KV adayiyim sorunlar başladi

Merhaba cok düşündüm yazsam mi diye.
Oğlum be gelin hanım 3 yıl birliktelikten sonra 10 ay önce nişanlandılar.
Iyi hoş ,sakin sessiz,mütavazi,yaşina göre olgun ve cok saygili kizimiz.
Nerde nasil davranmasini bilen.
Nişanimizda çok güzel oldu.
Iki genc beraber coğu işlerini kendi halletiler.
yavaş yavaş yanliş anlaşilmalar başladi .Biz öyle adetlere geneklere önem veren değiliz ,düşüncemiz yeterki çocuklar mutlu huzurlu olsun.

Şimdi nikah tarihini kina düğün haftazasinin ortasina yerleştirmek istemişler,oģlumdan öğrendim.
kizimizla mutfaktayken önce bir fikrini alayim sonra annesine sorarim diye düşündüm.
Nikah tarihini bir kaç hafta önce olmazmi diye,oda annenem tarilde,öncesindende annem babam tatilde dedi .
Durum öyle olunca tarih 3ay önceye geliyordu,bizim icin sorun değil .
Sonra oğlum ve nişanlisi bu konu üzerine baya tartişmişlar.
Oğlum bana tarih kalacak dedi ve annesini ara dedi .

Actim telefonu cocuklar tarihe karar vermişler dedim ,neyse bende stres olmasin diye biraz daha erken yapilsaydi dedim .
Kadin "asla olmaz,biz istemiyoruz 3 ay önce ".
Baya sert konuştu
beraber ev konusunuda konuşalim dedi .Daha 9ay var düğüne konuşalimda ,bence tutulmasi için erken ,malum ev kiralari ucuk fiyatta.
3-4ay öncesi makul dedim,kizin annesi mobilyalar yetişmez dedi.yetişir niye yetişmesin yoksa bir iki hafta bir koltuk takimi gelmeden idare ederler dedim.
Oģlum ve nişanlinin arasinda zaten tartişmalar varmiş bu da üstüne taşiran damla olmuş.
konuşmaya gittik soğuk karşilandik
Kizimiz evde yoktu ,oğluma kirgin olduğu için ,gitmiş evden .
Cerezleri tepsiyle masanin üstüne biraktilar,dağitma felan yok .
Oģlumun kv bana ,kizimi mutfağa cekip soramazsin ben varken dedi.Bende kiziniz yetişkin biri olduğu icin fikrimi söyledim dedim.
Sonra oğlumu ilişkileri üzerine sorgu altina aldi.

"Sen şimdiden kizima nasil para harcadiğina karişamazsin .
Ve demek oluyor aile icinde üc tane hesap oluşturmak.Sen kizimla ayni yatağa gireceksin ama üctane para hesabi olacak.
Kizim istediği gibi para harcar.
Yoksa sen ona harclik verme niyetindemisin?
Biz para harcamayi seviyoruz onun içinde calişiyoruz " dedi.

Bende bağzi seyler eşler arasinda özel olduğunu ve karişmamiz gerektiğini söyledim.kizim evlensede karişirim,kizim benim dedi.
Oğluma döndü ,kizimin herşiyini biz üstleneceğimiz parasini istediği gibi harcar ama düğünü sen yalniz yapacağin icin dikkat ediyorsun değilmi dedi.
Orda bize laf cakti güya biz ilgisiz anne babayiz oğullarinin düğününü evini kurmayan .
Gelin hanim geldi sonra surat beş kariş aşağida ,oğlum ve biz herşeyi olumlu düşünerek alttan aldik .Oğlum sorunlari sakince anlatti .
Iki gün sonra annesiyle konuşmak icin buluştum ,bizi öyle yadirgamasi zoruma gitmişti.Biz sorumsuz aile değiliz elbette yeri geldimi bizde destek oluruz .
Oğlum 26yaşinda 4 yldir mesleği elinde,evimizde beraber yaşiyoruz ,hiçbir zaman ondan para istemedik .Yani eve katkisi yok .
Kiz yüksüğü cikartmiş ben böyle devam istemiyorum demiş.Bu zamana kadar ben arkasindan koştum birazda o koşsun demiş.
Aşktan gözü kör oğlum kendini ve bizi okadar ezdiriyorki ...
Arkasinda hemde nasil koşuyor
Herşeyi alttan aldim sustum çünkü birsey söylesem oğlum beni suclayacak .
Sen bozdun diyecek.
Aile bizide oğlumuda düşünmüyor,düşündükleri sadece para .
Coğu seyi gösteriş icin istiyorlar.Ev haftalar önce döşenmiş olacakmiş akrabalari ile ceyizleri yerleştireceklermiş
Orda gelin damat yaşamadan önce akraba ağirlanacakmiiş.Tabii herşey dört dörtlük olmali lüks olmali.
Adetleriymiş,nikahta onlarda üçgün önce yapilirmiş adetleriymiş.
Dünya adetlerinden içeliğinden nezakinden haberleri yok .
Kiz kardeşim tanişmada hamileydi bizimle gelmişti,nişanda ordaydi,ziyaretlerde beraberdi Doğum yapti kimse hayirli olsun demedi ,bebek görmeye gelmedi.
Cocuk 6aylik oldu beraber oturduk yüzleri bile kizarmadi.
Aile bana göre cok bencil ,sadece hep almak isteyenlerden.
Annenesi ilkkez gelirken iki tane havlu getirmiş , böyle komşuma bile utanirim gitmeye.
Yanliş anlamayin yok olmadiğindan değil ,değer vermediklerin den

Ben artik soğudum.kendimi yeterlice ezdirdim ,oğlum elimi kolumu bağliyor .
Nasil davranmaliyim ,ne yapmaliyim
Umarım ilerde bu şekilde bir kaynana olmam. Oğlum için susuyorum deyip demedigimi birakmayan ama susmuş olduğumu sandığım.
Tanımadığım kişinin bebeği oldu görmeye gitmedigim diye yüzümün kizarmadigi,eşya aldı diye lüks meraklısi diye karşımdakini suclamadgm. Amin diyorum 🙏

Ben maddi manevi ne bekleyeceğim ki, hayat onların hayatı. Esas onlar benden bir şey beklemesin,kendi geleceklerini kendileri yaratsınlar.

Huzurevi parası olmasın yav,kimseden bir şey kısmıyorum. Sadece enayi değilim o kadar 😊
Bu tavrınız evlilik için mi genel olarakta evlatlarınızdan bu derece bağımsız mısınız ?

C Calcifer
Evet doğru değişik konular açtım hepside benim.
15yillik evliyim dedim çünkü o dönemde o sorunlar vardı.
İnsanlarin çeşitli sorunları olabilir,şimdi cinsellik konusuyla bununla ne alaka.
Olamazmi,hatta kendi kv görümcemlede sorun olabilir .iki gün sonra öyle konu açsam aaaaa siz geçen kvdiniz nasıl görümce konusu açıyorsunuz diyeceksiniz.
İşimle olabilir eşimle kardeşimle hepsi birbirinden bağımsız.
Demekki siz mükemmel birisiniz ,ne güzel sorunsuz hayatı yaşıyorsunuz.
En büyük sorunum yerinde zamanında tepkimi gösteremiyorum sonra ićimde
şisiyor

C Calcifer
İnsanlarin çeşitli sorunları olabilir,şimdi cinsellik konusuyla bununla ne alaka.
Olamazmi,hatta kendi kv görümcemlede sorun olabilir .iki gün sonra öyle konu açsam aaaaa siz geçen kvdiniz nasıl görümce konusu açıyorsunuz diyeceksiniz.
şisiyor
25 yllık iş hayatım demişsiniz onu evlilik yılınız sanıyorlar

Bir sürü farklı probleminiz olabilir de her konuda farklı farklı ayrıntılar yazarsanız konularınızın inandırıcılığı kalmaz. Birine 15 birine 28 yıllık evliyim derseniz daha hangi ayrıntıları çarpıttı diye düşünürüm şahsen. Gerçek üye denilmiş sizin için bu konunuz gerçek demek ki. Ancak ben şu anda ayrıntıların sizin anlattığınız gibi olduğundan şüpheliyim. En temel şeylerde bile yalan söylüyosunuz çünkü 🤷🏻‍♀️ iyi forumlar size
Çünkü siz bana yabancısiniz
Kim billiyor sizin doğruları

Bakınız insanların çeşit çeşit sorunları var.
Cinsel hayatım varlı cocuğum olmuş.
Yani da o sorunlarda olamazmi.
Daha bir sürü sorunum var
Hayır tabi ki. Birden fazla sorununuz olabilir ama bir yıl içinde açtığınız konularin da evliliğiniz hakkında tutarsız ifadeler kullanmışsınız. Birinde 15 yıllık evliyim derken başka bir konunuzda da 20 ve 25 yıllık demişsiniz. Ifşa olmamak için mi öyle yazmıştınız?

Evladiniz yetiskin, calisiyor eve hic katkisida olmamis. Araba istiyor ise alsin kendi.
Almasın demiyorum burda güya destek vermeyen anne gibi görünüyorum.
Yani okadar parası varsa bir zahmet yuvasını kursun.
Ben altinlari alırım .
Böyle dedim karişmamaliymişsim.

Hayır tabi ki. Birden fazla sorununuz olabilir ama bir yıl içinde açtığınız konularin da evliliğiniz hakkında tutarsız ifadeler kullanmışsınız. Birinde 15 yıllık evliyim derken başka bir konunuzda da 20 ve 25 yıllık demişsiniz. Ifşa olmamak için mi öyle yazmıştınız?
Evet ...

Almasın demiyorum burda güya destek vermeyen anne gibi görünüyorum.
Yani okadar parası varsa bir zahmet yuvasını kursun.
Ben altinlari alırım .
Böyle dedim karişmamaliymişsim.
Kayserili mi karsi taraf 😂
Oyle de cekil. Alting alirim dugunu gencler aralarinda halletsin.

C Calcifer
şisiyor
Abla daha kaç yıllık evli olduğunuza karar verememişsiniz. 15 yıllık evli iken 26 yaşında çocuğunuz olamaz.

Ee zaten normalde ayni gunde olmaz mi nikahla dugun? Yani nikah denilen sey dugun sirasinda olmaz mi zaten? Arasinin oldugunu ilk defa duydum. Ben mi yanlis gordum bu zamana kadar?

yok bizim oralarda nişan yapıldığı zaman düğünden önce gider belediyede nikah kiyarlar. eşimle ben aile çevresinde düğünde nikah yapan ilk çiftiz mesela.
gerek tayin durumları, gerek düğüne memur çağırınca ekstra ücret ödenmesi, nikahın çok onemsenmemesi gibi durumlardan düğünden önce bi ara kiyalim denen bisey nikah bizim oralarda.

artık çiftler de herseyden zevk alarak, anı bırakarak yapmak istedikleri için böyle nikah kina düğün modası var bir iki senedir

Bence başta siz başlatmışsınız. Nikaha karışmaya hakkınız yok. Her şeyi kendileri yapıyorlarsa tarihe siz karar veremezsiniz. Ayrıca nikah dediğiniz 10 dakikalık iş karışan stres olunan durum yok. Benim ailemde 3 ay önce nikahlanmayı kabul etmezdi. Nişan neticede düğün arefesi biter atılır ama nikahlı olursun. Dğğüne ne kadar yakın o kadar iyi. Bence erkek tarafı olarak kız tarafını düşünmeyen sizsiniz. Ayrıca akrabalarla evi yerleştirmek bir adettir. Zorunluluktan olursa neyse ama kimse imkanı varken evlendikten 2 hafta sonra eşyası gelsin istemez. Her şeyi oğlunuz karşılıyorsa karışmamalısınız.

Umarım ilerde bu şekilde bir kaynana olmam. Oğlum için susuyorum deyip demedigimi birakmayan ama susmuş olduğumu sandığım.
Tanımadığım kişinin bebeği oldu görmeye gitmedigim diye yüzümün kizarmadigi,eşya aldı diye lüks meraklısi diye karşımdakini suclamadgm. Amin diyorum 🙏
Elin parasıyla almak güzel oluyor değilmi?
Gelinimiz geldi bebek görmeye fakat kadınlarla beraber kaç kere oturduk kahve içtik .İnsan nezakettem komşuna bir parça bez alıp hayırlı uğurlu diyor değilmi .

Elin parasıyla almak güzel oluyor değilmi?
Gelinimiz geldi bebek görmeye fakat kadınlarla beraber kaç kere oturduk kahve içtik .İnsan nezakettem komşuna bir parça bez alıp hayırlı uğurlu diyor değilmi .
Eee gelmedi diyordunuz gelmiş ya işte? Daha bir de anasını danasını toplayıp mı gelecekti? Gelen bir parça bezleri de beğenmemişsiniz ayrıca. Hiç iyi niyetli değilsiniz.

Ayrıca nikah dediğiniz 10 dakikalık iş karışan stres olunan du
Birincisi karişmak değil fikir beyan etmek
İkinci biz burda öyle yapmıyoruz ,aile fertlerievbjren ogün için izin almalı ,arkasina yemek veya büfet tarzı restorant var .
Yoksa bencede düğünle beraber olsun.
Bizim ayrılık diye bir düşüncemiz olmadı demekki kız taraflari evliliğe şüpheli yaklaşıyor

X