- Konu Sahibi sivaslii_58
Gerçekten yepisyeni deli gibi aşık olan ben iddia ediyorum ki öyle bir şey olabilemez.Aşık ama öpmek istemiyor![]()
![KK53 :KK53: :KK53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gerçekten yepisyeni deli gibi aşık olan ben iddia ediyorum ki öyle bir şey olabilemez.Aşık ama öpmek istemiyor![]()
Seçimler kişilere aittir evet öneri olarak geldi konuştuk anlaştık daha öncesinde herhangi bir konuşmamız yoktu büyüdüğümüz ortamlar farklıydı. Siz mesela üni de buldum dediniz eşinizi neden çünkü kafanıza yattı aşık oldunuz o yolu onla yürümek istediniz ve şuanda tercihiniz den memnunsunuz. Bende bir tercih yaptım tercih yapar iken her şeyi düşünebilecek kadar zamanım ve aklımda var. Tercihimden pişman değilim evet dayımın oğlu ama hiç muhabbetim olmayan biriydi. Gözle bakmakta göreceli eşini tanımıyordun tanıdın bende tanımadığım kan bağım olan biri ile evlendim. Kimse engelli olacak bir gen istemez bunun nerelere gideceğini bilir. Ama şuda var ki gelişmiş dönem bri şeyleri yapabiliyorsunuz. Mesela şuan çocuktan gelindi hep ya çocuğum olmuyor iseSosyal hayatınızda pek çok erkekten tanışma teklifi gelmiş ama siz kuzeninizi seçmiş olamazsınız diye tahmin ediyorum. Bunu varsaymak istiyorum gerçekten. Çok büyük ihtimal çevrenizde hiç erkek bir tanıdığınız yoktu ve kuzene tamam evlenelim dediniz.
Annem babam üvey kuzeni. Tam akraba sayılmazlar. Boşandılar. Ama düğünlerde cenazelerde karşılaşıyorlar. Akraba ilişkileri kopmuş durumda. İki taraf da birbirini tanımazlıktan geliyor.Emin olun araya nikah girince ne amcanız amca ne yengeniz yenge, varsa daha oğlu kızı ne de onlar kuzen olacak. Hiç bildiğim yer, rahat ederim diye bakmayın, aksine akraba olduğunuz için daha çok ezerler, boşanma da olmaz nasılsa, kocadan boşansanız adam kuzen , kayınbaba amca kaynana yenge, görümce kayınço kuzen. Al sana mis gibi aile faciası.
Bizde kuzen kardeş demektir evliliğin lafı bile geçmez ama siz zaten kararınızı vermişsiniz. Tek söyleyeceğim bi genetik laboratuvarına gidip “kapsamlı genetik taşıyıcılık testi” yaptırın. İsmi bu. Centogene laboratuvarı var referans bir lab, oraya gidebilirsiniz.
“Eğitilemezsiniz” diye bir söz var ya cuk oturuyor, iyi niyetle de söylüyorum ama anlatamıyorum yapacak bir şey yok.
Size göre.Tek veri mi? Akraba evliliği yapan tek bir çift üzerine yapılan bir araştırmadan bahsetmiyoruz, milyonlarca örnek üzerinden bu sonuçlara ulaşılmış ki bas bas bağırıyorlar yapmayın diye. Kendinizi de paralasanız bu gerçeği değiştiremezsiniz akraba evliliği biyolojik, etik, sosyolojik olarak yanlıştır. Üzgünüm.
Bilime göre.Size göre.
Babamın ilk görev yaptığı yerde annemle akraba olmadığına şaşırırlarmış. Elin kızını nasıl aldın diyorlarmış babama. Hiç kavga olmuyor mu diye soruyorlarmış, halbuki kendilerinin kavgasız bir günü geçmezmiş.Annem babam üvey kuzeni. Tam akraba sayılmazlar. Boşandılar. Ama düğünlerde cenazelerde karşılaşıyorlar. Akraba ilişkileri kopmuş durumda. İki taraf da birbirini tanımazlıktan geliyor.
Evet senin düşüncene göreBilime göre.
SMA neden yaygın Türkiye 'de mesela?Bilime göre.
Aynı gende sorun olması ve akraba olmayan bir çiftte aynısının bulunması çok düşük ihtimal. Akrabalık olunca katlanıyor bu ihtimaller. Ama dediğiniz gibi anlatamazsınız yapacak bir şey yok, insaniyet namına söyleyeceğimizi söyledikYapabilecek gercekten birsey yok. Allah yasaklamadi diye yola cikiyorlar, ama ortada tibi gercekler de var iste. Esim cocuk doktoru. Bazi hastalarini taniyorum. Akraba evlilikler de var ebeveynlerde. Cocuklarin bir sürü problemleri var. Ama genelde "Allah verdi" diye kenara cekiliyorlar. Bir aile var. 3 cocugu sma li dogdu. Ikisi öldü..su anda 3. Ölüm kalim arasinda. Akraba evliligi. Ha baskalarda yok mu? Elbette var. Ama istatistiklere bakarsak sonuc da belli yani
doğru olan kuzenlerin kardeş gibi olması ama akraba evliliği kültürümüzde yaygın ve dinen de haram değil. insanları çok acımasızca yargılıyosunuz
Hayır, çok sayıda veriyle defalarca doğrulanmış bilimsel araştırmalara göre.Evet senin düşüncene göre
SMA, sadece akraba evlilikleri ile ortaya çıkan bir hastalık değildir. Ülkemizdeki SMA hastaları arasında akraba evliliği yapmış olanların sayısı oldukça azdır. genelde bilimden gidiliyor ya bende ondan örnek vereyim dedimSMA neden yaygın Türkiye 'de mesela?
Şunu şuraya bırakayım da kimse “sana göre” demesin..SMA neden yaygın Türkiye 'de mesela?
Aynı gende sorun olması ve akraba olmayan bir çiftte aynısının bulunması çok düşük ihtimal. Akrabalık olunca katlanıyor bu ihtimaller. Ama dediğiniz gibi anlatamazsınız yapacak bir şey yok, insaniyet namına söyleyeceğimizi söyledik
SMA neden yaygın Türkiye 'de mesela?
Prezervatif kullanıyorlar mı bi sorsaydın bilimden bahsetmeden evvel.Hayır, çok sayıda veriyle defalarca doğrulanmış bilimsel araştırmalara göre.
Niye siz bilimsiz misiniz?Evet senin düşüncene göre
Bende diyorum ki evlilik öncesi yapılacak işlemler var buna göre de insanlar karar verebiliyorHayır, çok sayıda veriyle defalarca doğrulanmış bilimsel araştırmalara göre.