Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir çok kişinin yazdığını yazıcam ben de kuzen dediğin kardeştir benim gözümde
Kendi ailemde bizden iki kuşak öncesine kadar varmış yani benim bildiğim tanıdığım bir kaç evli var bu şekilde, ve eşimin ailesi de öyle ne yazık ki ama bizim jenerasyonda hepimizin kabul ettiği tek gerçek kuzen dediğin kardeştir ya düşüncesi bile iğrenç geliyo
Hadi bunu geçelim diyelim bakış açısı diye yumuşatmaya çalışalım madem, ama engelli birey dünyaya getirme ihtimaliniz çok yüksek, hadi sizin çocuklarda olmaz kuşak atlar torunlarınızda olur hiç mi korkutmuyo bu gerçek sizi?

O konu karışık. Konu sahibi kuzenim (23) geçen yıl (22 yaşındayken) mezun oldu, avukat diyor....Ancak Almanya da yaşayanlar bunun mümkün olmadığını, en az 24 yaşında mezun olabileceğini söylediler.

Dış hekimliği okuyan başka bir erkek kuzen daha varmış sanırım.

Akraba çocuğu isem sanane değil isem sanane. Ben senin soyunu merak ediyor muyum ki. Sen akraba evliliği değilsin ne farkın var bu kadar insandan
Abla almıyo mu kafa akraba evlilisin hafif zeka geriliği var işte anla

Bulgaristan göçmeniyim, annem 1951 babam daha eski. Köylerde hala eski kelimeler kullanılıyor. Dada bilir misin sen
Dadayı 2 şekilde kullanan gördüm. Biri dada gidelim diye çocuklara diyorlar gezmeye anlamında bide bazıları çocuklara direk dada diyo ben aslen çerkesim ama buralarda büyüyünce trakyalı oldum :) mariyi çok kullanıyorum ben

Bizde bebek anlamında kullanılır. Trakya candır çanakkaleliyim ama 2, 5 yıl edirnede kaldıktan sonra ben fahri edirneliyim demeye başlamıştım.

Bizde bebek anlamında kullanılır. Trakya candır çanakkaleliyim ama 2, 5 yıl edirnede kaldıktan sonra ben fahri edirneliyim demeye başlamıştım.
Ben de edirnedeyim. 18 sene falan oldu :) çerkesliğiminsadece memlekete gidince hatırlıyorum malesef. Birde edirneli ile evlendim. Artık konuşmam bile değişti

Ben de edirnedeyim. 18 sene falan oldu :) çerkesliğiminsadece memlekete gidince hatırlıyorum malesef. Birde edirneli ile evlendim. Artık konuşmam bile değişti
Edirneden urfaya tayin olduğumda edirne şivesiyle konuşuyordum çok güzel insanları var. Devasa bir valizim vardı eski tekerleksizlerden. Sağ olsunlar hiç yalnız taşımadım, hep yoldan geçen biri tutardı ucından, çok güzel yürekli insanlar. Yılbaşı akşamı yarı sarhoş sokakta gezmiştik, bir allahın kulu da sataşmamıştı. Hep güvende hissettim kendimi orada. 2005 şubattan 2007 hazirana kadar oradaydım. Çok güzel zamanlardı.

İstediğin saatte çık kimse bulaşmaz burda. Gerçi son zamanlarda suriyeliler falan geldi ama hala korkusuz gezebiliyoruz. Çünkü nereye sığınırsak arka çıkarlar biliyoruz. Bir taksiye bindim taksici de tanıdık. Yolda kıza laf attılar taksiyle kovaladı peşlerine takıldık mesela ben de çok seviyorum burayı :)

Allah allah çok enteresan . Tip1 diyabetten bahsediyorsunuz sanırım. Doktor nasıl böyle şeyler söylemiş çok şaşırdım. %100 ne demek? Annede tip1 varsa %2 babada varsa %6 çocuğa geçme oranı var. Babadan kızına tip 1 geçen bir sürü örnek gördüm. Onu da geçtim nasıl bir doktormuş, her yerde anneden geçme oranının %2 olduğu yazıyor. Bir sürü bildiğim kadın var hiçbirinin çpcuğunda yok. Yüzde 200 ne demek. Bu kadar basit soruların cevabını bu kadar yanloş veren bir doktora hayret ettim

Konu 62 sayfa olmuş, konu sahibi de evleneceğim diye tutturmuş yorum yazan üyelere illallah ettirmiş. Ben yine de birkaç şey yazmak istiyorum. Akraba evliliği bir sürü hastalığı beraberinde getiriyor, özellikle sma. Dünyada erkek kıtlığı kalmış gibi amcasının kızına, oğluna hallenenler bana hiç normal gelmiyor. Aç gözünü bir bak dışarıya, gen havuzun bir genişlesin, farklı kültür, farklı bakış açısına sahip birini bul mesela, ama yok. Geçen televizyona akraba evliliği yapmış bir çift çıktı, iki çocuklarını da sma'dan kaybetmişler şimdi üçüncüyü bekliyorlarmış, hadi siz yanlış yolda ilerliyorsunuz da o bebeklerin günahı nedir? Sonra sosyal medyada bilmem ne bebeğe umut yol kampanyası çıkıyor. Akraba evliliği yapmadan bu hastalığa sahip olan bebek ve ailelerine lafım asla yok, lafım bu riskleri bile bile göz ardı eden ve bunu çocuklarına yaşatan çiftlere. Kararın kesin belli, hangi test gerekiyorsa yaptırın, şahsi fikrim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…