- 9 Şubat 2010
- 18.483
- En iyi cevaplar
- 1
- 41.739
- 798
- Konu Sahibi sivaslii_58
-
Bulgaristan göçmeniyim, annem 1951 babam daha eski. Köylerde hala eski kelimeler kullanılıyor. Dada bilir misin senSafçana demenden trakyalı olduğun kanısına varıyorumbizde öyle deriz
Ben tete biliyorum, Böke, eşimin taraf kelimelerBulgaristan göçmeniyim, annem 1951 babam daha eski. Köylerde hala eski kelimeler kullanılıyor. Dada bilir misin sen
O konu karışık. Konu sahibi kuzenim (23) geçen yıl (22 yaşındayken) mezun oldu, avukat diyor....Ancak Almanya da yaşayanlar bunun mümkün olmadığını, en az 24 yaşında mezun olabileceğini söylediler.yalan olduğu o kadar bariz ki 23 yaşında hem diş hekimi hem avukat... ahahhahahahahahZoooort Üniversitesi Hukuk fakültesi mi neresi burası ne rahat okumaktır ki iki okul birden okunmuş bizim götümüz çatladı 5 sene fakülte bitirirken beyefendi birbiriyle çok alakasız iki çift anadal yapmış vay be...
Yengenin kocasına da sahip çıkma taraftarıyım adam tabuları yıkıp dışardan kız almış tek ensest olmayan kişi sanırım ailedekiAilede akraba olmayan tek kisi yenge. Adeta bir inci adeta bir cicek yengeye sahip cikalim.
Geldikleri köylere göre değişiyor kelimeler ama benzerlikler var.Ben tete biliyorum, Böke, eşimin taraf kelimelerBaşkaa çakıl (fasulye) hamır yazmak (yufka açmak)
saka gibi yaaaSen git almanya gibi yerde dog buyu sonra erkek kalmamis gibi kuzeninle evlen.
Bu kadının -100 iq lu olması halis mi ya okurken ben sinirlendim beynini açıp şu bilgileri tek tek sokmak istiyorumTıp bir bilim dalı zaten hanımefendi.
Abla almıyo mu kafa akraba evlilisin hafif zeka geriliği var işte anlaAkraba çocuğu isem sanane değil isem sanane. Ben senin soyunu merak ediyor muyum ki. Sen akraba evliliği değilsin ne farkın var bu kadar insandan
Ya bu ne Allah aşkına sbsbbsbdjdBanlanmim diye link atıyorum konu sahibi aklıma sabah beri geliyor izle
Dikkat aşırı argo toplu yerde açmayın
Konuyla benzer işlerYa bu ne Allah aşkına sbsbbsbdjd
Dadayı 2 şekilde kullanan gördüm. Biri dada gidelim diye çocuklara diyorlar gezmeye anlamında bide bazıları çocuklara direk dada diyoBulgaristan göçmeniyim, annem 1951 babam daha eski. Köylerde hala eski kelimeler kullanılıyor. Dada bilir misin sen
Bizde bebek anlamında kullanılır. Trakya candırDadayı 2 şekilde kullanan gördüm. Biri dada gidelim diye çocuklara diyorlar gezmeye anlamında bide bazıları çocuklara direk dada diyoben aslen çerkesim ama buralarda büyüyünce trakyalı oldum :) mariyi çok kullanıyorum ben
Ben de edirnedeyim. 18 sene falan oldu :) çerkesliğiminsadece memlekete gidince hatırlıyorum malesef. Birde edirneli ile evlendim. Artık konuşmam bile değiştiBizde bebek anlamında kullanılır. Trakya candırçanakkaleliyim ama 2, 5 yıl edirnede kaldıktan sonra ben fahri edirneliyim demeye başlamıştım.
Edirneden urfaya tayin olduğumda edirne şivesiyle konuşuyordumBen de edirnedeyim. 18 sene falan oldu :) çerkesliğiminsadece memlekete gidince hatırlıyorum malesef. Birde edirneli ile evlendim. Artık konuşmam bile değişti
İstediğin saatte çık kimse bulaşmaz burda. Gerçi son zamanlarda suriyeliler falan geldi ama hala korkusuz gezebiliyoruz. Çünkü nereye sığınırsak arka çıkarlar biliyoruz. Bir taksiye bindim taksici de tanıdık. Yolda kıza laf attılar taksiyle kovaladı peşlerine takıldık meselaEdirneden urfaya tayin olduğumda edirne şivesiyle konuşuyordumçok güzel insanları var. Devasa bir valizim vardı eski tekerleksizlerden. Sağ olsunlar hiç yalnız taşımadım, hep yoldan geçen biri tutardı ucından, çok güzel yürekli insanlar. Yılbaşı akşamı yarı sarhoş sokakta gezmiştik, bir allahın kulu da sataşmamıştı. Hep güvende hissettim kendimi orada. 2005 şubattan 2007 hazirana kadar oradaydım. Çok güzel zamanlardı.
Allah allah çok enteresan . Tip1 diyabetten bahsediyorsunuz sanırım. Doktor nasıl böyle şeyler söylemiş çok şaşırdım. %100 ne demek? Annede tip1 varsa %2 babada varsa %6 çocuğa geçme oranı var. Babadan kızına tip 1 geçen bir sürü örnek gördüm. Onu da geçtim nasıl bir doktormuş, her yerde anneden geçme oranının %2 olduğu yazıyor. Bir sürü bildiğim kadın var hiçbirinin çpcuğunda yok. Yüzde 200 ne demek. Bu kadar basit soruların cevabını bu kadar yanloş veren bir doktora hayret ettimHastaligin tipi ile alakali olabilir. Hem universite hastanesi cocuk doktoru hem de ayrica bir docent cocuk doktoru ile gorustum. Kendini koma ile belli eden bir hastalik. Teshis icin duzenli takip gerekiyor. Kac yasindan itibaren takip edilmesi gerektigini merak ettiğim icin 2 farkli doktor ile gorustum. Ikiside ayni seyi soyledi. hastaliga anne olarak ben sahip olsaydim cocuk %100 hasta olurdu demisti doktorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?