Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

Suan benim nisanlim da yatak Odamızı kullanıyor ama sadece mobilyalar var evin içinde . Biz aslında evi haziranin başında duzecektik nisanlim da onun için eve geçti sonra babam kalp krizi geçirdi ameliyat oldu onun için bu iş temmuza kaldı . Ve suan nisanlim boş bir odayı kullanıyor bir de yatak ta yatıyor .

canım bende ilk arkadaşı geleceği zaman sinirim bozuldu, düşün tüm eşyalar yeni ve adam bizim oturma odamızdaki l koltukta kalacal :KK57: dedim burası artık senin bekar evin değil benim de evim, ama uzatmadım, sadece annemlerin bile hoş karşılamadığını söyledim ki normal bir şey olmadığını anlasın diye, uzatıp ta canımı sıkmadım. yeni eşyalar zaten, bir temizlik sonrası her şey pırıl pırıl olur ne yapalım :KK43: düğün arifesi bunlara canını sıkma, gündem çıkmasın yok yere.

Valla ben de kalmamasi gerek diyenlerdenim, ceyize zaten erkrk tarafi gelmezki. Kiz tarafi gelir dizer eder, erkek tarafi en son gelir. Hani aktif bir ceyiz dizme yoktur. K.valide kiz tarafi evi dizerken orda bile durmaz. Belli heves etmis kadin ben de orda olayim demis sagolsun tabiki. Ama 1 gun degilki 10 gun. Bunun yemegi var bulasigi var, camasiri var, banyosu var. Sirf 1 carsafla yatakla bitse ona kimse bisey demez. Zorda kalinir 1 gece 2 gece tabiki ama 10 gun surekli bir yasamdan bahsediyoruz, yani zor durum Allah kolaylik versin, belkide ben bencillik ediyorum bilemiyorum ama bana ters geldi dusununce.

Normalde nisanlim ceyizden sonra eve gidecekti düğün hazırlığı için. Bizim buralarda çeyiz düzulur kapı çekilir gelin gelene kadar onun için bize bu iş tuhaf geldi .

o zaman nişanlınız da kalmasın yani

alternatif yaratın

zira 10 gün olmasa 2 gün olacak kadın nerede kalacak hatta siz nerede kalacaksınız

madem kına orada ve 5 sat yol hazırlanıp da mı gideceksiniz anlayamadım

yoksa kına sizin orada kv gidip 5 saat uzakta mı kalacak

Kızlar kayınvalidem 16 saatlik yol gelerek çeyiz dizecek bizimle ramazanda gelmek istemiyorum dedi sonra gelicek benim kinam olacak 21 inde oda 11 inde gelicek benim kinanin olduğu yer ile evim arasında 5 saat vsr . Ve nisanlim ama annem 10 gün benle birlikte evde kalır dedi . Benim Annem ve bende yeni dizilmiş evde kimse kalsın istemiyorum . Herşeyi ilk defa ben kullanmak istiyorum az bir gün değil ki .. sizce yanlış mı düşünüyorum ? Bunu nisanlima nasıl anlatcam ?

Bende kalinmasini istemem haklisin. Yatagim, yorganim, tabagim, bardagim, tencerem, tavam... Hepsini ben ilk kullanayim isterim. Var bende de boyle takinti.

Benim kayinvalide dugun baklavalarini bizim evde acmisti, her yer unlu nisastali, davul firin indirmis kullanıyor ama artık duman yapmis evde firin saatlerce calismaktan... kendi evi kucukmus, bir de dugun ustu temizlik falan yapmışlar malum.. Ev benim evin bire bir aynısı yani ust kati.... Tesadüfen gelmesem gormeyecegim... iste bu olaydan beri seninle ayni düşünüyorum ben...

Ama eger şartlar böyle gerektiriyorsa ve başka cozum yoksa kalacak. . Mecburen kalacak... Belki nisanlinin tek kalmasindan daha iyi olur; tertibini bozmaz, daha temiz kalır?

Simdi bir sey söylesen olay cok buyur. Durduk yere tatsizlik cikar. Hemde dugun oncesi tum keyfinizi kacirir olaylar.

Sizde kalsa daha zor, sizin her hazirliginiz gozu onunde olacak. Gelen gideniniz, aile hayatiniz, alisverisiniz, misafiriniz... Her konuda gozlemci yani.. olumsuz bir sey olur ev hali sonucta sorun buyur...

Kalsin guzelim bosver, en bastan kotu olma. Ama rica et odanda kalmasin, duzenini bozmasin. Yapacak bir sey yok :/

Bakın ben sert bir dille kalmasın demedim daha bunu nisanlima yansitmadim bile sizlere danisiyorum öyle bir olayla insanları Merhametsizlikle suclayamazsiniz kusura bakmayın .tabiki başka bir çare olmazsa kalicakmis kayınvalidem başımın üstünde de evimde de yeri var .

Siz de kusura bakmayın..
Ama annesi gelecek kalacak diye üzülmenizi, kızmanızı anlayamıyorum..
Eşyalarınızı ilk sizin kullanmak istemenizi anlamak istesem de, kadının kalmasının bir zararı olmadığını düşünüyorum..
Bunun için kırmaya ve kırılmaya gerek yok..

Kızlar kayınvalidem 16 saatlik yol gelerek çeyiz dizecek bizimle ramazanda gelmek istemiyorum dedi sonra gelicek benim kinam olacak 21 inde oda 11 inde gelicek benim kinanin olduğu yer ile evim arasında 5 saat vsr . Ve nisanlim ama annem 10 gün benle birlikte evde kalır dedi . Benim Annem ve bende yeni dizilmiş evde kimse kalsın istemiyorum . Herşeyi ilk defa ben kullanmak istiyorum az bir gün değil ki .. sizce yanlış mı düşünüyorum ? Bunu nisanlima nasıl anlatcam ?
Doğru canım benim esimin.ailesi 12 saatlik mesafwden geldiler esime dedim evde kimse kalmayacak kalmadilarda annemlerde yatildi kalabalikti.yerlerde falan yatildi bende kimsenin evimde kalmasini istemedm ceyiz bakip ciktilar haklisin sen esine de ki nazar deger falan de ilk bizim girmemiz lazm falan de :)

bence yanlış düşünüyorsunuz boş ev yani. ev mi eskiyecek 10 gün de eşyalar mı?
bence maddeye dayalı şeyler için huzursuzluk çıkarmayın. ben gelin yatağımda arkadaşlarımı yatırmıştım. kaynım falan gelmiş yatsınlar dedim. abartmaya gerek yok yani.

o zaman nişanlınız da kalmasın yani

alternatif yaratın

zira 10 gün olmasa 2 gün olacak kadın nerede kalacak hatta siz nerede kalacaksınız

madem kına orada ve 5 sat yol hazırlanıp da mı gideceksiniz anlayamadım

yoksa kına sizin orada kv gidip 5 saat uzakta mı kalacak
Kına bizim burada kv 5 saat uzakta kalacak

Bende kalinmasini istemem haklisin. Yatagim, yorganim, tabagim, bardagim, tencerem, tavam... Hepsini ben ilk kullanayim isterim. Var bende de boyle takinti.

Benim kayinvalide dugun baklavalarini bizim evde acmisti, her yer unlu nisastali, davul firin indirmis kullanıyor ama artık duman yapmis evde firin saatlerce calismaktan... kendi evi kucukmus, bir de dugun ustu temizlik falan yapmışlar malum.. Ev benim evin bire bir aynısı yani ust kati.... Tesadüfen gelmesem gormeyecegim... iste bu olaydan beri seninle ayni düşünüyorum ben...

Ama eger şartlar böyle gerektiriyorsa ve başka cozum yoksa kalacak. . Mecburen kalacak... Belki nisanlinin tek kalmasindan daha iyi olur; tertibini bozmaz, daha temiz kalır?

Simdi bir sey söylesen olay cok buyur. Durduk yere tatsizlik cikar. Hemde dugun oncesi tum keyfinizi kacirir olaylar.

Sizde kalsa daha zor, sizin her hazirliginiz gozu onunde olacak. Gelen gideniniz, aile hayatiniz, alisverisiniz, misafiriniz... Her konuda gozlemci yani.. olumsuz bir sey olur ev hali sonucta sorun buyur...

Kalsin guzelim bosver, en bastan kotu olma. Ama rica et odanda kalmasin, duzenini bozmasin. Yapacak bir sey yok :/
Normalde nisanlim izin alacak memleketine gidecekti annesi ben 10 gün kalırım deyince oda bende kalırım demiş

Normalde nisanlim izin alacak memleketine gidecekti annesi ben 10 gün kalırım deyince oda bende kalırım demiş

ay kalsınlar tatlım boşver ya, valla hiç takılacak bir şey değil. ayrıca nedir öyle yok nazar değer, yok gelin girmeden kimse girmesin bilmem ne. arkadaşın dediği gibi sizde kalsa daha kötü. şahsen ben hayatta istemem, ne annem rahat edebilir ne babam, orada koca ev boş dururken, kayınvalide gibi dikkat edilmesi gereken bir misafiri aile evinde ağırlamak daha gerici ve stresli bence :KK53:

ay kalsınlar tatlım boşver ya, valla hiç takılacak bir şey değil. ayrıca nedir öyle yok nazar değer, yok gelin girmeden kimse girmesin bilmem ne. arkadaşın dediği gibi sizde kalsa daha kötü. şahsen ben hayatta istemem, ne annem rahat edebilir ne babam, orada koca ev boş dururken, kayınvalide gibi dikkat edilmesi gereken bir misafiri aile evinde ağırlamak daha gerici ve stresli bence :KK53:
Çeyiz dizmek için gelmesine gerek yok dedi annem kv de pek gelmek istemuyor bence ondan böyle zorlaştırıyor . Nişanlımla konuşup annen hiç yorulmasin hayatım biz hallederiz diyeceğim

Çeyiz dizmek için gelmesine gerek yok dedi annem kv de pek gelmek istemuyor bence ondan böyle zorlaştırıyor . Nişanlımla konuşup annen hiç yorulmasin hayatım biz hallederiz diyeceğim

evet öylede diyebilirsin belki ayıp olmasın diye geliyordur. ama dediğim gibi eğer yok illa gelcem diyorsa buyursun gelsin canım sıkma canını.

O ve annesinin isteği. Sen ve annenin isteği. Kapışma büyük

konuşmak istediğini söyleyecek tabi ki annen atacak değiliz ama
hani yeni evleneceğiz ya ilk defa o eve girerken ilk o evi senle ben paylaşmak istiyorum
senle doya doya o evle yaşamak istiyorum benim evim diyebilmek istiyorum
ama birileri gelip kullanıldığı zaman benimsemekte zorlanırım dersin

evet öylede diyebilirsin belki ayıp olmasın diye geliyordur. ama dediğim gibi eğer yok illa gelcem diyorsa buyursun gelsin canım sıkma canını.
Tabiki de gelsin birsey diyemem ben kv istemiyorum demiyorum zaten sadece farklı bir yol bulmaya çalıştım . Açıkçası benim ailem ve çevrem yeni gelin evinde kimse kalmaz dusuncesindeler ha 3 4 gün olsa tmm ama ben 11 gün belki kv gelme anne sen demem için söyledi bunu yoksa düşünürdü böyle detayı .

valla benim de kararsız kaldığım bir konu oldu.

şöyle ki ben bu tip şeylere hiç önem vermem, eşim düğünden önce eve yerleşti, kv ve kp de onu ziyarete gelip BİZİM YATAK ODAMIZDA kaldılar bir kaç gün. O zaman gerçekten hiç takılmamıştım, eşylarımın kullanılmasına da yatak odası mevzusuna da.
ama şu an safmışım resmen diyorum, çünkü olay eşya olayı değil, olay saygı meselesi. o sebeple ben konu sahibine hak verdim.
ben kendi seçimimden pişman değilim ama geçmişi açıp eşimle konuştuğumuzda, o bile kabul ediyor yanlış yapıldığını, ama o zaman hiç öyle gelmemişti bana da diyor.

kınayla dugun arasındaki 10 gun ne olaki

valla benim de kararsız kaldığım bir konu oldu.

şöyle ki ben bu tip şeylere hiç önem vermem, eşim düğünden önce eve yerleşti, kv ve kp de onu ziyarete gelip BİZİM YATAK ODAMIZDA kaldılar bir kaç gün. O zaman gerçekten hiç takılmamıştım, eşylarımın kullanılmasına da yatak odası mevzusuna da.
ama şu an safmışım resmen diyorum, çünkü olay eşya olayı değil, olay saygı meselesi. o sebeple ben konu sahibine hak verdim.
ben kendi seçimimden pişman değilim ama geçmişi açıp eşimle konuştuğumuzda, o bile kabul ediyor yanlış yapıldığını, ama o zaman hiç öyle gelmemişti bana da diyor.
Beni anladığınız için çok teşekkür ederim

ben evlenirken,kayınvalidemler kına gecesinin akşamı benim evimde kalmışlardı.üstelik tam 12 kişi,geç oldu diye evlerine dönmemişlerdi. ertesi gün ,öğlende nikahımız vardı,zor olur diye düşündüler herhalde.
hepimiz İstanbul da yaşıyoruz.biz bir ilçe de,onlar bir ilçede .yani öyle gidilemeyecek uzaklıkta bile değil.

ama hiç aklıma gelmedi,benim evim,benim eşyam,ilk ben kullanmalıyım diye.ben de kendimi çok saf,çok sessiz gördüm.

kınayla dugun arasındaki 10 gun ne olaki
Kına ile düğün arası 3 gün . Kv e haziran da çeyiz için gelir misin dedik oda tmm dedi geri haziran da olmadı malesef temmuz a kalınca 10 temmuz da yapalım ddik 21 i d kına kv ben geri gitmem senle evde kalırız demiş e birde kaynim vsrmis .

X