kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Hanfendi linç edilmeye hazır olun. Dayak ye ama sus otur kafası kk'ya işlemiyor sorry...
Sus otur demedim ben kadın şimdi yememiski saksi için boşa yorumları geliyor 10 yıl önce yemiş ve unutmuslar ve kocası bi daha vurmamis sürekli şiddet olsa bosanilir evet ama 1 2 tane olursa tepki verirsin ama bunun için bosanilmaz onu vurgulamak istedim

Evet ama öyle 1 el:eek:
bir defadan bir şey olmaz canımmm. şöyle yüze tamamlarsa olabilir.
şaka bir yana. umarım o tokadı ağzından burnundan getirmişsindir. ne olursa olsun haksız bile olsan ikinci tokada izin verme. insanlar konuşarak anlaşır dayakla değil.
sen kocana bir tane vursan dünyayı başına yıkardı herhalde.

3 çocuk var onlar için yuvani ayakta tutmak zorundasın kvnin bütün zorluklarini çektin gidersen başkası gelir senin yerine senin çektiğin zorlukların keyfini surer:KK43:burda boşan diyenlere kulak asma adam 10 yıl önce saksı kirmis diye yuvanimi birakcan yeri gelince herkeste dayak yemiştir bunu ıcın koca bosansa evli kimse kalmazdi

Nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz ya cidden acıyorum bu kafadaki kadınların hayatına.
Size göre erkek döven söven bir yaratık garibim kadın çekmek için dünyaya gelmiş zavallı.
Çok şaşıracaksınız ama 1925 doğumlu anneannemde bir fiske bile yememiş ne babasından en abisinden ne kocasından ne benim annem ne de ben. Hadi biz bir istisnayız diyelim benim köyden çıkmadan büyümüş ilkokuldan ötesini göç edene kadar bilmeyen kayınpeder de bir fiske bile vurmamış karısına.
Şu mağara kaçkını kılıklı öküzlerin yaptıklarını sıradanlaştırmayın lütfen.
Her erkek dayakçı değildir.
Ve her erkek dayakçı değildir. Hayatında bir kadına bir tokat atmayan bir çok erkek var.

bir defadan bir şey olmaz canımmm. şöyle yüze tamamlarsa olabilir.
şaka bir yana. umarım o tokadı ağzından burnundan getirmişsindir. ne olursa olsun haksız bile olsan ikinci tokada izin verme. insanlar konuşarak anlaşır dayakla değil.
sen kocana bir tane vursan dünyayı başına yıkardı herhalde.
Öyle canım vurduğu gibi annemlerde aldım soluğu sonra Özür diledi ve her zaman kendisine hatirlatirim bi daha olsa geri dönmem soluğu mahkeme de alırım diye:KK66:

valla şiddet hazmedilecek bir şey değil bana göre. küçükken dahi annemden dayak yemek o kadar zoruma giderdi ki kendimi öldürmek isterdim. bu yüzden bu yaşımda bile hala anneme kırgınım ve babamı sevdiğim kadar sevmedim hiç onu. koca koca insanlar bunu nasıl kaldırabiliyor, hayret ediyorum.

Nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz ya cidden acıyorum bu kafadaki kadınların hayatına.
Size göre erkek döven söven bir yaratık garibim kadın çekmek için dünyaya gelmiş zavallı.
Çok şaşıracaksınız ama 1925 doğumlu anneannemde bir fiske bile yememiş ne babasından en abisinden ne kocasından ne benim annem ne de ben. Hadi biz bir istisnayız diyelim benim köyden çıkmadan büyümüş ilkokuldan ötesini göç edene kadar bilmeyen kayınpeder de bir fiske bile vurmamış karısına.
Şu mağara kaçkını kılıklı öküzlerin yaptıklarını sıradanlaştırmayın lütfen.
Her erkek dayakçı değildir.
Ve her erkek dayakçı değildir. Hayatında bir kadına bir tokat atmayan bir çok erkek var.
Evet dovmeyende çok var ama siz öyle bir soyluyodsunuzki sanki zeynep hergün şiddet görmus bi defa lik gormus ve kocası hatasini anlayıp bi daha yapmamış demek istedigimi anlamadiniz sanırım bi iki defa dayak olabilir bunun için şahsen ben yuva yıkmam ama sürekli oluyorsa kafa goz dagiliyosa buna karşıyım bunu hiç bir kadın cekmemeli

Ayrıca Zeynep artık alttan alma.
Kocan eski günlerine dönecek gibi gelmeye başladı ne yazık ki.
Her şeyi bırakıp dönecektin babanın evine bunu unutma sürekli kendine hatırtlar.
Ve çocuklarınla empati yap.
Sen seni kucağına bile almayan bir baba, sürekli kötü davranan bir babayla büyümek ister miydin? Çocuklarına bunu yaşatma emin ol tahmininden çok etkileniyorlar.
Eğer seni suçlamaya devam edecekse ve çocuklarınıza bunları yaşatacaksa cidden uzatma ayrıl.
Ne sana ne çocuklarına bunu yaşatmaya hakkı yok.
Ezdirme kendini, hala ezdiriyorsun.
Gitsin annesinin evine madem kafasına toplayana kadar. Çocuklarına bunu yaşatmaya hakkı yok.

10 yıl önce saksı yemiş diye birisi yorumunda bosan ne duruyorsun demiş iyide şimdi dayak yemiyoki kadın bosansin

Evet dovmeyende çok var ama siz öyle bir soyluyodsunuzki sanki zeynep hergün şiddet görmus bi defa lik gormus ve kocası hatasini anlayıp bi daha yapmamış demek istedigimi anlamadiniz sanırım bi iki defa dayak olabilir bunun için şahsen ben yuva yıkmam ama sürekli oluyorsa kafa goz dagiliyosa buna karşıyım bunu hiç bir kadın cekmemeli

Bir seferlik bir dayak değilmiş yalnız.
İki sene dayak yiyor bu kadın, bir gün kafasına saksıyı indirip ölümden dönünce bırakıyor dövmeyi.
Dönmesi bile hata affetmesi hatayken şimdi manevi şiddet uygulamaya hakkı yok.
Şu an kocası ona ruhsal şiddet uyguluyor farkı yok yani.

Zeynep çim senin eşinin bir model değişiğide damat olarak bizde de var.
Arkadaşlar bana kızmayin. Kocası olacak kişi acısı geçsede aynı davranır. Tecrübeler ile sabit. Temcit pilavı gibi annesi ile ilgili bir şey olduğunda önüne atar. İnşallah ben yanıliyor olayım yine de. Daha önceki mutluydum günlerinize dönersiniz. Geçinecek olan sizsiniz ama dua edin size bu şekilde sahip çıkan bir aileniz var. Bir çok kişi kendi ailesi yüzünden ayrılmak istese bile ayrılamıyor ve sıkıntıyı çekmek zorunda kalıyor .

Zeynep burda hepimiz kendimiz yırttık senin bir suçun yok. İnsan ölüm acısı yaşayınca elinde kalanlara daha fazla sahip çıkar. Yok nasıl olsa bana bakmazlar diye kötü davranmaz. Sen annenin gazıyla (ki tamamen kocan suçlu) benim başımda saksı kırdığında ölümden döndüm. Ben ana baba evladı değil miydim?

Şimdi sen bu olaylardan ötürü o seni getirmeden döndün ya bir bakıma şımardı da bence.. eve bir not bırak: kendini toplayıp evlatlarının ve benim kıymetimizi anlayana kadar görüşmeyelim.. diye.. annesini kaybeden adam evlatlarında teselli olur. Allah bu acıyı unutturacak acı vermesin.

Son olarak kv evinin kapanmaması hata oldu. Şimdi eşin her sıkıntısında soluğu orda alacak. Anahtarı al sakla bence.

Bence evin kapanmaması iyi oldu. Kocası Zeynep'in ve çocukların psikolojisini bozacağına orda kalsın. Şiddete eğilimi var zaten. O yokken Zeynep ve çocuklar daha güvende gibi geliyor.

Hatta hep böyle davranmaya devam edecekse veya, Allah korusun, gittikçe daha da kötüleşecekse, nafakasını ödeyip hep orda kalsa daha iyi olabilir.

Bir de eşiyle araları düzelirse, ileride görümcesi, kaynı bulundukları şehre geldiğinde onları kendi evine sığdırmaya çalışmaz. Annelerinin evlerinde kendi evleri gibi kalırlar. Zeynep onları ağırlayacağım diye o kadar uğraşmamış olur.

öyle değil. daha bir aylık evliyken şiddet başlamış ve iki yıl devam etmiş. zirvesi kafada saksı kırmak olmuş. belki de kocası kafasında saksı kırmasaydı zeynep hala şiddet görüyor olacaktı sustuğu için.

İki sene dayak yiyor bu kadın, bir gün kafasına saksıyı indirip ölümden dönünce bırakıyor dövmeyi.

Bu konudan da anlayacağımız üzere insanın önce kendisine saygısı olacak.. Yoksa iki sene önce yemiş, bir yumrukçuk yemiş, azıcık sırtına vurmuş, dövmeyen mi var uzaar da uzar..

Bu konudan da anlayacağımız üzere insanın önce kendisine saygısı olacak.. Yoksa iki sene önce yemiş, bir yumrukçuk yemiş, azıcık sırtına vurmuş, dövmeyen mi var uzaar da uzar..

Bir de normalmiş gibi alt tarafı kafasında saksı kırmış diyorlar ya.
Bir tokat bile yeteri kadar kötüyken bu kadıncağızın bilinci kapanmış felç geçiriyormuş. Ama olsun canııımm 10 sene önce bir kerecik öldürmeye teşebbüs etti nolcak.
Peşinden balkona kadar kovalayıp bir kerecik öldürmeye çalışmaktan ne olcak.
Aman yuvalar dağılmasın.
Çocuklar babalarının sevgisizliğiyle büyüsün erkeklerin arada dövebilen canlılar olduğunu, her erkeğin döveceğini bilinçaltına işlesin. İleride belki bir tokat yerse böylece yuvasını yıkmaz dirençli olur.

Bir de normalmiş gibi alt tarafı kafasında saksı kırmış diyorlar ya.
Bir tokat bile yeteri kötüyken bu kadıncağızın bilinci kapanmış felç geçiriyormuş. Ama olsun canııımm 10 sene önce bir kerecik öldürmeye teşebbüs etti nolcak.
Peşinden balkona kadar kovalayıp bir kerecik öldürmeye çalışmaktan ne olcak.
Aman yuvalar dağılmasın.
Çocuklar babalarının sevgisizliğiyle büyüsün erkeklerin arada dövebilen canlılar olduğunu, her erkeğin döveceğini bilinçaltına işlesin. İleride belki bir tokat yerse böylece yuvasını yıkmaz dirençli olur.

ölürse de ölür, ölmek bu ülkede kadınların fıtratında var..

Bir de Zeynep burada farkettiğimiz gibi,eve döndüğünde, eşinin karşısında da mahçup ,suçlu gibi durdu.Eşi de Zeynep öyle davrandıkça ,inanmasa bile O da öyle düşündü.

ölürse de ölür, ölmek bu ülkede kadınların fıtratında var..

Üzüldüğüm kısım da o zaten.
Şiddeti hafifsiyor bizim ülke kadınımız.
Kendine reva görüyor.
Belki de kendileri de sert, kendilerine kötü davranan abi ve babaların etkisindedir.
Sırf bu nedenle bile şiddete uğrayan bir kadın affetmemeli ayrılmalı.
Çünkü kızı da bunu görerek belki ileride koca dayağına boyun eğecek
Belki de ananın kaderi kızına dedikleri budur. Babasında görüp şiddet normalleştiriyordur.
Çocuk için kalmak aslında en büyük hasarı çocuğa veriyor.
Bir annenin çocuğuna bunu yaşatmaması lazım en başında.
Belki o zaman kadına şiddeti normalleştirmeyiz.
Çok üzülüyorum ben çünkü bir kadının bir tokattan ne olcak yuva yıkılmaz demesine

X