Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emin olun araya nikah girince ne amcanız amca ne yengeniz yenge, varsa daha oğlu kızı ne de onlar kuzen olacak. Hiç bildiğim yer, rahat ederim diye bakmayın, aksine akraba olduğunuz için daha çok ezerler, boşanma da olmaz nasılsa, kocadan boşansanız adam kuzen , kayınbaba amca kaynana yenge, görümce kayınço kuzen. Al sana mis gibi aile faciası.

Siz kuzeninizi hiç tanımıyormuşsunuz, el gibi tanışıp evlenmişsiniz. Başlık parasının, yabancıya kız gitmesin bakış açısının yok olmaya yüz tuttuğu şu dönemde sizin de kuzeninizle evlenmenize şaşırıyorum ancak evet dinen bir sakıncası yok ve siz kardeş gibi büyümemişsiniz, bu yüzden konu sahibi ile aynı durumda değilsiniz. Ayrıca siz bile akraba ile dünür olmanın zorluklarından, ilişkinize çok karışılmasından şikayetçiyken çocukluğunu birşikte geçirmiş konu sahibinin ensest ilişkinisi neden canla başla savunuyorsunuz? Bu konuda insanlardan eleştiri aldığınız için kuzeniyle evlenen insanların sayısını arttırarak kendinize destekçi mi arıyorsunuz? Tekrar altını çiziyorum, konu sahibi kuzeniyle kardeş gibi büyümüş. Etik olarak doğru mu?
Ne güzel düşünceler siz sizinkini ben benimkini beyan etmişim

Emin olun araya nikah girince ne amcanız amca ne yengeniz yenge, varsa daha oğlu kızı ne de onlar kuzen olacak. Hiç bildiğim yer, rahat ederim diye bakmayın, aksine akraba olduğunuz için daha çok ezerler, boşanma da olmaz nasılsa, kocadan boşansanız adam kuzen , kayınbaba amca kaynana yenge, görümce kayınço kuzen. Al sana mis gibi aile faciası.
Aha sosyolojik kısmı da burada. Artık bu hataya düşerseniz ne diyim.

Üvey de olsa kızı ama biz kardeş değiliz
Genetik olarak %0 ortakligi olan kisiler bile etikten dolayi ne kadar igrenc geliyor. Sizin %80 genetiginiz ayni. babalar kardes anne-baba kuzen anne-amca kuzen. Yengeniz de annenizin kardesi olsaydi kombo tamamlanacak %100 kardes olacaktiniz.

Var. @Noway35

Homo sapiens türünün yakın ve uzak tarihinin hiçbir döneminde popülasyon büyüklüğü 2 bireyden ibaret olmamıştır (kimi zaman binlerce bireyden oluşacak kadar ufak sayılara düşmüş olsa da). Bugüne kadar yapılan "Mitokondriyal Havva" ve "Y Ademi" ile ilgili çalışmalar, insanlığın birbiriyle çift olan iki bireyden var olmadığı bilimsel olarak net bir şekilde göstermektedir.”

Alıntı evrim ağacı. Okuyabilirsiniz hakemli dergilerde yayımlanan bilimsel makaleler de kaynakça kısmında mevcut oluyor.
Bu sizin inandığınız veri yada düşünce diyelim bir çok örnek var. İşe gelen olmamalı

Görüstügüm oldu ama mutlu olmadim bana kimse onun kadar deger vermedi
Bakın bu cümlede saklı bence durumunuz.
Çevrenizde düzgün sayılacak biri yok demek ki. Amcaoğlunun da ağzı biraz laf yapıyorsa aşığım sanmışsınız hemen.
İlgiyi aşk sanmayın bence.
Bence ayrılın.

Seviyesizleşmeyin bence ! İslamda amcaoğlu ile evlenilir diyorsanız azcık islam güncellenmelerine bakın fukahaların görüşlerini okuyun, bu dönemde önerilmiyor, aile ve akraba ilişkilerinin sıhhati için . Daha anlatırdım da neyse…
din konuşulmuyormuş ama şunu söyleyim, islam güncellemesi diye bişi yok. islam indi peygamberle yaşandı ve tamama erdi bu kadar. sonra herkesin kafadan uydurdukları kimseyi bağlamaz

Bu sizin inandığınız veri yada düşünce diyelim bir çok örnek var. İşe gelen olmamalı
Bu benim inandığım düşünce değil hanımefendi, bilime inanılmaz, bilim bilinir. İspatları vardır. Somut veriyle kanıtlanır bilim. İnanç üzerinden varsayım yürüten sizsiniz. Ben sizi tanımam etmem ama çocuk kararından önce sağlam bir genetik test yaptırın, iyiliğinize söylüyorum. Ha sağlıklı çocuğunuz olduysa bile sonrakilerde sorun olmaz diye de düşünmeyin, sorun olabilir. Umarım böyle zorluklar yaşamazsınız, önleminizi alın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back