• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzene düğünde ne takılır?

Sizi zorlamıcaksa en uygunu 200 gibi zaten 🤗
Ama herkes ayağını yorganına göre uzatmalı şahsen eğer beni zorlasaydı 100 takardm
İki maaş alıyoruz ya insanların gözünde milyarderiz.eşimin memleketine 600,benimkine 850 km uzaklıktayız. Yaz tatili, öyle yıldızlı oteller falan yok. Ama iki tarafa gidişimiz bize 5-6 bin TL demek. Benzin parası, gittiğimiz yerlerde yaptığımız ev alışverişleri falan her yaz tatil köyüne gitmiş gibi kocaman bir deliğimiz oluyor. Sağlık olsun. Ama işte sözde iki maaş. 100 az olur gibi geldi

İki maaş alıyoruz ya insanların gözünde milyarderiz.eşimin memleketine 600,benimkine 850 km uzaklıktayız. Yaz tatili, öyle yıldızlı oteller falan yok. Ama iki tarafa gidişimiz bize 5-6 bin TL demek. Benzin parası, gittiğimiz yerlerde yaptığımız ev alışverişleri falan her yaz tatil köyüne gitmiş gibi kocaman bir deliğimiz oluyor. Sağlık olsun. Ama işte sözde iki maaş. 100 az olur gibi geldi
Hmm 2 maaşsa 100 az olur evet 200 iyidir

Bu mesaja Katılıyorum bencede altın takmayın @tivoli26 illa mecbur kalırsanız 100 tl takarsınız oldu bitti.benim bildiğim ana baba ne takarsa odur.bütğn aile bireyleri için geçerlidir bu.en azından bizde öyleydi 🤷‍♀️
Eşimin memleketindeyken babasına 5 tane davetiye geldi. Adam her birine mecbur gitti, Köy yeri ayıp olur diye. Hepsine 100 Er TL taktı. Düğünler bi de ilçedeydi, yol parası da verdi. Milletin düğünü adama neredeyse yarı maaşa sebep oldu. Yazık günah ya.
.

Bence hiç bir şey takmayın, böyle şeyler karşılık beklendiği için yapılmaz ama sizin düğün olmamış ,kimseden hediye almamışsınız.

Anne babanızın taktığı sizin taktığınız yerine geçer, hamileymişsiniz üstelik bebeğin epey masrafı olacaktır size. Nakit 100 200 taksanız az gibi , çeyrek taksanız sizi zorlar , altın da arttı. Bence en mantıklısı hiç bir şey takmamak.

Bence hiç bir şey takmayın, böyle şeyler karşılık beklendiği için yapılmaz ama sizin düğün olmamış ,kimseden hediye almamışsınız.

Anne babanızın taktığı sizin taktığınız yerine geçer, hamileymişsiniz üstelik bebeğin epey masrafı olacaktır size. Nakit 100 200 taksanız az gibi , çeyrek taksanız sizi zorlar , altın da arttı. Bence en mantıklısı hiç bir şey takmamak.
O da ayıp olmaz mı

Madem altın filan kabul etmediniz ben olsam tavrımı devam ettirip bi ev hediyesi alır Ben takıya karşıyım derdim hem bu şekilde diğer akrabalarada takacağınız gereksiz altın derdinden kurtulmuş olursunuz hem de sözünüzün arkasında durmuş olursunuz

Madem altın filan kabul etmediniz ben olsam tavrımı devam ettirip bi ev hediyesi alır Ben takıya karşıyım derdim hem bu şekilde diğer akrabalarada takacağınız gereksiz altın derdinden kurtulmuş olursunuz hem de sözünüzün arkasında durmuş olursunuz
Yalnız şöyle bir sıkıntı var ben hiç evlerine gitmeyeceğim. Onlar balayına gidecek, biz de kendi yaşadığımız şehre. Hediyeyi eve götürmek zorundayım, düğünde hoş olmaz. Benim onların evine gitmem bir 10 sne olur

Yalnız şöyle bir sıkıntı var ben hiç evlerine gitmeyeceğim. Onlar balayına gidecek, biz de kendi yaşadığımız şehre. Hediyeyi eve götürmek zorundayım, düğünde hoş olmaz. Benim onların evine gitmem bir 10 sne olur
Ozaman altın takacaksınız yapacak bişi yok gram da takabilirsiniz 270 filandı en son maksat adet yerini bulsun çeyrek bütçeme fazla değil derseniz çeyrekte takabilirsiniz

O da ayıp olmaz mı
Eğer siz evlenirken onlar da size küçük de olsa hediye verseydi ve siz bir şey almasaydınız ayıp olurdu ancak siz zaten hiç hediye kabul etmemişsiniz. Aileniz de çeyrek takacağı için ayıp olmaz gibime geldi. Hani kuzen yakın akraba olduğu için hep altın yakışır gibime geliyor ancak altın fiyatları çok arttı. Bizde hep bilezik yada tam altın falan takarlar o yüzden de karşılıklı olarak alınmış olur. İçim rahat etmiyor derseniz de 200 lira ideal gibi duruyor.

Eğer siz evlenirken onlar da size küçük de olsa hediye verseydi ve siz bir şey almasaydınız ayıp olurdu ancak siz zaten hiç hediye kabul etmemişsiniz. Aileniz de çeyrek takacağı için ayıp olmaz gibime geldi. Hani kuzen yakın akraba olduğu için hep altın yakışır gibime geliyor ancak altın fiyatları çok arttı. Bizde hep bilezik yada tam altın falan takarlar o yüzden de karşılıklı olarak alınmış olur. İçim rahat etmiyor derseniz de 200 lira ideal gibi duruyor.
Çok şükür kimseye evlilik sebebiyle her hangi bir borcum yok. O konuda içim çok rahat. Ben de 200 TL uygun ye düşündüm. Şimdi de bebiş doğmaya karar verirse kısmet olup da ona gelecek altın, hediye vs önleme yolunda fikir üretiyorum.

ben kuzenlerıme ceyrek alıp takıyorum ama genelde dugunde degıl dugun sonrası ev gorme muhabbetı adı altında gorusuyoruz ya evıne gıderken ceyrek + ev hedıyesı goturuyorum cunku damat veya aılesı dugunde takılanlara el koyabılıyorlar kımseyı tanımıyoruz bılmıyoruz sonucta ben ceyregı oyuzden dugun sonrası veya oncesı kına da dırek kuzenıme takıyorum :)

ama dugunu takısız yapacaksanız bırsey takmak zorunda degılsınız ozaman cunku bence bu ısler borc gıbıdır ne alırsanız onu takmak zorundasınız benım dusuncem

ıcınıze sınmıyorsa bır ceyrek takın kuzen sonucta

Gram takın da ,siz böyle hediye kabul etmeyerek evlenmişsiniz sizin seçiminiz tabii saygi duyarim ama sanki ilerleyen dönemlerde hep böyle taki ya da hediye sorunsalıniz olacak gibi.bebeginiz olunca da hediye kabul etmeyecek misiniz? Bana da ters geliyor bazi gösterişli adetler ama maalesef tâbi oldugumuz topluma da bir yerde uymak zorunda bırakıliyoruz..

Ben ne kendi tarafıma, ne de eşimin tarafına altın taktım.. Eşimlede öyle anlaştık. Zamanında 50 tl taktık borclarımızdan dolayı, borcumuz bitince 100 tl veya 200 tl takıyoruz.

Back
X