kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

ne alaka şimdi ?
niye sallansın yuvası ? niye vicdan azabına mahkum olsun?
o zaman hepimiz alalım kaynanalarımızı yanımıza

tam tersi bu kadın bunların evine yerleşseydi , evde her gün hır gür huzursuzluk olsaydı konu sahibi sinir hastası olsaydı veya kaynanası mustafacığına zeynepi öldürtseydi ( ben olmasam oğlum seni öldürür diyormuş tüm sayfaları okuyun bi isterseniz) o zaman daha mı iyi olacaktı ?

kimse kaynana ile yaşamak istemediği için vicdan azabına mahkum edılemez
Bu kavgaların uzerıne kayınvalıde öldüyse eger ıstesede o vıcdanı susamaz bence.
Ayrıca esıde zaten zeynebe hak vermıyormus nasıl ona eskısı gıbı baksın kı?
Sen olsan kocan annenı ıstemese uzerıne annene laf soylese ve annen vefat etse ? Yapma bogarız adamı

Sanırım yuvanız kokunden sallandı.

omur boyu surecek vıcdan azabına mahkum oldunuz.

Allah herkese akıl fikir vicdan versin

Neden ömür boyu vicdan azabına mahkum olacakmış? Boş boş atıp tutmayın öyle hemen koca karı gibi Allah herkese vicdan versinmiş...Sizin vicdanınız rahat mı peki böyle hadsizce yorum yapıyorsunuz?

Bu kavgaların uzerıne kayınvalıde öldüyse eger ıstesede o vıcdanı susamaz bence.
Sen olsan kocan annenı ıstemese uzerıne annene laf soylese ve annen vefat etse ? Yapma bogarız adamı
Ne gerek var şimdi bunları söylemeye ?

Neden ömür boyu vicdan azabına mahkum olacakmış? Boş boş atıp tutmayın öyle hemen koca karı gibi Allah herkese vicdan versinmiş...Sizin vicdanınız rahat mı peki böyle hadsizce yorum yapıyorsunuz?
Valla sız taş kesilmişsiniz herhalde.
Boyle bır kavganın uzerıne kayınvalıdem ölse evet vıcdan azabı cekerım , ınsanım cunku. Herseyın bır yolu yordamı var kadın evet dupeduz uzerıne kalacakmıs eyvallah hemde dıger cocuklar hıcbısey yapmazken o zaman cozum uretseydı dubleks veya karsılıklı 2 daıre gıbı dımı ama ? Olan olmus artık hıcbısey degısmeyecek

Hersey gerıde kalmıs sanıyorum
uzerınden bılmem kac sene zaman gecmıs
gorusuyolarmıs
en azından dubleks bır evde yasayabılırlerdı
kı kendısınınde 3 cocugu varmıs
Ben kendı acımdan o kadın yerınde olsam olene kadar kendımı masum hıssetmem
evet ıstemeyebılırdı, ama bunu dıle getırıs seklı ve zamanı yatak acılırken degıldı , konusmasını bılememıs konuyu okuya okuya gelıyorum ama arkadaslar kv bugun vefat ettıgını soyledı zaten.
bir aydır kadın evinize yerleşecem diye diretiyormuş ve kocası da anam bize gelecek diye bir aydır kadına baskı yapıyorlarmış
kadın ne zaman konussaydı ? hep demıs ıstemyorum dıye ama anlamamışlar
siz hiç sevmediğiniz bir insanla aynı ortama maruz kaldınız mı ?
nefret ettıgım bır ınsanla aynı evı paylaşamam
ustelık sırf sımarıklıktan neymış yalnız kalamazmıs
şimdi mezarda da yalnız yatacak işte

Aslında kv den çok zeynep e üzüldüm. Kadın gider ayak yaptı yapacağını. . Şimdi her kavgada önüne gelecek, görümce olacak lanet herkese annem onun yüzünden gitti dicek.. zeynep ondan önce herkese eşinin üzüntüsünden öldü demeli. .
Ben olsam hiç acımam doğruyu söylerim. Doğru ne? Kayınbiraderi ve görümcesinin bu zamana kadar, Zeynep bakmam diyene kadar ilgilenmemesi. Herkes el birliğiyle bi bakım çözümü bulsaydı ne Zeynep bunalacaktı ne de kv bunalacaktı. Ne de Zeynep'in kocası kv ile burun buruna gelecekti.
Her şeyin sebebi iş bu raddeye gelene kadar sessizliğini koruyan diğer evlatlar.
Zeynep'in yerinde olsam bu kayınbirader görümceye bana dediklerinin on katını söylerdim. Zeynep'e vicdan yaptırmaya zerre hakları yok. Onlara da acımıyorum. Zeynep bakmayınca anneleri kıymetli oldu.

Zeynep hanım başına gelen tüm kötü olaylara rağmen tekrar yuvasına dönmüş, evliliğini sürdürmüş. En baştan buna bir nokta koyması gerekirdi ama yapmamış.
Konuyu okudum, bugün kadının rahmetli olduğunu öğrendim ve üzüldüm. Kimin nasıl ve ne şekilde öldüğünü, öbür tarafa ne şekilde gittiğini Allahtan başkası bilemez. Bu yüzden yapılan acımasız yorumlara katılmıyorum. Ölmüş bir kadının arkasından hala konuşmaya gerek yok.
Zeynep hanıma gelince, cidden durumuna üzüldüm. Şimdi eşi tamamen suçlayacak O'nu. Kaldı ki bende olsam yapardım diye düşünüyorum. Heleki bu acı günlerde kadının çocuklarına ilişmemek lazım yada söyleyecekleri sözlere biraz eyvallah etmek lazım. Olay soğuduktan sonra konuşulur halledilir. Bildiğim şu ki, Zeynep hanımı çok da kolay günler beklemiyor. Eşi bir şey demese bile sanırım vicdanına yenik düşecek. Çünkü aşırı hassas bir insan.

Ben senin yerinde olsam hiç üzülmezdim, evet kindarımdır. Açıkçası ben kimsenin anne babasına bakmak zorunda değilim. Kendi anne babam yaşlandığımızda huzur evine yerleşeceğiz, kimseyi rahatsız etmenin alemi yok diye düşünüyorlar. Kaldı ki zamanında dövülmem için ön ayak olmuş olsun, en son yine çok sevgili eşime bir olup bizde zorla kalmak için laf söylesin? Eee insan ettiğini çekmeden ölmezmiş derler.

Z zeynepguven1986 sizin evden gitmiş olmanız ne kadar hayırlı farkındamısınız, eğer gitmemiş olsaydınız, mutlaka bir tartışma olacaktı ve zaten olacak olan kalp krizinin sorumlusu siz gösterilecektiniz.
Burda yapılan hiç bir ah da onun ölüm sebebi değil , bu kadar insan o kadının zulmüne şahit olmuş oldu sadece.

Boyle bır kavganın uzerıne kayınvalıdem ölse evet vıcdan azabı cekerım , ınsanım cunku. Herseyın bır yolu yordamı var kadın evet dupeduz uzerıne kalacakmıs eyvallah hemde dıger cocuklar hıcbısey yapmazken o zaman cozum uretseydı dubleks veya karsılıklı 2 daıre gıbı dımı ama ? Olan olmus artık hıcbısey degısmeyecek
Cutemom
Kv si zaten 3 ev ötesinde oturuyormuş
Hani bulunan hiç bir çözümede okey demiyormuş bildiğim kadarıyla
İllede sizin yanınız diyormuş
Öncedende bayağı sıkıntıli zamanlar yaşadıkları içinde zeynep kv si ile aynı evde kalmayı istemedi
Yardım etmeyi değil

kv vefat etti şimdi eşim aradı ağlıyodu. sesi çok kötüydü. kv demin yedek anahtarı bizim evdeydi anahtarı al annemin kapısını aç gelenler olur dedi. şimdi annemle gidiyoruz. çocukları komşuya bırakacam bi süre yazamayabilirim.
başınız sağolsun.

sizi de çok vicdanlı gördüm :)))
bir insan ölünce yaptıkları silinmiyor malesef
kadın diyorum ki daha düne kadar oğluna zaynep hanımı öldürtüyordu !!!! var mı ötesi ?
istesem oğlum seni öldürür demiş , sizin eve gelecem istesen de istemesen de demiş
kötü bir kadın işte öldü diye bu degişmiyor

ayrıca zeynep hanımla kavga ederken ölmedi
zeynep hanım bu kadın yüzünden evi terkettı

bir aydır kadın evinize yerleşecem diye diretiyormuş ve kocası da anam bize gelecek diye bir aydır kadına baskı yapıyorlarmış
kadın ne zaman konussaydı ? hep demıs ıstemyorum dıye ama anlamamışlar
siz hiç sevmediğiniz bir insanla aynı ortama maruz kaldınız mı ?
nefret ettıgım bır ınsanla aynı evı paylaşamam
ustelık sırf sımarıklıktan neymış yalnız kalamazmıs
şimdi mezarda da yalnız yatacak işte
Evet bende kayınvalıdemle yasamak ıstemem ama annem ya da kayınvalıdem yalnız kalırsa evet onlara bakarım.
Herkesın kendısıyle alakalı bır durum, dubleks eve cıkarım ne bılım gıder 2 daıreyı satar mıss gıbı bı bı mustakıl eve tasınırım ayrı odası ayrı kapısı olur yemek beraber yenır aksam ayrı odasında oturur ayrı kapısıolur bın turlu yolu var bana gore.
Ama ıs cıkmaza gırmıs uzeırne cok yersız bır yerde konusma olmus ve uzerıne kayınvalıde olmus sımdı konu sahıbı degılde ben mı vıcdan azabı cekıcem , sız ne dersenız dıyın tabı kı o cekecek

Kayınvalidenin vefatına ben de çok üzüldüm. Keşke böyle olmasaydı.

Ama bildiğim kadarıyla bu saydıklarınızın hepsini teklif etti konu sahibi. Kayınvalidesi ve eşi hiç birini kabul etmedi. Evet kayınvalidesi ile görüşüyordu ama aynı eve girdiklerinde çok iyi anlaşacak insanlar değillerdi. Benim anladığım bu.

Konu sahibi yeterince üzgün. Yorumlarımız onu daha da üzecektir.

Konu sahibinin annesi iki sene kan kusturmamış, kafasında saksı kırdırıp konu sahibine felç geçirtmemiş, bunu yapan ölen kv , gider ayakta bir yuvanın yıkılmasına sebep olan kişi.
Yani hemen kendi annene yapılsa ne olur demek adil olmuyor, kendi annesi yuva yıkıcı değil çünkü.

Kayınvalidenin vefatına ben de çok üzüldüm. Keşke böyle olmasaydı.

Ama bildiğim kadarıyla bu saydıklarınızın hepsini teklif etti konu sahibi. Kayınvalidesi ve eşi hiç birini kabul etmedi. Evet kayınvalidesi ile görüşüyordu ama aynı eve girdiklerinde çok iyi anlaşacak insanlar değillerdi. Benim anladığım bu.
Bende konuyu okuya okuya gelıyorum
Ayrıca konu sahıbıyle dıger abı ve gorumcede vıcdan azabı cekmelı . Bu ne bıcım ıs yahu

X