Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Safçana demenden trakyalı olduğun kanısına varıyorum bizde öyle deriz

Kurban olduklarım..Canlarım.. Kuzen evliliği herkesin farklı görüşte olduğu bir konu oldu hep. Herkesin yaşantısı, dini inancı, zihniyeti farklı olabilir. İslamiyete baktığımızda kuzen evliliği caiz. Öte yandan 'kardeş gibi büyüdük olur mu öyle şey' diyen de var. İkisine de saygım var açıkçası. Sülalem normal görse de bana garip gelirdi kuzen evliliği. Gerçekten de yabancı ile evlenip engelli yavrusu olan da var, kuzen evliliği ile 5 sağlıklı yavrusu olan da. Lütfen her görüşe saygı duyalım. Ben şahsen pek uygun bulmasam da saygı duyuyorum. Ki dini inancım gereği caiz. Sevgiler, saygılar.

Şimdi akraba evliliğinden dünyaya gelen engelli bireyler ile ilgili bir yazı okudum üstüne konunuza denk geldim. Dünyada bu kadar yaşınıza uygun eş adayı varken neden akrabanızı tercih ediyorsunuz, doğması muhtemel çocuklarınızı da mı düşünmüyorsunuz?

Baldız ve kayınbirader ile evlilik de caiz ama nasıl ki ona saygı duyamazsak buna da saygı duyamayız

S Sevde Kurban okudunuz mu yorumumu?? Ne demek istediğimizi Anladınız mı eğer okuduysanız?

** ekleme : R -Rosa- piraye hemen gülmeyin ya bi şansımı denemek istemiştim sadece

S Sevde Kurban okudunuz mu yorumumu?? Ne demek istediğimizi Anladınız mı eğer okuduysanız?
Otreram , parmakların dert görmesin kraliçem, allah seni sitemizden eksik etmesin ama boşa çırpınıyoruz be kuzum...konu sahibi de bahsettiğin arkadaş da bu fenomenin doğal bir sonucu olarak bizi zerre anlayamıyor zaten inan...Konu sahibi de yapılan bunca uyarıya açıklamaya rağmen, bizi şiddetle kınayarak evlenmeye karar verdigini ilan etti az önce zaten, tedbir olarak da 2 çocuktan fazla yapmayacakmış , öyle dedi....

** ekleme : R -Rosa- piraye hemen gülmeyin ya bi şansımı denemek istemiştim sadece
Neyin kafasını yaşıyorsunuz hala anlamıyorum. Anlamak ve okumak istediğiniz gibi davranmaktan vazgeçin. Anlamak ve görmek istediğiniz bir şey için yorum yapmam. Ek olarak geriye dönük konuları katmanın manası yok olay bu değil uzatılmasın...

Bu meseleler atadan ataya değişiyor MssPARE

Bizim atalardan 12 kuşak sayan var , sonrasına akraba değil diyerek ilerlemişler.

Son düzenleme:
Babadan kıza geçmeme durumunu hangi doktor size söyledi acaba ? Bençm gördüğüm tüm örneklerde babadan kıza geçmiş. Tıbbi dayanağı var mı bilmiyorum ama bende babadan erkek çocuğuna geçen örnek görmedim .

Bu meseleler atadan ataya değişiyor MssPARE

Bizim atalardan 12 kuşak sayan var , sonrasına akraba değil diyerek ilerlemişler.
Ben ata derken kendi soy agacımız olan ataları demedim hanı orf adet töre yöre bilinen her birimizin yaptığı geçmişten gelen kurallar
Yazılı olmayan sözle dilden dile bu zamana kadar gelen uyulması gereken kurallar geleneksel kanunlar diyeyim
Genel olarak yaşamımıza kendiliğinden yerleşmiş oturmuş kalmış kültür belkide

Bazıları cidden olması gereken ama bazıları artık bu zamanda ise yaramayan bazıları kişinin özgürlüğünü elinden alan yerine göre dogru yerine göre saçma seyler

Onu yapma ayıp bunu yapma ayıp el ne der töre emreder büyükler öyle demiş gibi gibi

Yoksa kendi soyumuzdan atalar değil

Kuzen damat okumuş ama... Hem dişhekimi hemi de avukatmış...double okumuş...can havliyle tüm sulale adına hiper ihtisas yapmış 23 yaşında
yalan olduğu o kadar bariz ki 23 yaşında hem diş hekimi hem avukat... ahahhahahahahah Zoooort Üniversitesi Hukuk fakültesi mi neresi burası ne rahat okumaktır ki iki okul birden okunmuş bizim götümüz çatladı 5 sene fakülte bitirirken beyefendi birbiriyle çok alakasız iki çift anadal yapmış vay be...

Hastaligin tipi ile alakali olabilir. Hem universite hastanesi cocuk doktoru hem de ayrica bir docent cocuk doktoru ile gorustum. Kendini koma ile belli eden bir hastalik. Teshis icin duzenli takip gerekiyor. Kac yasindan itibaren takip edilmesi gerektigini merak ettiğim icin 2 farkli doktor ile gorustum. Ikiside ayni seyi soyledi. hastaliga anne olarak ben sahip olsaydim cocuk %100 hasta olurdu demisti doktorlar.

Ailenin yaptığı hatayı tekrar mı edeceksin? İnsan kuzeniyle evlenir mi ya. Bir de birlikte büyümüşsünüz. İğrençsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…