Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üstünüze çok gelinmiş. Açıkçası ben de akraba evliliğini doğru bulmuyorum.
Ama ensest vs.denmesi abartı olmuş.

İlk olarak "Kk diye bir site var, oraya danış" diyen arkadaşınızla ilişkinizi gözden geçirin, sonra da kuzeninizle olan ilişkinizi. Doğru tercihler yapamıyorsunuz😀

Düşüncesi bile irite edici..
Kendinize acımıyorsanız dogacak cocuklarınızı dusunun.. Genetik tahlil yaptıracagız demişsiniz ama onunla olacak iş değil o.. Eşlere ayrı ayrı yapılan genetik tahliller yeterli değil. Tüp bebekle hamile kalmanız ve her embriyo için genetik tarama yaptırmanız gerekiyor tabi riske atmak istemezseniz..

Mükemmel biri diye tanımladığın kişi istediğini kabul ettirme konusunda ısrarcı, kendi isteklerini karşı tarafın kabul etmemesi durumunda soğuk yapacak biri. Nasıl mükemmellik bu?
Manipüle eden, tedirgin eden, psikolojik baskıyla isteklerini kabul ettirmek isteyen biriyle evlilik düşünüyorsan, insanları ve hayatı hiç tanımıyorsun bence.
Sana saygısı ve sevgisi varsa bekler ve beklediği için de triplere girmez.

Ha bide şu durumlar oluyor etrafımızdaki insanlara elinizi uzatmayın veya tam göz hizzasına doğru uzatın birşey uzatacaksanız diyorum dışarda da sizi görmeyebilir diyoruz 🤷🏼‍♀️ ben yanındayken sürekli müdahale ediyorum şu elini uzattı şu birşey veriyor gibi oda ona göre daha dikkat edip bakıp görüyor napalım siz evlenmeye devam edin böyle biz çekeriz

Kızların buluğ çağında evlenmesi de caiz. Bu kuzenlerle evlenilir caiz diyenler kızları ortaokulda kocaya kaçsa dinen caiz diye köşeye mi çekilecek? yoksa kaçtığı adamı pedofili diye şikayet mi edecekler? Öncelikle bir samimi olalım.

Ayrıca ona nikah düşer, buna nikah düşer kafasıyla yaşayandan korkarım ben arkadaş! Ona bakarsan halamın kocası ile bana da nikah düşüyor. Eniştemle evlensem din onaylıyor, siz ne karışıyorsunuz diye yaptığımı onaylayacak mısınız? Ya da bir erkek, kardeşinin eski eşiyle evlense dinimize göre makbul kafasında mı olacaksınız?

Üstünüze çok gelinmiş. Açıkçası ben de akraba evliliğini doğru bulmuyorum.
Ama ensest vs.denmesi abartı olmuş.

İlk olarak "Kk diye bir site var, oraya danış" diyen arkadaşınızla ilişkinizi gözden geçirin, sonra da kuzeninizle olan ilişkinizi. Doğru tercihler yapamıyorsunuz😀
Hakikaten, ne zaman akraba evliliği konusu açılsa birileri ensest suçlamasında bulunuyor.
Onaylamazsın, yanlış bulursun okey de ensest ne alaka, böyle bi şey mi ensest? Kavramları ayırmak lazım önce.

İlk olarak her evlilikte çocuk olacak diye bir kaide yok. İlk çocuğunuz var mı diye sormalısınız. Tıp denen bir şey var genetik test belirtmişsiniz.
Tıbba güvenerek olmamalı o işler ama. Sizlerdeki bu zihniyet yüzünden kardeşlerimizin evine çocuklarımızı acaba göz koyarlar mi diye sokamayacagiz.
Neymiş dinen haram değilmiş. Arkadaş sizin mantığınız yok mu?

5D10E9A5-4A60-4D6A-8211-02F44301C8F9.png
Akraba Evliliği Nedir? Neden Tehlikelidir? - Evrim Ağacı

Ben akraba konusuna girmeyeceğim .
Beni öfkenlendiren daha doğrusu :
niye bir doğru düzgün meslek sahibi olmadin ?
Yani uniye gidip genclerle campus yaşantisini görseydin .
Değişik insanlarla sohbet edip ufuğun acilirdi bakiş acin değişirdi .
En birincisi öğrenmeye acik olmalisin ,kendini geliştirmelisin .
Sen belki babana güvendin bakar diye .
Olabilir ama asla kendi ayaklarinin üstünde durmayi öğrenemezsin.
Kendini borclu hisederek hep başkalarin istediklerine yönelirsin .
Ben gercekten anlamiyorum ,yazina bakilirsa baya güzel türkcede kullaniyorsun(zeki olduğunu düşünüyorum)
Türkiyede gencler affedersin g..ünü yirtiyorlar okuya bilmek için .
Borc aliyorlar,çalişiyorlar ac susuz ve hatta ailelerinden bazen red bile ediliyorlar ama o gencler yinede okuyorlar.

Yakin tanik teyze çocuklari evli.
O tatliş teyze evlendikten sonra birden kaynana oluyor .
Kizla hiç anlaşamiyorlar .
Bu tabii kardeşlerin arasi soğumaya neden oluyor ve ayni binada artik birbirlerine selam bile vermiyorlar.
Akraba evliliğinin yükü daha zor ,bazen canin istemez gitmeyi yapmayi amaaan dersin ama kv kp akrabaysa kendini mecbur hisedersin,çünkü yoksa babana karşi mahcup olursun ,utanirsin .

Hangi okulu bitirdin bilmiyorum ama yaşin daha çookk genc evlenmek için .
En iyisi sen okumayi araştir ,biraz uzaklara git .
Konusunu ac bakalim müstakbel nişanlin okuma isteğine ne diyecek.

Merhabalar, ben normalde Almanya’da yasiyorum su an Türkiye’deyim izinde.
Bu konuda o kadar kafam karisti ki buradan bir tanidigim kadinlar kulübü diye bir site var oraya yaz derdini oraya dök kimse seni tanimaz dedi.
Ben de buraya geldim icimi dökmeye.

Biz Almanya’da amcalarim ile ayni binada yasiyoruz büyük bir binamiz var ortak bahcemiz var. Babam ve amcalarim ortak is yapiyorlar. Yani amcalarim ile hayatimiz tamamen ortak. Hepsi ile aramiz cok cok iyi. Basliga bakarak lütfen farkli düsünmeyin modern bir ailemiz var üc kusaktir Almanya’dayiz. Akraba evliligi mezhebimizde cok annem babam da teyze cocugu. Mezhebimi yazmak istemiyorum herhangi bir tartisma cikmasin gereksiz yere.

Üc amcam var. Bir amcamin bir tane oglu var bu sene okulu bitti. Ben ise pek okumadim acikcasi halam ile güzellik salonu actik. Oraya gidiyorum calismaya. Ben de tek cocuk oldugum için ailem pek istemedi calismami neyse konuya geciyorum.

Amcamin oglu benden bir yas büyük. Ayni evde olmamiza ragmen diger kuzenlerimizle kardes gibi plmamiza ragmen onunla hep mesafeli olduk.

Kuzenim ve amcam yengem dünyanin en tatli iyi insanlari beni el üstünde tutarlar her zaman
Neyse buraya gelmeden yani Türkiye’ye gelmeden kuzenim beni cafeye davet etti ben de sasirdim ama sevindim cünkü cok sevmeme ragmen hep uzak dururdu gidince utana sikila ben uzun zamandir sana asigim falan dedi geciyorum burayi

Aileme söyledim ailem inanmadi saka sandilar ama sonra inandilar basta onay vermeseler de israr edince onayladilar iliskimizi. dedigim gibi beni ondan daha mutlu edecek bir insan yok, öyle mükemmel bir insan yasina ragmen efendi olgun biri meslegi de var.

Yalniz sorun su ki tutturdu hemen bu yaz bitmeden nisan yapalim
Ben ve bütün ailemi karsisina aldi
annem babam asla istemiyor bu kadar hizli. İkiniz de iyi insansiniz ama evlilik baska diyorlar.

Kuzenim de illa bu yaz nisan olacak ne kötülügümü gördün isteyelim seni diyor. Amcamlar da öyle.
Ben kabul etsem ailem de edecek bana birakirlar eninde sonunda.
Evet ben de asik oldum asik olunmayacak biri degil beni yargilamayin lütfen.
Sonradan ayrilsak ailemizin birligi bozulmaz mi diyorum o da bana yillarca tanisan yine ayrilabilirsin diyor.
Bana bir akil verin. İcim kalbim kabul et diyor ama aklim bekle diyor… nisani kabul etmesek evde sogukluk da olacak..
Kuzen ve aşk kelimelerini yanyana kullanmak bile normal gelmiyor bana🤯

Dinen evlenebilir. Hadi din alakadar etmiyor kanunen de kuzenler evlenebilir. Bu ne eleştiri linç yargılama
Yaptığınız mobbing
İşinize geldiğinde hak hukuk eşitlik SAYGI ama geçmişten süregelen geleneklere aykırı olmayan, dinen sakıncası olmayan, kanunen bir sakıncası olmayan durumu bu şekilde eleştirmek ne ya. Eşcinsel biri açsa şu konuyu ona en ufak olumsuz eleştiri de Saygı saygı saygi diyecektiniz. Size ne diyecektiniz.
Çocuk yönünden uyarabilirsiniz ama konu sahibi test yaptıracağını söylemiş zaten
Ama sizler konuyu abartıp ensest gibi iğrenç bir durumla aynı kefeye koymuşsunuz. Kardeş gibi görüyorum ne iyi sen gör ne yapalım ama kardeş değil kuzen.
Ciddi anlamda yaptığınız mobbing kuzenle evli bir suru insan var kendilerini kötü, değersiz, yanlış yaptığını hissettiriyorsunuz.

Not kuzenle evli falan değilim ben de istemem

Her akrabayla evlilik konusuna yazıyorum gene yazayım eşimde akraba evliliği cocuğu rizeliyiz bizde de eskiden çok vardı maalesef 😒

Eşimin gece körlüğü var (tavuk karası) daha bilinen bi tedavisi yok (be akraba evliliği sonucu olan birşey) bu yüzden görme alanı daralması ciddi boyutta var at gözlüğünden bakıyor gibi veya delikten bakıyor gibi düşünebilirsiniz.
Bide ileri derecede miyopu doğduğunda gayet sağlıklı görünen bir çocukmuş tabi ama işte simdi kör olma yolunda neler mi yaşıyoruz yolda yürürken sürekli elini sıkıp önünde birşey olduğunu bildiriyorum çaktırmadan.
Uyurken Gözlüğünü masanın neresine koyduğu detaylı soylüyorum köşede sağda gibi ki kalktığınde elini atıp hemen bulabilsin simdilik lensle falan idare ediyor kendini arada oraya buraya insanlara çarparak (gündüz) akşam yanlız ben yanında yokken çıkmaz bırakmam zaten.

Tabi benim icinde daha yorucu oluyor (şikayetçi değilim sadece yaşadiklarımı yazıyorum) çok fazla detay gormediği için evde çoğu şeyi ben yaparım hava kararinca markete bakkala göndermem ben giderim gibi gibi böyle çok şey var tabi bu durumların bide psikolojik sorunları oluyor gencecik adam kör olucam diye depresyona giriyor mesea ne için iki akrabacık birbiriyle evlensin diye aynen böyle devam edin kiymetli soylarınızı büyütün
Trabzonlu tanıdığım bir aile var full akraba evliligi,hepsi birbirine benziyor. Çoğu gözlük takıyor, 2 3 yaşında çocuklar hepsinde göz problemi. Disleksi var ayni zamanda anlama zorluğu çekiyorlar,çocuklar sınıfın en tembelleri,Onlara göre hicbir sorun yok.

Dinen evlenebilir. Hadi din alakadar etmiyor kanunen de kuzenler evlenebilir. Bu ne eleştiri linç yargılama
Yaptığınız mobbing
İşinize geldiğinde hak hukuk eşitlik SAYGI ama geçmişten süregelen geleneklere aykırı olmayan, dinen sakıncası olmayan, kanunen bir sakıncası olmayan durumu bu şekilde eleştirmek ne ya. Eşcinsel biri açsa şu konuyu ona en ufak olumsuz eleştiri de Saygı saygı saygi diyecektiniz. Size ne diyecektiniz.
Çocuk yönünden uyarabilirsiniz ama konu sahibi test yaptıracağını söylemiş zaten
Ama sizler konuyu abartıp ensest gibi iğrenç bir durumla aynı kefeye koymuşsunuz. Kardeş gibi görüyorum ne iyi sen gör ne yapalım ama kardeş değil kuzen.
Ciddi anlamda yaptığınız mobbing kuzenle evli bir suru insan var kendilerini kötü, değersiz, yanlış yaptığını hissettiriyorsunuz.

Not kuzenle evli falan değilim ben de istemem
Sağlıksız suçsuz günahsız masum çocukların dünyaya gelme ihtimali var. Evet kanunen yasak değil ama ne yazık ki mecburi tutulan ve devletin karşıladığı genetik testler yapılmıyor. Keşke yapılsa, etik kısmı evliliğe konu kişileri ilgilendirir. Ben konuda tüm mesajlarımda çocukların yaşayabileceği eziyetten bahsettim. Akraba evliliği yapan kitle de maalesef hiç dikkat etmiyor bu konuya. Üzücü ve önlenebilir ama kimse önlemiyor !

Yaptığınız mobbing
Hissetsinler. Yanlış çünkü. Hiç yoktan çoluk çocuğu böyle yetiştirmezler.

Trabzonlu tanıdığım bir aile var full akraba evliligi,hepsi birbirine benziyor. Çoğu gözlük takıyor, 2 3 yaşında çocuklar hepsinde göz problemi. Disleksi var ayni zamanda anlama zorluğu çekiyorlar,çocuklar sınıfın en tembelleri,Onlara göre hicbir sorun yok.
Esimde 5 kardeş Allahtan zeka olarak bir sorun yok eşimde aksine çok akıllıdır (öteki kardeşler için çok zekiler diyemiyorum 🤐 ) ama gözleri küçük yaşlarda başlamış tahtayı göremeyip takılıp düşünce anlamışlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back