Kütahya///43

bera-berrak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2006
465
3
salı-cuma yı bilir misiniz?...bilirsiniz elbette fakat Tavşanlı'da(Kütahya)bu iki günün bilinenden farklı bir anlamı daha var...şöyle ki;yok yok vazgeçtim açıklamaktan bakalım tahmini olan var mı eğer merak edip sormazsanız söylemem ona göre...

Tamam ya ne çok merak eden var:razz: söyliyeyim bari:rolleyes2: Tavşanlı'da evlenen kızlar salı ve cuma günleri annelerine gider.Yani standart ziyaret günleridir bu günler.Mesela bugün cuma ve ben az sonra"cumaya"gidicem,salı da"salıya"tabi şart değil canım,bi başka işiniz yoksa.Bu o kadar rutindir ki sizi gelecek diye anneniz başka plan yapmaz;ya da siz geleceksiniz diye eş dost annenize gelir vs.vs.Nasıl bir adet sizce?kızların ve annelerin işine geldiği muhakkak da, bu yüzden eşleriyle geçimsizlik yaşayanları da duymuyor değiliz,karşılıklı anlayışa bağlı tabi:yes:

BU NASIL BİR ADET KIZ, HER CUMA HER SALI ..... ASLINDA YENİ EVLİLER İÇİN GÜZEL OLUR DA, Bİ ZAMAN SONRA EŞLERİ RAHATSIZ EDEBİLİR HELE BİRDE AKSİ KAYINVALİDE VARSA DEYİLMİ AMA::rolleyes2: :rolleyes2: :laugh: :laugh: AMA YİNEDE GÜZEL BİR ADETMİŞ YENİ DUYDUM TEŞEKKÜRLER CANIM....

angel-52 .!.:
BU NASIL BİR ADET KIZ, HER CUMA HER SALI ..... ASLINDA YENİ EVLİLER İÇİN GÜZEL OLUR DA, Bİ ZAMAN SONRA EŞLERİ RAHATSIZ EDEBİLİR HELE BİRDE AKSİ KAYINVALİDE VARSA DEYİLMİ AMA::rolleyes2: :rolleyes2: :laugh: :laugh: AMA YİNEDE GÜZEL BİR ADETMİŞ YENİ DUYDUM TEŞEKKÜRLER CANIM....
GERÇEKTEN BAZI ANLAŞMAZLIKLARDA SEBEP OLARAK GÖSTERİLİR BU ADET:uhoh: ÖZELLİKLE DE EŞİNİZİN AİLESİYLE BERABER YAŞIYORSANIZ:rolleyes2: BELKİ DE BU GELENEĞİN VAR OLMA SEBEBİ; YÖREMİZDE GENELDE EVLENEN ÇİFTİN ,ERKEĞİN AİLESİYLE YAŞAMASI OLABİLİR:wink:BELKİ KIZ DEMİŞTİR Kİ KOCASINA"BEN SENİN AİLENLE OTURUYORUM,SEN DE HAFTADA İKİ GÜN BİZİMKİLERE GELECEKSİN ":eek:klava: KİMBİLİR NASIL GELENEK OLDU BU DURUM...

Doğma büyüme istanbulluyum ama bir Kütahya Tavşanlı geliniyim salı cumayı biliyorum ve bende hiç sorun olmuyor kayınvalidemler kütahyada , ben ve benim ailem istanbulda ama farklı da olsaydı benim kiminle ne zaman görüşeceğimi tayin edecek bir güç yok Allahtan başka:laugh: :laugh: :laugh:

LaLGeCeLeR .!.:
Doğma büyüme istanbulluyum ama bir Kütahya Tavşanlı geliniyim salı cumayı biliyorum ve bende hiç sorun olmuyor kayınvalidemler kütahyada , ben ve benim ailem istanbulda ama farklı da olsaydı benim kiminle ne zaman görüşeceğimi tayin edecek bir güç yok Allahtan başka:laugh: :laugh: :laugh:
merhaba:smile: acaba kimin gelinisin belki tanıyorumdur:yes:

:razz:
edirneli .!.:
vallaha güzelmiş iyi ama ben çarşamba gitmek istersem nolcak
olmaz:eek:lmaz: bu yazılmamış bir kanundur mutlaka salı cuma olacak:teytey: olur tabi de düşün bak annen sen geliyorsun diye mantılar börekler yapacak,arkadaşların,eş dost sen annendesin(kesin gideceksin ya:smilewinkgrin: )diye çaya gelecek:smiley-tongue-out: olmaz yani başka gün:hayir:

BENÖZBEN .!.:
Yazdiklariniz çokkkk Ilgimi çekti.ben De Tavsanli Gelini Olsam Bari Dedim:
hoşgeldin arkadaşımmm:1hug: ne iyi ettin de geldin :nanaktan öp: tavşanlı gelinisin ama gitmiyorsun ki doğru dürüst "salı-cuma"ya:laugh: gerçi ben de gidemedim bu sefer temizlik yapıyorum da:1huh:

:eyes: sizlerin de kandiliniz mübarek olsun inşaallah,allah hayırlı dualarımızı kabul etsin
AAAMİİİİİN!!!:yes:

X