kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Yakınsa dediğiniz gibi eşiniz anne zaten yakınsın sürekli gidip geliriz derdi demek ki o kadar yakın değil. Hem başka ev bulunabilir daha yakında. Sürekli gidip gelinir. Göz kulak olunur falan ama bazıları tek kalamıyor. Önünde sonunda bundan 10 yıl sonra evinize mecbur alacaksınız yaşlanınca işini kendi göremeyince ama şimdilik başka ev olabilir.

hastalandı da ne hastası oldu

yani tansiyonu şekeri vs mi çıktı

zira oturup kurmuşsa ya da uyumamışsa olur bunlar

bakın şimdiden yavaşça kabul etmeye başlamışsınız

evinde kalamıyor ne yapsın ister istemez bizimle kalacak diye

eğer bunu kabul edecekseniz de acil evi büyütün

onun bir odası olsun, tv si vs ve oraya çekilmesi gerektiğini de hissetsin

yani çocuklarınız da henüz küçük anne baab çocuk zaman geçirebilmeniz lazım

zira aksi halde ağlayınca aman dediği oluversinlerle büyümüş, anneleri ile paylaşımları az çocuklarınız olması muhtemel
evet ya gercekten hastaysa bi doktora götürsünler
normal bir insanın evınde kalması gerekır kalamıyorsa bence doktorluk işi var

. Önünde sonunda bundan 10 yıl sonra evinize mecbur alacaksınız yaşlanınca işini kendi göremeyince ama şimdilik başka ev olabilir.

ama işte yaşlanınca, işini kendi göremeyince kavramı da muğlak ve mecbur alacaksınız da doğru değil bence

konu sahibinin kv sine göre bu aşamada kalamıyor, 65 yaşında yaşlı, işini kendi göremiyor

80 lik anneannem işini kendi görüyor

70 lik babam şurada huzur evi var, maaşını veriyorsun bakıyorlar diyor

önemli olan muhtaç olma hissi

gerçekten sağlık sorunu olur, yatalak olur, aklı başında olmaz vs

bir çözüm düşünülür ki bu kadar yakıonda o bile aynı evde olmayı gerektirmeyebilir

konu sahibinin kv si kp ölünce yaşlı moduna girmiş de kp ölmeden hem kendien hem adama da o bakıyordur muhtemelen

Işte böyle gelinlere çektirip sonra kendilerinden soğutuyorlar daha sonra oğlum yanına yerleşeyim demeler. Sanki hiç geline muhtaç kalmayacaktır. Al işte gelinin iki dudagi arasındaki gel lafına muhtaç kaldın aptal kadın. Benim kv her zaman gelinimi kendime düşman edecek kadar aptal değilim der. Seviyorum ben kadını ya:)

slm arkadaşlar,
kk yı sık takip ederdim şuan büyük bir derdim var o nedenle kayıt oldum. 2 ay önce kayınbabamı kaybettik kv yalnız kaldı eşinden maaşda kaldı evi de gayet nezih bir yerde ama ben yalnız yaşayamam diyo başka bişey demiyo bizim yanımıza yerleşmek istiyo. eşimin abisi var ama onlar başka bir şehirde olduğundan onalrın yanına gitmek istemiyo kv 65 yaşında. zamanında çok çektirdi bana çok dominant dediğim dedik bir insan kv ile aramız hiç birzaman tam manasıyla iyi olmadı. 15 yıllık evliyim 3 çocuğum var. eşime bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. ama oda ne yapayım o benm annem mecbur kabul edicez diyo. aslında kv nin evi bize çok yakın ama illaki yanımıza yerleşmek istiyo. şuan eşimle çatışma halindeyiz evde huzur kalmadı. ben daha kabul etmeden kv eşyalarını dağıtmaya başlamış bile. benim bi düzenim var 35 yaşından sonra kv ile nasıl yaşarım.
Of ya cok zor bir durum. Kv de alem yani düşünemiyor mu sizin ilişkinize zarar verebilecegini. Yakınsa sürekli biri uğrar yanına. Abi yırtmış durumdan. Ben karşıyım ya yaslı olabilir herkes saygı da gösterebilir ama hic hos degil imkan varken aynı evde oturmak. İlla eziyet etcek insanlar. Su an kayınpederi daha yeni kaybettigş icin böyle düsünüyor olabilir.

Gunduz yine kiziniz evinde kalsin aksamlari goturursunuz bir tek orda uyur kizinizi ikna edebilirsiniz sebepleri anlatarak sonra esinizde ikna olur zaten
Bence böyle birşey çocuğun psikolojisini bozar. Kendini istenmeyen çocuk gibi hisseder. Annem babam beni evde istemiyor ayrım yapıyor diye düşünür.O yaşta neden orda kalması gerektiğini düşünemez.Sorunun bedelini niye çocuk ödesin ki

benim annemler gittiğimizde annem herşeyin en iyisini eşimin önüne koyar kv deye gittiğimizdede kv herşeyin eniyisini oğlunun önüne koyar derim eşime nereye gitsek en iyi muameleyi sen görüyosun diye. kız anneleri daha yapıcı oluyor.

İşte bu söylediğinin alt metni
Kız anneleri daha iyi değil aslında.
Yada erkek anneleri daha kötü.
Toplumsal benimseyiş de diyebilirsin
Yapı da.
Çünkü ister kabul edin ister etmeyin
Kadın ve erkek evlenmiş olduğun da emanet edilen
kadınmış gibi bir algı var.
Ve çok açık bir biçim de bu kadınlarımızın hoşuna gidiyor :)
Aman hoş tutalım huzurları bozulmasın
Zihniyeti.
Yani kız ailesi zaten iyi davranmak zorunda hissediyor kendini.

Erkek annelerinin tutumu da işte bu benimseyişin eseri.
Çünkü onlar alan taraf. Tabi ki istedikleri gibi kötü olabilirler :)
Çok uzatacak değilim
çünkü bu konu böyle 3 paragrafla ifade edilebilecek bir konu değil.
Mevzu derin :)

Sen haklısın ben senin tarafındayım
bu konuda sıkıntı yok :d

Işte böyle gelinlere çektirip sonra kendilerinden soğutuyorlar daha sonra oğlum yanına yerleşeyim demeler. Sanki hiç geline muhtaç kalmayacaktır. Al işte gelinin iki dudagi arasındaki gel lafına muhtaç kaldın aptal kadın. Benim kv her zaman gelinimi kendime düşman edecek kadar aptal değilim der. Seviyorum ben kadını ya:)
o kadar da sevmeyin bence

bu da pek hayırlı bir laf değil

ben korktum valla

eşim, annem gelip bizde 1 ay kalsa mutlu oluyor, ama kendi annesine 2 gün sonra tahammül edemiyor.
çünkü benim annem gelince çocuğa bakıyor, yemek yapıyor, biz çocuğu ona bırakıp gezmeleri gidiyoruz,
akşam annem uykusu gelmese de erkenden yatıyor rahat etsinler diye, haftasonuysa plan yapın, gidin gezin diyor, biz yokken de içli köfteler sarmalar yapıp buzluğa atıyor, yani bize zararı değil epey faydası dokunuyor.
kayınvalidem ise misafir gibi oturuyor, bütün gün yemek temizlik yapmaktan pert olmuş oluyorum, akşam dibimizden ayrılmıyor, biz yatmadan yatmıyor, dolayısıyla eşimle ne bişey izleyebiliyoruz ne sohbet edebiliyoruz. eşimle telefondan kelimelik oynuyoruz ona bile karışıyor, hep kendisiyle sohbet edelim istiyor. sosyal hayatımız sıfırlanıyor, ne birini çağırabiliyoruz ne biyere gidebiliyoruz, tribe girer çünkü ben burda misafirim beni bırakıp gittiler diye.
o yüzden kimse kız annesi ile erkek annesini kıyaslamasın. ilerde muhtaç olup yanıma gelirlerse de kaynananın bakımını yapmak başka anneninkini yapmak başka.... hangi erkek annesinin altını alır, banyosunu yaptırır, 3 öğün yemeğini yapar yedirir ki.

Yakınsa dediğiniz gibi eşiniz anne zaten yakınsın sürekli gidip geliriz derdi demek ki o kadar yakın değil. Hem başka ev bulunabilir daha yakında. Sürekli gidip gelinir. Göz kulak olunur falan ama bazıları tek kalamıyor. Önünde sonunda bundan 10 yıl sonra evinize mecbur alacaksınız yaşlanınca işini kendi göremeyince ama şimdilik başka ev olabilir.

Zaten yakın oturuyorlarmış. Aralarında 3 apartman varmış.

kızlar eşimin teyzesini aradım durumlardan bahsettim sen konuş ikna et ev ev üstüne olmaz dedim. oda az önce beni aradı ablamla konuştum dedi. ben yalnız kalamam diyomuş param var onlara yük olmam diyomuş önüme iki tabak koymak geline zormu geliyor diyormuş.
Geline ! Aranızdaki mesafeye bak buna tahammül edemiyorum işte :KK43:.Allah kolaylık bir çıkış yolu versin işin zor :KK43:

Benimde kp. vefat edeli 5 ay oldu. Kv. kirada oturuyor eşinin malülen emekli maaşı kaldı onunla beraber kalan 2 tane çocugu var 1 tanesi şehirdısında okuyor diğeri burada 3.sınıfa gıdıyor küçük. Eşim ve bi tane görümcem evli.
Eşim çok ağladı üzüldü babasına çok düşkündü.
Bizde kiradayız ama ikimizde çalışıyoruz çok şükür işlerimiz iyi. Biz zaten babası hastayken onlara maddi yardımda bulunuyorduk.
Babası ölünce eşim annemlerle beraber oturmak istiyorum. Kardeşim küçük hem ayrı ayrı kira veriyoruz aklım onlarda dedi. Babası vefat edeli 1 hafta oldu bunu söylediğinde.
Bende canım sen burada annen ve kardeşlerinle kal bende giderim hayatınızdan dedim o zaman 3 aylık hamileydim.
Sadece senin için altlı üstlü oturmayı kabul ederim. dedim.
Tabi ama bu arada dayısı diyor yok ben alırım yanıma kardeşimi.
Kız kardeşi diyor ben alırım annemi ( ama kız kardeşi kv. beraber oturuyor alması mümkün değil. Laf olsun diye )
Eşime sürekli baskı yapıyorlar sen napcan bu işi iki yere kira veriyorsun anneni almıcan mı? flan....
Çok şükür ŞÜKÜRLER OLSUN. Eşim kabul etmedi ama dediğim gibi yardım ediyoruz.
Kv. de bizle kalmak istiyordu belliydi.
Biz ses etmeyince oda şimdi yalnız kalıyor küçük kızı ile ama hep tabi yemek yemiyorum. Tek başıma ne yicem ki ben sürekli böyle.
Duygu sömürüsü ve eşimde çok duygusaldır.
Zaten duygusal olmasa biz şuan ayrıydık sanırım.
Ama dediğim gibi bende bundan çok korkuyorum. Birgün sizinle oturmak istiyorum derse diye (ALLAH Korusun)
RABBİM Herkesin yuvasını ayrı yapsın. Kimseyi kimseye muhtaç etmesin İNŞALLAH.
İNŞALLAH durum düzelir ama biraz rest çekmek gerekiyor sanırım.
ALLAH yardımcın olsun inşallah evliliğin bozulmadan bu iş kapanır kv. gelmekten vazgeçer (AMİN)

babanem 80 yasında
babanem 40 yasındayken dedem vefat ettı
40 senedır yalnız yasıyor

yalnız yasayamam bahanelerıne devam edecekse evlensın ozaman :)
ev ustune ev olmaz kabul etmeyın
bakıma muhtacsa gıder gelır ılgılenırsınız tabıkı
ama aynı evde zor
ısıgı acıp kapatmak bıle dedıkodu olur sorun olur

Ben anneme bakarim ama baska kadinin lafini sozunu cekemem. Esim mesela her seyiyle kendi ilgilenecekse kv de kalabilir. Tabi bu ev hanimi olmam halinde. Yoksa yakin ev tutar profesyonel yatili yardimci tutarim.

Kayınvalidenin hiçbir işini yapma kocan yapsın her işini bakalım o zaman anammmn garippp anammmmmm yalnız anammmmmm cilekeş anammmmmm modunda olacak mı. Illa gelecek diye tutturursa bunu söylersin. Gelsin ama bakımı sende ben o sorumluluğu almam dersin. Hizmetini göremem ben el kızıyım dersin.

var boyle tanıdıgım...kadın panik atak diye kendikendine teshis koymus halbuki yok oyle bişey...yalnız kalamıyormus..kışları kalıyor oglunun evinde sadece...ogluyla gelini nereye giderse o da gidiyor peşlerinde avm sinema vs. sende de kararlı bi yapı goremedim mecbur kabul edip yasayacaksın gibi geliyor ustelik geri donusu de yok

Kayınvalidenin hiçbir işini yapma kocan yapsın her işini bakalım o zaman anammmn garippp anammmmmm yalnız anammmmmm cilekeş anammmmmm modunda olacak mı. Illa gelecek diye tutturursa bunu söylersin. Gelsin ama bakımı sende ben o sorumluluğu almam dersin. Hizmetini göremem ben el kızıyım dersin.

sartları kabul etmez ki adam
kotu gelin olur bu sefer de

X