Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akraba evliliginde risk olduğu konusunda anlaştık yani. Süper.
images.jpeg.jpg

Buradan başladık. Adım adım

Merhabalar, ben normalde Almanya’da yasiyorum su an Türkiye’deyim izinde.
Bu konuda o kadar kafam karisti ki buradan bir tanidigim kadinlar kulübü diye bir site var oraya yaz derdini oraya dök kimse seni tanimaz dedi.
Ben de buraya geldim icimi dökmeye.

Biz Almanya’da amcalarim ile ayni binada yasiyoruz büyük bir binamiz var ortak bahcemiz var. Babam ve amcalarim ortak is yapiyorlar. Yani amcalarim ile hayatimiz tamamen ortak. Hepsi ile aramiz cok cok iyi. Basliga bakarak lütfen farkli düsünmeyin modern bir ailemiz var üc kusaktir Almanya’dayiz. Akraba evliligi mezhebimizde cok annem babam da teyze cocugu. Mezhebimi yazmak istemiyorum herhangi bir tartisma cikmasin gereksiz yere.

Üc amcam var. Bir amcamin bir tane oglu var bu sene okulu bitti. Ben ise pek okumadim acikcasi halam ile güzellik salonu actik. Oraya gidiyorum calismaya. Ben de tek cocuk oldugum için ailem pek istemedi calismami neyse konuya geciyorum.

Amcamin oglu benden bir yas büyük. Ayni evde olmamiza ragmen diger kuzenlerimizle kardes gibi plmamiza ragmen onunla hep mesafeli olduk.

Kuzenim ve amcam yengem dünyanin en tatli iyi insanlari beni el üstünde tutarlar her zaman
Neyse buraya gelmeden yani Türkiye’ye gelmeden kuzenim beni cafeye davet etti ben de sasirdim ama sevindim cünkü cok sevmeme ragmen hep uzak dururdu gidince utana sikila ben uzun zamandir sana asigim falan dedi geciyorum burayi

Aileme söyledim ailem inanmadi saka sandilar ama sonra inandilar basta onay vermeseler de israr edince onayladilar iliskimizi. dedigim gibi beni ondan daha mutlu edecek bir insan yok, öyle mükemmel bir insan yasina ragmen efendi olgun biri meslegi de var.

Yalniz sorun su ki tutturdu hemen bu yaz bitmeden nisan yapalim
Ben ve bütün ailemi karsisina aldi
annem babam asla istemiyor bu kadar hizli. İkiniz de iyi insansiniz ama evlilik baska diyorlar.

Kuzenim de illa bu yaz nisan olacak ne kötülügümü gördün isteyelim seni diyor. Amcamlar da öyle.
Ben kabul etsem ailem de edecek bana birakirlar eninde sonunda.
Evet ben de asik oldum asik olunmayacak biri degil beni yargilamayin lütfen.
Sonradan ayrilsak ailemizin birligi bozulmaz mi diyorum o da bana yillarca tanisan yine ayrilabilirsin diyor.
Bana bir akil verin. İcim kalbim kabul et diyor ama aklim bekle diyor… nisani kabul etmesek evde sogukluk da olacak..

Kuzeniniz olması vs hepsini bir kenara koyuyorum. Herhangi biri bile olsa dışarıdan tanımak başka bir ilişki yaşamak başka şey. Hee nişanlılık aşaması hepten başka. Eğer derseniz nişan yapılsın ama en az 1-2 sene bekleyelim düşün için o zaman tamam. En iyi nişanlılık süresinde tanıyorsunuz. Ancak nişandan hemen sonra düğün konuşulmaya başlayacaksa boşu boşuna hergn yüz yüze baktığınız insanlarla aranızın açılma ihtimalini göze almayın derim.

Arkadaşlar, daha önce de böyle bir konu açılmıştı ve çoğumuz banlanmıştık. Akraba evliliğini kabul etmeyen, kuzenini kardeşi gibi gören midesi almayanların olduğu gibi bu evliliği yapanlar da var. Yani risklerinin olduğunu herkes biliyor. Kızın sorduğu konu da riski değil ki, zaten karar vermiş aşık olmuş vs. Bize kuzenine aşık olma durumunu sormuyor ki, kuzeninin erken bir tarihte nişanlanma evlenme konusunda yangından mal kaçırır gibi ısrarcı olması sıkıntı. Yani uzun uzun akraba evliliği şöyle böyle kardeş gibisin vs diye linç etmek yerine hoş görmediğini ama kararlıysa da ısrarcı olmasının tuhaf olduğunu vs söyleyebilirsiniz yani.

Sivaslı ve almanyada doğup büyümüş diyince hiç şasırmadım kimse kusura bakmasın evlenin banane ama almanyada yaşayıp bu kadar sığ nasıl olabiliyor Türkler. Resmen türkiyeye geldiklerinde biz almayadan dün geldik diye parlıyorlar herşeyleri abartı bi drğişikler neden acaba almanlar hiçde öyle değil oysaki 🤷🏼‍♀️

Ben burdaki bazı konulardan şunu anladım galiba yanlışsam beni aydınlatsınlar;
Yurt dışında evlenecek insan yok. Bu nedenle memleketten eş bakmaca en olmadı kuzen olur.

Ay çocuk yapmadan önce gen tarama tarzı testler var onlardan yaptırın. Kalıtsal hastalıklarda taşıyıcı genleriniz vs var mı tespit ediliyor ve iki taraf da herhangi bir kalıtsal hastalık için taşıyıcıysa çiftlerden sperm ve yumurta alınarak laboratuvar ortamında sağlıklı embriyolar oluşturuluyor. Tüp bebek tarzı ama bu yolla engelli ya da hasta bir bebek dünyaya getirme ihtimali neredeyse sıfırlanıyor. Sakın bir şey olmaz diyerek hareket etmeyin madem evlenmek istiyorsunuz gereken tüm tedbirleri alın. Ne gelirse Allah'tan mantığı bir çocuğun sağlığı söz konusu olduğunda doğru olmaz.

Ne değişik aile yapıları var.Zor bı hayat bence.Biraz hayatını yaşa.Seni manipüle etmeyen seni sen olduğun için seven ne adamlar çıkar karşına.Ne yapacak akrabayı.Aile apartmanında kafayı yer insan.Bir de ortak iş.Evlendikten sonra o adamdan belki sen sıkılırsın.Aynı ot gibi bı hayat.Tecrubesizliğinden ve iyi niyetinden dolayı harciycaklar..Kurnaz akr

Arkadaşlar, daha önce de böyle bir konu açılmıştı ve çoğumuz banlanmıştık. Akraba evliliğini kabul etmeyen, kuzenini kardeşi gibi gören midesi almayanların olduğu gibi bu evliliği yapanlar da var. Yani risklerinin olduğunu herkes biliyor. Kızın sorduğu konu da riski değil ki, zaten karar vermiş aşık olmuş vs. Bize kuzenine aşık olma durumunu sormuyor ki, kuzeninin erken bir tarihte nişanlanma evlenme konusunda yangından mal kaçırır gibi ısrarcı olması sıkıntı. Yani uzun uzun akraba evliliği şöyle böyle kardeş gibisin vs diye linç etmek yerine hoş görmediğini ama kararlıysa da ısrarcı olmasının tuhaf olduğunu vs söyleyebilirsiniz yani.
Allah'ın günü farklı bir SMA lı bebek için kampanya görüyorum, artık cidden yeter. Evleniyorlar, kontrolsüzce üremeseler bari, çok şey istiyorum bu güruhtan ama istiyorum yapacak bir şey yok.

Merhabalar, ben normalde Almanya’da yasiyorum su an Türkiye’deyim izinde.
Bu konuda o kadar kafam karisti ki buradan bir tanidigim kadinlar kulübü diye bir site var oraya yaz derdini oraya dök kimse seni tanimaz dedi.
Ben de buraya geldim icimi dökmeye.

Biz Almanya’da amcalarim ile ayni binada yasiyoruz büyük bir binamiz var ortak bahcemiz var. Babam ve amcalarim ortak is yapiyorlar. Yani amcalarim ile hayatimiz tamamen ortak. Hepsi ile aramiz cok cok iyi. Basliga bakarak lütfen farkli düsünmeyin modern bir ailemiz var üc kusaktir Almanya’dayiz. Akraba evliligi mezhebimizde cok annem babam da teyze cocugu. Mezhebimi yazmak istemiyorum herhangi bir tartisma cikmasin gereksiz yere.

Üc amcam var. Bir amcamin bir tane oglu var bu sene okulu bitti. Ben ise pek okumadim acikcasi halam ile güzellik salonu actik. Oraya gidiyorum calismaya. Ben de tek cocuk oldugum için ailem pek istemedi calismami neyse konuya geciyorum.

Amcamin oglu benden bir yas büyük. Ayni evde olmamiza ragmen diger kuzenlerimizle kardes gibi plmamiza ragmen onunla hep mesafeli olduk.

Kuzenim ve amcam yengem dünyanin en tatli iyi insanlari beni el üstünde tutarlar her zaman
Neyse buraya gelmeden yani Türkiye’ye gelmeden kuzenim beni cafeye davet etti ben de sasirdim ama sevindim cünkü cok sevmeme ragmen hep uzak dururdu gidince utana sikila ben uzun zamandir sana asigim falan dedi geciyorum burayi

Aileme söyledim ailem inanmadi saka sandilar ama sonra inandilar basta onay vermeseler de israr edince onayladilar iliskimizi. dedigim gibi beni ondan daha mutlu edecek bir insan yok, öyle mükemmel bir insan yasina ragmen efendi olgun biri meslegi de var.

Yalniz sorun su ki tutturdu hemen bu yaz bitmeden nisan yapalim
Ben ve bütün ailemi karsisina aldi
annem babam asla istemiyor bu kadar hizli. İkiniz de iyi insansiniz ama evlilik baska diyorlar.

Kuzenim de illa bu yaz nisan olacak ne kötülügümü gördün isteyelim seni diyor. Amcamlar da öyle.
Ben kabul etsem ailem de edecek bana birakirlar eninde sonunda.
Evet ben de asik oldum asik olunmayacak biri degil beni yargilamayin lütfen.
Sonradan ayrilsak ailemizin birligi bozulmaz mi diyorum o da bana yillarca tanisan yine ayrilabilirsin diyor.
Bana bir akil verin. İcim kalbim kabul et diyor ama aklim bekle diyor… nisani kabul etmesek evde sogukluk da olacak..
Dışa kapalı toplumlarda çok görülen akraba evliliği konusu,günümüzde halen devam etmekte.Akrabasının kızınını gelin almak veya kızını akrabasının oğluyla evlendirmek isteyen ailelerde gözlemlediğim kadarıyla şu görüş hakim oluyor.
Ya mal mülk çoksa bölünmesin yada el ile tanışıp kaynaşmaktansa içini dışını,ailesini bildiğimiz birisi nasıl olsa,ele gitmesin.
Konu sahibi,akrabalarınızla iç içe yaşadığınız için sizde de aynı durum gelişmiş diye düşünüyorum.
Kişisel fikrimse,ben akrabamla evlenmeyi istemezdim.

Milyarlarca erkek varken neden kuzenin anlatsana biraz ? Bence asık falan degil mallar bölünmesin kafasi tek cocukmussun babana düsen pay sana kalacak yani otomatik olarak esine de..
Aaaa batır lütfen konu sahibinin kuzeni yüksek eğitimli avukat, geliri yüksek, parayla pulla alakası yok. Hem aşktan yemeden kesildi, iki gözü iki çeşme.
Bizler kıskanç kötü kalpli olduğumuz için fesat düşünüyoruz. Onlar aşık 🤣

Yani özür dilerim ama benim gorusmedigim kuzenim bile benim için kardeş statüsünde..... Neyse, evlenirseniz o çok iyi yenge ve amcaniz kaynana ve kayınpeder olacak. Ve aile olaylarınız kesinlikle bozulacak. Kendi oğulları sonuçta en ufak soruna taraf tutacaklar. Bence iyi düşünün. Bikac yıl sonra burada 'kaynanam-kayinpederim bana bunu şunu yaptı yardım edin' diye başlık açarsınız.

Aaaa batır lütfen konu sahibinin kuzeni yüksek eğitimli avukat, geliri yüksek, parayla pulla alakası yok. Hem aşktan yemeden kesildi, iki gözü iki çeşme.
Ya ahahahahahah.

Neyse bari Allah size de aynısını yaşatsın diye beddua gelmedi. Halimiz nece olurdu gül gibi kocamızı boşayıp amca oğluna varınca.

Valla benim gözümde canlanan tipler böyle:
8AED9A2A-33E6-48E0-AB18-0A0274F48C90.png

Her akrabayla evlilik konusuna yazıyorum gene yazayım eşimde akraba evliliği cocuğu rizeliyiz bizde de eskiden çok vardı maalesef 😒

Eşimin gece körlüğü var (tavuk karası) daha bilinen bi tedavisi yok (be akraba evliliği sonucu olan birşey) bu yüzden görme alanı daralması ciddi boyutta var at gözlüğünden bakıyor gibi veya delikten bakıyor gibi düşünebilirsiniz.
Bide ileri derecede miyopu doğduğunda gayet sağlıklı görünen bir çocukmuş tabi ama işte simdi kör olma yolunda neler mi yaşıyoruz yolda yürürken sürekli elini sıkıp önünde birşey olduğunu bildiriyorum çaktırmadan.
Uyurken Gözlüğünü masanın neresine koyduğu detaylı soylüyorum köşede sağda gibi ki kalktığınde elini atıp hemen bulabilsin simdilik lensle falan idare ediyor kendini arada oraya buraya insanlara çarparak (gündüz) akşam yanlız ben yanında yokken çıkmaz bırakmam zaten.

Tabi benim icinde daha yorucu oluyor (şikayetçi değilim sadece yaşadiklarımı yazıyorum) çok fazla detay gormediği için evde çoğu şeyi ben yaparım hava kararinca markete bakkala göndermem ben giderim gibi gibi böyle çok şey var tabi bu durumların bide psikolojik sorunları oluyor gencecik adam kör olucam diye depresyona giriyor mesea ne için iki akrabacık birbiriyle evlensin diye aynen böyle devam edin kiymetli soylarınızı büyütün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back