KV adayının sorduğu soru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz böylesine basit bir konudan bu kadar bilenip oğlunu üstüne salayım filan diye düşünüyorsanız, gerçekten evlilik kurumu size göre değil.
Kv' dem bu tarz konuşmaların bin katını yapmıştır bana. Bazen duymamazlıktan gelecek, bazen cevap verecek, bazen gülüp geçeceksiniz.
Artı o da oğlunu doldurup salabilir üstünüze. Muhtemelen büyüttüğü çocuğun zayıf noktalarını sizden iyi biliyordur.
O işin gırgırı. Söyleyebilsem o an pat diye söylerdim. Çoğu zaman insanlar kırılmasın diye içine atan biriyim. Üzüldüm sadece.

Her gün şükrettiğim bir şey. İnsanlar böyle işte. En ufak takıldığında yüzüne vuruyorlar. Ya da ben abatiyorum. Ay bilemedim.
Mesela ben bi donem kilo almistim herkes ay kilo almissin iste su detoksu yap bu cayi ic diyorlardi bende aa link atsana falan diyordum
Sonra dank etti
Konu acilinca "ya bi yerde iyi oldu bol gelen kiyafetlerimi simdi giyebiliyorum" diyip hem kimseye laf vermedim hem de kendimi kotu hissetmedim
Insanlar kaosa bayilir
Birinin derdi olsa da kurcalasak derler
Bunu kv icin soylemiyorum zamanla tanirsin ne de olsa
Simdiden onyargili olma derim

Herkese selam
Konuyu uzatmadan direkt anlatacağım. Sevgilimin ailesi benimle uzun zamandır tanışmak istiyordu. Bayramın 4. Günü sevgilimle geziye gideceğim için buluştum. O da bizimkiler seni bekliyor dedi. Haberim yoktu tabiki hazırlıksızdım. Elim boş gitmek istemedim. Giderken yol üzerinden borcam kâse ve küçük bir tepsi aldım. Gerçekten giderken çok heyecanlı ve mutluydum.
Gittik beni iyi karşıladılar, herkes birbirinden utandı kimse konuşmadı bir süre. Sonrasında babası emekli öğretmen eski çalıştığı yerleri anlatmaya başladı.
Benim aylar öncesinde işimle alakalı bir mülakatım vardı. Puanım da iyiydi emek verdim bayağı umutluyduk ama olmadı. Gerçekten aşırı üzüldüm, kan değerlerim birden dibi gördü. Erkek arkadaşım da üzüldü. Eğer kazansaydım hem daha iyi bir konumda olacaktım hem maaşım daha yüksek olacaktı. Erkek arkadaşımla aynı işi yapıyoruz , o benden daha iyi kazanıyor. Ne kadar üzüldüğümü erkek arkadaşım da biliyor. Hatta beraber gittik hastaneye. Hastanelerde akşam ettik.
Konuşurken sessizlik oldu. KV adayı birden bu konuyu açtı. Böyle böyle olmuş dedi yüzünü ekşiterek. O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Babası da üzülme kızım belki mülakat kaldırılır falan dedi. Ağzımdan tek cümle çıkabildi "seneye daha iyi hazırlanacağım, dersaneye gideceğim" diyebildim.
Bizimki ağzını açıp tek kelime edemedi. Ama annesine ters ters baktığını gördüm. O an kendimi çok kötü hissettim. Gözyaşlarım burnumun ucunda duruyordu resmen. Ve bütün modum gitti. Gittiğim geziden de bir şey anlamadım. Yol boyunca içime dert oldu. İçimden senaryolar kurdum erkek arkadaşıma "annenin eğitim durumu ne ki bana hesap soruyor benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez evine ilk kez gelen misafire böyle sorular sorulur mu ne kadar üzüldüğümü sen biliyorsun" söyleme planı yaptım. Sonrasında boşver, konuşacak bir şey olmadığı için sormuştur dedim. Ama ne yalan söyleyeyim içime aşırı dert oldu. Abartıyor muyum? Söylemeli miyim ? Söyleyeceksem ne söylemeliyim?
Biraz daha abartsaydın? Bayıl istersen bi de

"Oğlunuzun 30 bin borcu var o da bitiyor sanıyordum, meğerse bi memur maaşıyla 200 bin borç ödüyormuş garibim, valla ona üzülmekten kendi derdimi unuttum" deseydiniz.

Kadının rengi atınca da, "Aaa valla hiç bi kötü niyetim yoktu, görgü kuralları gereği bir insanla tanışalı on dakika olur olmaz karşımızdakine kendisini kötü hissettiren şeylerin konusunu açarız ya, ben de eşlik edeyim beni görgüsüz sanmayın dedim, diye açıklardınız.

Sınavınızı şuyunuzu buyunuzu anlatan oğlu, sonucun sizi ne kadar perişan ettiğini, üzüntünüzden hastanelik olduğunuzu anlatmamış olabilir mi hiç... Bile bile lâf açmak bir de.

Densiz kadın.

Son düzenleme:
Herkese selam
Konuyu uzatmadan direkt anlatacağım. Sevgilimin ailesi benimle uzun zamandır tanışmak istiyordu. Bayramın 4. Günü sevgilimle geziye gideceğim için buluştum. O da bizimkiler seni bekliyor dedi. Haberim yoktu tabiki hazırlıksızdım. Elim boş gitmek istemedim. Giderken yol üzerinden borcam kâse ve küçük bir tepsi aldım. Gerçekten giderken çok heyecanlı ve mutluydum.
Gittik beni iyi karşıladılar, herkes birbirinden utandı kimse konuşmadı bir süre. Sonrasında babası emekli öğretmen eski çalıştığı yerleri anlatmaya başladı.
Benim aylar öncesinde işimle alakalı bir mülakatım vardı. Puanım da iyiydi emek verdim bayağı umutluyduk ama olmadı. Gerçekten aşırı üzüldüm, kan değerlerim birden dibi gördü. Erkek arkadaşım da üzüldü. Eğer kazansaydım hem daha iyi bir konumda olacaktım hem maaşım daha yüksek olacaktı. Erkek arkadaşımla aynı işi yapıyoruz , o benden daha iyi kazanıyor. Ne kadar üzüldüğümü erkek arkadaşım da biliyor. Hatta beraber gittik hastaneye. Hastanelerde akşam ettik.
Konuşurken sessizlik oldu. KV adayı birden bu konuyu açtı. Böyle böyle olmuş dedi yüzünü ekşiterek. O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Babası da üzülme kızım belki mülakat kaldırılır falan dedi. Ağzımdan tek cümle çıkabildi "seneye daha iyi hazırlanacağım, dersaneye gideceğim" diyebildim.
Bizimki ağzını açıp tek kelime edemedi. Ama annesine ters ters baktığını gördüm. O an kendimi çok kötü hissettim. Gözyaşlarım burnumun ucunda duruyordu resmen. Ve bütün modum gitti. Gittiğim geziden de bir şey anlamadım. Yol boyunca içime dert oldu. İçimden senaryolar kurdum erkek arkadaşıma "annenin eğitim durumu ne ki bana hesap soruyor benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez evine ilk kez gelen misafire böyle sorular sorulur mu ne kadar üzüldüğümü sen biliyorsun" söyleme planı yaptım. Sonrasında boşver, konuşacak bir şey olmadığı için sormuştur dedim. Ama ne yalan söyleyeyim içime aşırı dert oldu. Abartıyor muyum? Söylemeli miyim ? Söyleyeceksem ne söylemeliyim?
Bence kayınvalide konuşacak konu bulamayınca büyük gaf yapmış, çokta takılmayın şimdilik...

"Oğlunuzun 30 bin borcu var o da bitiyor sanıyordum, meğerse bi memur maaşıyla 200 bin borç ödüyormuş garibim, valla ona üzülmekten kendi derdimi unuttum" deseydiniz.

Kadının rengi atınca da, "Aaa valla hiç bi kötü niyetim yoktu, görgü kuralları gereği bir insanla tanışalı on dakika olur olmaz karşımızdakine kendisini kötü hissettiren şeylerin konusunu açarız ya, ben de eşlik edeyim beni görgüsüz sanmayın dedim, diye açıklardınız.

Densiz kadın.
Şükürler olsun biri bana hak verdi. Artık iş bulmak para kazanmak kadın olarak iş hayatında varolmak o kadar zor ki, en ufak şeylerde ; belki de insanın huzur bulması gerektiği yerlerde yine bu konuların karşısına çıkması bence yaralayıcı. Yine de herkesin düşüncesine saygı duyuyorum

İki gündür intikam planları yapıyorum 😁😁😁😁 Oğlunu doldurup üzerine mi salsam diyorum sonra insanlığım tutuyor😁😁😁
Siz şimdiden bunu dert edinip konu açdıysanız eyvah o müstakbel kv nin ve sevgilinizin haline .Ne var bunda bu kadar göz yaslari akacak gibi olmalar vs ,yaşanmış bir şeyi sessizlik olunca sorası gelmiş, hakaret etmemiş, laf sokmamis, ailenize dil uzatmamis vs .Bir de oğlunu doldurup üzerine salmak cümlesi çok saygısızca .

Siz şimdiden bunu dert edinip konu açdıysanız eyvah o müstakbel kv nin ve sevgilinizin haline .Ne var bunda bu kadar göz yaslari akacak gibi olmalar vs ,yaşanmış bir şeyi sessizlik olunca sorası gelmiş, hakaret etmemiş, laf sokmamis, ailenize dil uzatmamis vs .Bir de oğlunu doldurup üzerine salmak cümlesi çok saygısızca .
Yahu o işin espirisi. Takılmayın. Mübalağa yaptım.

Sadece daha fazla para kazandığınızda değer goreceginizi düşünerek kompleks haline getirdiğiniz için bu kadar büyütüyorsunuz.

Bu tarz sorular bu toplumda hep sorulur yani laf bulamayınca sohbet olsun diye ortaya atılıyor. Benim hoşuma gitmese de bu böyle ve sevgilinizin yerinde olsam o söylemeyi planladığınız 'annen ne ki bana hesap soruyor' konulu konuşmayı yaptiginiz an iliskiyi bitirirdim. Bu kadar hırs, kompleks insanı yer çünkü.
Zaten sırf bunun için hastanelik olmalar filan da bana göre normal değil.

Geçen konuda da aşırı celallenmişsiniz hengâme çıkarmıştım demişsiniz yorumda. gereksiz olayları büyütüyorsunuz biraz kendinizi törpülemeye çalışın. Size kasıtlı böyle bir soru sorması çok düşük bir ihtimal konu açmak için sormuş işte

Herkese selam
Sorduğu soruda alınacak, üzülecek, kızıp ağlayacak ne var ben mi anlamadım?
Ben daha çok kv adayınıza giderken borcam vb almanıza takıldım aslında 🙈

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X