kuzenimle değil ama kuzenimin oğluyla evliyimben de bazı insanların düşünceleri sabit malesef durumumu söylediğim insanlar bana bile büyük tepkiler veriyor hakkında hayırlısı olsun üzülme sakın seviyorsan asla vazgeçme
cnm cok tesekkurler
eevet cok sevıyorum ınsallah mutlu olmamızı saglar bu buyuk sevgı
ınan bende cok buyuk tepkıler aldım kendı kendıme tepkı de gosterdım baslarda buraya konu acarken bıle cogu ınsanın yadırgayacagı korkusu vardı uzerımde ama o kadar agır gelmıstı kı aılemle sevdıgım adam arasında kalmak
bırılerıyle paylasmak zorundaydım cevremde knustum anlattım arkadaslarıma onlar da vazgecme dıyen oldu bırak dıyen oldu yorumsuz kalan oldu
bı de sıze danısmak paylasmak ıstedım [/QU
ben seni de annenin ne hissettiğini de anlıyorumm bizim de çok değişik bir hikayemiz var.eşimle 8-9 yaşlarındayken bir kaç kez görüştük çocukluk işte. sonra ta ki lise bitip sınava hazırlanma sürecine kadar birbirimizin varlığını bile unutmuştuk.sonra yine bir yaz tatilinde karşılaştık çok güzel bir yaz geçirdik onun ilk adımı atan oydu ama inan 5 yıl ara ara görüştük ama sadece telefonda ne sevgili olduk ne de birbirimizden koptuk korkularımız vardı sonu olmayan bir ilişki olursa ailelerimize zarar vermekten korktuk. sonra okullar bitti bir gün tel.konuşurken bu son ya devam ya da birbirimize hiç görmeyeceğiz dedik ama o tel kapatamadık ailesi ile bize geldi sevgili bile olmadan düşün aile arasında söz yaptık hayatımda yaşadığım belki de en güzel andı hiç pişman olmadım şimdi 2 yıldan fazla oldu evleneli keşke o koca 5 yılı onsuz geçirmeseymişmher şey olacağına varıyor sakın üzülme
cnm cok tesekkurler
eevet cok sevıyorum ınsallah mutlu olmamızı saglar bu buyuk sevgı
ınan bende cok buyuk tepkıler aldım kendı kendıme tepkı de gosterdım baslarda buraya konu acarken bıle cogu ınsanın yadırgayacagı korkusu vardı uzerımde ama o kadar agır gelmıstı kı aılemle sevdıgım adam arasında kalmak
bırılerıyle paylasmak zorundaydım cevremde knustum anlattım arkadaslarıma onlar da vazgecme dıyen oldu bırak dıyen oldu yorumsuz kalan oldu
bı de sıze danısmak paylasmak ıstedım [/QU
ben seni de annenin ne hissettiğini de anlıyorumm bizim de çok değişik bir hikayemiz var.eşimle 8-9 yaşlarındayken bir kaç kez görüştük çocukluk işte. sonra ta ki lise bitip sınava hazırlanma sürecine kadar birbirimizin varlığını bile unutmuştuk.sonra yine bir yaz tatilinde karşılaştık çok güzel bir yaz geçirdik onun ilk adımı atan oydu ama inan 5 yıl ara ara görüştük ama sadece telefonda ne sevgili olduk ne de birbirimizden koptuk korkularımız vardı sonu olmayan bir ilişki olursa ailelerimize zarar vermekten korktuk. sonra okullar bitti bir gün tel.konuşurken bu son ya devam ya da birbirimize hiç görmeyeceğiz dedik ama o tel kapatamadık ailesi ile bize geldi sevgili bile olmadan düşün aile arasında söz yaptık hayatımda yaşadığım belki de en güzel andı hiç pişman olmadım şimdi 2 yıldan fazla keşke o koca 5 yılı onsuz geçirmeseymişmher şey olacağına varıyor sakın üzülme
ınsallah iiii bir yere varır cnm
Allah daım etsın mutlulugunu bende cok ugrastım vazgeceyım dıye bı kac kere ayrılmayı bıle denedım ama
bız de oyle cok sık gorusmuyoruz zzaten yuzyuze ben aılemden gızlı saklı seyler yapmayı sevmedıgım ıcın bayramda dugunde fılan bır araaya gelıyoruz yanıma gelmeyı fılan ıstıyo ama ben aıleme yalan soyleyıp dısarı cıkmak ıstemedıgm ıcın hep reddettım her sefrınde
telefon pc fılan aracılıgıyla gorusuyoruz ancak
canım arada yazdın mı bilmiyorum ama kuzenin tam olarak kimin oğlu :))
cnm yazdım teyzemın oglu oluyor
peki teyzen bu konuda ne düşünüyor o olumluysa anneni ikna eder :SSs
Canım ben de babamın kuzeni ile beraberim.Ama babamın kuzeni dediysem yaşlı filan değil27 yaşında ve 7 senedir beraberiz.Yukarda bir arkadaşın dediği gibi yani erkek arkadaşım kuzeninin çocuğuyla beraber oluyor.Kendi kuzenlerimi kardeş gibi görürüm ben de,ama böyle bir durumu da yaşıyorum.Benim annem öğrendiğinde akraba olduğu için hiç istemedi.Kesinlikle erkek arkadaşımı sevmediğinden değil.Kendisi de hep bunu belirtti.Çünkü ailelerin haklı olarak bazı korkuları oluyor.
İlerde bu iş ciddiyete döküldüğünde bir kere tüm akrabalar sizi konuşacaktır.Ne kadar masum olursanız olun insanlar işi gücü bırakıp dedikodunuzu yapacaklardır.
İlişkinizi herkes duyduğunda ya da evliliğe doğru gittiğinde olumsuz olan her şey annenle teyzenin arasını açacaktır.Yani kardeşler birbirine düşecektir.Hele bir de ayrılırsanız,mutsuz olursanız kardeşlerin birbirine tavır alması da söz konusu.
Sen yabancı birisiyle ilişki yaşıyor olsaydın,aileler işin içine girince ve olumsuz bir şey söz konusu olunca,senin tüm akrabalarının karşı tarafı silip senin tarafında olması çok kolaydır.Ama şimdi akrabalar da 2'ye bölünecektir.Hele ki evlilik arefesinde ben daha bu süreci sorunsuz,kaprissiz atlatan kimseyi görmedim.Sen yabancı bir kayınvalide adayına daha rahat davranabilirken (bu isteklerini belirtme,uyarma,mesafe koymak vs gibi) aynı şeyi teyzene yapamayacaksın.Bu forumda çok var kayınvalidesiyle anlaşamayınca araya mesafe koyan,görüşmeyen.Eşi görüşüyor ama kendisi gitmiyor.Senin durumunda bu mümkün olmayacak.Teyzen her şeyine müdahale etme hakkını kendinde daha çok görecek.
Annenin itirazlarının temelinde bunların yattığını düşünüyorum.Ama erkek arkadaşının karakteri ve kişiliği ile ilgili soru işaretleri varsa o zaman durum daha ciddidir.Annen de başta itiraz etmek de çok haklı,ama olabilecek bu tarz sorunları erkek arkadaşınla konuşup,onun fikirlerini alıp sonra annenin korkularını yenmesi için yavaş yavaş ikna etmeye çalışabilirsin.Teyzenle olan ilişkini,annenin kardeşiyle olan ilişkisini çok net bilemediğim için nasıl bir yol izleyeceğin hakkında fikrim yok.Ama bunu aile ilişkilerinize göre siz belirleyeceksiniz.
Ben asla mutsuz olursunuz,yapamazsınız demiyorum.Çevremde tanıdığım teyzesinin oğluyla evli olup mutlu olan da var.Ama çiftler aralarında kavga edince kardeşlerin birbirine küsmesi olayını yaşayan da var.
ay cnm Allah senden razı olsun ılgılenıp o kadar sey yazmısın hatta bı an ben mı yazdım dıye dusundum aynen cnm bende bu kısımları fılan dusunuyorum el gıbı olmaz kötü olsak akraba oldugu ıcın sorunlar cok daha fazla buyur ve herkes olaya dahıl olur dedıgın gıbı sulalede taraflasmaya kadar varır
ben teyzemle cok iyi degılım yukarda Allah var bazı seyler yasadık ve benım arkamdan verdıgı tepkılerı duyunca cok üzüldüm
sevgılıme de belırttım uygun bır dılle aramızda gecenlerı ıkımızde bu konuda ortak karar aldık aılelerımıze mesafelı durmayı bılecez ezdırmeyecez hıc dıye
Allah var sevgılım hıc benı yanıltmadı bu konuda cunku ben hıc kendımı haksız konuma dusurecek bırsey yapmadım yapmam da saygım sonsuz sevdıgım adamın annesı oluyo benım bırıcık annemın kardesı oluyor asla kotu seyler dusunemem ama cok da sevmıyorum ıtıraf etmek gerekırse
annem de bu olayları bıldıgı ıcın bıraz da akraba evlılıgınden korktugu ıcın karsı gelıyo anlasamamaktan ve Allah korusun cocuklarımda problem olmasından endıse edıyo haksız da sayılmaz yanı ama ben sevdıgım ıcın vazgecemıyorm
bız daha ılıskımızı acıklamadan bıle sulalede dedıkodular bolunmeler yasanmaya basladı ınan sen demısın ya dugun arefesınde dıye bızımkı daha erken basladı
Canım o zaman teyzenle olan sorununu bir kenara bırakmayı düşünmeye çalışmalısın.Ne kadar mesafe koymak istesen de mümkün olmayabilir.Neticede erkek arkadaşının annesi ve teyzen.Yabancı olanlar bile yok ayda 1 kez arıyor gelinim diye sitem edip laf söylüyorlar.Üstelik bir de mesafeli olsan bu sefer adın kötü gelin olacak,çocuğu ailesinden uzaklaştıran,aklına giren sensin diye düşünecekler.Bazı akrabalar onlara hak verince gelip senin anneni eleştirmek hakkını kendinde görecekler.Yani keşke iş sadece sizinle kalsa.Annenin de başını ağrıtacaklar olumsuz bir şey olunca.Bunları göze alıp kimsenin lafına kulak asmamayı öğrenmen lazım.
Ben de evli değilim ama ilişkimizin ilk başlarında yaşım da küçüktü,16 yaşındaydım.Daha biz birbirimize açılmadan anne tarafı,baba tarafı öğrendi her şeyi.Çünkü açılamasak da hoşlandığımız belli oluyormuş.Sonra ne dedikodu kazanları kaynadı anlatamam.Bir de yaş küçük olunca ciddiye de alınmıyorsun.İlk başta tabi yaşımızda küçük her kafadan bir ses çıkıyor biz de niye böyle konuşuyorlar diye dertleniyorduk.Erkek arkadaşım 20 yaşındaydı,bir akrabamız sırf kötülemek için onun dikili bir ağacı bile yok (ev,araba vs. bahsediyor) demişti.Sanki 20 yaşındaki bir erkeğin hanları,hamamları olması gerekirmiş gibi.O yüzden baktık büyük dediklerimiz bizden daha küçük,biz de takmadık hiçbiriniZamanla kabulleniliyor böyle şeyler,hemen bir anda olmuyor.Sen annenle erkek arkadaşına güvendiğini,bu gibi sorunların farkında olduğunu ama erkek arkadaşınla konuştuğunu,seni ezdirmeyeceğini bildiğini filan annene tatlı bir dille anlatmalısın.Konuşmadan,susarak ya da kavgayla ikna edemezsin.Karşına alıp olgun,mantıklı bir şekilde konuşursan o da bunun bir heves olduğunu düşünmez,senin bir delilik çılgınlık ya da hata yaptığını düşünmez.Karşısında küçük kızı yerine,aklı başında birini bulur
ay cnm benı bı dınlese neler anlatıcam acıklayacam ne kadar sevdıgımı neler hıssettıgımı benı nasıl mutlu ettgını fılan ama nerde annem hıc dınlemıyo ıstemıyorum dıye aglıyo bagrıyo o haldeyken de ben agzımı acamıyorum tabı dogal olarak .sımdı soyle deyım benım annemın bı huyu var hıc onemsemez baskasını hep kucuk gorur derdını sıkıntısını kendını bunun ıcın mı uzuyon fılan dıye kucumser fıkırlerını derdını fılan hep o yuzden ben konussam bıle unutursun yasın genc daha neler cıkacak onune dıye gecıstırecek kı dedı bunları yanı
cnm yalan yok teyzeme cok kızdım ama hıc karsısına cıkıp sorgulamadım neden boyle yaptın dıye dırek Allah a havale ettım ben boyle bırısıyımdır benı uzse bıle karsımdakıne kotu davranamıyorum zaten teyzeme de hıc yalnıs ddavranısım olmadı bu konuda. Aynen sulale arasında mesafe koymak cok zor ne kadar uzak durabılırsın kı demı.cnm cok benzıyo yasadıklarımız aynen benım etrafımdakı buyuklerde yerı gelıyo benden cocuk oluyorlar ıslerıne gelmeyen konularda ınan bu benı cok üzüyo bana yol göstermesı gereken ınsanlar böyle yapınca kendı basımın caresıne bakmam gerekıyo dıye dusunuyorum
sevgılım cok iii Allah var benı ezdırecegını hıc sanmıyorum ama annemı buna nasıl ıkna ederım bılmıyorum cunku hıc konusamıyoruz adam akıllı ya o aglıyor ya ben
Annen bu durumdan haberdar olalı ne kadar oldu canım?Eğer yeni olduysa zaman ver ona,açma konuyu bir müddet.O zaten devam edip etmeyeceğini merak edip sana soracaktır,görüşüyor musun diye.O zaman hala görüşmeye devam ettiğinizi,her şeyin yolunda olduğunu söylersin.Okuyordun galiba yanlış görmediysem.Ciddi bir şeyler olması için vaktiniz daha var demek ki.Bu süre zarfında kararlı olduğunu göstermelisin ona.Anneler,akrabalar ya da arkadaşlar bazen yaşadığın şeyleri ciddiye almazlar,geçici düşünürler.Aslında geneline bakınca da öyle olur,ilişkiler kolay biter.Ama sizin aranızdaki sevginiz kuvvetliyse böyle bir sorunu dert etme.Sevmediğim biriyle beraber olursam sırf akraba değil diye daha mı mutlu olursun de.
Benim bir arkadaşım vardı,annesi normal erkek arkadaşa bile karşıydı ve biz üniversiteye hazırlanıyorduk.Öğrenince ağladı,bağırdı çağırdı arkadaşım da tamam ayrıldık dedi.Ama ayrılmadı ve 5,6 senedir beraberler.Kız üniversiteden mezun oldu hala annesinin haberi yok.Evlenmeyi düşünüyorlar ama baştan hata yaptı yalan söylemekle.Sen de sakın yalan söyleme,ilerde güvenleri hiç kalmaz.Aksine annene ben senden bir şey saklamak istemiyorum ama sen beni dinlemiyorsun,gizli kapaklı iş çevirsem daha mı iyi de.Başta bağırır çağırır ama sakinleşmeye başlayınca sana sorular da sormaya başlar.O zaman da annenin karşısında ağlamamaya ve güçlü olmaya çalış.Senin ciddi olduğunu anlasın
Aaahh ah,benim annem birde benden değil,boş boğaz,nerde ne konuşacağını bilmez bir kuzenimin evinde öğrenmiş.babamda dahil.birde bilmiyormuydunuz demiş bizimkilerin başından aşağı kaynar sular döktükten sonra.oysa bu nasıl söylenir,açıklarken yanımda bir diğer kuzenim olsun diye planlar yaparken... Kötü oldu tabii.ki benim annem birde sinir hastası yıllardır,bayılıyor... İşte bir süre yatışmasını bekledim mecbur.daha neler neler oldu da,neyse... Ama birşey söyliyim mi,inşallah haklı çıkmaz annen ama,benim annemin söylediği şeyler oluyor.anlatsam roman olur derler ya,bizimki öyle birşey işte...
bana da ters geliyo ama gönül bu,yani bundan çok değil otuz sene önce istenilen bi durumdu..
sana şunu söyliyim benim teyzem de teyzesinin oğluna aşık olmuş,annanem sinirden hem onu hem benim annemi dövmüş yarın bigün sende böyle şeylerle karşıma gelme diye...
sana 40 yıl sonraki sonucu söyliyim hala birbirlerine aşkla bakıyolar,kaç gece evlerinde kaldım en ufak kavgalarına bile tanık olmadım.Simdi de yazlık aldılar emekli hayatı yaşıyolar başbaşa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?