cabası. Kadın tek kaldı diye her yere mi gitmesi lazım ne alaka yaniSelam hanımlar. Sorum başlıkta.
Kardeşim gibi sevdiğim bir kuzenim var. Beni aradı biraz önce ağlayarak. Eşiyle bayramda gitmek üzere birkaç günlüğüne tatil planı yapmışlar. Eşinin annesi tek yaşıyor, kp vefat etmiş. Gidecekleri il kv’nin yaşadığı ile yakın. Tatil beldesi. Eşi de ‘annemi de alıcam’ demiş. Asla sormak yok, alalım mı vs. Kuzenim de ‘ne işi var annenin bizimle tatilde, karı koca olarak gitmek istiyorum’ demiş. Bunun üzerine eşi sinirlenmiş birden hakaret etmeye başlamış. ‘İleride çocuğun olursa sana da o böyle yapsın, seni tek bıraksın o zaman anlarsın’ vs demiş. Anlayışsız, m*l, saygısız, g*rizekalı gibi hakaretlerde bulunmuş. Asla konuyu sakince konuşmak yok. Bir de kuzenimin babasına ağır bir laf etmiş,’seni yetiştirememiş bilmem ne baban’ demiş. Kuzenim de şok olmuş tabi.
Ben de ne diyeceğimi bilemedim. Şu an için fevri hareket etme, kendini tehlikeye atma çünkü gözü dönmüş hayvanın dedim.
Siz olsanız nasıl bir tepki verirsiniz eşinize? Fikirlerinizi merak ediyorum. Ben nasıl bir akıl vereceğimi bilemedim.
(konu bana ait değil gerçekten kuzenim, ben evli değilim zaten)
Kocası, kayın pederine kadar lafın içine katmış, hakaretler etmiş kuzeninize. "Ne biçim konuşuyorsun sen?!" diye çıkışamasın mı kadın? Alttan alırsa, aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı bozulmasın'a bağlarsa daha çok laf işitir böyle. Ben fevri davranırım, sonucuna da katlanırım. Dövmeye kalkarsa zaten direkt darp + boşanma. Hakarete devam eder, haklı gibi kendini savunursa da boşanmaya kadar yolu var, geri adım atmam. Kuzeniniz kendisi bilir.Yok, şiddetini duymadım kendisinin ama ben biraz bu konulara hassasım bilmiyorum belki benim başımdan berbat bir evlilik geçtiği içindir.
Ya, hayır hiç öyle değil aslında. Kendisi konuyu açsaydı daha sağlıklı anlaşılırdı. Ben dış kapının dış mandalı olduğum için, fikirlerinizi de merak ettiğim için öylesine açtım konuyu. O hakaret etti, kuzenim de pısıp oturmadı tabi. Zaten evden çık git gözüm görmesin demiş. Gitmiş pis herif de. O arada ağlayarak aradı beni böyle böyle oldu diye. Ben de bu saatte kavga çıkarma, bir uyu kendine gel sabah sağlıklı düşün dedim. Haklıyken haksız duruma düşecek bir şey yapmasın istedim.Babama küfredecek ve benim derdim kaynanamla tatile gitmek olacak..bence kabul etsin. Muhtemelen başka da şansı olmayan biri zaten. Neyine güvenip istemiyorum diyor.. babasına hakaret eden adamın hiç bir özür telafi olmadan koynuna giren her şeyi kabul eder bence
Bunlar benim için boşanma sebebi. Hele babama laf söyleyecek, bak delirdim burda düşüncesi bile korkunç.Anlayışsız, m*l, saygısız, g*rizekalı gibi hakaretlerde bulunmuş. Asla konuyu sakince konuşmak yok. Bir de kuzenimin babasına ağır bir laf etmiş,’seni yetiştirememiş bilmem ne baban’
Ya, hayır hiç öyle değil aslında. Kendisi konuyu açsaydı daha sağlıklı anlaşılırdı. Ben dış kapının dış mandalı olduğum için, fikirlerinizi de merak ettiğim için öylesine açtım konuyu. O hakaret etti, kuzenim de pısıp oturmadı tabi. Zaten evden çık git gözüm görmesin demiş. Gitmiş pis herif de. O arada ağlayarak aradı beni böyle böyle oldu diye. Ben de bu saatte kavga çıkarma, bir uyu kendine gel sabah sağlıklı düşün dedim. Haklıyken haksız duruma düşecek bir şey yapmasın istedim.Kocası, kayın pederine kadar lafın içine katmış, hakaretler etmiş kuzeninize. "Ne biçim konuşuyorsun sen?!" diye çıkışamasın mı kadın? Alttan alırsa, aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı bozulmasın'a bağlarsa daha çok laf işitir böyle. Ben fevri davranırım, sonucuna da katlanırım. Dövmeye kalkarsa zaten direkt darp + boşanma. Hakarete devam eder, haklı gibi kendini savunursa da boşanmaya kadar yolu var, geri adım atmam. Kuzeniniz kendisi bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?