Konu sahibesi yengesi ve kuzeni tarafından manipüle edildiğinin bilincinde değil, şu an aşk sandığı şeyden dolayı ayakları yerden kesilmiş vaziyette, aynı binada yaşadıkları için şuraya yazıyorum ne yapıp edip evlenmeye ikna edecekler, yenge melek olacak meleeek.
Ben normalde bekar insanlar kim kimle evleniyorsa evlensin beni ilgilendirmiyor düşüncesinde biriyim, ne yaşayacaklarsa kendileri yaşayacak.
Rahmetli Sakıp Sabancı’nın teyzesinin kızı Türkan hanımla evliliğini anlattığı röportajları var açsın okusunlar, adam eşiyle mutlu olmasına rağmen aman akraba evliliğinden uzak durun gençler diyordu, çünkü hepimiz biliyoruz 3 çocuğundan 2’si engelli, Dilek Sabancı nispeten hayatını tek başına idame ettirebiliyor ama Metin Sabancı konuşamıyor bile.
Bir konuşmasını hiç unutmam, “Araba üretiyorum ama oğlum binemiyor“ demişti, rahmetli Sakıp beyi de teyzesinin kızıyla evlenmeye babası ikna etmiş, mal dışarı gitmesin diye çocukları birbiriyle evlendiriyorlarmış.
Konu sahibesi diyor ya hani bizde herkes eşit para alır, para kadında durur, kuzenin ihtiyacı yok diye, şimdi kardeşler anlaşıyor da bir şey yaşanmıyor, hele bir paradan maldan yana bir sürtüşme çıksın aralarında o zaman eşit parayı görür.
Ya bizim bir komşunun 3 çocuğu ortak iş yapıyordu, dışarıdan görseniz gıpta edersiniz aralarından su sızmıyor, eltiler elti değil sanki kardeş, o kadar meleklerdi birbirlerine karşı, bir tanesi diğerlerinden gizli iş çeviriyor borcu hepsinin üstüne kaldı, kıyamet koptu kıyamet, kardeşler birbirine girdi küstüler, ki aralarında evlilik bağıyla bağlı çoluk çocukları da yoktu yalnızca iş ortaklığı vardı, yüz yüze gelmemek için anne babalarına bile aynı anda gelmiyorlardı, parmakla gösterilen aile bir anda darmadağın oldu çünkü araya mal mülk para ortaklığı girdi mi kardeş kardeşin gözünün yaşına bakmaz.