- 3 Kasım 2015
- 1.347
- 1.235
- 133
- 34
- Konu Sahibi baharcicek
Siz çocuklarla uzun süre kalmayıp dönseniz
Eşiniz daha uzun süre kalmayı kabul eder mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sineklerde cabası değil mi ne kadar temiz olursa olsun ahırın üstündeymiş birde en azından aynı bahçe içinde başka bir köşede olsaydı ahır..Gider gitmez bütün mutfak eşyalarını yıkıyorum.Bizimkinde kullanıp, yıkamadan dolaba kaldırma huyu vardır. Dolabın kapağını her açtığında ben de arkasından kontrol edip eğer kirli bişey koymuşsa çaktırmadan bulaşıklara atıyorum. Tuvalet için şöyle bir çözüm buldum. Kendi odamızın kapısını hep kapalı tutuyorum.Bizde de heryer ekmek kırıntısı. Sağolsun eşim elektrik süpürgesi ile alır hemen gider gitmez. Yani demek istediğim kendi özerk alanınıza yaratın. Çok eminim bizim durum sizinkinden beterdir.Hayvanlar var.Ortada açık duran süt ürünleri var.Hemen balkon altı gübreler.Bir sürü sinek, fare var.Neticede eşinizin annesi.Ne Yapsın? Sizin yada benim annem de olabilirdi.
Ben olsam hayatta gtmem kendi kv dem opuo basıma koyam ben kadın temiz ama yne de orda klmak istemm eşinle konuş ailen bu sekldeyken nereye gdyorum de bi kere de iznini bzm için kullan bzi taatile gotur de hayatta kalamam baskasında 10 gun 1 ay o ne ya oyle 1 gun zor kaldım kvde de eşinde hiç anlayşlı değil herlde seni suruklemek neyin derdi anlamadmHerkese merhaba
Ben ilk kez yaziyorum eger bir hata yaparsam simdiden kusura bakmayin.
Konu su ben 6 yillik evliyim 2 kucuk cocugum var. Benim kv ve kp bize uzak bir sehirde yasiyorlar.uzak olduklari icin her gidisimiz de en az 10 gun bazen 1 ay kaldigimiz oluyor.esim yillik izinlerinde memleketinde kalmak istiyor.kv ve kp kiside ozunde iyi insanlar.bana ve cocuklarima deger verirler tabi bende onlara saygida kusur etmem.kv gayet saglikli tasi siksa suyunu cikarir.ayni sekilde kp de oyle.
Ama tembellikten mi yoksa hayat tarzlarimi oyle bilemedim sifir hijyenin oldugu bir cop evde yasiyorlar.evini yilda bir kez supurur her yer tavanlar orumcek aglari ile kapli.yerler ekmek kirintisi dolu.hic bir ambalaj kutusu atilmaz.calismayan buzdolabi,tuplu tv butun giyilmeyen elbiseler pet siseler akliniza ne gelirse evden asla atilmaz.herseyleri cok kiymetlidir kimseye de attirmazlar.
mutfak desen facia.tabaklar bardaklar yagdan eline yapisir.azicik sudan gecilir yagli bulasiklar.kv suya kiyamaz.
Mutfak beziyle ayakkabi basilan tasligi sildigini ve o bezi mutfak lavabosunda yikadini gordu bu gozler.
Kp 3 ayda bir yikanir sevmezmis yikanmayi kisin usurmus.soguk memlekette yasiyorlarmis.kokudan yanina gidilmez.
Ve kv hep evim eski yeni eve cikana kadar bu eve bisey yapmak istemiyorum lafinin arkasina gizleniyor surekli.temizligin evin ,esyalarin eski olmasiyla bir alakasi var mi? Yattigimiz yataklar kullandigimiz havlular hersey berbat.
Tabi banyo ve tuvaleti anlatmama gerek yok.kisacasi pis bir evden ote cop ev.
Ben oraya gidince elimden geldigi kadar evi supurup temizlemeye calisiyorum yemekleri ben yapiyorum ama inaninin anlatmak yetmez yasamak lazim ne yapsam olmuyor.ev asla temizlenmiyor.cunku ne bir dolap ne dogru duzgun bir esya var
Bunlari yazarken uzuluyorum.maddi durumlari iyi yasamalarina yeter ama hevesleri yok sanirim.
Esimin izin zamani geldi ve ben uyku uyuyamiyorum simdiden psikolojim bozuldu.ben yeniden ayni seyleri yasamak istemiyorum oraya en son gidince cocuklarim ve ben enfeksiyon kaptik.acilden cikamadik.esimle kac kez tartistim.uzun kalmak istemiyorum.en sonunda bana hak vemek zorunda kaldi cunku durumu oda goruyor.haklisin ama annem babam ne yapayim diyor.esim cok iyi biri onu cok seviyorum uzmek istemiyorum.ama oraya gitmek de istemiyorum.vicdanimda elvermiyor.siz olsaniz ne yapardiniz?
bu açıdan bakan nerdeyse hiç yok. güzel bir soruTedavi görmeleri gerek rahatsızlar belliki.
Geçmişte yaşadıkları büyük bir travma varmı evlat kaybı gibi.
Ayni seyleri yasiyoruz beni herkesten iyu siz anlarsiniz.burda herseyi bir anda yazamiyorum tabi ki bende bir cok sey yapiyorum sizin gibi bir cok malzeme goturuyorum giderken sunger havlu vs.hatta bu sunger olayi birebir ayniBenzer bir durum bizde de var.Üstelik biz her yaz 35-40 gün yaylada,ahşap bir evde, ahırın üzerinde ki ahırda 10 inek var kalmak zorundayız.Eşimin annesi çok iyidir ama tıpkı sizinki gibi yaşlılıktan,ineklerle uğraşmaktan hijyeni unutmuş.Evlerde de su yok.Ortak çeşmeden bidonlarla taşıyoruz. Dolayısıyla suyu ne kadar az harcarsa o kadar az çeşmeye gidilir.Tamamen anlattıklarınız birebir aynı.Bazen eşime diyorum umumi wcler daha temizdir diye.Ben çözümü şöyle buldum. Bir kere nevresim, yastık, yorgan her yıl evden götürüyorum. Kaldığımız oda,her yıl aynı dolayısıyla o odada ne varsa çıkardım perdeden, halıya kendim götürdüm.Kapaklı dolaplar aldım. Kendime farklı bir çay bardağı, çay fincanı, tabak, çatal kaşık götürdüm. Sanki bizde fazlaymış gibi.Hep aynılarını kullanıyorum, kendim yıkıyorum.Hatta bazılarını kendi odama saklıyorum. Neden rahatsızsanız kendiniz hijyen çözümü bulun.Bakliyatların ağzını açık bırakırdı cam kavanoz götürdüm içine sakladım. Bulaşık süngerini bile götürüp odamda saklıyorum bakıyorum bulaşıklıktaki süngerle olmayacak bir yer siliyor, eşimin annesi fark etmeden onu atıp yenisini koyuyorum. Biraz algıları açık olup,tedarikli gidince sıkıntı olmaz.
Ayni seyleri yasiyoruz beni herkesten iyi siz anlarsiniz.burda herseyi bir anda yazamiyorum tabi ki bende bir cok sey yapiyorum sizin gibi bir cok malzeme goturuyorum giderken sunger havlu vs.hatta bu sunger olayi birebir ayniBenzer bir durum bizde de var.Üstelik biz her yaz 35-40 gün yaylada,ahşap bir evde, ahırın üzerinde ki ahırda 10 inek var kalmak zorundayız.Eşimin annesi çok iyidir ama tıpkı sizinki gibi yaşlılıktan,ineklerle uğraşmaktan hijyeni unutmuş.Evlerde de su yok.Ortak çeşmeden bidonlarla taşıyoruz. Dolayısıyla suyu ne kadar az harcarsa o kadar az çeşmeye gidilir.Tamamen anlattıklarınız birebir aynı.Bazen eşime diyorum umumi wcler daha temizdir diye.Ben çözümü şöyle buldum. Bir kere nevresim, yastık, yorgan her yıl evden götürüyorum. Kaldığımız oda,her yıl aynı dolayısıyla o odada ne varsa çıkardım perdeden, halıya kendim götürdüm.Kapaklı dolaplar aldım. Kendime farklı bir çay bardağı, çay fincanı, tabak, çatal kaşık götürdüm. Sanki bizde fazlaymış gibi.Hep aynılarını kullanıyorum, kendim yıkıyorum.Hatta bazılarını kendi odama saklıyorum. Neden rahatsızsanız kendiniz hijyen çözümü bulun.Bakliyatların ağzını açık bırakırdı cam kavanoz götürdüm içine sakladım. Bulaşık süngerini bile götürüp odamda saklıyorum bakıyorum bulaşıklıktaki süngerle olmayacak bir yer siliyor, eşimin annesi fark etmeden onu atıp yenisini koyuyorum. Biraz algıları açık olup,tedarikli gidince sıkıntı olmaz.
Gider gitmez bütün mutfak eşyalarını yıkıyorum.Bizimkinde kullanıp, yıkamadan dolaba kaldırma huyu vardır. Dolabın kapağını her açtığında ben de arkasından kontrol edip eğer kirli bişey koymuşsa çaktırmadan bulaşıklara atıyorum. Tuvalet için şöyle bir çözüm buldum. Kendi odamızın kapısını hep kapalı tutuyorum.Bizde de heryer ekmek kırıntısı. Sağolsun eşim elektrik süpürgesi ile alır hemen gider gitmez. Yani demek istediğim kendi özerk alanınıza yaratın. Çok eminim bizim durum sizinkinden beterdir.Hayvanlar var.Ortada açık duran süt ürünleri var.Hemen balkon altı gübreler.Bir sürü sinek, fare var.Neticede eşinizin annesi.Ne Yapsın? Sizin yada benim annem de olabilirdi.
aynen bu yil tavrim cok net bir kac kez de soyledim 3 gun kalip donucem kendi kalirsa kalsinEn fazla 3-4 gn kalırım.Fazlası kalmam.Bunun çok daha minimal versiyonu bizde var.Bu sene kavga kıyamet gitmedim.
Esim bu eve bakmiyosun falan gibilerinden kizmis annesine ilk kez beni begenmeyen gelmesin demis.artik iyice cildiriyorum sanki yakinda bende soylerim gibi geliyorPis olmak baska bisey fakir olmak baska bisey.
Bence kv nize acikca soyleyin bu ev cok pis biz hasta oluyoruz buraya gelince biraz ceki duzen verin su eve diyin.
Oda kalmaz benimle doner ben karar verdim kavga kiyamette kopsa 3 gunSiz çocuklarla uzun süre kalmayıp dönseniz
Kocam hergun dus alir pis biri degil sadece biraz daginik onu da ben topluyorum arkasindan.tek kelime allah yardımcın olsun ve çocuklarını korusun.,
ben eşini merak ettim senin kocan gunde bir yıkanıyor onlar gıbı pismi
Bu tarz bir kayiplari yok.ama hasta olduklari kesinbu açıdan bakan nerdeyse hiç yok. güzel bir soru