Kuzenimin düğününde ne takmalıyım ?

Selen13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2022
334
60
33
Herkese merhaba
Yakın zamanda kuzenim evlenecek.Farklı bir şehirde olacak düğünü.Şehir dışından gelecek olan misafirlerin kalacak yerlerini düğün sahipleri ayarlamış.Bizlerinde yol masrafı,orada bulunduğumuz süre zarfında yeme içme vs gibi masrafları olacak.Kuzenimle çok yakın değiliz benim kınama,düğünümede gelmemişti kendisi.Farklı bir şehirde doktor olarak çalışıyor.İzin alamadım ayarlayamadım demişti.Annesiyle babası geldi çeyrek takmışlardı onlarda bana.Ben pek usulleri bilmediğim için sizlerden fikir almak istedim.Sizce ben kuzenime düğününde ne takmalıyım ? Babasının ve annesinin bana taktığı çeyreği iade olarak takmam mı gerekiyor acaba ? Benim annemde kuzenimin düğününe gelecek ve annem takısını takacak zaten yeğenine.

Anneniz takıyormuş sizin takmanıza gerek yok zaten aileden herkes ayrı ayrı takmaz.

Ben gitmezdim, annemle gram altın gönderirdim nezaketen. Gidip gelip onca masrafa girip üstüne takı takmazdım. Devir ekonomi devri shsh

Birsey takmaya niyetiniz yoksa gitmeyin. Sonuçta onlarda düğün içinde sizin için kalma yeri ve düğünde de yeme içme adına masraf yapacaklar. Böyle durumlarda ben hiç samimi değilsem bile bir düğüne gittiysem kendi masrafın çıksın diye 500 lira veririm. Kuzenime gidecek olsam O bana bekarken gelip annesiyle takmış da olsa gram çeyrek artık düğününün ağırlığına samimiyetime göre takardim birşey. Ama sizin durumda gitmemek daha mantıklı bir muhabbetiniz yoksa ama sonuçta akraba gideyim derseniz de gram takın derim.

zaten annesinin babasının taktığı ceyreği sizin anneniz babanız takacak ona.. siz de gönlünüzden geçiyorsa yapın, sizinki ekstraya girer.

Asistan ise o dönem gerçekten izin alamamış olabilir. Ama takı takmanıza gerek yok, isterseniz küçük bir miktar para verebilirsiniz.

Çeyreği zaten anneniz takacaktır.
Ben olsam işin eğlence kısmına odaklanır eğlenebildiğim kadar eğlenirdim. İçimden geliyorsa küçük bir hediye alırdım, gelmiyorsa da neden neden diye sorgulamazdım.

Iki arada bir derede kaldigina gore yorum yapiyorum. Ben olsam gitmem, gram yollarim.
Gideceksem de gram takarim

Kuzeniniz doktor olduğu için gerçekten iş yoğunluğundan gelememiş olabilir. O konuda kendinizi kıyaslamayın derim. Siz bilirsiniz zaten sizi sever mi eder mi. Sizi severse gidin düğününe. Takı olarak da gram takın bebeğiniz olunca o getirir. Anneniz düğün çeyreğini ödeyecekmiş zaten hem irtibatınız kopmamış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…