- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Is mevzuunu bir kenara birakirsak bana bu dusunceleri biraz korkutucu geliyor zaten. Sanki psikolojik bir rahatsizlikmis gibi.Bir elbise rengi için ayrılmak.
Saç kestirmek için tehditler falan.
Ne biçim ilişki bu?
Değil 36 yaşındaki sevgili 16 yaşındaki ergen sevgili bile yapmaz bunu.
Bu adamdan koca olmaz...
Sadece maddiyat icin diyecegim ama kuzenim kendine yetebilen bir bayan. Su an nasil yasiyorsa evlenince de oyle yasayabilecek bu adam. Su an annesinin sirtindan geciniyorsa evlenince de karisinin sirtindan gecinecek.Aslinda hersey acikca ortada zorlamanin birseylrri zorla yaptirmanin bir manasi yok yani simdi ayrilmasa evlenince kesin bosanir oyle gozukuyor sanirim.cocuk kuzenini sevdigi icin degil.maddiyat icin evleniyor
Aslinda mantigi ona dogruyu gosteriyor ama sevgim olmasa keske diyor. Cunku tartismadiklari zaman asiri derecede dusunceli bir adam oldugunu soyluyor.Kuzeninin yaptığı en büyük hata "değişeceğini beklemek".. 36 yaşına gelmiş kazık kadar bir adam asla değişmez..
Kuzenin haklı, evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyor ama bu adamla en fazla dert sahibi olur...
Oyle biri degil aslinda kuzenim, cok sevdigini soyluyor. Duzelir, belki yanlis dusunuyorumdur mantigiyla hareket ediyor.Gönül bu aka da konar b.ka da Afedersiniz bence kuzeniniz sırf evlenmek için evlenenlerden böyle bir adama kimse aşık olamaz
Umairim oyle olmaz.Ne yaapcak ki kuzenin bu erkeği ömür boyu sırtında kene gibi taşıyacak mı?
Hata geliyorum diyor yani.Bu iş asla olmamali.
Bir elbise rengi için ayrılmak.
Saç kestirmek için tehditler falan.
Ne biçim ilişki bu?
Değil 36 yaşındaki sevgili 16 yaşındaki ergen sevgili bile yapmaz bunu.
Bu adamdan koca olmaz...
Para mevzularini bir tek ben biliyorum. Diger mevzulari birkac arkadasi daha biliyor ve onlar acikca ayril diyebiliyor. Ben de kendi evliligimden ve sevgililik donemimden, esimin ne fedakarliklar yaptigindan bahsediyorum. Ustelik esim 26 yasinda ve 1 senelik evliyiz. Acikca ayril diyemiyorum. Aslinda ben derim de annem sen deme, anne babasina yonlendir diyor. Dogrulari soyle ve kenara cekil diyor. Ben de oyle yapiyorum.Kizcagiz 38 yasina kadar durmus kimsenin kahrini c3kmemis misler gibi yasamis bence bu saatten sonra da kendine yazik etmesin. Yaninda olup yapma yazik edersin diyesim geldi
Adamin annesi kisisel gelisim uzmani. Beraber terapi aldilar. Annesi, eger bu sorunu ben cozemezsem baskalarina yonlendirecegim, duzelmezse evlenmemelisiniz demis. Birkac kere destek almislar cocugun bu gereksiz despotlugu ve kuzenimin de inadi ortaya cikmis. Ama sacimi kestirmeyecegim demek nasil inatlasmak oluyor ben anlamadim. Kuzenim kayinvalide adayinin her dedigini yapmis ama cocukta hicbir duzelme yokmus.Kuzenin kaçsın biran önce, herşeye yapmazsan çok kötü olur ne demek nasıl bir despot bu? İyi bir eş adayı değil, yok yakınken dönsün...
Hata geliyorum diyor yani.
Son paragrafiniz cok dogru, muhtesem bir tespit bence.Kesnlikle kaçarak uzaklaşsın yoksa kuzenin bu adamdan maddi manevi çok çeker. Buraya yazılanları kuzenine kesinlikle oku. Ayrılması çok daha hayırlı. Evlenirse bu asalak tiple ömür boyu ğrasır.
Kuzenin çalışır o evde yer yatar keyfine bakar.
Sergilediği davranışlarda çok ama çok çocukça.
İçinde bir baltaya sap olamamış kompleksi olduğu için böyle saçma şeylerden arıza çıkarıp sanki bir halta yarıyomuş gibi sözünün geçmesini ve de masaya yumruğu vurmalıyım izlenimi vermeye çalışıyo.
Zorla mı yani, kestirmek istemiyor kız saçını? mevzu saç değil, adam bunu huy edinmiş terapi falan hak getire düzelmez bu saatten sonra. Annesi çocuk gelişim uzmanı da yetiştirdiği evlada bak, bunca zaman fark edememiş mi oğlunun psikolojik sorunları olduğunu?Adamin annesi kisisel gelisim uzmani. Beraber terapi aldilar. Annesi, eger bu sorunu ben cozemezsem baskalarina yonlendirecegim, duzelmezse evlenmemelisiniz demis. Birkac kere destek almislar cocugun bu gereksiz despotlugu ve kuzenimin de inadi ortaya cikmis. Ama sacimi kestirmeyecegim demek nasil inatlasmak oluyor ben anlamadim. Kuzenim kayinvalide adayinin her dedigini yapmis ama cocukta hicbir duzelme yokmus.
Kuzenim diyor ki, keske sevmesem... her sey daha kolay olurdu. Ben 26 yasimdayim. 25'imde evlendim. Sevgi ugruna her seyin pesinden kosulabilecek yasta olmadigimi biliyorum. Hele sen hic degilsin dedim. Sen ona fazlasin da dedim. Her seyi demisim aslinda. :) sadece ayril demedim.Şöyle düşünelim;
Eve yayilan, yemegini de önüne bekleyen, kiyafetlerini de utulu tertemiz bekleyen, harçlık alan, cizgili pijamalariyla koltukta oturup tv karsisinda cekirdek citlatan, telefonla arayip gelirken şunu al bunu al diyen, gezme nedir bilmeyen ve sacinin cmlik kesimine bile karışan bir ERKEKLE! yapabilirse kuzeniniz, buyursun yapsin.
Eminim bir yerden sonra patlak verecektir. 38 yaşına kadar bence de bunun için beklemis olamaz...
Her seyin hayirlisi..
Ben de bunu diyorum. Kuzenim zaten calismadan duramayacak bir kadin. Calisacak zaten. Ama ne olacagi belli mi? Belki cocugu olacak 1 - 2 sene ara verecek. Veya istemeyecek calismayi, ne bileyim iste. Kuzenim bunu nisanlisina soylediginde adam "sen calismazsan ben de calismam." demis. Resmen bu cumleyi kurmus, bunu duyunca bir sey demek istemiyorum ama cok yanlis bir sey bu, iyi dusun dedim.En çekilmez adam tembel adam.
Ben sana maddi destek olamam nedir yahu!!
Bu işin sağlık boyutu da var.
Kadının bir gün sağlığı el vermeyebilir çalışmaya ne olacak o zaman?
Yardım mı bekleyecekler ordan burdan.
Yaş olmuş 40 neredeyse adam da iş güç yok.
Korkunç bir durum.
Aşk olsa ne olur?
Koca da olmaz baba da..
Son paragrafiniz cok dogru, muhtesem bir tespit bence.iyorum
Kuzenime her dusuncemi soyledim. Baktim hala emin degil. Dedim ki, evlenmek istediginiz tarihi hemen belirleyin. Oturun, nisanlinin uzerine dusen seyler ne kadar tutuyor diye hesaplayin. Nikah zamanina kadar o paranin biriktirilmesi gerektigini ona soyle. Sen sakin onun uzerine dusen seylerde maddi yardimda bulunma. Bulustugunuz zaman yediginiz yemegi sen ismarla ama o almasi gereken seylerin parasini tek basina biriktirsin. Eger nikah gunu yaklastiginda da bir sey yapamamissa o zaman kararini verirsin. O da tamam dedi.
Etmis ve yamamak istiyor olabilir.Zorla mı yani, kestirmek istemiyor kız saçını? mevzu saç değil, adam bunu huy edinmiş terapi falan hak getire düzelmez bu saatten sonra. Annesi çocuk gelişim uzmanı da yetiştirdiği evlada bak, bunca zaman fark edememiş mi oğlunun psikolojik sorunları olduğunu?
Ben de boyle dusunuyorum. Hic hoslanmadim bu durumdan, icime dert oldu resmen. Sen calismazsan ben de calismam da demis.Bence nikah gününe kadar bile beklemesine gerek yok Ya canım bu yasına kadar calısmamıs hep hazır beklemis totosunu dönüp yatmıs adam bu yastan sonra calısmaz ben hic ama hic iyiye gideceğine ihtimal vermiyorum ve de açık sözlülükle benden maddi bişey bekleme demiş kendini yakmasın anlatmalarına bakılırsa o adam zaman kaybı kesinlikle.
Ben de bunu diyorum. Kuzenim zaten calismadan duramayacak bir kadin. Calisacak zaten. Ama ne olacagi belli mi? Belki cocugu olacak 1 - 2 sene ara verecek. Veya istemeyecek calismayi, ne bileyim iste. Kuzenim bunu nisanlisina soylediginde adam "sen calismazsan ben de calismam." demis. Resmen bu cumleyi kurmus, bunu duyunca bir sey demek istemiyorum ama cok yanlis bir sey bu, iyi dusun dedim.
Halbuki ne iyi talipleri olmustu bir zamanlar. Kaderimizi kendimiz belirliyoruz'un sahane bir ornegi bu durum bana kalirsa.Yok artık pes, sakın evlenmesin valla 38 yaşına kadar böyle herifle evlenmek için mi bekledi
yazık etmesin kendine.
Ben de boyle dusunuyorum. Hic hoslanmadim bu durumdan, icime dert oldu resmen. Sen calismazsan ben de calismam da demis.