kurtajla ilgili...

Bu ne hiddet ne celal yahu?

Bir kaç kişi devamlı yorumculara yükleniyorsunuz, bakıyorum yorumlara, ne hakaret içeren, ne aşağılayan, ne asıp kesen bir yorum göremiyorum. Gözümden kaçmış olabilir gerçi ama takip ettiğim kadarıyla herkes usturubuyla yazdı.

Herkes fikrini yazmakta özgürdür. Herkes sizin gibi düşünmeyebilir, bir başka konuda da sizin gibi düşünür v.s v.s..
Nedir yani bu?
"Konu bu değildir şudur" diyen bir kaç kişi ısrarla konuyu yorumculara getiriyorsunuz. Dolayısıyla konuda tartışmaya mahal veriyorsunuz.

Benim şahsen, asla bu çocuğu doğur, yazık bir cana kıyma v.s. gibi yorumum olmadı, zira böyle bir ortamda bu çocuğu doğurması yanlış olur.

Lakin konu sahibesini gayet sorumsuz buldum.
Benim kürtaj konusunda tepkim budur.
Öncelikli seçim "sorumlu olmak"tır.
Kürtaj sonraki seçim olmalıdır.

Ben kendi adıma bu durumu normalleştirmekten yana değilim.

Bir tarafında çıkan kisti ya da et benini aldırmıyorsun.
"Çocuk" aldırıyorsun.

Bu arada hükümetle alakasını anlayamadım konunun:44:

Elbette burası özgür bir platform.
Zira mesele bu değil.
Konu yanlış anlaşıldı ve yanlış yöne gitmeye ısrarla devam ediyor.
Konu sahibi kürtajın vicdani ahlaki boyutunu sormuyor.
Kürtaj snrası hakkında bilgi almak amacını güdüyor.
Kürtaj olanlarla paylaşım yapmak onun amacı.
Doktora danışabilir evet.Ama doktor ona ayrıntılı bilgi veremez.
Ama burada kürtaj olanların deneyimlerini okuyarak anlayabilir değil mi...

ne sorumluluğu ya da sorumsuzluğundan bahsediyosun anlayamadım ben? konu sahibi diyo ki zorlama var eşim tarafından . algılamak güç geliyo sanırım

Bir de şuna bitiyorum ben "Konu açarken her türlü yoruma açık olacaksın."
İyi de arkadaş bunu sormamış ki. Sorduğu şeyler hakkında istediğin yorumu yap.
Senin yaptığın da konu dışına, sadece can sıkmaya yarıyor.
Resmen internetten bile psikolojik toplumsal baskıya uğruyor insanlar.

bende çocuğa kıyamıyorum , birde çocuğu koca için yapmadığımızı düşünüyorum, zor elbette ama kendi fikrimce kadının koca olmadan da kendi çocuğuna bakabileceğini düşünüyorum, yani kürtaj ayıp değil de inancım bu yönde

ne sorumluluğu ya da sorumsuzluğundan bahsediyosun anlayamadım ben? konu sahibi diyo ki zorlama var eşim tarafından . algılamak güç geliyo sanırım

Ben de bir arkadaş "önceki konularını okumadan yorum yapmayın" diyene kadar öyle sanıyordum. Ama önceki konusunu okuyunca öyle olmadığını anladım.

Zorlama, zoraki ilişkiye girme v.s gibi durumlar söz konusu değilmiş.

Tabi kendi içini ben bilemem, ama kocasının zorlaması gibi bir durum söz konusu değil.

iyide bu çok basit
anesteziyle yapılırsa hissetmezsiniz ,çoğu merkezde de böyle yapılıyor talep edince

durumlar değişti boşanamamam için bilerek ve zorla yaptı yazdığını gördüm ben, gerisini bilemem

durumlar değişti boşanamamam için bilerek ve zorla yaptı yazdığını gördüm ben, gerisini bilemem

Yanlış okumuş ya da anlamışsınız..Gidecek yeri ve parası olmadığından, mecburen ilişkiye girdiğini yazdı. Hatta "ekmeğini yiyorum, istediğinde hayır mı diyeyim" şeklinde bir yorumu var.

Her neyse beni alakadar etmiyor kocasıyla ilişkiye girip girmediği.

Ama okuduğumuz kadarıyla öyle zorlama, tecavüz v.s gibi durumlar söz konusu değil.

Her kadın kendi bedeninden sorumludur.
Kürtajın muhasebesini yapmak bize düşmez..
Biz, bize sorulanı yanıtlayalım o yeter..
Arkadaşım; komşumuz iki çocuğundan sonra kürtaj olmuştu; özel bir hastanede.
Genel anestezi ile olduğunu ve hiç acı çekmediğini söylüyordu.
Operasyondan sonra birkaç gün kanaması olmuş; ardından işe bile gitmişti.
Allah yardımcın olsun..
Öbür evladın sağlıklı ve hayırlı bir şekilde büyür inşallah.

Ben onceki konularini okumadim. Zorla olup olmamasi degil asil mesele. Ertesi gun hapi almamasi, bitki cayiyla dusurmeye calismasi, kurtaj yaparken caninin aciyacak oldugunu dusunmesi, bunlar normal mi simdi ya. Tamam, bu bebegi aldir ya da aldirma demek bize dusmez ama normal olmayani da soylemek lazim bazen. Konu sahibinin psikolojisinin de iyi olmadigini dusunuyorum. Hayatini etkileyecek bu konuda karar almasina yardimci olacak bir uzmana gorunmesinde yarar var.

Çocuk büyütmek tamamiyle maddi bir olay,ayrıca kürtajı da isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz herkes kendi vücudundan sorumludur bu kimseyi ilgilendirmemeli artık..
Genel anesteziyle yapılıyormuş canım ve pek acı duyulmuyormuş sonrasında.Bi tanıdığımdan duymuştum.

Aynen öyle.
Güzel noktalara değinmişsin sende.

Arkadaşım,bence sen sağlıklı düşünemiyorsun O yüzden hem bebek hemde boşanma kararın için bir Uzmandan yardım almalısın.Bir yandan boşanıcam diyorsun bir yandan mutsuz ailedemi büyüsün diyorsun!Bence Kararını alırken eşinin Çocuklarına maddi manevi ne kadar babalık yapabileceğini gözden geçirmelisin eğerki yapabilir diyorsan bebeğin aldırmayı bir daha düşün O zaman ayrılmış olsanız dahi Zor olsada 2 yavrunada bakabileceğini düşünüyoruM.Çünkü bazen eşler anlaşamasada evlatlarına iyi anne yada baba olunabiliyor.ve bu konuda eşinin tavrını bilirsin büyük bi ihtimalle.Ama yok ben hiçbir şekilde boşanmayı göze alamam diyorsan 0 zamanda aranızdaki Problemleri bir şekilde Çözmeniz gerekir.Sen mutsuz bir evliliği göze almış olabilirsin de Şuan yanında olan yavrunun mutsuz bir ailede canI hiç acımıyormu?bütün aile bireylerinin iyiliği için eşinizle birlikte problemlerinizi Çözmeye çalışmalısınız!Şuan vereceğiniz kararlar sizi yanlışa sürükleyebilir.Her yönüyle düşünüp daha anne Karnında size muhtaç Olan ve olacak olan yavru hakkında Sağlıklı bi karar vermek için Sakinleşmeni2 şart!En başta 1. çocuğunuz için lütfen kendinizi toparlamaya çalışın.

kurtaj olanlar tecrubelerinizi yazin lutfen .caniniz cok yandimi nasil oluyor. sonrasi nasil oluyor psikolojik olarak cok kotu olurmuyum?

Benim 2. gebeliğiMde ikizdi ve 1 tanesini düşük yaptım.Kürtajda ne kadar canınıZ yanar bilemem ama ben bu haldeyken bile psikolojim bayağı etkilenmişti.Onu
kaybetmeyi her ne kadar ikiz çocuğa hazir olmasamda hiç istememiştim.Çocuklarımın yüzüne baktığım Zaman hâlâ aklıma geliyor arada ve yüreğime bir kor iniyor,bir tuhaf ağrıyor.Bu halde ben kendimi suçluyorum bazen vicdan azabI duyuyorum.Bazende diyorum Mevlam kimseye Kaldıramayacağı yükü vermezmis belki diyorum tek başıma 3 küçük bebeğin altından kalkamayacaktim başka problemler çıkacaktı...Benim imtihanımmis.Başkalarının aklına uyup aldırsaydım diyorum canıma kıymış olacaktım,O gitti ve ben hala üzgünüm...Yani psikolojik olarak hiç olmadığın kadar berbat olacaksın...
Benim bir tanıdıkta İkiz hamile kalmıŞ Zamanında ve ikisine birden bakamam diye birin aldırmaya karar vermiş.Biri alınınca ötekide kendiliğinden düşmüş..Seneler sonra hamile kaldı ve doğuran kadar kabuslar gördü.Çünkü bebeğine son Zamanlarında down Sendromu teşhisi kondu.Çok vicdan azabı duydu benim yüzümden diye Çok tövbe etti çok gözyaşı döktü ve nasıl olursa olsun kabulüm dedi.Yeni Doğum yaptı.Doğumda kanla ilgili falan sıkıntı çektiler bebek Şu an için iy gibi görünüyor.Tam teşhis büyüdükÇe belli 0lurmuş...
Yani arkadaşım seneler geçsede hiç unutamaya caksın...1. çocuğunun başı ağrısa benim yüzümden diyeceksin. ..Aklın geldikce için ÇIZZ edecek.ve bunları hiç kimseye belli etmemeye çalışarak kendi içinde yaşayacaksın. ..

Çok yanlış yere konu açmışsınız gerçekten, kendisi çocuk sahibi olamadığı için hırsını sizden çıkaranlarla özel hayat sorgulayıcıları bir güzel ağzınızın payını verir ve anneliğin kutsallığına da bağlandı mı mesele, içlerimiz pir-ü pak olur cidden.

Özel bir yerde yaptırmaya çalışın.
Doğum yapmış kişilerde ağrı çok daha az olur.
İşlemi yaptıracağınız kişinin tavırlarına şöyle bir bakın, burada sizi "kendi canının derdine düşmüşsün" diye azarlayanların kafa yapısında bir hemşire ve doktor görürseniz ya hadlerini bildirin ya da kaçın oradan.
Kararlı olun, kararlı olursanız daha az travma yaşarsınız.
Anestezi konusu denmiş zaten, anestezik uygulanırsa acı çekmezsiniz, işlemin herhangi bir aşamasında acı çekerseniz bunu söyleyin mutlaka dursunlar.
Ne kadar erken hareket ederseniz o kadar kolay olur prosedür.
Kolaylıklar gelsin, bir an önce hayatınızı yoluna koyarsınız umarım.

içinizdeki bi CANLI .. vicdan azabı yerine siz fiziksel bi acı ceker mıyım mı dıyosunuz.. bılmem cekersınız heralde..

Ayrıntılı okumadım yorumları ama Bu senin sınavın belkide bu çocuk herşeyin kurtuluşu olacak,canın yanarmı bilmiyorum ama karnındakinin canı çok yanacak... Allah kocanı ıslah eylesin. herkesin kişisel kararı beni ilgilendirmez ama "hay adaletini bilmem neyaptığımın dünyası" derler ya, şuan öyle haykırasım var.. bizde milyarlar döküyoruz ona sahip olmak için...

Onceki konunuzuda okudum esinizin problemi gercekten zor; her kadin bunu kaldiramaz ama burdaki bir cok kadin ayni sorunu yasiyor ve bosanmak yerine esini bu aliskanliktan kurtarmaya calisiyor bence sizde cocugunuzu aldirma derdine duseceginize kendinizi biraz toparlayip esnizi bir dr.a goturup bekarligindan kalma bu aliskanligindan kurtarmaya calissaniz emin olun hem sizin icin , hem cocugunuz icin , hemde karninizdaki bebeginiz icin en iyisini yapmis olursunuz.
Biraz mucadele edin emin olun bu sizi daha mutlu eder...

bence ne olursanız olun aldırmayın. dua edin eşiniz düzelsin,rabbim mutluluk versin. bunu aldırırsanız belki daha sonra bi daha hamile kalacaksınız onu da mı aldıracaksınız.
eşiniz ayrılmayı istemiyor dimi. o zaman düzelme umudu var bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…