- 7 Nisan 2011
- 226
- 18
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tacizleri hala devam ediyorsa eğer direk annene söyle.ailenle paylaş.allah belasını versin.susarak devam edersen allah etmesin o pisliğin yaptıkları tecavüze kadar da ilerler...
Canım eğer ailene anlatamıyorsan sana inanmayacaklarını düşünüyorsan direk polise git ailende bu cesaretin karşısında muhakkak senin yanında olacaktır. Canım ihtimal vermek istemiyorum ama bu olanlar belki onda alışkanlık haline gelmiş olabilir çünkü sen 15 yaşındayken o 18 di aklı başında yani üstelik büyük görünüyormuş belki başka çocuklara da yapıyordur bu ihtimali de göz önünde bulundur senin gibi başka çocuklarında o masum dünyası kararmasın çünkü kuzenin artık çocuk değil allah korusun böylelerinden. Artık çok kötü bir devirdeyiz mahalledeki çocuklardan duydum bizzat başlarından geçmiş okul çıkışlarında kendilerinden büyük çocukların tacizlerine uğramışlar ileri derecede... BAşta ailelerine söyleyememişler sonradan bi şekilde aileleri öğrendi yapan çocukların ailelerini bulup kavga filan ettiler artık anneleriyle yada babalarıyla okula gidip geliyorlar. Lütfen sessiz kalma senin utanıp sıkılacagın hiçbirşey yok eğme başını zulme karşı susma
Çok zor olacak hak veriyorum ama onun yanına da kalmamalı.Konuyu oraya getirip demelisin.Bir şekilde yaptığını belirten ifadeleri almalısın ondan.
Ben olsam.. Diye baslamak istemiyorum hakkatten cok kotu bir durum ama yazilanlara katiliyorum. Az cesaret lutfen. Once ailene, sonra polise. Bu, affedilir, gormezden gelinir bir sey degil. Yazdigin sey o 8 ben 5 yasindaydim beni taciz etmis olsa sacmalama bi yerde gormustur merak etmistir, buyutme derdim ama ne olursa olsun, 18 yasina gelmis, bir suru yasal hakka sahip olmus bir bireyin bunu yapmasinin hic bir bahanesi olamaz.
Belki sadece sana yapmadi? Kardesin var mi bilmiyorum, belki o da tacize ugradi belki baska kuzenlerin de.
Biraz cesaretle bunun ustesinden gelebilirsin.
Ailenize anlatmanız gerek fakat nasıl anlacaksınız gerçekten orası problem.Benim size tavsiyem aile kadın çocuk yaşlı yardımlaşma hattı diye bir reklam varya tam o hattı arayın bence bu derdinizi onlara anlatmanız size daha faydalı olacak.
allah onu bildiği gibi yapsın.kendisi evlenecek birgün kendi kızına biri böle yapsa ne olacak acaba kanı bozuk sinirlerim bozuldu okuyunca.psikolojik yardım alabilirsin.ailene mutlaka anlat çok kötü bi durum ne diyecegimi bilemiyorum.
InsaAllah okulunu sebebiyle uzak bir sehire gitmek nasip olur sana.
Baska ne diyebilirim ki..
Allah o sahsiyeti bildigi gibi yapsin..
Geçen gün çok yakın bir arkadaşım ağlayarak aradı beni. Kızcağız öfkeden çıldırmış gibiydi. 8 yaşındayken evlerine gelen annesinin kuzeninin tacizine uğramış; anlattığına göre tecavüze de yeltenmiş şerefsiz . Yıllarca görüşmemişler,zaten akrabalık bağları da zayıfmış Allahtan ki şerefsizin yüzünü görmek zorunda kalmamış.
Yıllar sonra google da aratmış hayvanı, bir de ne görsün? Bizim kızın şerefsiz tecavüzcüsü çevresinde sevilen, sayılan; muteber bir hayat sürmüyor muymuş? Siyasi sebeplerden işini değiştirmek zorunda kaldı diye çalıştığı kurumda yer yerinden oynamış; imza kampanyaları falan filan. Twitter a yazılan mesajlar hakezâ; "sizin gibi değerli bir insana haksızlık ediyorlar" minvalinde sözler.
Arkadaşım yırtına yırtına ağlıyor "bana yaşattığı pisliğin izlerini ben bu yaşımda hala taşıyorken, o haysiyetsiz böyle yaşamayı haketmiyor" diye.
Ne söylenebilir ki? Hadi siz birşey söyleyin de dinsin acısı, öfkesi.
Gercekten cok zor bir durum yasamissiniz, insallah istediginiz gibi sehrinizin disinda bir yerde okuma imkaniniz olur. Ortamdan uzaklasmak size iyi gelecek o kesin, ama bence bu konuyu sürüncemede birakmayin. Ailenizin desteginin olmayisi su an harekete gecmenizi engelliyor belki. Sözkonusu kisinin karsisina cikip bagirmak da kolay degil, belki verecegi cok piskin bir tepkiyle daha da siniriniz bozulacak, yaptigi seyleri yapabilecek fitnatta birine karsi bence profosyonel destek almak en dogrusu.
Güvenebileceginiz bir danisman bulun kendinize. Konuyla ilgili olusumlar olabilir sehrinizde, internetten arastirin, bedava psikolojik destek veren dernek vs. bulabilirsiniz belki. Veya güvenebileceginiz bir büyügünüze (aile disindan olmasi belki daha dogru olur, belki rehber ögretmen, veya herhangi bir ögretmen) acilin yapabiliyorsaniz, o da sizi yönlendirebilir. Ve uzun vadede kendi ayaklariniz üzerinde durdugunuzda en azindan, kesinlikle bu kisi ifsa edilmeli, hukuki olarak ne yapilbiliyorsa da yapilmali. Ama önemli olan intikam almaktan cok önce kendi yaralarinizi sarmaniz, bu da bence terapiyle mümkün olabilir.
Böyle hikayeler gercekten insani isyan ettiriyor, nasil bir ataerkil düzen ki, böyle bir insan (fiziksel siddet uyguladigi biliniyor) hicbir tepki görmüyor ve bir de hakli cikiyor. Biz kadinlara güclü olmaktan baska care birakmiyorlar ama insanin gücünü de asan durumlar.
Durumu anlatmaniz halinde babanizin inanacagi fakat saglik sorunlari yasayacagini söylüyorsunuz, en azindan dayak olayini hatirlatip niye sizi korumadigini sorsaniz? Belki cok kendi dar penceremden yaziyorum, size tam empati yapamiyorum kim bilir...
Umarim her sey gönlünüzce olur ve bu pislik yaptigi seyle yüzleserek ceker cezasini.
Yine dayanamadim yazacagim. Konuda cok psikolog mevzusu gecmis,ben daha mezun olmadim ama yine de elimden geleni yaparim.Kardesim aile aile degil ki.And olsun babam olsa kafasini kirarim.Boyle bir sey olabilir mi? Sen uni okuyor musun bilmiyorum ama o evden bir sekilde cik.
ne insanlar var yeryüzünde.bunlarda güya "yakınlarımız".insanın kendi kuzenine bile güvenmeyecek hale geldik.olmaz olsun böyle kuzenler.allahım sen koru.
bu adamdan uzak dur.yüzünü bile görmek istemez insan.ne durumdasın şimdi.hemde bütün gün geliyor size demişsin.vah vah.
allah korusunun bu yarın öbür gün başına bela olur benden söylemesi.
evlendiğinde çıkar eşinin önüne.karın senden önce benleydi der.gelde sonra delirme.
Allahım yardımcın olsun akıl sağlığını korusun.. sinirimden ne yazacağımı bile unuttum bi arkadaşımız yaşamayan bilmez demiş ya aynen öyle ben daha 4. sınıfa filan giderken kuzenim (pislik herif benden nerdeyse 20 yaş büyük ) den kitap almaya gitmiştim teyzemde evdeydi ama terastaydı evleri üç katlı bu pislik adi söylerken bile yaşıyor gibi oluyor insan beni en alt katta bir odaya götürdü kitap ordaymış.bekardı o zamanlar evde kalmıştı daha doğrusu... beni yatırdı ve üzerime uzandı hiçbişi yapmadı Allaha şükür ama o kadar korktum ki anlatamam pislik yaa
bunu en yakın arkadaşımla paylaştım düşün o çocuk aklımla ne olduğunu anlamaya çalıştım oda sağolsun bana çok yardım etti anneme söylemem için ikna etti ve söyledim noldu biliyor musun(bu tepkisi için onu asla affetmeyeceğim) yanlış anlamışsındır dedi... annem bunu söyleyen o kadar üzüldüm ki seni çok iyi anlıyorum ama ailen inşallah arkanda durur herkes... benim konum kapandı gitti ama sen kapanmasına izin verme en azından ailen bilsin ona göre davransın o şahsiyetsize...