• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv cop evi

Peki illa orda kalmak yemek içmek zorunda mısısnız mesela dışarda yeseniz başka yerde kalsanız kalan zamanı da onlarla geçirseniz olmaz mı ki

Ciltleri nasıl kırmızı kırmızı mı .
Yapacak bir şey yok aslında, giderken çarşafını kılıfını götüreceksin.
Gittiğinde yapabildiğin kadar yapacaksın.
En güzeli tedavi görmeleri ama yani ne kadar yaptırımın olabilir ki.
Eşin de kendince haklı anası babası görmek ister.

Yazık aslında o insanlara... eşin görmüyor mu hallerini... hastaneye yatırıp tedavi olmaları gerekiyor. Onlar hastanedeyken de evin temizlenmesi... Siz gitmeden belediyeye haber verin bali.. boşaltsinlar evi..

Benim üvey babaanne pisti. Çöp ev gibi değildi ama pisti. Wcye giremezdim çocukken. Sürekli kalkalım derdim. Gerçi başka hiç bir evde girmezdim de... Ama onlarda asla... Gelin geldi o eve. O temizliyor şimdi... mutfak artık yemek yenilebilecek temizlikte... Daha önceden Yemek te yemezdim..
Cok inatcilar hastaliklarini da tedaviyide kabul edecek insanlar degil.ozellikla babasi.bende 5 yasindaki oglumu lazimliga oturttum orda bebek gibi.

Ciltleri nasıl kırmızı kırmızı mı .
Yapacak bir şey yok aslında, giderken çarşafını kılıfını götüreceksin.
Gittiğinde yapabildiğin kadar yapacaksın.
En güzeli tedavi görmeleri ama yani ne kadar yaptırımın olabilir ki.
Eşin de kendince haklı anası babası görmek ister.
Ciltleri normal kirmizi degil.yani zaten esime kiyamiyorum ve onlar bana cok iyi davraniyorlar vicdanim el vermiyor

Faz
Ya gerçekten o kadar kötü mü ya, istemediğiniz için çok accık abartmıyorsunuz dimi.
Fazlasi var eksigi yok.keske abartsam.oradaki herkes yani esimin akrabalari ya sen nasil duruyosun burda sasiriyoruz diyolar.bunlari esimede anlattim.misafir gelenlerin bazilari cay bile icmiyo.biliyorum inanmasi zor.

Faz

Fazlasi var eksigi yok.keske abartsam.oradaki herkes yani esimin akrabalari ya sen nasil duruyosun burda sasiriyoruz diyolar.bunlari esimede anlattim.misafir gelenlerin bazilari cay bile icmiyo.biliyorum inanmasi zor.
Ayrica ben nisanliyken gitmistim evlerine boyle pis degildi.temizlemisler meger.eltim soyledi.hergecen yil iyice kotuye gidiyor.esimde kabul etti bunu

Ya Allah kolaylık versin size zor cidden.
Eşiniz nasıl temizlik konusunda. Ben soracaktım yazmışsın daha önce farketmedin mi diye. E o zaman nasıl temizlettilerse yapsınlar yine .
Olabilir kendi yapamıyor olabilir çağırsın bir yardımcı.

Ya Allah kolaylık versin size zor cidden.
Eşiniz nasıl temizlik konusunda. Ben soracaktım yazmışsın daha önce farketmedin mi diye. E o zaman nasıl temizlettilerse yapsınlar yine .
Olabilir kendi yapamıyor olabilir çağırsın bir yardımcı.
Ozaman o eve yeni tasinmislardi bir kac ay olmustu.e tabi kadar dokuntu yoktu ortalikta.esim ilk evlendigimizde pek dikkat etmezdi ev temizligine simdi oda alisti duzene.hatta en son yalniz gonderdim annesine kizmis bu eve neden bakmiyorsun diye.bu ev cocuklara uygun degil demis.hatta esim duzene oyle alistiki bazen beni begenmez.ama anasina cok laf soyletmez

Herkese merhaba
Ben ilk kez yaziyorum eger bir hata yaparsam simdiden kusura bakmayin.

Konu su ben 6 yillik evliyim 2 kucuk cocugum var. Benim kv ve kp bize uzak bir sehirde yasiyorlar.uzak olduklari icin her gidisimiz de en az 10 gun bazen 1 ay kaldigimiz oluyor.esim yillik izinlerinde memleketinde kalmak istiyor.kv ve kp kiside ozunde iyi insanlar.bana ve cocuklarima deger verirler tabi bende onlara saygida kusur etmem.kv gayet saglikli tasi siksa suyunu cikarir.ayni sekilde kp de oyle.

Ama tembellikten mi yoksa hayat tarzlarimi oyle bilemedim sifir hijyenin oldugu bir cop evde yasiyorlar.evini yilda bir kez supurur her yer tavanlar orumcek aglari ile kapli.yerler ekmek kirintisi dolu.hic bir ambalaj kutusu atilmaz.calismayan buzdolabi,tuplu tv butun giyilmeyen elbiseler pet siseler akliniza ne gelirse evden asla atilmaz.herseyleri cok kiymetlidir kimseye de attirmazlar.
mutfak desen facia.tabaklar bardaklar yagdan eline yapisir.azicik sudan gecilir yagli bulasiklar.kv suya kiyamaz.

Mutfak beziyle ayakkabi basilan tasligi sildigini ve o bezi mutfak lavabosunda yikadini gordu bu gozler.

Kp 3 ayda bir yikanir sevmezmis yikanmayi kisin usurmus.soguk memlekette yasiyorlarmis.kokudan yanina gidilmez.

Ve kv hep evim eski yeni eve cikana kadar bu eve bisey yapmak istemiyorum lafinin arkasina gizleniyor surekli.temizligin evin ,esyalarin eski olmasiyla bir alakasi var mi? Yattigimiz yataklar kullandigimiz havlular hersey berbat.
Tabi banyo ve tuvaleti anlatmama gerek yok.kisacasi pis bir evden ote cop ev.

Ben oraya gidince elimden geldigi kadar evi supurup temizlemeye calisiyorum yemekleri ben yapiyorum ama inaninin anlatmak yetmez yasamak lazim ne yapsam olmuyor.ev asla temizlenmiyor.cunku ne bir dolap ne dogru duzgun bir esya var

Bunlari yazarken uzuluyorum.maddi durumlari iyi yasamalarina yeter ama hevesleri yok sanirim.

Esimin izin zamani geldi ve ben uyku uyuyamiyorum simdiden psikolojim bozuldu.ben yeniden ayni seyleri yasamak istemiyorum oraya en son gidince cocuklarim ve ben enfeksiyon kaptik.acilden cikamadik.esimle kac kez tartistim.uzun kalmak istemiyorum.en sonunda bana hak vemek zorunda kaldi cunku durumu oda goruyor.haklisin ama annem babam ne yapayim diyor.esim cok iyi biri onu cok seviyorum uzmek istemiyorum.ama oraya gitmek de istemiyorum.vicdanimda elvermiyor.siz olsaniz ne yapardiniz?

Hiçbir kuvvet beni o evde yatıramaz. Hele çocuklardan bahsediyorsunuz, enfeksiyon kaptık diyorsunuz. Maksimum yapacağım şudur, açık açık "ben ve çocuklar evde enfeksiyon kaptık. Artık evinizde kalmamız mümkün değil. Ben çocuklarla otelde/öğretmen evinde/turizm otelcilik uygulama otelinde kalacağım. Sizlerle dışarıda görüşürüz" diyip kestirip atardım. Küserlerse küssünler.

Ayrıca, bence 1 ay kalmak çok saçma. En fazla 2 hafta yeter. Tüm izinde orada kalınır mı? Ne kadar uzak olabilir ki? Avustralya olsa bile 1 ay çok uzun bir süre.

Hiçbir kuvvet beni o evde yatıramaz. Hele çocuklardan bahsediyorsunuz, enfeksiyon kaptık diyorsunuz. Maksimum yapacağım şudur, açık açık "ben ve çocuklar evde enfeksiyon kaptık. Artık evinizde kalmamız mümkün değil. Ben çocuklarla otelde/öğretmen evinde/turizm otelcilik uygulama otelinde kalacağım. Sizlerle dışarıda görüşürüz" diyip kestirip atardım. Küserlerse küssünler.

Ayrıca, bence 1 ay kalmak çok saçma. En fazla 2 hafta yeter. Tüm izinde orada kalınır mı? Ne kadar uzak olabilir ki? Avustralya olsa bile 1 ay çok uzun bir süre.

Arkadaş haklı. O olmaz bu olmaz yazıyorsunuz. Tedaviyi zorla olsunlar yazmıştım. Belediye ekipleri gelsin diye..

. bencede farklı yerde kalın. Misafirhane gibi... dışarda buluşun.

Herkese merhaba
Ben ilk kez yaziyorum eger bir hata yaparsam simdiden kusura bakmayin.

Konu su ben 6 yillik evliyim 2 kucuk cocugum var. Benim kv ve kp bize uzak bir sehirde yasiyorlar.uzak olduklari icin her gidisimiz de en az 10 gun bazen 1 ay kaldigimiz oluyor.esim yillik izinlerinde memleketinde kalmak istiyor.kv ve kp kiside ozunde iyi insanlar.bana ve cocuklarima deger verirler tabi bende onlara saygida kusur etmem.kv gayet saglikli tasi siksa suyunu cikarir.ayni sekilde kp de oyle.

Ama tembellikten mi yoksa hayat tarzlarimi oyle bilemedim sifir hijyenin oldugu bir cop evde yasiyorlar.evini yilda bir kez supurur her yer tavanlar orumcek aglari ile kapli.yerler ekmek kirintisi dolu.hic bir ambalaj kutusu atilmaz.calismayan buzdolabi,tuplu tv butun giyilmeyen elbiseler pet siseler akliniza ne gelirse evden asla atilmaz.herseyleri cok kiymetlidir kimseye de attirmazlar.
mutfak desen facia.tabaklar bardaklar yagdan eline yapisir.azicik sudan gecilir yagli bulasiklar.kv suya kiyamaz.

Mutfak beziyle ayakkabi basilan tasligi sildigini ve o bezi mutfak lavabosunda yikadini gordu bu gozler.

Kp 3 ayda bir yikanir sevmezmis yikanmayi kisin usurmus.soguk memlekette yasiyorlarmis.kokudan yanina gidilmez.

Ve kv hep evim eski yeni eve cikana kadar bu eve bisey yapmak istemiyorum lafinin arkasina gizleniyor surekli.temizligin evin ,esyalarin eski olmasiyla bir alakasi var mi? Yattigimiz yataklar kullandigimiz havlular hersey berbat.
Tabi banyo ve tuvaleti anlatmama gerek yok.kisacasi pis bir evden ote cop ev.

Ben oraya gidince elimden geldigi kadar evi supurup temizlemeye calisiyorum yemekleri ben yapiyorum ama inaninin anlatmak yetmez yasamak lazim ne yapsam olmuyor.ev asla temizlenmiyor.cunku ne bir dolap ne dogru duzgun bir esya var

Bunlari yazarken uzuluyorum.maddi durumlari iyi yasamalarina yeter ama hevesleri yok sanirim.

Esimin izin zamani geldi ve ben uyku uyuyamiyorum simdiden psikolojim bozuldu.ben yeniden ayni seyleri yasamak istemiyorum oraya en son gidince cocuklarim ve ben enfeksiyon kaptik.acilden cikamadik.esimle kac kez tartistim.uzun kalmak istemiyorum.en sonunda bana hak vemek zorunda kaldi cunku durumu oda goruyor.haklisin ama annem babam ne yapayim diyor.esim cok iyi biri onu cok seviyorum uzmek istemiyorum.ama oraya gitmek de istemiyorum.vicdanimda elvermiyor.siz olsaniz ne yapardiniz?

Uzucu..bu durumda cok ustlerine gidersen kotu gelin olursun sana cephe alirlar..yaslilarin cogunda olur ama siizinkiler ikiside ayni tarzda yasadiklarindan durum abartiya gitmis.en guzeli esin senelik izine cikmadan once sizin onlari bir kac hafta evinizde misafir etmeniz temizler paklarsin onlari.

Benzer bir durum bizde de var.Üstelik biz her yaz 35-40 gün yaylada,ahşap bir evde, ahırın üzerinde ki ahırda 10 inek var kalmak zorundayız.Eşimin annesi çok iyidir ama tıpkı sizinki gibi yaşlılıktan,ineklerle uğraşmaktan hijyeni unutmuş.Evlerde de su yok.Ortak çeşmeden bidonlarla taşıyoruz. Dolayısıyla suyu ne kadar az harcarsa o kadar az çeşmeye gidilir.Tamamen anlattıklarınız birebir aynı.Bazen eşime diyorum umumi wcler daha temizdir diye.Ben çözümü şöyle buldum. Bir kere nevresim, yastık, yorgan her yıl evden götürüyorum. Kaldığımız oda,her yıl aynı dolayısıyla o odada ne varsa çıkardım perdeden, halıya kendim götürdüm.Kapaklı dolaplar aldım. Kendime farklı bir çay bardağı, çay fincanı, tabak, çatal kaşık götürdüm. Sanki bizde fazlaymış gibi.Hep aynılarını kullanıyorum, kendim yıkıyorum.Hatta bazılarını kendi odama saklıyorum. Neden rahatsızsanız kendiniz hijyen çözümü bulun.Bakliyatların ağzını açık bırakırdı cam kavanoz götürdüm içine sakladım. Bulaşık süngerini bile götürüp odamda saklıyorum bakıyorum bulaşıklıktaki süngerle olmayacak bir yer siliyor, eşimin annesi fark etmeden onu atıp yenisini koyuyorum. Biraz algıları açık olup,tedarikli gidince sıkıntı olmaz.

Gider gitmez bütün mutfak eşyalarını yıkıyorum.Bizimkinde kullanıp, yıkamadan dolaba kaldırma huyu vardır. Dolabın kapağını her açtığında ben de arkasından kontrol edip eğer kirli bişey koymuşsa çaktırmadan bulaşıklara atıyorum. Tuvalet için şöyle bir çözüm buldum. Kendi odamızın kapısını hep kapalı tutuyorum.Bizde de heryer ekmek kırıntısı. Sağolsun eşim elektrik süpürgesi ile alır hemen gider gitmez. Yani demek istediğim kendi özerk alanınıza yaratın. Çok eminim bizim durum sizinkinden beterdir.Hayvanlar var.Ortada açık duran süt ürünleri var.Hemen balkon altı gübreler.Bir sürü sinek, fare var.Neticede eşinizin annesi.Ne Yapsın? Sizin yada benim annem de olabilirdi.

Oraya gitmaden önce belediyeye çöp ev ihbarı yapin isimsiz
Hem evi temizlerler hem onlari hamama götürüp yikarlar belki
Yoksa onlarin temizleyecegi yok size de hic bir sey attirmazlar

Yakinlarda otel pansiyon vb var mi? Sahsen ben cocugumla oyle yerde 1 hafta bile kalamazdim. Mikrop kapmasi icin eve girmesi bile yeter.

oyyyy Allah yardımcınız olsun tahmin edebiliyorum bizim köydeki evde aynı öyleydi herşeyimi yanımda götürürdüm çatal kaşık bıçak çarşaf yastık battaniye bile içim almaz benim

Back