KV adayiyim sorunlar başladi

Konu sahibi niye tek maaşsın eşin sanırım yok ya da boşandınız. Sen bu yaşına çocuğunu getirdiysen bu yeter de artar zaten.
Ha bence nişanı kız tarafı üstlendiyse sen de düğünü üstlenseydin(imkanın varsa) takı meselesini oğlun halletseydi çünkü sen şimdi bisey yapmıyor gibi görünüyorsun.

ne desem ban alacağım.
o yüzden susuyorum/ size ve evini ana babasına alıp dizdiren şımarık olmayan kocaniza mutluluklar diliyorum
Bir video vardı bunun 25temmuzla ne ilgisi var diye. Aynen öyle hissediyorum senin yorumlarını okuyunca😅 ya adama ailesi ev almış diye adam niye şımarık olsun? A b yi kapsıyor diye b a yi kapsamak zorunda değil ki? Şımarık insanlar genelde ailenin her şeyi yaptığı kişilerdir evet ama her aile desteği alan neden şımarık olsun?
Bir de aile bir şey yapınca, kötü film karakteri gibi gariban ananın boğazına bıçak dayayıp zorla yaptırıyor gibi tepki veriyorsunuz. Sizin için haklı ve gururlu olmak mutlu olmaktan daha önemli ama bazı insanlar için mutlu olmak daha önemli. İnsanlar evlatlarına bir şey verirken canından can kopmuyor bazısı çok mutlu oluyor verince.
Ben 10 senedir çalışıyorum, 35 sene daha çalışmam lazım emeklilik için. Ne vardı 3 5 sene fazladan yan gelip yatsaydım, üniversite okurken çalışmak zorunda kalmasaydım. Şimdi eski enerjim yok, o zaman keşke daha fazla destek alsaydım. Ben çok mutlu oluyorum aileme bir şey alınca, onlar bana verince. Parazit değilim, her şeyimi kendim yaptım ama yoruldum, keşke ailemin diğer evleri kiracıda olacağına bende olsaydı da ben de rahat etseydim. Zaten bana ayrılmış ama 50 yaşımda alcam belki, ne yapayım yani o yaştan sonra. Vermek zorunda değil kimse ama varken ne yapacaklar devlete mi hibe etsinler? Onlar da bize yatırım yapınca mutlu oluyor.

Bir video vardı bunun 25temmuzla ne ilgisi var diye. Aynen öyle hissediyorum senin yorumlarını okuyunca😅 ya adama ailesi ev almış diye adam niye şımarık olsun? A b yi kapsıyor diye b a yi kapsamak zorunda değil ki? Şımarık insanlar genelde ailenin her şeyi yaptığı kişilerdir evet ama her aile desteği alan neden şımarık olsun?
Bir de aile bir şey yapınca, kötü film karakteri gibi gariban ananın boğazına bıçak dayayıp zorla yaptırıyor gibi tepki veriyorsunuz. Sizin için haklı ve gururlu olmak mutlu olmaktan daha önemli ama bazı insanlar için mutlu olmak daha önemli. İnsanlar evlatlarına bir şey verirken canından can kopmuyor bazısı çok mutlu oluyor verince.
Ben 10 senedir çalışıyorum, 35 sene daha çalışmam lazım emeklilik için. Ne vardı 3 5 sene fazladan yan gelip yatsaydım, üniversite okurken çalışmak zorunda kalmasaydım. Şimdi eski enerjim yok, o zaman keşke daha fazla destek alsaydım. Ben çok mutlu oluyorum aileme bir şey alınca, onlar bana verince. Parazit değilim, her şeyimi kendim yaptım ama yoruldum, keşke ailemin diğer evleri kiracıda olacağına bende olsaydı da ben de rahat etseydim. Zaten bana ayrılmış ama 50 yaşımda alcam belki, ne yapayım yani o yaştan sonra. Vermek zorunda değil kimse ama varken ne yapacaklar devlete mi hibe etsinler? Onlar da bize yatırım yapınca mutlu oluyor.
Gerçekten öyle söylediklerine cevap veriyorum başka bir şey söylüyor iğneleyerek, beni anlamadı belki sizi anlar.

Konu sahibi niye tek maaşsın eşin sanırım yok ya da boşandınız. Sen bu yaşına çocuğunu getirdiysen bu yeter de artar zaten.
Ha bence nişanı kız tarafı üstlendiyse sen de düğünü üstlenseydin(imkanın varsa) takı meselesini oğlun halletseydi çünkü sen şimdi bisey yapmıyor gibi görünüyorsun.
Bir şey yapmıyor zaten. Set olarak bir Trabzon seti. 4 adet adana burma takacak kayınvalideler gibi karışıyor ama sanmıyorum. Kız tarafı mı yatak odasını alacak oğlu mu alacak ona da karışmış sanki. Kız tarafı madem sen de geri kalanı al, düğünü yap dese halbuki tek kelime edemez. Çünkü yapmıyor.

kendimi çok açık ifade ettigimi düşünüyorum ya sizin anladığıniz gibi bir anlamın ortaya çıktığını da düşünmüyorum açıkçası
zaten upuzun yazmisken tekrarlamak aynı şeyleri gereksiz olacak
o yüzden bu konuda birbirimizi anlamıyoruz /hemfikir olamıyoruz diyip kapatıyorum izninizle

Ya bu ülkede anasına babasına güvenmeden* evini dizen evlenen bir tane mi insan yok ?
anne baba olmak bu coğrafyada ne büyük bir yük haline gelmiş yahu.
koca koca insanlar evlilik kararı alabiliyor ama kendi ayakları üzerinde kimse durmak bile istemiyor.

Bu anne babaya güvenip evlenmekle anne babanın evlenirken yardım etmesi çok farkli şeyler. Ben evleneli 15 sene oldu nerdeyse ailem elinden gelen yardımı yaptı. Esimin ailesi hiçbirsey yapmadiği gibi herseyin içindelerdi. Kardesim yakın zamanda evlendi aynı konu sahibinin oğlu gibi aile evindeydi. Birikim yapti baya. Maaşi da Türkiye ortalamasının çok üstünde. İyi bir mesleği var. Buna ragmen düğününü babam yapti. Tabiki kardesim de alinacaklari aldi ama aile geçindirme başka birsey, ailenin yardımı başka birsey. Nişanda da düğünde de bileziklerini taktılar. Bu zorla yapılacak birsey değil içten gelerek yapılan birsey. Kardesim de bende sımarık değiliz herseyin kıymetini bilen insanlariz. Ailenin durumu yoksa tabiki birsey yapamaz o başka. Benim de evlatlarım var onlara harcamayacagım da mezara mi götüreceğim. Keşke olsa da hepsine ev araba verebilsem bir de bunun derdine düşmeseler ilerde. Bir depremle yerin dibine gecebiliyor hepsi henüz yanında malini mülkünü götürebilen görmedim.

kendimi çok açık ifade ettigimi düşünüyorum ya sizin anladığıniz gibi bir anlamın ortaya çıktığını da düşünmüyorum açıkçası
zaten upuzun yazmisken tekrarlamak aynı şeyleri gereksiz olacak
o yüzden bu konuda birbirimizi anlamıyoruz /hemfikir olamıyoruz diyip kapatıyorum izninizle
Aile, para, değer konularında yanlış oturmuş düşünceleriniz olduğunu düşündüğümü önceden konuşmuştuk. Kendi açınızdan çok haklı olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz, karşınıza çok kötü örnekler de çıkmış olabilir ama ailesinden gönüllü yardım alan, gayet de saygılı, sorumluluğu olan bir çok insan da var. Varoş bir kesim var diye, çocuğuna maddi desteği severek yapan ve bunu kabul eden tüm insanları haksız yapmamanız gerektiğini düşünüyorum. Her postta söylüyorsunuz çünkü. Kimisi az alır kimisinin durumu yoktur fazla destek alır. Ona kalırsa uni okumamış liseden sonra ise girmiş eli ekmek tutan da gelsin size laf etsin. Desin ki mezun olana kadar ailen bakmış, 30 yaşına gelmişsin parasını veriyor da olsan insanların evinde kalıyorsun, araba almışlar onu kullanıyorsun der. Ama demeli mi? Ona ne di mi? Ailesiniz sonuçta bugün size yarın onlara. Ali Rıza bey gibi triplere girmeye gerek yok, insanlık hali yarın her şey olabilir

Bu anne babaya güvenip evlenmekle anne babanın evlenirken yardım etmesi çok farkli şeyler. Ben evleneli 15 sene oldu nerdeyse ailem elinden gelen yardımı yaptı. Esimin ailesi hiçbirsey yapmadiği gibi herseyin içindelerdi. Kardesim yakın zamanda evlendi aynı konu sahibinin oğlu gibi aile evindeydi. Birikim yapti baya. Maaşi da Türkiye ortalamasının çok üstünde. İyi bir mesleği var. Buna ragmen düğününü babam yapti. Tabiki kardesim de alinacaklari aldi ama aile geçindirme başka birsey, ailenin yardımı başka birsey. Nişanda da düğünde de bileziklerini taktılar. Bu zorla yapılacak birsey değil içten gelerek yapılan birsey. Kardesim de bende sımarık değiliz herseyin kıymetini bilen insanlariz. Ailenin durumu yoksa tabiki birsey yapamaz o başka. Benim de evlatlarım var onlara harcamayacagım da mezara mi götüreceğim. Keşke olsa da hepsine ev araba verebilsem bir de bunun derdine düşmeseler ilerde. Bir depremle yerin dibine gecebiliyor hepsi henüz yanında malini mülkünü götürebilen görmedim.
size katılmıyorum diğer katılmadığım insanlara yorumlarda uzun uzun yazdim
tekrarlamak beynimi yoruyor
denk gelirseniz okursunuz
iyi forumlar

Hoşgeldiniz aklı selim insanlar :)

Aile, para, değer konularında yanlış oturmuş düşünceleriniz olduğunu düşündüğümü önceden konuşmuştuk. Kendi açınızdan çok haklı olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz, karşınıza çok kötü örnekler de çıkmış olabilir ama ailesinden gönüllü yardım alan, gayet de saygılı, sorumluluğu olan bir çok insan da var. Varoş bir kesim var diye, çocuğuna maddi desteği severek yapan ve bunu kabul eden tüm insanları haksız yapmamanız gerektiğini düşünüyorum. Her postta söylüyorsunuz çünkü. Kimisi az alır kimisinin durumu yoktur fazla destek alır. Ona kalırsa uni okumamış liseden sonra ise girmiş eli ekmek tutan da gelsin size laf etsin. Desin ki mezun olana kadar ailen bakmış, 30 yaşına gelmişsin parasını veriyor da olsan insanların evinde kalıyorsun, araba almışlar onu kullanıyorsun der. Ama demeli mi? Ona ne di mi? Ailesiniz sonuçta bugün size yarın onlara. Ali Rıza bey gibi triplere girmeye gerek yok, insanlık hali yarın her şey olabilir
dediklerimle bu yazdıklarınızın alakası nedir ?
ben kişisel şeylere girmiyorum ama siz laf anlatma adı altında kişisel şeylerden mi vurmaya başladınız ?
ben tıp fakültesinde okudum ülkemizde bunu okuyup aynı zamanda çalışabilen 3 kişi varsa vardır çoğunluk bunu yapamaz çünkü devam zorunluluğu mevcut tamamen

ayrıca ailemin yanına yeni taşındım , ekstra olarak ev arıyorum, bu evde de asalak gibi yaşamıyorum
bundan önce 10 sene yalnız yaşadım ve ogrenclikltenn sonra onlara tek kuruş para almadım .
araba meselesine gelince şu an onlarla yaşıyorum ve arabanin anahtari ortada
defalarca vermek istedim almadılar ,
ama bu araba zaten onların ben kullanıyorum bunu da hep böyle belirttim.
tavrıniz hiç ama hic hoş değil , salt olarak yaralama üzerine
yazık , sizi ciddiye aldigima üzüldüm sadece .

ben kişisel şeylere girmiyorum ama siz laf anlatma adı altında kişisel şeylerden mi vurmaya başladınız ?
ben tıp fakültesinde okudum ülkemizde bunu okuyup aynı zamanda çalışabilen 3 kişi varsa vardır çoğunluk bunu yapamaz çünkü devam zorunluluğu mevcut tamamen

ayrıca ailemin yanına yeni taşındım , ekstra olarak ev arıyorum, bu evde de asalak gibi yaşamıyorum
bundan önce 10 sene yalnız yaşadım ve ogrenclikltenn sonra onlara tek kuruş para almadım .
Sizin benim yorumlarıma fikirlerime dalarak ailemize zorla yardım ettirip şımarık bir karı koca olduğumuzu söylemenizden daha normal ve gayet baştan sona zihniyetinize ve dediklerinize cevap vermiş Sevgili Kerkenes. Evet sizin gibi yardımlar ve rahatlık görenlere böyle etkiler yapıyor aileden destek almak bu yüzden mümkünse sizin geninizden olacak çocuğunuza yapmayın destek haklısınız.

Evet kesinlikle yırtık kişilere denk gelmiş onun şokunu atlatamamış. Konuyu tekrar okuyunca fark ettim ki konu sahibi hep karşı tarafın söylediklerini yazmış. Ancak bu lafları durduk yere söylemedikleri aşikar. Sen ne dedin de insanlar böyle dedi? Dünürüm bana banka hesapları 3 tane olmaz dedi diyor. E sen o zaman banka hesaplarına karışmışsın ki millet sana bunu söylemiş. Durduk yere niye sana bunu söylesinler? Dünürüm kızımın nasıl para harcadığıma karışamazdın dedi diyor. E demek ki laf yapmışsın ki böyle demişler.

Oğlan da kızın ailesi de kızı ezdirmemiş bu da dert olmuş 😏

Kolay kolay kimse kimseye bu kadar yükselmez. Etkiye tepki meselesi. KK kadınları yutar mı bu numaraları 😎

Kusura bakmayın ama yanlış yapmışsınız. Nikah tarihe karışmaniz hiç hoş değil hele 3 ay önce olsun demeniz tam saçmalık. Evleriniz uzakta değilmiş farklı şehirler olsa neyse diyeceğim. Çok konuşmak istiyosaniz bu kişi oğlunuz olmalıydı mutfağa cektiginiz gelininiz değil. Zamanı gelince bizde alırız yaparız gibi bir cümle kurmussunuzda ee zaten şimdi tam zamanı.. Bir gelin olarak öyle oraya buraya çekilip konuşulmasından hiç hoslanmam. İki kız annesi olarakta yarın birgün kızlarımın başına gelincede bende susmam. Bırakın çocuklar neyi nasıl istiyorlarsa öyle yapsinlar. Ev konusunda 9 ay evet çok fazla ama eski usul bir kaç ay kala bakmakta büyük hata olur. Şuan biz ev bakıyoruz ve asla daire yok kiralık. Yine saçma düşündüğünüz diğer konuda bir kaç haftada esyasiz kalsınlar ne olacak gibi birşey okudum yukarida neden ? Oğlunuz biraz daha fazla kira ödemesi diye mi ? Her genç kızın bir hayali var ne yapsınlar evlenince yerde mi yatsınlar eşya gelene kadar sizde mi kalsınlar mesela ? Hayır altın vs istiyolar alamıyoruz deseniz sizi haklı görürdüm ama yazdiklarinizin çoğunda haksizsiniz.

Sizin doktor olmanızın kime ne faydası var ki kendinizden başka? Kendinize okudunuz, kendinizi kurtardınız. Sürekli kendin al, kendin kazan dediğiniz bir sürü kişi bu imkanlara sahip olamadigi için okuyamıyor olabilir, sizin arabayla gittiğiniz yolu 2 saat aktarmayla giden öğrenciler de var, aile parasi ile okuyup her seyimi alacak param var demek çok kolay. Bir şeyler yaşadınız bir sebepten aile evinde para biriktirmeye gittiniz en haklı oldunuz ama diğer herkes haksız nedense. Herkesin bir sebebi var tek geçerli sebep sizinki değil. Götünde donu olmadan çocuk yapmak isteyene yazılacak yorumla çalışıp kazanan ama günümüz şartlarında evlenmeye yetmeyeceği için destek alan insanlara yazılacak şeyler arasında beyin süzgecinden gecirmeden aynı şeyi yazmak çok saçma. İnsanlar çocuklarını seviyor para veriyor derdi size düşüyor.

Konu sahibi tek haklı olduğun yer havlu konusu.O konuda arkandayım.

Ben havlu kullanmıyorum hijyenik değil. Tek kullanımlık yüz havluları var tavsiye ederim. Bana havlu hediye getirenlerden rican tek kullanımlık yüz havlusu almasıdır. Tşk.🌹

O gelin Gucci giyerse Kaynana da PRADA giyer :KK53:
Aslında ne havalı düğün olur. Düşünsene kız Gucci den gelinlik almış. Kayınvali de prada dan şık bir elbise. Öyle olursa beni de çağırsınlar. En son beckhamlarda gördüm öylesi bir düğünü ama gidemedik 😁

Sevgili K kerkenes ben yapılsın,yapışmasın derdinde değilim.Durumu olan gönlüne göre yapar veya yapmaz.Benim rahatsız olduğum şey insanlar size maddi kolaylıklar sağlayınca kendilerinde sizin hayatınıza karışmaya hak görmeleri.Şöyle örnek vereyim;arkadaşım ailesinin verdiği arabayı evlendikten sonra satıp başka modelle değiştiremedi yıllarda.İzin vermediler.Buradaki örnekte de kayınvalide tüm masrafı yapınca düğün tarihine,gelinin alıp sattığına karışma haddini buluyor.İnsanlar bir başkası için para harcayınca maalesef bir beklenti içine giriyorlar.Yoksa herkes kendi parasını neye harcamak istiyorsa harcasın.

Aslında ne havalı düğün olur. Düşünsene kız Gucci den gelinlik almış. Kayınvali de prada dan şık bir elbise. Öyle olursa beni de çağırsınlar. En son beckhamlarda gördüm öylesi bir düğünü ama gidemedik 😁

Elbisem pazardan, Allah korusun nazardan diye düğüne giriş yapmayı düşünüyorum :KK70:

X