Kuzenim ve Bana Yaptıkları

Ben dediklerimde kelimesi kelimesi ciddiyim, olay daha yeni sayilir 3 yil olmus. 2 yil sonra ustunden 5 yil gecmis olacak ve sen 2 yil once niye bir sey yapmadim diye pisman olacaksin. 18 yasindasin, polise sikayette bulunabilirsin. Zor oldugunu biliyorum ama simdi bir sey yapmazsan hayatin boyunca icinde kalir. BU herifin karsisina cik bence korkmadan. Yuzune baka baka, sen bir sapiksin, sonun geldi, polise gidiyorum de. Yuzundeki ifadeye bak bakalim, ne olacak?Bu herife kafa tutmalisin, ailen onun arkasinda olsa bile korkmadigini gostermelisin.

Bunlar benim nacizane fikirlerim var. Soyle bir fikrim var, kendini hazir veya guclu hissetmiyorsan bu konuda psikolojik danisma alma olanagin var mi? Yani onlar taciz konusunda egitimli insanlar, seninki gibi ailelerden de Turk toplumunda cok var ve ne yapilacagini da biliyorlardir. Bilen birine danismaya ne dersin?
Kuzum benim, hic kotu hissetme. Bir seyler yapmalisin diyorum ben ve yapabilecegine de samimi olarak inaniyorum. Bunca zaman icinde zaten tutmussun, daha fazla tutup kendine zarar verme bence.

İşaretli yer güzel fikir !

Ben dediklerimde kelimesi kelimesi ciddiyim, olay daha yeni sayilir 3 yil olmus. 2 yil sonra ustunden 5 yil gecmis olacak ve sen 2 yil once niye bir sey yapmadim diye pisman olacaksin. 18 yasindasin, polise sikayette bulunabilirsin. Zor oldugunu biliyorum ama simdi bir sey yapmazsan hayatin boyunca icinde kalir. BU herifin karsisina cik bence korkmadan. Yuzune baka baka, sen bir sapiksin, sonun geldi, polise gidiyorum de. Yuzundeki ifadeye bak bakalim, ne olacak?Bu herife kafa tutmalisin, ailen onun arkasinda olsa bile korkmadigini gostermelisin.

Bunlar benim nacizane fikirlerim var. Soyle bir fikrim var, kendini hazir veya guclu hissetmiyorsan bu konuda psikolojik danisma alma olanagin var mi? Yani onlar taciz konusunda egitimli insanlar, seninki gibi ailelerden de Turk toplumunda cok var ve ne yapilacagini da biliyorlardir. Bilen birine danismaya ne dersin?

Kuzum benim, hic kotu hissetme. Bir seyler yapmalisin diyorum ben ve yapabilecegine de samimi olarak inaniyorum. Bunca zaman icinde zaten tutmussun, daha fazla tutup kendine zarar verme bence.

Psikolojik destek almayı düşünüyorum ama aileme ne diyipte psikologa gidicem onu bilmiyorum. 5 yaş büyük olsam işim gücüm olsa inanın 1 dakika durmam ama şikayet etsem bana inanmasalar ev cehenneme döner benim için.

Deli misin sen? Senin suçlanıcak neyin var ki kim seni niye suçlasın?

O büyükbaş yaratığın da Allah bin türlü belasını versin.

Ben kitabını aldın diye seni dövdüğünü söylediklerin annenin tepkisinin şokunu da atamıyorum. Benim bırak çocuğumu, kardeşlerim şuan benim miniğimdir, çocuğumdur. Kardeşlerimden birini suratında en ufak kızarıkla görsem ayağa kaldırırım o evi, o şehri de dar ederim adama. Pisliğe bak, ay cinnet geçiriyorum şuan yaaa...

Sana bşyler yap demek istiyorum ama ailen çok önemli burda, ailenin tavrı bakış açısı. O yüzden beylik laflar etmek istemiyorum. Ama Allah onun belasını versin ya... Günaha girdim akşam akşam! :18:

Şuraya biri konu açsa bende aynı şeyleri söylerdim ama işin içinde ben olunca durum değişiyor malesef.

Baya dayak yedim sonra babama şikayet edince suçlu oldum bir de. Ortalığı niye karıştırıyormuşum? Bunu diyen aileye ben şimdi taciz gördüm desem inanır mı sanki.

Bu insanın yaptıkları yanına kalmamalı,zihniyeti bozuk belki başkalarına da yaptı,yapacak..

Aileniz biraz vurdum duymaz mı? yani kuzeniniz sizi o şekilde dövüyor ve aileniz hala el üstünde tutuyor.Çok tuhaf gerçekten.

Aileniz size inanmazsa.Önceden konuşturun ses,görüntü kaydı alın bu konuşmaları ve aileniz herkes bir aradayken açın dinletin o zaman inanırlar

Tatlim o kadar sinirlendim ki boyle insanlari uckurlarindan asmali ki birdaha böyle bir şey yapmasin keske sana yardim edebilsek

Psikolojik destek almayı düşünüyorum ama aileme ne diyipte psikologa gidicem onu bilmiyorum. 5 yaş büyük olsam işim gücüm olsa inanın 1 dakika durmam ama şikayet etsem bana inanmasalar ev cehenneme döner benim için.

Şuraya biri konu açsa bende aynı şeyleri söylerdim ama işin içinde ben olunca durum değişiyor malesef.

Baya dayak yedim sonra babama şikayet edince suçlu oldum bir de. Ortalığı niye karıştırıyormuşum? Bunu diyen aileye ben şimdi taciz gördüm desem inanır mı sanki.

Ay sinir beni boğuyo ya, canım kusura bakma ama en sinirlendiğim anne baba modeli. Bunu söyleyen ailenin arkanda olup olmamasından tabi ki endişe duyarsın. Yaşadığın şehre baktım azcık bağlantım olsa ücretsiz bir psikolog bulabilirdik aslında ama Adana'yla hiç bağlantım yok.

Ama sen sakın kendini sorgulama, en azından kendine bu zulmü yapma!

Ben alieni anladim kuzum.

Hangi sehirdesin? Danisma merkezleri olan bir yerde misin?

Devlet hastanesinde psikolog vardir, bazi danisma merkezleri de ssk ile anlasmali....yani devlet hastanesine gitmeye ne dersin? Ailene dert anlatmadan, randevu alip gidebilir misin, mesela okuldan sonra?

Psikolojiyle alakam yok, muhendisim. Ama icimden bir ses, senin bu herifle yuzlesince daha iyi olacagini soyluyor. Evinize geldiginde herifi yalniz yakalamaya calis, mesela mutfaga arkasindan git., ama etrafta da baska insanlar olsun ki bir halt yiyemeyecegini bilsin. Gozune baka baka sapik de, meydan oku. Bence daha iyi hissedeceksin. Verdigi tepkiyi de ses kaydina al derim :21:

Son düzenleme:
bu insan olmayan mahluk icin kelime bulamıyorum, aklıma ilk gelenleri yazsam direkt banlarım.
senin hic bir suçun yok canım, siz kucukken senin idrak edememen normal hatta o da ne yaptıgını bilmiyordu diye kabul etsek bile sen 13-14 yaşlarına geldiginde o ergenlige girmiş oluyor. bu pislik nasıl korkmadan yapabilir... annenlerin kan icinde seni görmelerine ragmen bir kitap icin buna degmeyecegini anlayamamaları da hayretlik verici birsey! ve bu kisi hala yuzsuzce size gelip gidiyor...

cevaplarından okuduguma göre tacize devam edemiyormus. ama size gelip her defasında psikolojini altust etmesine izin verme artık.
bak bu tip insanlar birden bire degismiyor. bugun sana dokunamıyorsa komsunun kızı veya baska bir akraba ufak kız cocugu gordugunde hemen fırsatını kollar. en azından boyle bir ihtimali dusunerek onun yaptıklarını soylemekten cekinme korkma.
anlıyorum birden bire konuyu acmak konusmak zor ama tam sizde otururken yine ona ters davrandıgında annen onu cok sevdigi icin kızım neden boyle yapıyorsun diyip sana kızdıgı an anlat her seyi. susma. hicbir kadın boyle bir seyi kabullenemez. burada kimse seni suçlamıyor nasıl ona sayıyorsa emin ol annen ve diger akrabaların da sana arka çıkar.

Bu insanın yaptıkları yanına kalmamalı,zihniyeti bozuk belki başkalarına da yaptı,yapacak..

Aileniz biraz vurdum duymaz mı? yani kuzeniniz sizi o şekilde dövüyor ve aileniz hala el üstünde tutuyor.Çok tuhaf gerçekten.

Aileniz size inanmazsa.Önceden konuşturun ses,görüntü kaydı alın bu konuşmaları ve aileniz herkes bir aradayken açın dinletin o zaman inanırlar

O zamanlar küçüktüm şimd yapsa mutlaka sesini falan kaydeder bişe yaparım. Ben kuzenimden çok dayak yedim kendi kardeşini de çok dövdü ama hala el üstünde kendisi. Sanki melek gibi davranıyorlar. Bu muameleyi haketmiyor.

Tatlim o kadar sinirlendim ki boyle insanlari uckurlarindan asmali ki birdaha böyle bir şey yapmasin keske sana yardim edebilsek

Böyle şeyler yazarak yardım ediyorsunuz zaten. Daha önce kimseye anlatamamıştım kimseden destek almamıştım şimdi sizler destek veriyorsunuz. Çok sağolun.

Ay sinir beni boğuyo ya, canım kusura bakma ama en sinirlendiğim anne baba modeli. Bunu söyleyen ailenin arkanda olup olmamasından tabi ki endişe duyarsın. Yaşadığın şehre baktım azcık bağlantım olsa ücretsiz bir psikolog bulabilirdik aslında ama Adana'yla hiç bağlantım yok.

Ama sen sakın kendini sorgulama, en azından kendine bu zulmü yapma!

Şimdi buraya yazınca kendime geldim sanki bir rahatlama oldu bende. Bu bile yetti aslında bana.

Ben alieni anladim kuzum.

Hangi sehirdesin? Danisma merkezleri olan bir yerde misin?

Devlet hastanesinde psikolog vardir, bazi danisma merkezleri de ssk ile anlasmali....yani devlet hastanesine gitmeye ne dersin? Ailene dert anlatmadan, randevu alip gidebilir misin, mesela okuldan sonra?

Psikolojiyle alakam yok, muhendisim. Ama icimden bir ses, senin bu herifle yuzlesince daha iyi olacagini soyluyor. Evinize geldiginde herifi yalniz yakalamaya calis, mesela mutfaga arkasindan git., ama etrafta da baska insanlar olsun ki bir halt yiyemeyecegini bilsin. Gozune baka baka sapik de, meydan oku. Bence daha iyi hissedeceksin. Verdigi tepkiyi de ses kaydina al derim :21:

Aslında düşünmedim değil bunu da ama cesaret edemiyorum ki. Kafamda o kadar çok şey kurdum ki ona gidip söyleyeceklerim hakkında malesef hiçbirini diyemedim.

bu insan olmayan mahluk icin kelime bulamıyorum, aklıma ilk gelenleri yazsam direkt banlarım.
senin hic bir suçun yok canım, siz kucukken senin idrak edememen normal hatta o da ne yaptıgını bilmiyordu diye kabul etsek bile sen 13-14 yaşlarına geldiginde o ergenlige girmiş oluyor. bu pislik nasıl korkmadan yapabilir... annenlerin kan icinde seni görmelerine ragmen bir kitap icin buna degmeyecegini anlayamamaları da hayretlik verici birsey! ve bu kisi hala yuzsuzce size gelip gidiyor...

cevaplarından okuduguma göre tacize devam edemiyormus. ama size gelip her defasında psikolojini altust etmesine izin verme artık.
bak bu tip insanlar birden bire degismiyor. bugun sana dokunamıyorsa komsunun kızı veya baska bir akraba ufak kız cocugu gordugunde hemen fırsatını kollar. en azından boyle bir ihtimali dusunerek onun yaptıklarını soylemekten cekinme korkma.
anlıyorum birden bire konuyu acmak konusmak zor ama tam sizde otururken yine ona ters davrandıgında annen onu cok sevdigi icin kızım neden boyle yapıyorsun diyip sana kızdıgı an anlat her seyi. susma. hicbir kadın boyle bir seyi kabullenemez. burada kimse seni suçlamıyor nasıl ona sayıyorsa emin ol annen ve diger akrabaların da sana arka çıkar.

Zaten yüzsüzce bize gelip gitmese benimle konuşmasa derim ki heralde pişman. Ama hiç öyle değil. Gayet gidip geliyor. Konuşuyor neber falan diyor. Sanki bunlar hiç olmamış gibi.

15 kucukmu diyenler bu donemin kizlari 15 yaslari hic yasamiyorla hemen 18 lik pozlara burunuyorlarda ..

18 yasindasin .. Bu saaten sonra sikayet etsende sonuc neolur bilmiyorum..

Aslında düşünmedim değil bunu da ama cesaret edemiyorum ki. Kafamda o kadar çok şey kurdum ki ona gidip söyleyeceklerim hakkında malesef hiçbirini diyemedim.

Zaten yüzsüzce bize gelip gitmese benimle konuşmasa derim ki heralde pişman. Ama hiç öyle değil. Gayet gidip geliyor. Konuşuyor neber falan diyor. Sanki bunlar hiç olmamış gibi.

aslında sen bu durumdan kurtulmak icin ilk adımı attın bile... bak bunu yıllarca paylasamamısken simdi birsuru kadın ile berabersin.
bunan sonra ilk isin psikologa gitmek olsun. arkadasların onerdigi gibi devlete gidebilirsin. ama ozel bir yere gidip durumunu soylesen onun da seni hos karsılayıp gorusecegini dusunuyorum. mesela int.ten mail atmayı deneyebilirsin belki bir tanesi yanıtlar...? ve sonra yuzyuze gorusmeye baslarsın o doktorla.
sonrasında kendini daha guclu hissedeceksin. ailenle su an paylasmaya cesaret edemiyorsan da kendinde o gücü topladıgında kuzeninin bir daha sizin eve girememesini hatta sadece senin yuzune degil kimsenin yuzune bakamamasını saglamak senin elinde. zorlanıyorum konusamıyorum diyorsun ya aslında agzından cıkacak tek kelimeye bakar bu olay.

O zamanlar küçüktüm şimd yapsa mutlaka sesini falan kaydeder bişe yaparım. Ben kuzenimden çok dayak yedim kendi kardeşini de çok dövdü ama hala el üstünde kendisi. Sanki melek gibi davranıyorlar. Bu muameleyi haketmiyor.

Şimdi için diyorum.Bir gün kuzeninizi konuştursanız.Bana böyle böyle yapıyordun benim psikolojimi bozdun vs. vs.. onu konuştursanız yani ve bu konuşmayı da kayda alsan.O zaman inkar edemez

Canım ya, çok üzüldüm.
Ailende yakın olduğun, dertleştiğin kimse yok mu, ablan veya kız kuzenin?
Taciz edildiğini ona anlatmakla başla, sonra annene anlatın.
Tek başına atlatamazsın güzelim bu iğrençliği, güçlü olmaya çalışma , lütfen yardım iste yakınlarından.

aslında sen bu durumdan kurtulmak icin ilk adımı attın bile... bak bunu yıllarca paylasamamısken simdi birsuru kadın ile berabersin.
bunan sonra ilk isin psikologa gitmek olsun. arkadasların onerdigi gibi devlete gidebilirsin. ama ozel bir yere gidip durumunu soylesen onun da seni hos karsılayıp gorusecegini dusunuyorum. mesela int.ten mail atmayı deneyebilirsin belki bir tanesi yanıtlar...? ve sonra yuzyuze gorusmeye baslarsın o doktorla.
sonrasında kendini daha guclu hissedeceksin. ailenle su an paylasmaya cesaret edemiyorsan da kendinde o gücü topladıgında kuzeninin bir daha sizin eve girememesini hatta sadece senin yuzune degil kimsenin yuzune bakamamasını saglamak senin elinde. zorlanıyorum konusamıyorum diyorsun ya aslında agzından cıkacak tek kelimeye bakar bu olay.

İnşallah bir gün ailemle paylaşacak cesareti de bulurum.

Şimdi için diyorum.Bir gün kuzeninizi konuştursanız.Bana böyle böyle yapıyordun benim psikolojimi bozdun vs. vs.. onu konuştursanız yani ve bu konuşmayı da kayda alsan.O zaman inkar edemez

Haklısınız ama öyle gözünün içine baka baka sen böyle böyle yaptın nası diyim ki :26:

Canım ya, çok üzüldüm.
Ailende yakın olduğun, dertleştiğin kimse yok mu, ablan veya kız kuzenin?
Taciz edildiğini ona anlatmakla başla, sonra annene anlatın.
Tek başına atlatamazsın güzelim bu iğrençliği, güçlü olmaya çalışma , lütfen yardım iste yakınlarından.

Bir kuzenim var çok yakınızdır ona anlatmayı düşünüyorum. 1 senedir bu foruma konu açmayı düşünüyorum ancak cesaret ettim. Hiç tanımadığım insanlara bile anlatmak bu kadar zorken birinin gözünün içine baka baka nasıl anlatıcam bilmiyorum :KK50:

Allah o kuzeninin mustehakini versin insallah. Hadi kucukken o da kucukmus dicem de en son seni taciz ettiginde 18 yasindaymis, gayet akli basinda. Benim bir kizim var, hergun icim urperiyor inan basina boyle bir sey gelebilir mi diye. Annen kuzenin oyl;e bir sey yapabilecegini aklina bile getiremez buyuk ihtimalle. Cunku kusur goremiyorlar demek ki heic bir yaptiginda. Ailenizde dayak kulturu nasildir bilmem ama ben kizimi dovucekler ve ben susucam hic sanmiyorum.

Yanliz sunu bil ki sen suclu deyilsin. Kuzenin senden buyuk ve senin piskolojini mahvetmis ve seni kullanmis. Yanliz intikam hissiyle hareket etmemeni tavsiye ederim. Onemli olan senin yaralarinin kapanmasi, ona ne oldugu deyil. Onun zaten hakkindan Allah gelicektir. Ama benim merak ettigim sey su, sana tacizde bulunduysa baska ulasabildigi akraba kizlarina da tacizde bulunmus olabilir. Eyer kendine guvenebiliyorsan ve bunu acabilecegin bir kuzen kizi filan varsa onunla arastirabilirsiniz.

Bence bu konuda onemli olan iki durum var.

1. senin yaralarini tamir etmen

2. o canavarin baska insanlarin canini yakmamasi.

Merhaba hanımlar. Derdimi nasıl anlatsam nerden başlasam bilmiyorum. Gerçekten bunu anlatmak benim için çok zor.

Kızlar ben 5-6 yaşından 15 yaşına kadar benden 3 yaş büyük kuzenim tarafından taciz edildim. İlk başlarda daha küçük olduğum için bunun taciz olduğunu anlamıyordum tabiki. Ama zaman ilerledikçe taciz olduğunu anlamaya başladım. Ne zaman yanlız kalsak tacizlerine başlıyordu. Ne yaptığını lütfen sormayın çünkü ben kendime bile söyleyemiyorum yaptıklarını size söylemem münkün değil. Ben o zamanlar sessiz sakin bir insandım bana kimse inanmaz diye kimseye anlatmıyordum. Anlatacağımı söylediğimde sürekli tehdit etti beni kimseye söyleyemedim. En son 15 yaşındayken herkese anlatacağımı söylediğimde ağzım burnum kanayana kadar tekme tokat dövdü beni. Annemlere de kitabını aldığım için beni dövdüğünü söyledi ve suçlu ben oldum. Böyle komik bir bahane olabilir mi? O şuan ailenin gözbebeği herkes ona tapıyor ne zaman kavga etsek suçlu ben oluyorum. Kuzenimden nefret ediyorum. Kimse ona olan nefretime anlam veremiyor. Ondan nefret ettiğim için bile ben suçluyum. Geçen sene çok ciddi bir kaza geçirdi inanın hiç üzülmedim. Ben komşum ölse ağlarım ama kuzenim ölse ne yaparım inanın bilmiyorum.

O kadar zor ki onu her gördüğümde konuşmak selam vermek Her gün bize geliyor. İnsan utanır ben bu kıza bu kadar şey yaptım bari gözüne görünmiyim der ama bunda hiç utanma yok. Zaten bu utanmaz tavırları ondan daha çok nefret etmeme neden oluyor.

Belki de şuan ee biz ne yapalım diyorsunuz haklısınız yapacak bir şey yok. Sadece artık dayanamıyorum birilerine artık bunu anlatmam lazım :KK14: Bu konuyu açmamın sebebi hem derdimi paylaşmak hem de şu sorulara bi cevap bulmak.

Sizce ben mi suçluyum? O zamanlar ona tepki göstermediğim için tacizlerine boyun eğdiğim için ben mi suçluyum? Siz benim yerimde olsanız kuzeninizi o da o zaman çocuktu der affeder misiniz? Bazen onu affetmeyi düşündüğüm için kendimden tiksiniyorum :KK14:
tacizleri hala devam ediyorsa eğer direk annene söyle.ailenle paylaş.allah belasını versin.susarak devam edersen allah etmesin o pisliğin yaptıkları tecavüze kadar da ilerler...

Canım eğer ailene anlatamıyorsan sana inanmayacaklarını düşünüyorsan direk polise git ailende bu cesaretin karşısında muhakkak senin yanında olacaktır. Canım ihtimal vermek istemiyorum ama bu olanlar belki onda alışkanlık haline gelmiş olabilir çünkü sen 15 yaşındayken o 18 di aklı başında yani üstelik büyük görünüyormuş belki başka çocuklara da yapıyordur bu ihtimali de göz önünde bulundur senin gibi başka çocuklarında o masum dünyası kararmasın çünkü kuzenin artık çocuk değil allah korusun böylelerinden. Artık çok kötü bir devirdeyiz mahalledeki çocuklardan duydum bizzat başlarından geçmiş okul çıkışlarında kendilerinden büyük çocukların tacizlerine uğramışlar ileri derecede... BAşta ailelerine söyleyememişler sonradan bi şekilde aileleri öğrendi yapan çocukların ailelerini bulup kavga filan ettiler artık anneleriyle yada babalarıyla okula gidip geliyorlar. Lütfen sessiz kalma senin utanıp sıkılacagın hiçbirşey yok eğme başını zulme karşı susma

Haklısınız ama öyle gözünün içine baka baka sen böyle böyle yaptın nası diyim ki :26:

Çok zor olacak hak veriyorum ama onun yanına da kalmamalı.Konuyu oraya getirip demelisin.Bir şekilde yaptığını belirten ifadeleri almalısın ondan.

Ben olsam.. Diye baslamak istemiyorum hakkatten cok kotu bir durum ama yazilanlara katiliyorum. Az cesaret lutfen. Once ailene, sonra polise. Bu, affedilir, gormezden gelinir bir sey degil. Yazdigin sey o 8 ben 5 yasindaydim beni taciz etmis olsa sacmalama bi yerde gormustur merak etmistir, buyutme derdim ama ne olursa olsun, 18 yasina gelmis, bir suru yasal hakka sahip olmus bir bireyin bunu yapmasinin hic bir bahanesi olamaz.
Belki sadece sana yapmadi? Kardesin var mi bilmiyorum, belki o da tacize ugradi belki baska kuzenlerin de.
Biraz cesaretle bunun ustesinden gelebilirsin.

Ailenize anlatmanız gerek fakat nasıl anlacaksınız gerçekten orası problem.Benim size tavsiyem aile kadın çocuk yaşlı yardımlaşma hattı diye bir reklam varya tam o hattı arayın bence bu derdinizi onlara anlatmanız size daha faydalı olacak.

X