KV ile çeyiz alışverişi

Valla insan kendi annesiyle Kardeşi yle bazen anlasmyo ne bilim yakınından bile görüyo bazen ben kaynana o bu şu bunlardan da beklerim samimi gelmiyo bana yine de sizin bilcgnz hakkinizda hayırlısı

Bence kendiniz alın. Onlar bir şey demese bile ben kendime yediremezdim. Kızın çeyizi bunlar erkek neden alsın ki? Yazıl günah alacakları dünya kadar şey var zaten. Kesinlikle kabul edilmemeli bence. İstiyorlarsa günlük alsınlar 1 takım. Ama asıl mutfak çeyizi size ait.
ben de öyle düşünüyordum da heves edince tamam dedim :) 1 tane çocuğu var zaten sanırım elinden geleni yapmak istiyor

Olabildigince az sey aldirin. Sonra basiniza kakilacaklar.
Benim kayinvalidem bana isteme gunu bir set takti. O zamanin parasiyla 125 bin verdi ona. Boynumu agritti o denli agir bir sey. Daha dugun olmadan "babanin evinde ne gordun ki? Babanin evini satsan bunu alamazsin" diye konusmaya basladi

Tabi ki seti bana kiymet verdigi icin degil sosyetik cevresine gosteris yapmak icin takmisti.
Neyse setini geri verdim. Nikaha kendisini davet bile etmeden evlendik. Kafam cok rahat.

Bence bu devirde herşey ortak. Eğer iki taraf sorun etmeyecekse alınmasında bir problem yok. Annen sorun etmiyorsa sen de etme. Başka eksiklerini al sen de. Benim kuzenim yeni evlendi. Herşeyi ikisi birlikte yaptılar aileler de destek oldu mutfak eşyası da dahil bu dediğime öyle çeyiz falan demedi kimse. Çok da güzel kurdular evlerini. Evlenmeden ne yapılıyorsa yapılsın engelleme. Evlendikten sonra kimse bişey yapmaz.

Olabildigince az sey aldirin. Sonra basiniza kakilacaklar.
Benim kayinvalidem bana isteme gunu bir set takti. O zamanin parasiyla 125 bin verdi ona. Boynumu agritti o denli agir bir sey. Daha dugun olmadan "babanin evinde ne gordun ki? Babanin evini satsan bunu alamazsin" diye konusmaya basladi

Tabi ki seti bana kiymet verdigi icin degil sosyetik cevresine gosteris yapmak icin takmisti.
Neyse setini geri verdim. Nikaha kendisini davet bile etmeden evlendik. Kafam cok rahat.
Anladım canım. takıları da ben hiç şunu alın demedim. hepsine kendilerini karar verdiler. her şeyi de düşünmüşler zaten. umarım ilerde laf olmaz :)

Valla yoreye gore adetlere gore degisiyor bu durumlar. Ben gelenekci bir insan degilim ama antepliyim koken olarak. Eger geleneklere uyarsam bizim ailede kiz sadece kisisel esyasini bavula koyar gider yeni evine,her seyi erkek tarafi alir. Ama dedigim gibi ben uygulamadim butun adetleri.

merhaba,
yaza düğünüm var allah nasip ederse, nisanda isteme olacak.
kv adayım erkek arkadaşımı bir mağazaya götürmüş yemek takımı +tencere seti +çatal bıçak seti +kahvati seti bakmışlar. bir kaç şey beğenmişler. erkek arkadaşım da fotoğraflarını attı. yarın erkek arkadaşıma beni de almasını benim beğenmemi, takımları alacağını söylemiş.
ben o gün çalışıyordum onlarla gidemedim. ertesi günü gittik beğendik.
birkaç güne de hep beraber gidip alacağız.
bu tarz şeyleri benim bildiğim kız tarafı alır ama böyle olunca da almayın demedim.
nevresim vs. alıyorum ben de yavaş yavaş, erkek arkadaşıma demiş yeni çok aldım ben senin çeyizine çok beğendiği olursa alsın ama almak için masraf etmesin sırf demiş.
ben de bunları almak için para biriktirmeye uğraşıyordum. sizce ben mi alsam yemek tk vs. bu tarz şeyleri?
böyle böyle tamamlarız çoğu şeyinizi demiş. gerdanlık bakmışlar. beğendiklerini bana yolladı. onları da seçmeye gidicez istemeye yakın.
sizin fikirleriniz neler kızlar ?
Bizede yatak odası,mutfak ve beyaz eşya komple kız tarafı alır biz aldık yani.Kayınvalideyle alışveriş yapılmaması gereken birşey geriye dönsem hiç bulaşmazdım çünkü neye baksam "buna gerek yok ben kullanmadım" diyen bir görümce ve tezgahtan don seçen bir kayınvalideye rastlanmıştım kabus gibiydi...Eşimin anneside yorgan yastık vermişti bana baş kiri çıkan yastıklar ortaları sarı sarı...Kimsenin vereceğine alacağına güvenme derim ben.

isteme olmadan çok garip sürekli sizi çağırıp bir şeyler seçmeniz.
aileniz tamamen dışarıda bırakılıyor bence.
istemeyi kredilerinden dolayı nisanda yapacağız. rahatla istediklerini takmak istediler çünkü. böyle olunca aileme ciddi olduklarını da göstermek istiyor olabilirler bir nevi

istemeyi kredilerinden dolayı nisanda yapacağız. rahatla istediklerini takmak istediler çünkü. böyle olunca aileme ciddi olduklarını da göstermek istiyor olabilirler bir nevi

istemede bir şey takılmaz ki.

bana daha isteme olmadan bu kadar evlilik odaklı alışveriş vs yapmak, sürekli gezmek etmek, alışverişe çağırmak falan doğru gelmiyor.
hani iki taraf da bu şekilde dahil olsa veya sizin aileniz istemedikleri/sevmedikleri (kısaca kendileri seçerek) dahil olmasalar veya siz (erkek arkadaşınız ve siz) aileleri dahil etmeseniz tamam.
ama bu haliyle ben ebeveyniniz olsam size kırılırım.

Niye herseyi onceden gidip begeniyor.gerdanligi bile.
Ustelik daha isteme olmamis.
Ben ciftlerin herseyi gidio bakip begenip ortak almasindan yanayim

En kucuk tartismada hepsini soyler.onun almasi gereken seyleri alsin sizde size dusenleri alin aynisini aldim sen alma dese bile dinleme onu.de ki bende almak istiyorum evimde benimde katkik olsun.

istemede bir şey takılmaz ki.

bana daha isteme olmadan bu kadar evlilik odaklı alışveriş vs yapmak, sürekli gezmek etmek, alışverişe çağırmak falan doğru gelmiyor.
hani iki taraf da bu şekilde dahil olsa veya sizin aileniz istemedikleri/sevmedikleri (kısaca kendileri seçerek) dahil olmasalar veya siz (erkek arkadaşınız ve siz) aileleri dahil etmeseniz tamam.
ama bu haliyle ben ebeveyniniz olsam size kırılırım.
annem neden istemeye gelmiyolar diye kafamı yiyen biri 4 aylık sevgilim ve 8 ay sonra düğün olmasına rağmen. ben kırılcağını sanmam :KK70:

bir daha sizin almanız gereken bir şey için resim atarlarsa benim var diyin :KK66: iyi hoşta sonra laf sokmalar olmasın. kötü gün inşallah olmaz ama. her şeyi düşünmek lazım

X