- 22 Haziran 2016
- 12.668
- 57.649
- 598
- Konu Sahibi mermaid2608
Bence 100 lira tak fazlasını takma
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İki maaş alıyoruz ya insanların gözünde milyarderiz.eşimin memleketine 600,benimkine 850 km uzaklıktayız. Yaz tatili, öyle yıldızlı oteller falan yok. Ama iki tarafa gidişimiz bize 5-6 bin TL demek. Benzin parası, gittiğimiz yerlerde yaptığımız ev alışverişleri falan her yaz tatil köyüne gitmiş gibi kocaman bir deliğimiz oluyor. Sağlık olsun. Ama işte sözde iki maaş. 100 az olur gibi geldiSizi zorlamıcaksa en uygunu 200 gibi zaten
Ama herkes ayağını yorganına göre uzatmalı şahsen eğer beni zorlasaydı 100 takardm
Hmm 2 maaşsa 100 az olur evet 200 iyidirİki maaş alıyoruz ya insanların gözünde milyarderiz.eşimin memleketine 600,benimkine 850 km uzaklıktayız. Yaz tatili, öyle yıldızlı oteller falan yok. Ama iki tarafa gidişimiz bize 5-6 bin TL demek. Benzin parası, gittiğimiz yerlerde yaptığımız ev alışverişleri falan her yaz tatil köyüne gitmiş gibi kocaman bir deliğimiz oluyor. Sağlık olsun. Ama işte sözde iki maaş. 100 az olur gibi geldi
Şaşırıdm valla sizin memleket neresibizde kuzenler ölsen gebersen bilezik yapılır. en kötü tam altın. ama her sülalenin adeti farklı. böyle adetleriniz yoksa gücünüzü aşmayacak birşey yapın.
batı trakya göçmeniyiz. biz de kuzen kardeş demektir. akraba evliliği ihtimal olarak bile akla gelmediğinden çoğu kuzen aynı zamanda süt kardeştir de.Şaşırıdm valla sizin memleket neresi
Eşimin memleketindeyken babasına 5 tane davetiye geldi. Adam her birine mecbur gitti, Köy yeri ayıp olur diye. Hepsine 100 Er TL taktı. Düğünler bi de ilçedeydi, yol parası da verdi. Milletin düğünü adama neredeyse yarı maaşa sebep oldu. Yazık günah ya.Bu mesaja Katılıyorum bencede altın takmayın @tivoli26 illa mecbur kalırsanız 100 tl takarsınız oldu bitti.benim bildiğim ana baba ne takarsa odur.bütğn aile bireyleri için geçerlidir bu.en azından bizde öyleydi![]()
Ay düşünemiyorum. Zaten insanlar zor geçiniyorbatı trakya göçmeniyiz. biz de kuzen kardeş demektir. akraba evliliği ihtimal olarak bile akla gelmediğinden çoğu kuzen aynı zamanda süt kardeştir de.
Bence 30 dolar takın. Bana öyle taktılarAy düşünemiyorum. Zaten insanlar zor geçiniyor
O da ayıp olmaz mıBence hiç bir şey takmayın, böyle şeyler karşılık beklendiği için yapılmaz ama sizin düğün olmamış ,kimseden hediye almamışsınız.
Anne babanızın taktığı sizin taktığınız yerine geçer, hamileymişsiniz üstelik bebeğin epey masrafı olacaktır size. Nakit 100 200 taksanız az gibi , çeyrek taksanız sizi zorlar , altın da arttı. Bence en mantıklısı hiç bir şey takmamak.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var ben hiç evlerine gitmeyeceğim. Onlar balayına gidecek, biz de kendi yaşadığımız şehre. Hediyeyi eve götürmek zorundayım, düğünde hoş olmaz. Benim onların evine gitmem bir 10 sne olurMadem altın filan kabul etmediniz ben olsam tavrımı devam ettirip bi ev hediyesi alır Ben takıya karşıyım derdim hem bu şekilde diğer akrabalarada takacağınız gereksiz altın derdinden kurtulmuş olursunuz hem de sözünüzün arkasında durmuş olursunuz
Ozaman altın takacaksınız yapacak bişi yok gram da takabilirsiniz 270 filandı en son maksat adet yerini bulsun çeyrek bütçeme fazla değil derseniz çeyrekte takabilirsinizYalnız şöyle bir sıkıntı var ben hiç evlerine gitmeyeceğim. Onlar balayına gidecek, biz de kendi yaşadığımız şehre. Hediyeyi eve götürmek zorundayım, düğünde hoş olmaz. Benim onların evine gitmem bir 10 sne olur
Gram da mantıklı sanırımOzaman altın takacaksınız yapacak bişi yok gram da takabilirsiniz 270 filandı en son maksat adet yerini bulsun çeyrek bütçeme fazla değil derseniz çeyrekte takabilirsiniz
Eğer siz evlenirken onlar da size küçük de olsa hediye verseydi ve siz bir şey almasaydınız ayıp olurdu ancak siz zaten hiç hediye kabul etmemişsiniz. Aileniz de çeyrek takacağı için ayıp olmaz gibime geldi. Hani kuzen yakın akraba olduğu için hep altın yakışır gibime geliyor ancak altın fiyatları çok arttı. Bizde hep bilezik yada tam altın falan takarlar o yüzden de karşılıklı olarak alınmış olur. İçim rahat etmiyor derseniz de 200 lira ideal gibi duruyor.O da ayıp olmaz mı
Çok şükür kimseye evlilik sebebiyle her hangi bir borcum yok. O konuda içim çok rahat. Ben de 200 TL uygun ye düşündüm. Şimdi de bebiş doğmaya karar verirse kısmet olup da ona gelecek altın, hediye vs önleme yolunda fikir üretiyorum.Eğer siz evlenirken onlar da size küçük de olsa hediye verseydi ve siz bir şey almasaydınız ayıp olurdu ancak siz zaten hiç hediye kabul etmemişsiniz. Aileniz de çeyrek takacağı için ayıp olmaz gibime geldi. Hani kuzen yakın akraba olduğu için hep altın yakışır gibime geliyor ancak altın fiyatları çok arttı. Bizde hep bilezik yada tam altın falan takarlar o yüzden de karşılıklı olarak alınmış olur. İçim rahat etmiyor derseniz de 200 lira ideal gibi duruyor.