- Konu Sahibi camdankalp2013
-
cok tesekkurler desteginiz icin. gunah diyenlere birsey diyemiyorum onlar icin gunah olabilir .benim icin degil. gunahi sevabi artik dusunemez durumdayim. bu evlilik benim inanclarimi yok etmiskken benim allaha olan inancim bile sarsilmisken gunah sevap havada viz geliyor.benim dusundugum ne kadar aci yasiyacagim. operasyon sonrasi kendimi cok kotu hissedermiyim yanimda birileri gelmesi gerekicek kadar olurmu agrim. nette birkac yerde birileri size eslik etmeli diyorda ondan soruyorum.
kurtaj icin esin yazili izni gerekmiyor mu??
Yanlış yerdesin arkadaşım. Bilerek hiçbir yorumu okumadım ama eminim bir sürü o cana kıyılır mıcılarla dolmuştur burası :)
Yerinde olsaydım aynını yapardım büyük konuşmayım ama canım yanar mı diye bile düşünmezdim. Aldatan seni zor duruma sokan bile bile böyle bir adama ikinci bir çocuk mu getireceksin bir de? Üstüne o gidip başka kadınlarla gönül eğlendirirken sen evde hele ki böyle bir ülkede yalnız bir kadın olarak iki çocuğun her derdine nasıl koşacaksın? O adam keyif yaparken seni düşünmeyecek bence doğru karar vermişsin, insan üzülüyor küçücük bir cana ama senin konumun bunu gerektiriyor...
Jinekolog yanında çalışan hemşire arkadaşım var. Mesaj atıp sordum senin için. Lokal anestezi ile yapanlar varmış onlara başvurmasın dedi o zaman bebeği hissediyormuşsun alınırken :/ Tüm bedenin anestezi olursa bir şey hissetmiyormuşsun
O can dedigin basit bir nesne degil, adi ustunde can tasiyor. Madem o kadar kopmus o evlilik, o adamla ayni yataga girmek niye? Biz ne desek bos ayrica, konu sahibinin kendi dusuncesidir. Bana tek ters gelen aldirirsam ne kadar acir diye sormasi . Allah herkese akil fikir versin.
Madem öyle nıye korunmadınız ?
korunuyordum dogum kontrol hapina baslamistim hergun aliyordum . esim kondom son anda atti engel olamadim . cocuk olursa benden ayrilamassin dedi. zorla oldu anladinmi.
1-kürtaj basit bir işlem olmasına rağmen ardında bıraktığı izler sizi çok fazla etkileyebilir...
2-hastahaneye giderken yaşadığınız karmasık duygular uzun bir süre sizi ikileme düşürecektir son ana dek eğer bu bebeği istemiyorum derseniz derimki iki kez düşünün faydası var
3-karnınız dolu gittiğiniz hastahaneden çok kısa bir süre sonra hem eliniz hemde karnınız boş çıkınca yaşadığınız pişmanlık anlatılamaz
4-dünyadaki hiç birşey onun yokluğu kadar canınızı yakamaz çünkü onun hayatına siz karar vermişsinizdir
5-geceler boyunca rüyalarınızdan hiç çıkmaz hep gözünüzün önündedir ağlamaları hiç dinmez ne kadar olduğu önemsizdir küçük bir bebek yada büyük
6-buna sizi mecbur eden herşeyden nefret edersiniz her ay yeniden gebe kalmayı ümitle beklersiniz ama bu hemen olmayıp zamana ihtiyaç duyabilir
7-eger adetinizi göz yaşalrı eşliğinde karşlarsınız birdaha hamile kalamama korkusu sizi yer bitirir hamile elbisesi satan biyerin önünden geçemezsiniz diğer hamilelere özenirsiniz her hamile kadın gördüğünüzde göz yaşlarınızı tutamazsınız....
8-heleki doğumunun yaklaştığı tarihi heapladıysanız ve yakınlarınızda o tarihlerde doğum yapan bir başka kadın varsa elinizde olmaadan kıskanırsınız
9-hayatınızın daha yolunda gitmesi için belki zamanı olmadığı için belki siz yada eşiniz hazır olmadığı için verdiğiniz bu karar hayatınızı yoluna diil tersine çıkmaza sokar
10-asla bebeğinizden vazgeçmemeniz gerektiğini geçte olsa anlar şartlardan hatta bunu yapan doktordan bile nefret edersiniz
11-unutmayınki bu asla bir doğum kontrol şekli diil ve yapılması gereken en son şeydir
evet benim icin hersey bitti. icimde surekli acabalarla yasayamam. banada cocugumada zarar veriyor bu durum.esimle birlikte olmak istedigimden degil mecburiyetten. gidecek yerim olmadigindan. kendimi saglama alana dek kopruyu gecene dek essege dayi demek gibi. cok sogudum birde bana sor nasil yattigimi . allah kimseye yasatmasin.
Kimse kimsenin yaşadığı hayatı bilemez değilmi..
Canım acırmı diye sormuş ya,acaba nasıl bir ruh haliyle sordu bunu hiç düşündünüz mü?
Kürtaja asla karşı değilim,ortada ciddi bir durum olmasa kimse bunu yapmak istemez..
Birazda olayın bu tarafından bakmaya çalışalım ...
[/COLOR]
Bir kadın için ne kadar acı değilmi arkadaşlar,istemeden zoraki olan bir ilişki..
Hiç yokmu bunu yaşayan kadınlarımız,elbette var..
Bir arkadaşımdan biliyorum,olsun bitsin diye gözlerimi kapatıyorum diye anlatmıştı..
merhaba hanimlar hamile oldugumu ogrendim .1 tane cocugum var 2 istemiyorum.esime guvenmedigim ve bu evliligimin devamini gormedigim icin aldirmayi dusunuyorum.sizlere sormak istedigim kurtaj olan arkadaslar nasil oluyor cok aciyormu ne gibi sorunlar yasaniyor biraz bilgi verirmisiniz.
Sonra da böyle nasıl bir cana kıyıyorsun demezler mi?
Bir kadın, hele hele anneliği tatmış bir kadın asla kürtajı isteyerek olmaz.
Empatiden yoksun milletiz vesselam.
Tuzu kuru olan çok demek ki...
Dedim ya dogurup dogrurup Çocuk Esirgeme Kurumuna bırakıyorlar,
sonra da bir cana kıymadık , günaha girmedik diyorlar (!)
Cudanacım isteyen istediğini düşünsün,eğer bu benim kararım olacaksa kimseye laf söyleme durumunu vermem..
Birazda kadınlarımızın evlilik hayatlarına bakmak lazım,ne şartlarda yürüyor acaba ..
merhaba hanimlar hamile oldugumu ogrendim .1 tane cocugum var 2 istemiyorum.esime guvenmedigim ve bu evliligimin devamini gormedigim icin aldirmayi dusunuyorum.sizlere sormak istedigim kurtaj olan arkadaslar nasil oluyor cok aciyormu ne gibi sorunlar yasaniyor biraz bilgi verirmisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?