Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablam yasak dedi ama birşey söyleyeceğim… dediğin ayetlerden hangisinde evlen hükmü var ? Sadece mahremiyet konusu vardı hatırladığım. Ayrıca kuranda kesin hükümlerin yanında sosyal olaylar için yoruma dayanmalar oluyor. Bu yüzden kuran hadis ve içtihat vardır neyse uzamasın konu bugünün alimleri şunu der evet evlenmek vardır ama bu dönemde evlilik hoş değil çünkü senin sülalende de varmış o zamanlar insanlar bu kadar iç içe değildi. Yani peygamber zamanı bir amca kızı amca oğlunu görse tanımazdı gibi birşey ama şimdi iç içeriz. Hele de bu aile ulan aynı apartman nasıl bir iç bu ?

Akraba evliliklerinde evlenilen çocuklar yüzünden aile ilişkileri bile zarara uğruyor

Sizin evlilikte mi akraba?

Herseyin belli bir zamani var evlilik icin tavsiyem gercekten acele etmeyin.

Benimki çok çok uzak dıdısının dıdısı. Akraba sayılmaz bile.

Ya ne yalan diyeyim başlarda nolacak diyordum ama sonradan hayat felsefem değişti ben de kuzenler arası evlilikleri pek sağlıklı bulmuyorum.Eşim der ki,bizde bırak kuzen evliliğini aynı mahalleden bile kız alınmaz ailesi kızıma mı baktın bunca zaman derler dedi.Şimdilerde bana da bu düşünceler mantıklı geliyor.Ve şu da doğru,Allah kimseye kötü yazı yazmasın ama hamile olduğunuzda doktorun sorduğu ill sorulardan biri eşiniz akrabanız mı? Bunlara dikkat et bence.

Ailenizde akraba olmayan biriyle evlenen yok herhalde
Amcamın eşi, yani ablamın kaynanası akraba değil, eşim çok da akraba sayılmaz dıdısınım dıdısının dıdısından, kuzenlerimin eşleri de farklı illerden veya akraba olmayan birileri. Daha çok büyüklerimizde var.

Kuzenle evlenmeye kanunen bir engel yok ama bir de şöyle düşünsek, kayınbirader, enişteyle evlenmekte de kanunen engel yok, birinin eşi vefat ettiğinde gelin dışarı gitmesin diye gelini kayınbiraderle evlendirme diye bir kültür var mı? Var, böyle bir şey olamaz eşimin kardeşi kardeşimdir nasıl başka gözle bakarız diyoruz, buna hepimiz karşı çıkıyorken akrabayla evliliğe sıcak bakmamızı garipsiyorum, keza enişteyle evliliği de dehşet verici buluyoruz, nikah yapmakta yasal olarak mani yok diye her evliliği tasvip ediyor muyuz?

O oluyor hanı filim var ya sevgili Mune ezo gelin eşi askerde ölüyor arkada kayını ile evlendiriyorlar
Oda başkasını seviyor
Aynen komşumuz vardı yillar önce kocası su kuyusuna inmiş zehirlenip ölmüs

Kadının iki çocuğu varmış kocası öldüğünde kızı 8 yaşındaymış kayinla evlendirmişler ondan da iki çocuk olmus
O kız hiç baba dememiş hep amca demiş o kadar aklımda kaldı ki
Esin kardeşi kardeştir iste cahillik yada adı neyse adı batsın bu arada

Çok çirkin şeyler aile içinde başka türlü baksa namus meselesi olur ama bir durum olunca kendi elleriyle bu yasağa günaha ortak olurlar işlerine göre adet töre neyse o çok şükür bunlar artık eskisi kadar yok desekte bu konuda yaşıyoruz iste

Ne filimlik hayatlar yok artık dedirtecek yaşamlar dolu ülkemiz de dünyada

Ensest ile kuzen evliliği farklı şeyler.

Devletler ensest evliliğe izin vermiyor. Dinen de ensest değil. Ensest olmayan bir şeyi ensest gibi göstermeyin. Savunmadığınız bir şeyi yanlış anlatmayın.
Belliki sizde bu gruptansınız. Kusura bakmayın da kuzen ile kardeşin hiçbir farkı yok. Hele de burada aynı ortamda büyümüş iki kişiden bahsediliyor. Sizin mideniz alıyor olabilir ama benim almaz. Kuzenlerim kardeşimden farkı yoktur, aksi düşünülemez bile.

Türkan Şoray’ın toplumsal sorunların işlendiği çok filmi var böyle, bir tanesi de Sultan Gelin isimli filmidir, ağanın hasta oğluyla evlenir, damat düğün gecesi ölür, sonra küçük kardeşiyle nişanlarlar ama oğlan büyüyünce başkasına aşık olur, Sultan Gelin çocuğu gibi büyüttüğü nişanlısına kıyamaz sevdiği kızla kaçmasına yardım eder, aile Sultan Gelin çalışkan her işe koşuyor diye yakasından düşmez kundaktaki bebeği verirler al bu senin nişanlın, gönlüne göre büyüt diye.

Bunlar yaşandığı için filmlere dizilere konu oldu, bugün biri beni kaynımla evlendirecekler diye konu açsa KK‘da yer yerinden oynar ama kanunen baktığınızda kayınla nikah kıyma engeli yok ama kanun engeli yok diye ister miyiz böyle bir şeyi? Allah korusun kim ister?
Enişteme aşık oldum diyen de çıkabilir, yasal olarak enişteyle baldızın evlenmesinde de engel yok lakin kabul edilir bir şey mi? Aslaaaaa.

Eklemek istiyorum, herkesin aile kültürü farklı, bazı şeyler normal karşılanabiliyor ama benim için komşu çocuğu dahi kardeştir, ben nikah düşüyormuş kısmıyla ilgilenmiyorum, kendi değerlerime göre analiz ediyorum ölçüp tartıyorum.

Annem babam İstanbul’da doğmuş büyümüş, hep yazıyorum her iki tarafında kökenine bakınca köylüyüz, annemin babası rahmetli dedem doğulu, töreyse gelenekse alası var ama hiçbiri birbiriyle evli değil, herkes dışarıdan insanlarla evlenmiş, babamlarda öyle, genç kızım daha doğrusu daha yeni yeni palazlanıyorum, babamın bir arkadaşı tutturdu senin kızı bizim oğlanla evlendireceğim diye, babam çıldırdı bir daha bu konuyu açarsan kalbini kırarım dedi, hem daha çocuktuk yaş 15 hem de babam arkadaşlarıyla ne iş yapar ne akrabalık ilişkisine girer yapıda biri değildi, dostluklar bozulur böyle ilişkilerde derdi.

Eşcinsel ilişkiye kıyaslayanlar olmuş, ona neden karşı çıkmıyorsunuz diye ama eşcinsellerin çocuğu olmuyor. Benim yek sebebim bu, onların da çocuğu olup hastalık riski taşısa onlara da karşı çıkarım. İnsanların akraba evliliğine karşı çıkmasının asıl sebebi de hasta çocukların doğması ve bunun bir toplum sağlığı sorunu olması, yani o hasta çocuğa devlet imkanlarıyla tüm toplum bakmaya çalışıyoruz.Sadece Sma'lı çocuklar bile nasıl bir bütçe krizine sebep oluyorlar. Yoksa bu ülkede çevresinde hiç akraba evliliği olmayan çok azdır. Etik bulmadığı için karşı çıkan az sanıldığının aksine.

Tamam ayri kültür ayrı yaşam tarzı kabulde ama bazı şeyler ters valla ters Mune ya
Kardeş gibi büyü abi ol abla ol aynen komşuda öyle sonra çok afedersin ayni yataga gir bide çocuk doğur bunun yanlış olduğunu çoğu kişi bilse de malesef büyüklerin dediği ataların dediği emir gibi görüp kıldan keskin deyip şu yalan dünyayı zindan ediyorlar

Aynen sizin dedeniz gibi herşeye karşı gelmiş ve çok güzel yapmış kişler zaten doğru olanı biliyor
Yada olması gerekeni
Benim ailenin de kökeni köylü veya şehirli biraz beyin biraz düşünce biraz mide olucak

Atlar demis öyle söylemiş büyükler ya..

Allah aşkına bu ataları merak ediyorum herşeye bir şey demişler
Ama bazılarını yanlış demişler yada kendileri bir halt etti kendi çıkarlarına göre uydurdular öyle devam etti

Bazen annem der ki her hangi bir durum olunca iste büyükler öyle demiş der
Bende diyorum ki ben o büyükleri tanımıyorum onlar da beni tanımıyor tanimadigim birilerinin her dediğini tutmak uygulamak zorundamıyım yahu

Benim aklım fikrim yokmu ben amcamın oğluyla teyzemin oğluyla evlenip üremek istemiyorum bu kadar basit...
Biraz sivri biri olmak yanlışa karsi gelmek lazım ama nerdeeee maalesef

Birincisi terbiyeli olun ikincisi zekamda ve anlamamda hiçbir sıkıntı yok ben bu anlatılanları zaten biliyorum

Merak edenler için anlatayım, yarın dönüyorum. Ben bu konuyu kuzenim dersem kızıyorsunuz,sevgilim ile görüştüm. Zaten öncesinde görüşmüştük. Bizim ailede herkes tek veya iki çocuk çünkü akraba evliliği olduğu için risk almıyorlar. Herhangi bir sıkıntı yok ailemizde.

Ama risk tabii ki var. Bunu söyledim ve tıbben her şeyi yapacağımızı söyledi gerekirse evlat ediniriz dedi.
Böyle bir risk zaten almayız. Yorumlar için teşekkürler.

Kuzeni ile evlenen milyonlarca insan var

Eşcinsel birlikteliğinden de mi genetik hastalık riski artiyor bilsek ona da karşı olurduk .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…