- 18 Şubat 2015
- 10
- 9
Çarpık bacak sendromudur muhtemelen.Ayakların açık durmasından başka bir belirtisi yoktur zaten.İnternetten görüntülere bakın eğer öyle duruyorsa sizin kuşlar da çarpık bacaktır.Annesi yavrunun üstüne çok yattığı zaman olur.Tedavisi basit düzelebilcek bir şey ancak eğer çarpık bacaksa hemen tedaviye başlamanız gerekir biraz büyüdükten sonra asla düzelmez çünkü.İnternetten daha detaylı bulabilirsiiz tedavisini ama şöyle söyleyim makyaj süngerine maket bıçağıyla -kuşların normal bacak aralıklarında olacak şekilde- iki delik açcaksınız ve yavruların ayaklarını sokcaksınız ordan.1-2 hafta bu şekilde durcak ve beslenmelerine dikkat edin.Yavrular sert zemine basmasın sürekli.Dediğim gibi fotoğraflara bakın sizinkiler de öyleyse hemen tedaviye başlayın,yaygın bir hastalık muhabbet kuşu forumlarında tedavisini de çok rahat görürsünüz.Geçmiş olsun umarım kısa zamanda düzelirlerMerhabalar! 3 tane yavru muhabet kuşumuz oldu, yaklaşık 3 haftalık en büyükleri, neredeyse tüm tüyleri çıktı, ancak kafesin içinde genelde bacakları açık bir şekilde duruyorlar, ayakta duramıyorlar çok fazla, kafesten çıkmak için çabalıyorlar aslında, arada gagalarıyla tutunup, yuvanın yuvarlak bölümünden çıkmaya çabalaıyorlar, ancak çok fazla ayakta duramıyorlar, endişelenmeye başladım, bilgisi olan var mı, erken olduğu için mi ayakta duramıyorlar, yoksa sakat olabilirler mi endiş etmeye başladım İnternetten araştırdım, yeterli bilgiye ulaşamadım, çarpık bacak diye sakatlık varmış ama belirtilerini bulamadım, bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen