Kuzenle Evlilik ve Annem

ya allah aşkına arkadaşım,sen ne söylediğini,neler söylendiğini gerçekten aklınla,mantığınla,zekanla anlayarak,ölçerek,tartarak mı cevap yazıyorsun? Konuya dahil olan arkadaşta yeni bir tartışma konusu başlatmış oldu ensestlikten sonra! Gerçekten insanlar biraz daha ne söyleyeceğini düşünse,söylenenide bir başından bir sonundan alıp,sadece kendi işine geleni cımbızla seçip,onun üzerinden yüklenmeye kalkismasalar herşeyin daha sakin ve yolunda gideceğini bildiklerinden mi bu kadar acımasız olabiliyorlar...

aleykümselam canım seni tebrik ederim. bende bundan bahsediyorum işte. o gelenekle kültürle doğmuş olabilirsin ama mantıksız bişeyi neden kabul edesin ki değil mi?

ben kendim de amcamin ogluyla evlendim severek.diger kuzenlerimi kardes gibi görüyordum cünki onlarla ayni ortam da büyüdük,ama esim yurtdisinda yasiyordu bende türkiyede o yüzden ona karsi hislerim farkliydi,birde bizlerde arkaraba evliligi yasak degildi ailede cogunluk hep akraba evliligi oldugu icin bizim icin hic sorun olmadi,iyikide evlenmisim esimi cok seviyorum...umarim sizde sorununuzu biran önce tatliliya baglarsiniz annenle konus ikna etmeye calis..

hangi mantıkla bu işi mezhebe,enseste getirdiniz???
ne kadar düşmanca yaklaşıyorsunuz bu nasıl bir öfke?aynı milletin insanlarıyız arkadaslar
uzayda yasamıyorsunuz.bu ülkede gecerli olan herseyı bılmıyormusunuz????

bnde böyle düşünüyorum.
biz şuan aile apartmanında oturuyoruz. haliyle amcamın çocukları abim gibidir kardeşim gibidir. ama halamın oğulları farklıdır. sadece selam veririz birbirimize.
bnce doğru bi davranış değil. SAĞLIK ve ÇOCUKLAR açısından.. diğer türlü aşkmı bu sewgi bu..

canım aynı ülkedeyiz ama doğuda namuz kavramı adı altında ne kadar cinayet oluyor biliyormusun. mezhep olarak nitelendirmek yanlış belki ama kültür olarak nitelendirilebilir

bilmem oda senin sorunun sana akrabalarınla mutlulukar diler giderim okadar .

Bakkkk canım ben akrabamla değil 7 kat yabancıyla sözlüyüm diyorum sen hala akrabalarınla diyorsun yok yok anlayışş lazım bunu bile 10 kere yazdırıyorsun ,hayret bişey ben saygı duyulmalı diyorum konu sahibinin meşru aşkına sen ensest diyorsun diğeri çıkıyor mezhebi karıştırıyor ....

konu sahibi arkadaş evlenmek istiyorsa evlensin. burada ölmüş ablanın eşiyle, kuzenle evlenebileceğini savunanlarda mutlu olsunlar ne diyim benim midem kabul etmez böyle çarpık bişeyi. kabul edebilenlere de mutluluklar. diyecek bişi yokk.

tamam da bende seni anlamdım bu kadar sinirlenmene .benim değerlerime ters bana göre değil bu kadar basit .bu ülkenin kanayan yarası bu zaten .senelerce yıkılamayn bir tabu sizde gençler olarak buna destek veriyorsunuz bence yanlış benim fikrim saygı istiyorsan önce sen farklı fikirlere saygı duy seni örenek alayım kendime .

Sacma sapan kavram kargaşalarıyla dolmuş gitmiş konu. Ensest olayının üstü kapanmadan yetmemiş dine mezhepte laf uzatmaya kadar gelmiş. Dedem zamanindan kalma derken zihniyet pek ala anlaşılıyor. Yine bilgisiz fikirler ortada. Örfü adeti töreyi dinle bağdastirmak sanki örfler töreler Allah tarafından gonrilmis gibi yapmak. Bu kullandığınız o iğrenç kelimeden daha iğrenç ve is gittikçe dahada iğrenç bir hal aldı. Orf adet insan yapımıdir. Örfün adetin törenin dinle alakası yoktur koyduğu kuralların bir kısmı dine uygun olsada bir o kadari din disidir. Artık kavramlara uğraşmayı bırakın ve görevli kimse bu konuyu kapatsın. Görmek istemeyen kadar kor bilmek istemeyen kadar cahil yoktur. Herkes kendi inancına uygun olanı yapar artık milletin kişiliğine inançlarına laf atmayı bırakın lutfen..

akraba evliliğine karşıyım diye cahil ve bilgisiz ilan edildim ok hem cahilim hemde bilgisiz .

Bu kadar dar bir pencereden bakabileceğinizi tahmin etmemiştim. Bende bilime inanırım. Zamanında cahil halkın yaptığı hataları ne güzel dine bağlıyorsunuz böyle Bilim derki çocukları sakat doğacak. Hiç kimsenin bir zevk uğruna dünyaya sakat çocuk/lar getirip onlara bu eziyeti çektirmeye hakkı yok.

arkadasım yazdıklarına dikkat et!bu konuda kuranda ayet var...
bilip bilmeden yazma!!!

çocukların hstalıklı olma ihtimalinin yüksek olduğunu kabuulenmiyorlar ki .saçmalıyormuşsuz bilgisizmişiz aa bide cahilmişiz .

çocukların hstalıklı olma ihtimalinin yüksek olduğunu kabuulenmiyorlar ki .saçmalıyormuşsuz bilgisizmişiz aa bide cahilmişiz .

bu neye göre ayarlanacak?akraba olmayan ama cocukları özürlü olan bir sürü insan var.ölçülerimizi neye göre ayarlıyalım?

akraba evliliğine karşıyım diye cahil ve bilgisiz ilan edildim ok hem cahilim hemde bilgisiz .

İste anlaşamadığımız nokta bu ben size cahil demedim demekte haddim değil zaten. Ama sizin bu ise ensest demenizde sizin haddiniz değil. Karsı olmanız cahil olmanız anlamına gelmez. Karsı olun ama gerekçeleriniz cocuk olsun. İsin icine ahlaki ahlaksızlığı sokmayın hele hele başka seyleri hiç. Benim deger yargılarıma ters deyin olsun insanların kişiliğine inançlarına hakarete gitmesin olay o zaman üzücü olur. Hiçbirimiz aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama farklılıklarımıza saygi göstermek zorundayız..

bu neye göre ayarlanacak?akraba olmayan ama cocukları özürlü olan bir sürü insan var.ölçülerimizi neye göre ayarlıyalım?

tamam var ama akraba olanlarda daha çok var googledan girsene sen bi akraba evliliğinin zararları diye lütfen rica ediyorum sana .beni cahillikle bbilgisizlikle nitelendiriliyorsnuz da bilimsel şeyler söylüyoruz adettendir diyorsunuz .enişteyle evlenmek caizdir diyorsunuz ona bakarsan örflerde doğuda ölen kocanın kardeşiylede evlenmek var o da mı doğru yani?gerçi ona da evet dersiniz şimdi ama ben birşey demiyorum artık herkesi kendi vicdanıyla baş başa bırakıyorum .

Akraba evliliği

Sual: Ahzab suresi 50. âyette, Peygambere, kuzenleriyle evlenmenin helal kılındığı bildiriliyor. Hâlbuki bilim, akraba evliliğine karşı çıkıyor. Kur’anla bilim çatışıyor mu?
CEVAP
Günümüzde de akraba evliliği yapılıyor; ama onlardan sakat doğanlara çok az rastlanıyor. Akraba olmadığı hâlde de, sakat doğanlar oluyor. O zaman, yabancıyla evlenmek, bilimle çatışıyor denmez. Dinimizde, kuzenle evlenmek tenzihen mekruhtur. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Kuzenlerle evlenince, çocukları zayıf, hastalıklı olabilir.) [İhya]

Demek ki, Peygamber efendimiz de bunu tavsiye etmiyor. Allahü teâlâ ona helal kılmışsa, kim ne diyebilir ki? Hükmü koyan odur. Hazret-i Âdem zamanında farklı kız kardeşlerle evlenmeyi emretmişti. Yaratan emredince, yaratılan ne diyebilir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…