Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üvey de olsa kızı ama biz kardeş değiliz

Mantığınızdaki çarpıklığı anlatabilmek için üvey kızına hallenen insanı savundurtacaksınız insana , tövbe tövbe.

Bahsi geçen üvey evlat olayında taraflar arasında hiç bir kan bağı bulunmamaktadır. Çoğu yabancı ülkede de; insanlar anne-babalarının yeni eşlerine /sevgililerine adlarıyla hitap ederler , anne-baba demezler. Hatta çoğu senede 1-2 kez bu insanları ya görür ya görmez.

Arkadaslar lutfen bazi seyleri normallestirmeyin. Evet akraba evliligi halen kirsal kesimlerde mevcut ama yuzde 5 lik kismidir birbirini severek evlenen. Genelde kuzenleri yabanciya gitmesin yok mal bolunmesin diye zorla evlendiriyorlar. Kuzenle evlenmek normal degildir soyadiniz ayni amca baba yarisi kuzen kardes yarisi. Dinde 4 kadinda almak hak kocaniz 3 kadin daha alicam.dese de dinde haram degil diyin o zaman. Islamiyetten once turk toplumunda kuzenle evlenmek yok. Bizim toremizde boyle birsey yok. Yil olmus 2022 cahiliye devrinde yasamiyoruz. Yaptiginiz seyide savunmayin lutfen siz yaptiniz diyede dogru olmuyor bazi seyler. Kuzen ile evlenilmez. Evlenenlerde çoluģu cocugu olursa lutfen bunu devam.ettirmesinler ve normallestirmesinler. Sonra kardesimin oglu bebegimi taciz etti diye aglamayin burda. Bazi seyleri normallestirmeyin hala turkiyede aile ici tacizler oluyor o gozle bakiyor bu dusuncede yetistirilen cocuklar. Pes gercekten burda okumadikmi bissuri kucukken dayimin oglu beni taciz etti yok amcamin oglu beni elledi diye hikayeler. Bu ortamdaki cocuklar bunu normal gorur yapmayin allah askina...

Burda herkes kuzen evliliğini çirkin bulmuş ama herkes kuzeniyle kardeş gibi büyümüyor. Benim halalarım Türkiye'nin bir ucunda yaşıyor. Halamın oğlunu sokakta görsem tanımam.
Burda sorun kuzen evliliğinden ziyade alel acele evlenmeye çalışması. Birde şu kısmı hiç anlamadım, kuzeniniz evlenme teklif etmeden önce ona karşı birşey hissetmiyordunuz, ama sonradan aşık oldunuz degilmi? Bu nasıl oluyor? Zaten tanıyorsunuz, sevseniz önceden de severdiniz.Nerden çıktı bu aşk birden bire?

Bende diyorum ki sen tek veri ile geliyorsun bunun aksini iddia edenlerde var bunları neden göz ardı ediyorsun
Sizin annenizle babanizdami akraba acaba. Sizde akraba evliliginden olmussunuz sanirim çunku sizde anlama kitligi var. Hicbir doktor akraba evliligini tasvip etmez genetiginiz yuzde 50 den fazla ayni sakat dogum orani yuksek. Neyi savunuyorsun hala allah korusun bu kadar savunuyorsun başina gelicek allah dicek al gör. Kendin evlendin diye akraba evliligini savunma lutfen sen ve senin gibiler yapti diye iyi birsey degil hem etik hem ahlaki hem.tibbi açidan. Dini kurallar burda yasak cunku herkes ayni dine inanmiyor olabilir o yuzden dini açidan bu olayi degerlendiremezsin. Eger degerlendiriyorsanda peygamber efendimiz o donemde kac kadin ile evliydi eşinde bir eş daha alsa savunucakmisin dinde helal. Peygamberin yasadigi donemle bu donem birmi kosullar aynimi. Isinize geleni savunursunuz gelmeyeni savunmazsiniz.

Akraba çocuğu isem sanane değil isem sanane. Ben senin soyunu merak ediyor muyum ki. Sen akraba evliliği değilsin ne farkın var bu kadar insandan
Doğru ile yanlişi ayirt edebiliyor. Kaç tane insan burda sana yaziyor 1 tane bile hak veren çiktimi. Akraba evliliğinde sakat doğum orani yuksek nokta. Bunu savunamazsin saçma sapan sana gore bana gore yazamazsin. Kendini küçük düşürüyorsun ve insanlar seninle dalga geçiyor. Konu sahibinin yaşi kucuk vebal alma seni dinler bu evlenmis bende evleniyim der yarin birgun cocugu sakat olur basina bir is gelir beddua alma. Evet ben evlendim ama bilimsel olarak sakat dogum orani yuksek kardesim riskli bir olay ben risk aldim cok seviyorsan risk alirim diyorsan sen bilirsin. Testlerinizi yaptirin ihmal.etmeyin.demek zor değil. Yanlişi savunmayin lutfen konu dalga gecilicek sidik yaristirilicak konu değil. Bu insanlar cocuk yapicak vebal almayin

Beni deli eden de "beraber büyümedik" dedikleri oluyor. Beraber büyümedigin genetigini degistirmiyor ki. Amerikan bir programda göstermislerdi. Kiz seneler sonra onu bebekken terk eden babasini buluyor. Birbirlerine "asık" oluyorlar ve iliskiye de giriyorlar. Kiz da o zamanlar "yaninda büyümedim sonucta" diyordu. Ya kizim bu baban oldugu gercegi degistiryor mu 🤦🏻‍♀️

Aynı olaysa ; adam ve kadın hiç evlenmiyorlar. Kadın baba adını da sertifika vb ye yazdırmamış.

Kadının , dünyaya gelen kızdan adamı haberdar edip etmediğini hatırlamıyorum. Farklı ülke veya eyaletlerdeydiler.

Adam 20+ yaş büyük olmasına rağmen kız ilk görüşte , adamı kendine çok yakın bulduğunu söylüyordu. Maalesef baba kız olduklarını bilmeden birliktelik yaşıyor ve durumu üzerinden zaman geçtikten sonra öğreniyorlardı.

Hatta öz kardeş olduklarını bilmeden beraber olan ve 2 çocuk sahibi olan bir çiftte vardı. Anne baba ayrılırken çocukları da paylaşıp ayrıldıkları için birbirlerini hiç hatırlamayan 2 insanın dramı. Kadınla adamın gerçeği öğrendikten sonraki halleri perişandı.

Bu yaşanmış gerçek olaylar , donasyon ve sperm bankası seçeneklerinin tehlikelerini ve soy-nesep bağının önemini fazlasıyla gösteriyor.

Ben risk yok diye bir şey belirtmedim tekrar bakın yazdıklarıma ben iki ihtimali de değerlendirdim. Yaptırdım ve sorun yok çünkü gebe kalamıyorum zaten bunu duymak istiyor iseniz hem eşimde hem bende sorun var engel mi şimdi akraba evliliği yapmam
Bakın aslında kendiniz söylüyorsunuz ama farkında değilsiniz. Gebe kalamadığınızı, hem eşiniz hem de siz kaynaklı sebeplerin olduğunu söylüyorsunuz. Hiç mi aklınıza gelmiyor, neden insanlar akraba evliliği risklidir diyor diye?

Ben anlatacağım ama anlar mısınız bilmiyorum.

Genlerin kalıtılma çeşitleri vardır. Otozomal resesif dediğimiz tipiyle kalıtılır çoğu genetik hastalık. Ve bu hastalıkların akraba evliliği yapan bireylerde görülme sıklığı da fazla olur. Zira akrabalar ortak gen havuzundan gelirler. Sonra otozomal resesif kalıtımla aktarıldığı için bu hastalıklar, yani çekinik olarak kalıtıldığı için, akrabaların aynı hatalı geni paylaşma ihtimalleri de yüksek olduğundan, çekinik de olsa hastalığın görülme ihtimali artar.

Genetik tahlil dediğiniz şey öyle her hastalığa bakmaz. Sık görülen belli başlı hastalığı araştırır. Ama aklınıza gelmeyecek sayıda bir sürü genetik hastalık var. Ve bunlardan herhangi biri sizin gebe kalmanızı engelliyor olabilir. Siz akrabanızla değil de başka biriyle çocuk yapmış olsanız, partnerinizin ilgili geni sağlıklı olacağı için, sizde hatalı gen varsa bile ondan gelen gen çocuğu kurtaracaktır.

Belki de sizin rahminizde zigot oluşuyor ama tutunamıyor, nerden biliyorsunuz? Bunun sebebi de zigota hatalı 2 genin aktarılması olabilir?

Gebe kalabilmek için bel çektirmeyi düşünen birisiniz sonuçta, ne diyeyim ki. ısrarla kabul etmek istemediğiniz şey ise akraba evliliğinizin asıl sorun olabileceği.

Ailede akraba olmayan tek kisi yenge. Adeta bir inci adeta bir cicek yengeye sahip cikalim.

Çok iyimser gördüm sizi.😂 Konu sahibinin anne babası teyze çocukları. Kadın biz de akraba evliliği çok , mezhebimizde var diyor.

Bu durumda, amcanın da dışardan kız aldığını sanmıyorum.Yengenin akrabalık bağını yazarsa, hepten beynimiz yanacak diye yazmadı sanırım. 😒

yapmayin dunyada erkek mi kalmadi migdem bulaniyor kuzeniyle evlenenlerden. Cocuklarinizi dusundunuzmu . Yarin birgun ayrildiginda amcanla yengenle kotu olacaksiniz aileniz acilacak. Yada annem babam kotu olmasin diye bellkide bir piskopatla omur gecirceksin. Yapmayin kuzen kardes ya kardesten farki yokki nasil migdeniz kaldiracak

Ben akraba konusuna girmeyeceğim .
Beni öfkenlendiren daha doğrusu :
niye bir doğru düzgün meslek sahibi olmadin ?
Yani uniye gidip genclerle campus yaşantisini görseydin .
Değişik insanlarla sohbet edip ufuğun acilirdi bakiş acin değişirdi .
En birincisi öğrenmeye acik olmalisin ,kendini geliştirmelisin .
Sen belki babana güvendin bakar diye .
Olabilir ama asla kendi ayaklarinin üstünde durmayi öğrenemezsin.
Kendini borclu hisederek hep başkalarin istediklerine yönelirsin .
Ben gercekten anlamiyorum ,yazina bakilirsa baya güzel türkcede kullaniyorsun(zeki olduğunu düşünüyorum)
Türkiyede gencler affedersin g..ünü yirtiyorlar okuya bilmek için .
Borc aliyorlar,çalişiyorlar ac susuz ve hatta ailelerinden bazen red bile ediliyorlar ama o gencler yinede okuyorlar.

Yakin tanik teyze çocuklari evli.
O tatliş teyze evlendikten sonra birden kaynana oluyor .
Kizla hiç anlaşamiyorlar .
Bu tabii kardeşlerin arasi soğumaya neden oluyor ve ayni binada artik birbirlerine selam bile vermiyorlar.
Akraba evliliğinin yükü daha zor ,bazen canin istemez gitmeyi yapmayi amaaan dersin ama kv kp akrabaysa kendini mecbur hisedersin,çünkü yoksa babana karşi mahcup olursun ,utanirsin .

Hangi okulu bitirdin bilmiyorum ama yaşin daha çookk genc evlenmek için .
En iyisi sen okumayi araştir ,biraz uzaklara git .
Konusunu ac bakalim müstakbel nişanlin okuma isteğine ne diyecek.

Olay Almanya'da geçiyor. Eğitim sisteminin işleyişi çok daha farklı. Herkes Üniversiteye gidemiyor , eğitim seviyesine göre öğrenciler okullara yerleştiriliyor.

Olay Almanya'da geçiyor. Eğitim sisteminin işleyişi çok daha farklı. Herkes Üniversiteye gidemiyor , eğitim seviyesine göre öğrenciler okullara yerleştiriliyor.
Tamam biliyorum ama isterse seviyesini yükseltebilir .
Eskiden en düşük seviyede "hauptschule"vardi.Burdan bitiren direkt üniye giremez ,mutlaka ek okumasi gerekir ama mümkün.
Bir alman arkadaşimin oğulu hauptschuleden terk şimdi dişişleri bakanliğinda konsolosluk memuru.
Yeterki okumak iste ,birde türkiyede gibi o kadar maddiatli değil.
Konu sahibi diyorki 15 sene okudum ,mutlaka "Abitur"(üniye girebilme karnesi) vardir.Aileside "boşver sen okumayi napacan 1-2 sene evlenirsin çocuğun olur evde kalacaksin " diye kafasina girmişlerdir.
Malesef almanyada yaşayan çoğu türk ailede halen kizin okumasi lüzümsüz görünüyor .

S sivaslii_58
Ailem modern diyorsun ,hobbileriniz varmi,
Tiyatro ,sinema veya bir başka şehire gezmeye gidermisiniz?
Sen napiyorsun boş vakitlerinde ,tatilinde?
Eğlence yerlerine akşam.hiç arkadaşlarla hiç çikarmisin?
Şehir gezisi,bisiklet turu,hollanda plaji ,gemi turu böyle şeyler yaparmisin?
Yapmani tavsiye ederim .

Modern olmak sadece kiyafetlerin marka ve makyajli olmakla olmuyor .
Bazilari dişardan gercekten çok "modern" görünüyorlar ,en son model markali kiyafetler falan ama yanindaki şehiri bile bilmezler .
Kültüre eğitime hiç önem verilmiyor,
Çaliş gel aileyle vakit gecir bu kadar

Kuzen kardeştir yahu evlilik nasıl olur 😳
Benim ailem de yok akraba evliliği, eşimin tarafında var ama zamanında o kadar çok sorun yaşanmış ki rahmetli kayınpederim çocuklarına yasaklamış akraba evliliğini, 6 kardeşler çok baskı olmasına rağmen hiç biri akrabadan biriyle evlenmemiş, bu tür evlilikler çok büyük sorun; hem doğacak çocukların sağlığı hem de aile ilişkileri açısından.

Aynı olaysa ; adam ve kadın hiç evlenmiyorlar. Kadın baba adını da sertifika vb ye yazdırmamış.

Kadının , dünyaya gelen kızdan adamı haberdar edip etmediğini hatırlamıyorum. Farklı ülke veya eyaletlerdeydiler.

Adam 20+ yaş büyük olmasına rağmen kız ilk görüşte , adamı kendine çok yakın bulduğunu söylüyordu. Maalesef baba kız olduklarını bilmeden birliktelik yaşıyor ve durumu üzerinden zaman geçtikten sonra öğreniyorlardı.

Hatta öz kardeş olduklarını bilmeden beraber olan ve 2 çocuk sahibi olan bir çiftte vardı. Anne baba ayrılırken çocukları da paylaşıp ayrıldıkları için birbirlerini hiç hatırlamayan 2 insanın dramı. Kadınla adamın gerçeği öğrendikten sonraki halleri perişandı.

Bu yaşanmış gerçek olaylar , donasyon ve sperm bankası seçeneklerinin tehlikelerini ve soy-nesep bağının önemini fazlasıyla gösteriyor.

Baba kiz vakasinda ikiside baba kiz olduklarini biliyorlardi. Sonradan ikinci program yapildi kiz babasi tarafindan manipüle edilip iliskiye ikna edildigini anlatmisti.
Fertilite hastane/Sperm Banka konusunda bir ünlü vaka var. Doktor hastalara kendi spermini vermis hep onlarin haberi olmadan. Kardesler yalnislikla evlenmesin diye listeler var. Adamin öyle "elde ettigi" cocuk sayisi oldukca fazlaydi cünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back