kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Olsun. Yani evinin huzursuz olmasından iyidir. Ya da kocasına desin ki git sen yaşa annenle ?

konu sahibi kırmadan nasıl soylerim onun derdinde...bu tarz konusmaları yapabilecek biri gibi gelmedi...zaten adam coktan anasıyla kararını vermiş....kadın evden gitmedikce onların onune hiçbişey gecemez artık...

konu sahibi kırmadan nasıl soylerim onun derdinde...bu tarz konusmaları yapabilecek biri gibi gelmedi...zaten adam coktan anasıyla kararını vermiş....kadın evden gitmedikce onların onune hiçbişey gecemez artık...
Kırmadan nasıl olur onu bilemedim. Kv belli ki naz yapıyor. Konu sahibi ne derse kırılacak

Senin kv macera ariyor kocasının ölümünü firsat bilmis resmen eve yerlesecek. Muhtac olur, evi uzak olur, el ayaktan dusmustur anlarim basimin ustunde yeri var ama bu sekilde gelinin basina coreklenmeye kalkan, huzur bozucu insanlara ayar oluyorum. Gelmesin desen huzurun kalmaz esin simdiden demagoji yapmaya baslamis bile elalem ne dermis, gelsin desen zaten sana soranda yok ama sonrasinda yine binbir turlu fitne fesat. Allah yardimcin olsun.

Valla ben yasaya göre 60 yaşında emekli olucam, çocuklarımız şimdilik 65 yaşında olacaklar.
O yaşta çalışılabilrceğine inanıyorsunuz da evde yalnız kalınabileceğine neden inanmıyorsunuz.
Kadının evi var maaşı var, yardımcı tutar bir eli yağda bir eli bağda yaşar.
Evde yalnız kalmaya ne var, kaç yaşında kadın, öcülerden mi korkuyormuş.
Eşiniz ve siz sık sık ziyaret edersiniz zaten, rahatsız eden mi olacak sanki.

Geçsinler bu işleri, korkuyorduysa önceden önlemini alsaydı. Eve evcil hayvan almak da yalnızlığına iyi gelir

Zaten yakın oturuyorsunuz muhtemelen sık sık görüşüyorsunuz.
Hiç eşine bırakma bence ziyaret et.
Güzel güzel anlat anne zaten hep yanındayız bir telefonuna koşabilecek kadar yakınız.
Bu saatten sonra ne kendi düzenini boz ne bizim düzenimizi lütfen.
Aynı evde tatsız olacağımıza ayrı olup tatlı kalalım de.

Yoksa olacakları düşünmek istemiyorum :KK43:

ben şöyle düşünüyorum, bir oğlum var ve ondan başka kimsem kalmadı. hayatta yapayanlızım duvarlar üstüme üstüme geliyor konuşacak kimsem yok tek başıma evde kalmaktan delirmek üzereyim ve oğlumla gelinimin yanında sakince ölümü beklemek istiyorum. Ama sizler burada 25 sayfa boyunca evlilik biter ayrıl kabul etme diyerek insanlara gaz veriyorsunuz. Kendinizi o kadının yerine koysanız bir kere keşke! Kim olursa olsun çaresiz tek yalnız bir kadına, bir kadın yardım etmeli arkadaşlar. Bu bizimde başımıza gelecek bir gün.

Ev ev üstüne olmaz demiş atalarımız çokta doğru söylemiş gencecik insanlar yalnız yaşıyor bakıma muhtaç değilse otursun evinde kimsenin hızurunu kaçırmasın!

ben şöyle düşünüyorum, bir oğlum var ve ondan başka kimsem kalmadı. hayatta yapayanlızım duvarlar üstüme üstüme geliyor konuşacak kimsem yok tek başıma evde kalmaktan delirmek üzereyim ve oğlumla gelinimin yanında sakince ölümü beklemek istiyorum. Ama sizler burada 25 sayfa boyunca evlilik biter ayrıl kabul etme diyerek insanlara gaz veriyorsunuz. Kendinizi o kadının yerine koysanız bir kere keşke! Kim olursa olsun çaresiz tek yalnız bir kadına, bir kadın yardım etmeli arkadaşlar. Bu bizimde başımıza gelecek bir gün.

Kayınvalideyi sizin kişiliğinizde biri gibi düşünmeyin. Gerçi kişiliğinizi bilmiyorum ama onun gibi değilsinizdir diye tahmin ediyorum. Konu sahibini intihar etmeyi isteyecek kadar çok üzmüş biriymiş. Beraber yaşamayı daha önce denemişler, olmamış. Ayrıca, evlerinin aralarında 3 apartman varmış, sık sık görüşüyorlarmış. Ayrıca o kadar sık görüştükleri halde, konu sahibinin çocukları bile babaannelerini sevmiyor ve görüşmek istemiyorlarmış.

Bu durumda hala beraber oturmalarını tavsiye eder misiniz? Beraber otururlarsa, konu sahibi intihar etmek isterse ne yapsın? Kendi annesi bile normalde "kayınvalidenle otur" diyecek bir insanken, kızının sağlığının bozulacağından korkup gerekirse bize gel, sana ve çocuklarına bakarız diyormuş.

Ki ben bu şartlar olmasa bile kimsenin kimseyle yaşaması için zorlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Hiç çocuğu da olmayabilirdi. Çocuğu ileride bana baksın diye mi yapmış? Bir de gelinin istemediğini bile bile zorla taşınmaya uğraşıyormuş.

Hic acinacsk bir sey goremedim acaba kizi olsa onun yanina yelesirmiydi hayir tabi.tek omu yanliz yasiyor bu dunyada belli ogluna gaz verecek evi huzursuz edecek size dunyayi dar edecek.ben olsam asla kabul etmem benim ananem 90 yasinda tek yasiyor koyde kisin gelir baharda gider zor tutariz butun kis.herkesin evi der ev gibisi yok bu ne ya kv deniz yatalak deyil evi var eee muhtac deyil sadece rahatina duskun.oglu diye herseyi kendine hak goren bir bencil.gelinler zaten dış kapinin mandali.esinle guzelce konus ben istemiyorum de gelir gideriz ama ayni evde olmaz herkesin duzeni farklidir olan size olur.annelik bu deyildir ya oglumun huzuru bozulmasin biraz fedakarliktir neymis buyutmus beslemis karsilik bekleyen bir kadin anne olamaz ya.
Esinize de yazik elalem derdinde bir tipse Allah yardim etsin size ama sonuna kadar savasin derim...boyle annelere yaziklar olsun ya anneligini kullanan duygu somurusu yapan anneler anne deyil bana gore...

bakıma muhtaç olsa gelmesini anlarım da yalnız kalamam diye size yerleşmek çok yanlış, ki yaş 65, yaşlı sayılmaz.kendisine bir sürü etkinlik bulabilir, günlere falan gitsin mesela. yalnızlığı azalır bu durumda.

aynı şeyi eşim teklif edecek oldu KP hasta ona bişey olursa KV yalnız kalamazmış bize taşınırmış :KK43:
"benım annemde 15 yıldır tek başına yaşıyor gık demedi.Öyle birsey olursa annem de bize taşınır .2 anneyle yasarız. biraz da sen çek Kayınvaliden'den " dedim. "bi düşiniyim " dedi.daha ses yok o günden beri ..Ama korkmyor değilim bu ihtimali düşündükçe ..

Benim basima gelse neler olur diye dusundum.ben kabul ederdim,kvmle aramiz cok iyi bizim .ama aynj evde yasamak yine de zor ozel hayatin olmaz.esim de kiyamazdi gelmesini isterdi ama kvm kabul etmezdi rahatsiz etmek istemezdi.iste kv nin anlayissiz olmasindan yasiyorsun bunu..esjne kizma ama annesine ne diyebilir.bir de ayriliriz diyirsun demekki huzur birakmayacak biri.is kv nde bitiyor aslinda

Zaten sorun buradan çıkıyor. Bir insanın hayatta tek meşgalesi çocuğu olmayacak. Çocuğuna bağımlı yaşam sürmeyecek. Evde yalnız kalamıyorum diye duygu sömürüsü yapmayacak. Çocuğunu zor durumda bırakmayacak.
Bana eşim bunu teklif etse işte kapı derim çok net. Annem aynı durumda olsa çok yakınıma taşınmasını sağlarım ama aynı ev olmaz.
Ev ev üstüne olmaz.

İlişkilerini koparsın demiyoruz ki.
Empati yapıyorum, yalnız kalan kv, maddi durumu da iyi, turlara katılabilir, evde hazırlık yapar oğlunu gelinini davet eder, babanne kurabiyesi yapar çocukları çağırır. Kimse kadın evde yapayalnız otursun demiyor ki, ama 3 çıcuklu bir ailenin yanına gidince ne kendisinin ne çocukların ne de karı kocanın huzuru olacak.

X